Zlecenie 7292918 - ZAPYTANIE OFERTOWE NR 4/2020 dotyczące świadczenia usługi...

   
Zamówienie 7292918 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-01-21
przedmiot zlecenia
ZAPYTANIE OFERTOWE NR 4/2020 dotyczące świadczenia usługi cateringu dla placówki żłobkowej zlokalizowanej w Krakowie przy ul. Siew
nej 10 prowadzonej w ramach projektu „Żłobek przy Centrum Zdrowego Rozwoju-miejsce dla dzieci-szansa dla rodziców”.

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringu w postaci śniadania, obiadu, na który będzie się
składać: zupa, drugie danie (z kompotem) i podwieczorku, wraz z odbiorem resztek żywności, dla dzieci
korzystających z opieki w żłobku zlokalizowanym w Krakowie przy ul. Siewnej 10 (44 dzieci). Cel zamówienia Celem zamówienia jest wyłonienie wykonawcy usługi cateringowej dla placówki żłobkowej zlokalizowanej
w Krakowie przy ul. Siewnej 10 prowadzonej w ramach projektu „Żłobek przy Centrum Zdrowego Rozwoju-miejsce dla
dzieci-szansa dla rodziców” współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu
Społecznego. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringu w postaci śniadania, obiadu, na który będzie się
składać: zupa, drugie danie (z kompotem) i podwieczorku, wraz z odbiorem resztek żywności, dla dzieci
korzystających z opieki w żłobku zlokalizowanym w Krakowie przy ul. Siewnej 10 (44 dzieci).
- Usługa będzie obejmowała przygotowywanie oraz dostarczanie posiłków w dni robocze tj. od poniedziałku
do piątku w okresie od podpisania umowy do 31.07.2020 r. za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy
oraz przerw świątecznych.
- Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić liczbę posiłków zgodnie z zapotrzebowaniem zgłoszonym
przez Dyrektor Żłobka do godziny 7:00 na dany dzień. Rozliczeniu podlegają wyłącznie osobodni zgłoszone
przez placówkę. Zapotrzebowanie będzie bezpośrednio związane z frekwencją dzieci w placówce.
- Wykonawca zapewni dowóz posiłku w następującym cyklu:
8.00 - 8.30 – dostawa śniadania,
11.30 - 12.00 – dostawa obiadu (posiłek w momencie dostarczenia musi być gorący), podwieczorku
- Zakres usługi będzie obejmował 3 posiłki (śniadanie, obiad, na który będzie się składać: zupa, drugie danie
(z kompotem), podwieczorek) oraz odbiór resztek żywności (minimum raz dziennie).
- Wykonawca odpowiada za przygotowanie, transport przedmiotu zamówienia do wskazanych placówek w
pojemnikach zbiorczych zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami – porcjowania posiłków
dokonuje personel żłobka.
- Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia pojemnika przeznaczonego na odbiór resztek żywności.
- Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania menu dostosowanego do wieku dzieci, tj. 20 tygodni -
3 lata.
- Menu obiadowe nie może powtórzyć się w kolejnych dniach (dzień po dniu), ani tydzień po tygodniu.
- W przypadku przebywania w żłobku dziecka ze stwierdzoną alergią pokarmową/nietolerancją pokarmową,
Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia w osobnym oznaczonym pojemniku posiłku nie
zawierającego alergenów/składników nietolerowanych, na które dziecko jest uczulone.
- W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy
użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych o ważnym okresie przydatności do
spożycia, w opakowaniach posiadających stosowne atesty. Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji
umowy prawo dostępu do wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania
transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków.
- W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie
przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o
bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj.: Dz. U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm.).
- Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny i weryfikacji wszystkich parametrów zleconej usługi – na
każdym etapie oraz w każdej chwili w miejscu przygotowywania posiłków i ich dostawy.
- Wykonawca jest odpowiedzialny wobec Zamawiającego za przestrzeganie przez osoby wykonujące w jego
imieniu zamówienie w pełnym zakresie obowiązujących przepisów BHP, p.poż. i higieniczno- sanitarnych.
Odpowiada on za ich działania oraz za działania własne oraz ponosi odpowiedzialność prawną i materialną wobec osób trzecich za naruszenie ww. przepisów oraz w zakresie wykonywanej usługi tj. jakości produktów i przygotowania posiłków, ich zgodności z obowiązującymi normami oraz wymaganiami higieniczno-sanitarnymi i porządkowymi.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Małopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10342597 2024-04-05
godz. 09:00
Śląskie „Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla uchodźców z Ukrainy w okresie kwiecień 2024 - wrzesień 2024 r.” 1) Miejscem docelowym świadczenia usług jest teren miasta Z...
10367292 2024-04-05
godz. 10:00
Mazowieckie Świadczenie usług cateringowych dla uczestników spotkań organizowanych przez Państwowy Instytut Geologiczny – Państwowy Instytut Badawczy Część 1: Przedmiotem zamówienia jest ś...
10394880 2024-04-11
godz. 08:00
Warmińsko-Mazurskie Usługa żywienia pacjentów Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia pacjentów, w szczególności: przygotowywania z własnych produktów i codziennego dostarczania cało...
10413976 2024-04-17
godz. 09:00
Kujawsko-Pomorskie Usługi w zakresie utrzymania kwatery myśliwskiej w Nadleśnictwie Lutówko w roku gospodarczym 2024/2025 Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług przygotowania i podawania posiłk...
10426555 2024-04-18
godz. 23:59
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest realizacja usług cateringowych, na obszarze subregionu wałbrzyskiego objętego wsparciem FST, w skład którego wchodzą powiaty: dzierżoniowski, kłodzki, ś...
10428374 2024-04-19
godz. 09:00
Mazowieckie 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych świadczonych na terenie Polski dla Narodowego Instytutu Dziedzictwa2. Szczegółowy zakres, warunki i sposób realizacji pr...
10427427 2024-04-19
godz. 10:00
Małopolskie Kompleksowa organizacja Zamkniętej Uczelnianej Imprezy Okolicznościowej 2024 Usługa kompleksowej organizacji Imprezy integracyjnej, rekreacyjno – sportowej z oprawą muzyczną (dj), dl...
10423297 2024-04-26
godz. 09:00
Małopolskie Świadczenie usługi polegającej na dystrybucji posiłków z budynku kuchni szpitalnej do kuchenek oddziałowych mieszczących się w poszczególnych oddziałach szpitalnych - ZP-12/24 1. ...
10457103 2024-04-26
godz. 12:00
Podkarpackie Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania, gotowania i dostarczenia gotowych gorących obiadów dwudaniowych (usługa cateringowa) dla pensjonariuszy Dziennego Domu Senior + w Stani...
10473415 2024-05-06
godz. 10:00
Wielkopolskie Świadczenie usług gastronomicznych dla osób zatrzymanych Część 1: wyżywienie osób zatrzymanych, przebywających w PPdOZ w KPP w Gostyniu Część 2: wyżywienie osób zatrzymany...