Zlecenie 7292918 - ZAPYTANIE OFERTOWE NR 4/2020 dotyczące świadczenia usługi...
(zakończone) | Zamówienie 7292918|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-01-21 |
przedmiot zlecenia | ZAPYTANIE OFERTOWE NR 4/2020 dotyczące świadczenia usługi cateringu dla placówki żłobkowej zlokalizowanej w Krakowie przy ul. Siew nej 10 prowadzonej w ramach projektu „Żłobek przy Centrum Zdrowego Rozwoju-miejsce dla dzieci-szansa dla rodziców”. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringu w postaci śniadania, obiadu, na który będzie się składać: zupa, drugie danie (z kompotem) i podwieczorku, wraz z odbiorem resztek żywności, dla dzieci korzystających z opieki w żłobku zlokalizowanym w Krakowie przy ul. Siewnej 10 (44 dzieci). Cel zamówienia Celem zamówienia jest wyłonienie wykonawcy usługi cateringowej dla placówki żłobkowej zlokalizowanej w Krakowie przy ul. Siewnej 10 prowadzonej w ramach projektu „Żłobek przy Centrum Zdrowego Rozwoju-miejsce dla dzieci-szansa dla rodziców” współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringu w postaci śniadania, obiadu, na który będzie się składać: zupa, drugie danie (z kompotem) i podwieczorku, wraz z odbiorem resztek żywności, dla dzieci korzystających z opieki w żłobku zlokalizowanym w Krakowie przy ul. Siewnej 10 (44 dzieci). - Usługa będzie obejmowała przygotowywanie oraz dostarczanie posiłków w dni robocze tj. od poniedziałku do piątku w okresie od podpisania umowy do 31.07.2020 r. za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy oraz przerw świątecznych. - Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić liczbę posiłków zgodnie z zapotrzebowaniem zgłoszonym przez Dyrektor Żłobka do godziny 7:00 na dany dzień. Rozliczeniu podlegają wyłącznie osobodni zgłoszone przez placówkę. Zapotrzebowanie będzie bezpośrednio związane z frekwencją dzieci w placówce. - Wykonawca zapewni dowóz posiłku w następującym cyklu: 8.00 - 8.30 – dostawa śniadania, 11.30 - 12.00 – dostawa obiadu (posiłek w momencie dostarczenia musi być gorący), podwieczorku - Zakres usługi będzie obejmował 3 posiłki (śniadanie, obiad, na który będzie się składać: zupa, drugie danie (z kompotem), podwieczorek) oraz odbiór resztek żywności (minimum raz dziennie). - Wykonawca odpowiada za przygotowanie, transport przedmiotu zamówienia do wskazanych placówek w pojemnikach zbiorczych zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami – porcjowania posiłków dokonuje personel żłobka. - Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia pojemnika przeznaczonego na odbiór resztek żywności. - Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania menu dostosowanego do wieku dzieci, tj. 20 tygodni - 3 lata. - Menu obiadowe nie może powtórzyć się w kolejnych dniach (dzień po dniu), ani tydzień po tygodniu. - W przypadku przebywania w żłobku dziecka ze stwierdzoną alergią pokarmową/nietolerancją pokarmową, Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia w osobnym oznaczonym pojemniku posiłku nie zawierającego alergenów/składników nietolerowanych, na które dziecko jest uczulone. - W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych o ważnym okresie przydatności do spożycia, w opakowaniach posiadających stosowne atesty. Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji umowy prawo dostępu do wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków. - W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj.: Dz. U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm.). - Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny i weryfikacji wszystkich parametrów zleconej usługi – na każdym etapie oraz w każdej chwili w miejscu przygotowywania posiłków i ich dostawy. - Wykonawca jest odpowiedzialny wobec Zamawiającego za przestrzeganie przez osoby wykonujące w jego imieniu zamówienie w pełnym zakresie obowiązujących przepisów BHP, p.poż. i higieniczno- sanitarnych. Odpowiada on za ich działania oraz za działania własne oraz ponosi odpowiedzialność prawną i materialną wobec osób trzecich za naruszenie ww. przepisów oraz w zakresie wykonywanej usługi tj. jakości produktów i przygotowania posiłków, ich zgodności z obowiązującymi normami oraz wymaganiami higieniczno-sanitarnymi i porządkowymi. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Małopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Małopolskie |