Zlecenie 7935948 - ZAPYTANIE OFERTOWE NR 3/2021/ECWM/OWES Europejskie Centrum...

   
Zamówienie 7935948 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2021-01-26
przedmiot zlecenia
ZAPYTANIE OFERTOWE NR 3/2021/ECWM/OWES Europejskie Centrum Współpracy Młodzieży zwane dalej Zamawiającym, zaprasza do składania of
ert w postępowaniu dotyczącym usługi przygotowania i dostarczania posiłków do prywatnych gospodarstw domowych na terenie gminy Radziejów w ramach mechanizmu zakupowego od PES/PS produktów lub usług związanych z przeciwdziałaniem skutkom wystąpienia COVID-19 w projekcie pn. „Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej w Toruniu”w ramach Priorytetu IX Solidarne społeczeństwo, Działanie 9.4 Wzmocnienie sektora ekonomii społecznej, Poddziałanie 9.4.1 Rozwój podmiotów sektora ekonomii społecznej. Postępowanie o udzielenie zamówienia prowadzone jest w trybie zasady konkurencyjności, która dotyczy wszystkich zamówień publicznych prowadzonych w ramach w/w projektu, przekraczających wartość 50 tys. PLN netto, tj. bez podatku od towarów i usług (VAT). 1. ZAMAWIAJĄCY Europejskie Centrum Współpracy Młodzieży 87-100 Toruń, ul. Wola Zamkowa 12A NIP: 9561032605 Tel. 518 395 428 2. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA I. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest realizacja w ramach projektu „Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej w Toruniu” usługi przygotowania i dostarczania posiłków do prywatnych gospodarstw domowych na terenie na terenie gminy Radziejów, w postaci dwudaniowego obiadu, dla ok. 100 osób w terminie 04-28.02.2021r. w następujących miejscowościach: a) Broniewo – 15 os. b) Czołowo – 10 os. c) Zagorzyce – 10 os. d) Stary Radziejów – 5 os. e) Opatowice – 13 os. f) Pruchnowo – 2 os. g) Plebanka – 2 os. h) Bieganowo – 10 os. i) Biskupice – 10 os. j) Płowce – 10 os. k) Kwilno – 2 os. l) Kłonówek – 2 os. m) Płowki – 2 os. n) Broniewek – 2 os. o) Przemystka – 3 os. p) Czołówek – 2 os. Każda z wymienionych gmin traktowana jest, jako oddzielna część zamówienia, na którą można złożyć ofertę. Wybór wykonawcy usługi zostanie dokonany spośród PES świadczących usługi polegające na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków. Zamówienie udzielane jest w ramach projektu „OWES w Toruniu” w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014-2020, Oś 9 Priorytetowa Solidarne społeczeństwo, Działanie 9.4. Wzmocnienie sektora ekonomii społecznej, Poddziałanie 9.4.1 Rozwój podmiotów sektora ekonomii społecznej z Europejskiego Funduszu Społecznego, na podstawie procedury zakupu produktów i usług w podmiotach ekonomii społecznej (w tym w przedsiębiorstwach społecznych) w związku z przeciwdziałaniem skutkom wystąpienia COVID-19 Wspólny słownik zamówień (CPV): 55521000-8 – usługi w zakresie dostarczania posiłków do prywatnych gospodarstw domowych II. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie posiłków w postaci dwudaniowego obiadu, przy uwzględnieniu zgłaszanych diet, dla ok. 100 osób w terminie 04-28.02.2021r. do prywatnych gospodarstw domowych na terenie gminy Radziejów. Wybór wykonawcy usługi zostanie dokonany spośród PES świadczących usługi polegające na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków. 2. Zadaniem oferenta jest żywienie oraz dystrybucja dwudaniowych obiadów dla ok.100 osób, przysługujące w zależności od diety w następujących miejscowościach gminy Radziejów: a) Broniewo – 15 os. b) Czołowo – 10 os. c) Zagorzyce – 10 os. d) Stary Radziejów – 5 os. e) Opatowice – 13 os. f) Pruchnowo – 2 os. g) Plebanka – 2 os. h) Bieganowo – 10 os. i) Biskupice – 10 os. j) Płowce – 10 os. k) Kwilno – 2 os. l) Kłonówek – 2 os. m) Płowki – 2 os. n) Broniewek – 2 os. o) Przemystka – 3 os. p) Czołówek – 2 os. 3. Wsad do kotła (koszt surowca) nie może być mniejszy niż 8,00 PLN netto na osobodzień. 4. Wykonawca jest obowiązany do sporządzenia na podstawie przeprowadzonego rozeznania wśród odbiorców wsparcia, zestawienia liczby posiłków do wydania wg następujących rodzajów diet (szczegóły w zał. Zapytanie ofertowe): - Dieta podstawowa - Dieta lekkostrawna - Dieta lekkostrawna z ograniczeniem tłuszczu - Dieta cukrzycowa - Dieta wegetariańska - Dieta bezsolna. 5. Wykonawca jest obowiązany do zapewnienie minimalnej gramatury produktów i potraw gotowanych na jeden obiad: 1 Zupa 400 ml 2 Ziemniaki 400g 3 Kluski śląskie, kopytka 350g 4 Makaron do zup 20g 5 Sosy 80g 6 Dodatki warzywne do II dania np. surówki, marchewka z groszkiem, buraczki, kapusta biała duszona, jarzyny gotowane,surówka z kapusty kiszonej,surówka z jarzyn mieszanych, surówka z kapusty białej, ogórek kiszony, mizeria, kalafior, brokuł, sałata zielona, surówka z pora, surówka z kapusty pekińskiej, surówka z marchwi, 15Og 7 Udko z kurczaka 1 szt. 8 Potrawka z kurczaka 180g, mięso -100g, 80g sos 9 Filet z kurczaka 100g 10 Zrazy zawijane 80g 11 Sztuka mięsa 120g 12 Kotlet mielony 100 g 13 Pieczeń wieprzowa + sos 120-150g 14 Kotlet schabowy 100g 15 Wątroba duszona 160g 16 Gulasz wieprzowy, wołowy 180g: mięso 100g, sos-80g 17 Spaghetti Makaron90g, mięso mielone 50g, pieczarki 60g, sos 80g 18 Fasolka po bretońsku Fasola 150, wędlina- beczek 70g, 19 Papryka faszerowana Mielone70g, ryz 20g, papryka 250g, sos 80ml 20 Klopsiki, pulpet 80g 21 Ryba w jarzynach 1000gryba, jarzyny - 50g 22 Ryba pieczona 100g 23 Filet z ryby smażony 100g 24 Kotlet/pulpet z ryby 80g 25 Risotto z mięsem drobiowym i jarzynami 200g 26 Jaja sadzone 2szt 27 Bigos 400g 28 Łazanki z kapustą i mięsem 300g 29 Pyzy z mięsem 300gg 30 Kotlet z jaj 80g 31 Gołąbki z mięsem i ryżem / sos Mielone70g, kapusta 250g, ryż 20g, sos 80g 32 Naleśniki z serem 250g 33 Naleśniki z dżemem 150g 34 Placki ziemniaczane 300g 35 Makaron z serem białym 200g 36 Makaron do II dania 100g 37 Makaron z mięsem i warzywami 300g 38 Ryż z jabłkami 300g 39 Ryż na sypko 100g 40 Pierogi ruskie 300g 41 Pierogi z kapustą, mięsem i pieczarkami 300g 42 Kasza na sypko 100g 43 Kompot lub herbata 200ml 44 Pieczarki w sosie śmietanowym Pieczarki 150g, smiet 20g, sos 80 6. Wykonawca powinien złożyć do oferty przykładowy jadłospis tygodniowy dla diety podstawowej i diety lekkostrawnej z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów z podaniem gramatury, kaloryczności posiłków oraz składu jakościowego posiłków. 7. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany diet, jak również, co do ilości posiłków w zależności od potrzeb i liczby odbiorców. 8. Wykonawca zobowiązany jest podać w ofercie całkowitą cenę posiłku wraz ze wszystkimi kosztami, w tym z kosztem dowozu, pojemników i sztućców jednorazowych. 9. Wykonawca zobowiązany jest do dowiezienia posiłków pod adres zamieszkania odbiorców, w godzinach 12:00-16:00, zachowując najwyższy poziom, jakości świadczonych usług, a mianowicie dostarczone produkty żywnościowe będą świeże i powinny być przyrządzone w dniu dostawy, przy zapewnieniu odpowiedniej temperatury posiłku w momencie podania. 10. Dostarczanie posiłków dla poszczególnych odbiorców, prowadzone będzie przez pracowników Wykonawcy, zobowiązany jest do posiadania sanepidowskiej książeczki zdrowia. 11. W przypadku zmian ilościowych w realizowanym zleceniu, będą one przekazywane przez Zleceniodawcę do godziny 12:00 dnia poprzedniego. 12. W wyjątkowych sytuacjach Zamawiający, będzie podawał uzupełniające zlecenia ilościowe (z podziałem na diety) o godzinie 7:00 rano na dzień bieżący. 13. W razie braku możliwości wywiązania się przez Wykonawcę z obowiązku przygotowania posiłków, Wykonawca zobowiązany będzie na swój koszt we właściwym czasie do wyżywienia pacjentów przez osobę trzecią (PES), bez ponoszenia dodatkowych kosztów przez Zamawiającego. 14. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania dokumentacji potwierdzającej liczbę dostarczanych posiłków do poszczególnych odbiorców i do odebrania dokumentacji potwierdzonej przez Zamawiającego. 15. Zamawiający ma prawo do kontrolowania gramatury ilości dostarczanych produktów zgodnie z jadłospisem. 16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli zgodności rodzaju posiłków z zamówionymi dietami oraz wielkości porcji. 17. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. Nr 171 poz. 1125 z późn. zm.) oraz do przestrzegania reżimu sanitarnego wskazanego przez Głównego Inspektora Sanitarnego w związku z trwającą pandemią. 18. Wykonawca, świadczący usługi w ramach przedmiotu zamówienia, zostanie zaangażowany w ramach projektu na okres od dnia podpisania umowy do 28.02.2021r., przy czym wykonanie zamówienia odbywać się będzie zgodnie z harmonogramem określonym ściśle przez Zamawiającego (zmiany harmonogramu mogą być dokonywane wyłącznie przez Zamawiającego). 19. Zamawiający przewiduje realizację łącznie zleceń na przygotowanie i dostarczenie ok. 2.500 posiłków, przy czym szczegółowa specyfikacja każdego zlecenia, określana będzie przez odpowiadającego za realizację zadania, pracownika Zamawiającego. 20. Wykonawca świadczył będzie usługi na podstawie umowy cywilnoprawnej. 21. Wykonawcy przysługiwać będzie wynagrodzenie za faktycznie zrealizowane usługi, na podstawie przedłożonej Zamawiającemu kompletnej, wypełnionej dokumentacji, udostępnionej przez Zamawiającego oraz wystawionych faktur. 22. Zamawiający nie zapewnia środka transportu w celu świadczenia usług – Wykonawca zapewnia sobie środek transportu we własnym zakresie. 23. Wykonawca będzie ściśle współpracował z kadrą OWES, a jego praca będzie poddana stałemu monitoringowi w/w osób. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli zlecenia na każdym etapie jego realizacji. 24. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych na wyżej wymienione usługi (maksymalnie 16 części). 25. Zamawiający dopuszcza powierzenia realizacji zamówienia podwykonawcom w zakresie transportu, pod warunkiem spełniania przez podwykonawcę definicji PES. 26. Zamawiający zastrzega sobie prawo odstąpienia, bądź unieważnienia Zapytania Ofertowego bez podania przyczyny.
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe
kody CPV 55521000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Kujawsko-Pomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Kujawsko-Pomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10341521 2024-03-29
godz. 10:00
Dolnośląskie Usługi cateringowe i organizacji imprez Część 1: Zadanie nr 1 – Usługi w zakresie organizacji imprez – organizacja konsultacji społecznych związanych z opracowaniem nowej Strateg...
10380030 2024-04-05
godz. 10:00
Opolskie Usługa cateringu - żywienie pacjentów SP ZOZ MSWiA w Opolu Żywienie pacjentów SP ZOZ MSWiA w Opolu ZP-3a/2024
10397740 2024-04-10
godz. 12:00
Podkarpackie Zapewnienie kompleksowej usługi i obsługi gastronomicznej dla uczestników Koncertu Głównego organizowanego w Rzeszowie w dniu 21.06.2024 r. oraz klubu festiwalowego w dniach 21-23.06.20...
10423942 2024-04-11
godz. 13:00
Mazowieckie Przygotowanie i dostarczenie poczęstunku dla artystów (60 osób) podczas wydarzenia w dniu 14.04.2024 r. do Gminnego Ośrodka Kultury w Stanisławowie
10374646 2024-04-12
godz. 09:00
Śląskie Przygotowanie oraz dostawa posiłków i napojów dla mieszkańców DPS 1. Przedmiotem i zakresem zamówienia jest przygotowanie oraz dostawa posiłków i napojów dla mieszkańców Domu Pom...
10406567 2024-04-16
godz. 10:00
Podkarpackie Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Konferencji Prorektorów ds. Nauki Uczelni Przyrodniczych i Rolniczych organizowanej w Uniwersytecie Rzeszowskim. Szczegółowy opis oraz ...
10406058 2024-04-16
godz. 10:00
Kujawsko-Pomorskie SZPiFP-30-24 -Usługa cateringowa na szkolenia (w zakresie przyrządzania i podawania posiłków dla osób biorących udział w szkoleniach) Usługa cateringowa (zgodnie z Załącznikiem nr...
10401993 2024-04-16
godz. 14:00
Śląskie usługa dostawy i obsługi cateringu dla 80 osób na konferencję w Bielsku-Białej w dniu 25.04.2024 r.
10450834 2024-04-18
godz. 12:00
Zachodniopomorskie Usługa przygotowania posiłków wraz z dowozem do Ośrodka Kuratorskiego nr 1 przy Sądzie Rejonowym Szczecin-Prawobrzeże i Zachód w Szczecinie
10417839 2024-04-25
godz. 10:00
Warmińsko-Mazurskie Usługa cateringowa w czterech rejonach województwa warmińsko-mazurskiego w 2024 oraz 2025 roku Część 1: usługa cateringowa w regionie olsztyńskim Część 2: Usługa cateringowa...