Zlecenie 7634024 - Zapytanie Ofertowe nr 1/A/2020 1. Przedmiotem zamówienia...
(zakończone) | Zamówienie 7634024|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-08-10 |
przedmiot zlecenia | Zapytanie Ofertowe nr 1/A/2020 1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie i przeprowadzenie szkolenia zawodowego „Kucharz małej g astronomii” z egzaminem zewnętrznym i świadectwem czeladniczym w łącznym wymiarze 150 godzin lekcyjnych dla 1 grupy szkoleniowej, liczącej 8 osób. Przez godzinę lekcyjną rozumie się 45 minut. 2. Szkolenie zostanie przeprowadzone dla osób, u których w wyniku indywidualnej diagnozy zidentyfikowano konieczność nabycia, podwyższenia lub zmiany kwalifikacji zawodowych. Projekt „AKTYWNI. Program integracji społecznej i zawodowej w Gminie Puchaczów” skierowany jest do 60 osób: 40K/20M wykluczonych (w tym dotkniętych ubóstwem) lub osób zagrożonych ubóstwem lub wykluczeniem społecznym z Gminy Puchaczów, w tym w szczególności osób z niepełnosprawnościami (w tym osób z zaburzeniami psychicznymi). Są to osoby dorosłe, z zaburzeniami psychicznymi w rozumieniu ustawy z dnia 19.08.1994 r. o ochronie zdrowia psychicznego (Dz.U.z2016r.poz.546), wykazujące inne zakłócenia czynności psychicznych, które zgodnie ze stanem wiedzy medycznej zaliczane są do zaburzeń psychicznych, a osoba ta wymaga świadczeń zdrowotnych lub innych form pomocy i opieki niezbędnych do życia w środowisku rodzinnym lub społecznym oraz ustawy z dnia 27.08.1997 r. o rehabilitacji zawodowo-społecznej. 3. Przez godzinę szkolenia/warsztatu rozumie się 45 minut (godziny lekcyjne). Do czasu zajęć nie wlicza się przerw. 4. Planowany termin realizacji zamówienia: sierpień 2020- wrzesień 2020. 5. Planowana forma realizacji zamówienia: szkolenie stacjonarne, z zastrzeżeniem V, pkt. 4, i VI pkt 5 6. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany planowanego terminu rozpoczęcia i zakończenia realizacji zamówienia 7. Planowane miejsce realizacji zajęć: Puchaczów 8. Planowane godziny realizacji zajęć: 8:00 – 20:00 od poniedziałku do niedzieli Szczegółowy opis w zapytaniu ofertowym Cel zamówienia Celem kursu jest nabycie przez uczestników kompleksowych kompetencji do pracy w branży gastronomicznej oraz nabycie kwalifikacji zawodowych zgodnie z ustalonymi standardami kształcenia. Uzyskane kompetencje zawodowe podlegać będą walidacji i certyfikacji przez uprawnioną jednostkę. Zgodnie z zapytaniem ofertowym. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest wybór Wykonawcy na kompleksową organizację i przeprowadzenie szkolenia zawodowego: Kucharz małej gastronomii z egzaminem zewnętrznym i świadectwem czeladniczym dla 8 osób. 1. Cel szkolenia: Celem kursu jest nabycie przez uczestników kompleksowych kompetencji do pracy w branży gastronomicznej oraz nabycie kwalifikacji zawodowych zgodnie z ustalonymi standardami kształcenia. Uzyskane kompetencje zawodowe podlegać będą walidacji i certyfikacji przez uprawnioną jednostkę. 2. Program szkolenia: Wykonawca zobowiązany jest do opracowania szczegółowego Programu dla szkolenia. Program szkolenia powinien być opracowany z wykorzystaniem standardów kwalifikacji zawodów i specjalności dostępnych w bazach Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej, tzn. modułowego programu szkolenia zawodowego. Program szkolenia musi obejmować zajęcia teoretyczne i praktyczne w wymiarze wskazanym, minimum 150 godzin lekcyjnych na Uczestnika oraz przewidywać sprawdzenie nabytych kompetencji w formie egzaminu wewnętrznego. 3. Zakres szkolenia: przygotowany przez Wykonawcę powinien obejmować zajęcia teoretyczne i praktyczne oraz zawierać co najmniej takie moduły jak: -Teoretyczne i praktyczne przygotowanie do zawodu kucharz małej gastronomii -Struktura organizacyjna zakładu gastronomicznego -Wymogi systemu HACCP w gastronomii -Terminologia stosowana w gastronomii -Procesy technologiczne stosowane w produkcji żywności -Praktyczne zastosowanie procesów technologicznych w sztuce kulinarnej: sporządzanie potraw z wykorzystaniem warzyw i owoców, sporządzanie dań gorących z wykorzystaniem mięsa zwierząt rzeźnych i drobiu, sporządzanie zup i sosów, sporządzanie potraw z jaj, sporządzanie potraw z wykorzystaniem mąki i kasz, sporządzanie potraw z ciasta ziemniaczanego, sporządzanie zakąsek i deserów w wymiarze 60 godzin zajęć teoretycznych 90 godzin zajęć praktycznych. 4. Organizacja i przeprowadzenie egzaminu czeladniczego w zakresie tematycznym szkolenia. Zgodnie z zapytaniem ofertowym. |
branża | Edukacja, szkolenia |
podbranża | szkolenia zawodowe |
kody CPV | 80530000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubelskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubelskie |