Zlecenie 9181061 - Zapytanie ofertowe nr 1/2022/DA/FIRR (Dostępna...

   
Zamówienie 9181061 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2022-09-20
przedmiot zlecenia
Zapytanie ofertowe nr 1/2022/DA/FIRR (Dostępna administracja publiczna - szkolenia dla kadry)

1) Przedmiot zamówienia Przedmiot
em zamówienia jest dostępna dla osób z niepełnosprawnościami usługa wynajęcia sali szkoleniowej z niezbędnym wyposażeniem technicznym, organizacji cateringu (obejmującego przerwy kawowe, obiady i kolację) oraz zapewnienie noclegów ze śniadaniem dla uczestników/-ek i trenerów/-ek szkoleń przeprowadzanych w ramach Projektu Dostępna administracja publiczna - szkolenia dla kadry. Miejsce realizacji zamówienia: Kraków – 7 szkoleń (każde szkolenie: 2 dni szkoleniowe w godzinach: 1. dzień 09.00-16.00, 2. dzień 09.00-16.00, 10-18 uczestników/-czek + 2 trenerów/-ek). Noclegi, catering i sala szkoleniowa dla uczestników/-ek i trenerów/-ek szkoleń zapewnione zostaną w tym samym obiekcie dostępnym dla osób z niepełnosprawnościami z zachowaniem wymogów sanitarno – epidemiologicznych obowiązujących na czas realizacji poszczególnych szkoleń. Szkolenia w ramach Projektu są realizowane w okresie styczeń 2020 r. – czerwiec 2023 r. Niniejsze Zapytanie dotyczy II okresu realizacji Projektu. 2) Terminy szkoleń 11 – 12 październik 2022 18 – 19 październik 2022 25 – 26 październik 2022 8 – 9 listopad 2022 17 – 18 listopad 2022 22 – 23 listopad 2022 24 – 25 listopad 2022 Wykonawca jest zobowiązany dokonać wstępnej rezerwacji w obiekcie w tych terminach. Przykładowy harmonogram szkolenia: 09:00 - 10:30 Szkolenie 10:30 - 10:45 Przerwa kawowa 10:45 - 12:00 Szkolenie 12:00 - 13:00 Przerwa obiadowa 14:00 - 16:00 Szkolenie 3) Usługa wynajmu sali szkoleniowej - Wielkość i dostępność sali: powierzchnia – dostosowana do swobodnego (z zachowaniem wymogów sanitarno – epidemiologicznych obowiązujących na czas realizacji poszczególnych szkoleń) rozmieszczenia 18 osobowej grupy uczestników/-ek szkolenia i 2 trenerów/-ek. Dostępna przez 2 dni szkoleniowe (16 godz. – na czas trwania szkolenia i przygotowania do zajęć). - Standard sali: sala powinna spełniać wszystkie wymagania bezpieczeństwa i higieny pracy stawiane pomieszczeniom, w których organizowane są szkolenia, powinna mieć bezpośredni dostęp do światła dziennego, powinna być posprzątana. Sala powinna być dostępna dla osób z niepełnosprawnościami (wejście bezprogowe, szerokie drzwi). - Wyposażenie sali: projektor multimedialny, ekran do projektora, Internet (wifi), flipchart z papierem i flamastrami, miejsca do siedzenia dla min. 18 uczestników/-czek szkolenia oraz 2 trenerów/-ek przy stołach ułożonych w literę „U”. Zapewnienie wieszaków na odzież wierzchnią oraz dostęp do dostosowanej do potrzeb osób z niepełnosprawnościami toalety znajdującej w bliskiej odległości od sali. - Zapewnienie osoby z obsługi do bieżącego rozwiązywania ewentualnych problemów technicznych w trakcie szkoleń. 4) Usługa cateringu - Liczba korzystających – Projekt zakłada udział 10-18 uczestników/ czek (przeciętnie 13,9 osoby) oraz 2 trenerów/-rek w każdym szkoleniu. Zakładamy, że w tym etapie Projektu w każdym szkoleniu weźmie udział 14-18 uczestników/-czek (przeciętnie 16 osób) oraz 2 trenerów/-rki. Szacowana liczba korzystających na pojedynczym szkoleniu to przeciętnie 18 osób (16 + 2), maksymalna liczba korzystających to 20 osób. - Przerwa kawowa – całodniowa lub uzupełniana w trakcie szkolenia: kawa, herbata, woda gazowana, niegazowana, mleko/śmietanka do kawy, cytryna, cukier, drobne słone i słodkie przekąski typu (mini kanapki na początku 1. dnia szkolenia, paluszki, kruche ciasteczka, owoce). Przerwa kawowa powinna być przygotowana na przyjazd uczestników/-ek szkolenia, nie później niż jedną godzinę przed rozpoczęciem szkolenia. Zorganizowana w miejscu zapewniającym swobodny dostęp dla uczestników/-czek, w tym również dla osób z niepełnosprawnościami. Przerwa kawowa powinna być przygotowana na każdy dzień szkolenia osobno. - Obiad (w pierwszym i drugim dniu szkolenia): zupa, drugie danie. Zapotrzebowanie na dania oraz ilość posiłków wegetariańskich lub innych diet będzie zgłoszone z odpowiednim wyprzedzeniem i potwierdzone na 3 dni przed szkoleniem. - Kolacja (w pierwszym dniu szkolenia: proponowane godziny: 18:00 - 19:00): kolacja na ciepło lub zimno w formie bufetu szwedzkiego lub serwowana z uwzględnieniem diet uczestników/-ek szkoleń. - Do wszystkich posiłków należy zapewnić napoje zimne i ciepłe do wyboru. - Nie dopuszcza się podania jednorazowej zastawy stołowej. 5) Usługa noclegowa - Liczba korzystających – Projekt zakłada udział 10-18 uczestników/ czek (przeciętnie 13,9 osoby) oraz 2 trenerów/-rek w każdym szkoleniu. Zakładamy, że w tym etapie Projektu, w każdym szkoleniu weźmie udział 14 18 uczestników/-czek (przeciętnie 16 osób) oraz 2 trenerów/-rki. Uczestnicy/-czki szkoleń to osoby z całej Polski, jednak tylko osoby spoza Krakowa będą potrzebować noclegu. Zamawiający nie jest w stanie podać dokładnej liczby nocujących uczestników/-czek. Zamawiający szacuje, że będzie to około 90% uczestników/-czek. W przypadku trenerów/-ek Zamawiający zakłada, że zwykle 1 osoba będzie z Krakowa, a druga może być spoza Krakowa. Zamawiający nie jest w stanie podać dokładnej liczby nocujących trenerów/-ek. Zamawiający szacuje, że dla 2. trenera/-ki będzie to około 67% przypadków. Szacowana liczba korzystających spośród uczestników/-czek na pojedynczym szkoleniu to przeciętnie 14,4 osoby (90% x 16), maksymalna liczba korzystających to 18 osób. Szacowana liczba korzystających spośród trenerów/-ek na pojedynczym szkoleniu to przeciętnie 0,67 osoby (67% x 1), maksymalna liczba korzystających to 1 osoba. - Usługa będzie polegała na zapewnieniu noclegów wraz ze śniadaniem w pokojach maksymalnie 2 osobowych dla uczestników/-czek szkoleń i maksymalnie 1 osobowych dla trenerów/-ek według zgłoszonego zapotrzebowania, o którym Zamawiający poinformuje realizatora usługi najpóźniej na 3 dni przed terminem danego szkolenia. Szacowana liczba uczestników/-ek szkolenia – planowo: 18 osób/szkolenie (1. noc po pierwszym dniu szkoleniowym) plus 2 trenerów/-ki (2 noclegi, 1. noc przed szkoleniem i 2. w trakcie szkolenia). Pokoje powinny być w standardzie nie mniejszym niż 3***, pokoje wyposażone w łazienkę, toaletę, z dostępem do Internetu i TV. - Wykonawca zobowiązuje się do uwzględniania niepełnosprawności kwaterowanych gości przy doborze pokojów (w tym osób poruszających się na wózkach). Wykonawca zapewni minimum 5 pokojów przystosowanych do potrzeb osób z niepełnosprawnościami (z uwzględnieniem możliwości przebywania w obiekcie osoby poruszającej się z psem przewodnikiem). Dojście do pokojów musi być w pełni dostępne. Jeżeli pokoje będą znajdowały się na wyższych kondygnacjach to winda do nich prowadząca musi zawierać informacje głosowe i wizualne. Na panelu windy powinny znajdować się oznaczenia w alfabecie Braille’a. Przycisk oznaczający poziom, na którym znajduje się wyjście, musi być dodatkowo oznaczony kolorystycznie i dotykowo. Winda powinna być również wyposażona w udogodnienia dla osób słabosłyszących (np. pętla indukcyjna). 6) Dodatkowe wymagania - Do miejsca szkoleń i noclegów powinna być możliwość bezpośredniego dotarcia transportem publicznym z Dworca Głównego PKP w Krakowie, w czasie maksimum 20 min (dojście na przystanki i przejazd). Przy połączeniu z przesiadką łączny czas (z przesiadką) nie może przekraczać tego czasu. - Hotel powinien zapewnić minimum 5 miejsc parkingowych dla osób z niepełnosprawnościami, spełniających wymagania budowlane (https://budowlaneabc.gov.pl/standardy-projektowania-budynkow-dla-osob-niepelnosprawnych/stanowiska-postojowe-dla-samochodow/wymiary-stanowisk-postojowych-przystosowanych-do-potrzeb-osob-z-niepelnosprawnosciami/) - Dostosowanie wszystkich powierzchni użytkowych, niezbędnych do realizacji zamówienia do potrzeb osób z niepełnosprawnościami, w tym poruszających się na wózku oraz osób niedowidzących i niewidomych (obiekt, zaplecze socjalne, w tym toalety, sale szkoleniowe, sale konsumpcyjne, min. 5 pokojów gościnnych). - Zamawiający zastrzega sobie prawo do weryfikacji obiektów pod kątem dostępności dla osób z niepełnosprawnościami. Akceptując warunki zamówienia, Wykonawca wyraża na to zgodę. Oferty dotyczące obiektów niespełniających warunku dostępności nie będą brane pod uwagę, ponieważ nie spełniają warunków zamówienia. - Zamawiający wymaga od Wykonawcy dokonania wstępnej rezerwacji (zgodnie z pkt. 2) we wskazanym obiekcie i podania kontaktu bezpośrednio do tego obiektu w celu potwierdzenia tej rezerwacji. Akceptując warunki zamówienia, Wykonawca wyraża na to zgodę. Oferty niespełniające tego warunku nie będą brane pod uwagę, ponieważ nie spełniają warunków zamówienia. - Stawki jednostkowe nie mogą przekraczać stawek, o których mowa w załączniku https://www.power.gov.pl/strony/o-programie/dokumenty/zalecenia-iz-power-do-opracowania-zestawienia-standardu-i-cen-rynkowych-w-zakresie-najczesciej-finansowanych-wydatkow-w-ramach-power - Na 3 dni przed terminem szkolenia Zamawiający przekaże Wykonawcy program, na podstawie którego określone zostaną godziny posiłków, liczba uczestników/-ek, liczba osób korzystających z noclegów wraz ze strukturą pokojów (1 lub 2-osobowe) oraz pozostałe kwestie organizacyjne. - Zamawiający w ramach Projektu ma zagwarantowane finansowanie wyłącznie na faktycznie zrealizowane szkolenia. W związku z tym Wykonawca będzie obciążał Zamawiającego za faktycznie zrealizowaną usługę. W przypadkach niezależnych od Zamawiającego (na przykład choroby uczestnika/-czki, skutkującej jego/jej nieobecnością na szkoleniu) Wykonawcy będzie przysługiwała zapłata w wysokości odpowiadającej liczbie wykorzystanych noclegów, posiłków i przerw kawowych. Zamawiający nie może takiej sytuacji wykluczyć, ale zakłada, że będzie występować niezwykle rzadko lub wcale.

Powstaje w kontekście projektu
POWR.02.06.00-00-0061/19 - Dostępna administracja publiczna - szkolenia dla kadry
branża Gastronomia, catering, Turystyka, wypoczynek, hotelarstwo, sport
podbranża usługi restauracyjne, hotelarstwo, konferencje
kody CPV 55110000, 55120000, 55300000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Małopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi restauracyjne , hotelarstwo , konferencje

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10401639 2024-04-11
godz. 10:00
Mazowieckie Zakwaterowanie i wyżywienie dla maksymalnie 180 osób (w tym 70 zawodników dzieci w wieku 6-12 lat) wraz z udostępnieniem dodatkowych pomieszczeń (holu/korytarza, sali gimnastycznej, sal...
10417869 2024-04-16
godz. 09:00
Kujawsko-Pomorskie Dzierżawa terenu pod mobilny punkt gastronomiczny nieopodal Ogrodu Zoologicznego na terenie LPKiW w Bydgoszczy
10432686 2024-04-18
godz. 14:00
Łódzkie Poddzierżawienie lokali użytkowych i powierzchni użytkowych z przeznaczeniem na działalność gospodarczą lub leczniczą
10400799 2024-04-18
godz. 23:59
Mazowieckie Świadczenie usługi w zakresie wynajmu pomieszczeń na Zajęcia AR, organizowane przez Fundację Aktywnej Rehabilitacji FAR
10427989 2024-04-19
godz. 08:00
Małopolskie 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie kompleksowych usług cateringowych zlecanych przez Wydział ds. Przedsiębiorczości i Innowacji w 2024 roku.2. Szczegółowy opis przedmiotu zam...
10393024 2024-04-22
godz. 10:00
Mazowieckie Usługa zakwaterowania i wyżywienia policjantów 1. Przedmiotem postępowania jest zawarcie umów ramowych na usługę zakwaterowania i wyżywienia policjantów, zwanej dalej usługą.2. S...
10449454 2024-04-24
godz. 10:00
Mazowieckie Świadczenie usługi obejmującej zorganizowanie i przeprowadzenie 1 (jednego) szkolenia, które odbędzie się w formie stacjonarnej w ośrodku szkoleniowym/ obiekcie konferencyjnym lub inn...
10461605 2024-04-25
godz. 23:59
Mazowieckie Usługa hotelowa, gastronomiczna oraz wynajmu obiektów sportowych podczas warsztatów sportowo-aktywizujących dla osób z niepełnosprawnościami: w terminie: 5-17.05.2024 r., na terenie: ...
10458642 2024-04-26
godz. 09:00
Lubelskie Usługi cateringowe, gastronomiczne i noclegowe na potrzeby organizacji 58. Ogólnopolskiego Festiwalu Kapel i Śpiewaków Ludowych w Kazimierzu Dolnym Część 1: ZADANIE 1 Usługa caterin...
10381356 2024-04-30
godz. 10:00
Śląskie Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa organizacja zagranicznej misji gospodarczej do Maroka (Marrakeszu), w terminie 28.05-01.06.2024 r. w ramach projektu „InterGlobal – internacjonal...