Zlecenie 6837215 - ZAPYTANIE OFERTOWE nr 1/2019. Wykonanie usługi badawczej w...
(zakończone) | Zamówienie 6837215|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2019-06-14 |
przedmiot zlecenia | ZAPYTANIE OFERTOWE nr 1/2019. Wykonanie usługi badawczej w zakresie badania i analizy składu oraz właściwości sera i mleka. Wyk onanie usługi badawczej w zakresie badania i analizy składu oraz właściwości sera i mleka. Cel zamówienia W związku z planowanym ubieganiem się o przyznanie dofinansowania projektu w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, 2014-2020, zapraszamy do składania ofert na wykonanie usługi badawczej w zakresie przeprowadzenia badania i analizy składu i właściwości mleka oraz sera. Celem zamówienia jest wybór wykonawcy usługi badawczej w zakresie przeprowadzenia badania i analizy składu i właściwości mleka oraz sera i podpisanie z nim umowy warunkowej, na potrzeby realizacji niniejszego projektu. Zamawiający jest podmiotem niezobowiązanym do stosowania ustawy PZP. Niniejsze postępowanie przeprowadzone jest zgodnie z Zasadą Konkurencyjności, której obowiązek stosowania wynika z „Wytycznych w zakresie kwalifikowalności wydatków w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego oraz Funduszu Spójności na lata 2014-2010”. Przedmiot zamówienia Usługa badawcza w zakresie przeprowadzenia badania i analizy składu i właściwości mleka oraz sera. Zakres prac: 1. Badanie próbek sera długodojrzewającego • Zawartość azotu ogółem ( białko Kjeldahl). Liczba próbek 48 • Profil kwasów tłuszczowych metodą chromatografii gazowej (GC)- w tym kwas masłowy, heksanowy, dekanowy, dodekanowy- Liczba próbek 36. • Analiza profilu tekstury (test TPA) analizatorem tekstury. Liczba próbek 36. • Oznaczenie zawartości wolnych aminokwasów metodą wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC). Liczba próbek 24. • Oznaczenie zawartości związków mineralnych: Ca, Mg (zgodnie z normą ISO 8070:2007) oraz P (metoda spektrofotometryczna); Liczba próbek 12. • Analiza składu gazowego atmosfery w opakowaniu jednostkowym (detekcja O2; CO2; udział N2 wyliczony jako N2 = 100 – (CO2 + O2). Liczba próbek 12. 2. Badanie próbek mleka i sera kanapkowego MLEKO: • Rozszerzony skład chemiczny próbek mleka – oznaczanie zawartości azotu ogółem, azotu niekazeinowego i niebiałkowego metodą Kjeldahla zgodnie z AOAC, 2007, odpowiednio: metoda 991.20; 33.2.11, metoda 998.05; 33.2.64 z modyfikacjami według Wojciechowski i Barbano (2015), metoda 991.21; 33.2.12. Liczba próbek 10. • Ilościowe i jakościowe określenie składu białkowego mleka (metodą RP-HPLC lub SDS-Page). Liczba próbek 5. • Określenie zawartości związków mineralnych w mleku: Ca, Mg (zgodnie z normą ISO 8070:2007) oraz P (metoda spektrofotometryczna). Liczba próbek 5. SERY: • Zawartość azotu ogółem (bialko Kjeldahl). Liczba próbek 48. • Zawartość azotu niekazeinowego (NCN) (Kjeldahl). Liczba próbek 48. • Zawartość azotu niebiałkowego (NPN) (Kjeldahl). Liczba próbek 48. • Zawartości związków azotowych rozpuszczalnych w 12% TCA (Kjeldahl). Liczba próbek 48. • Zawartość związków mineralnych: Ca, Mg (zgodnie z normą ISO 8070:2007) oraz P (metoda spektrofotometryczna). Liczba próbek 24. • Analiza profilu tekstury (test TPA) analizatorem tekstury. Liczba próbek 24. • Profilu kwasów tłuszczowych w ostatnim dniu dojrzewania (GC). Liczba próbek 24. |
branża | Laboratoria |
podbranża | usługi laboratoryjne |
kody CPV | 73120000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubelskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubelskie |