Zlecenie 7292805 - Zapytanie ofertowe nr 1/1.2.1/2020/RPO dotyczące dostawy...

   
Zamówienie 7292805 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-01-21
przedmiot zlecenia
Zapytanie ofertowe nr 1/1.2.1/2020/RPO dotyczące dostawy suszonych surowców (marchew, burak) na potrzeby prac badawczych w projekc
ie

Przedmiotem zamówienia jest dostawa suszonego buraka czerwonego 5-10 mm oraz suszonej marchwi 5-10 mm (suszenie metodą mikrofalowo-próżniową), wykorzystywanych do prowadzenia prac badawczych w ramach projektu pt. Opracowanie receptury kawy zbożowej dla dzieci w wieku 2-3 lata współfinansowanego w ramach Poddziałania 1.2.1 Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020.

Projekt jest realizowany w 5 etapach. Ujęte w zapytaniu ofertowym surowce (suszony burak czerwony, suszona marchew) będą wykorzystywane w drugim (2) etapie projektu podczas testowania wpływu różnych parametrów poszczególnych etapów procesu technologicznego (prażenie, ekstrakcja, zagęszczanie, przechowywanie ekstraktu, suszenie) oraz różnych metod produkcji kawy zbożowej na poziom zanieczyszczeń (akryloamid, furan, HMF).

Przedmiot zamówienia składa się z II części:

• I część: dostawa 1 tony suszonego buraka czerwonego 5-10 mm, burak suszony metodą mikrofalowo-próżniową.

1. Zawartość wody: maksymalnie 8%.
2. Data minimalnej trwałości (produkt w oryginalnym zamkniętym opakowaniu): 24 miesiące.
3. Wartość odżywcza na 100 gram: 318 kcal.

• II część: dostawa 1 tony suszonej marchwi 5-10 mm, burak suszony metodą mikrofalowo –próżniową.

1. Zawartość wody: maksymalnie 8%.
2. Data minimalnej trwałości (produkt w oryginalnym zamkniętym opakowaniu): 22 miesiące.
3. Wartość odżywcza na 100 gram: 331 kcal.

Dostarczone surowce powinny spełniać poniższe wymagania (dotyczy obu części zamówienia):

1. Spełnienie wymagań systemu Kosher i Halal (posiadanie certyfikatu Halal i/lub Kosher lub alternatywnie, w przypadku braku certyfikatów, oświadczenie
o braku kontaktu z wieprzowiną i alkoholem etylowym).
2. Brak składników genetycznie modyfikowanych (deklaracja non GMO dostawcy).
3. Niepoddawanie produktu jonizacji (oświadczenie o braku jonizacji).
4. Wyspecyfikowanie listy alergenów – przedstawienie oświadczeń alergenowych dotyczących surowca.
5. Przedstawienie wymagań mikrobiologicznych dotyczących surowca.
6. Przedstawienie wymagań fizykochemicznych dotyczących surowca.
7. Dostarczony surowiec powinien charakteryzować się obniżonymi wartościami mikrobiologicznymi w efekcie przeprowadzonego suszenia mikrofalowo-próżniowego przy jednoczesnym zachowaniu akryloamidu poniżej 250 µg/kg.
8. Dostawca wraz z ofertą przedstawia próbkę reprezentatywną surowca (1 kg).
9. W oparciu o dostarczoną specyfikację surowcową i reprezentatywną próbkę surowca, Zamawiający weryfikuje możliwości technologicznego wykorzystania surowca w projekcie. Z badań laboratoryjnych dotyczących możliwości przeprocesowania dostarczanego surowca Zamawiający przygotuje stosowną notatkę.
10. Pierwszej dostawie surowca w ramach zamówienia musi towarzyszyć aktualny certyfikat analiz (wyłącznie z wynikami analiz mikrobiologicznych).
11. Zamawiający zastrzega sobie możliwość przeprowadzenia audytu wewnętrznego u wybranego Dostawcy, po uprzednim uzgodnieniu warunków jego wykonania.
12. W zakresie kontroli i przyjęcia towaru Zamawiający stosuje procedury zgodne ze Standardem IFS (International Food Standard).

Powyższy opis stanowi skrócony opis przedmiotu zamówienia. Pełny opis wymagań w odniesieniu do obu surowców objętych poszczególnymi częściami zamówienia znajduje się w załączniku nr 2.1 do zapytania ofertowego pn. Specyfikacja surowcowa (burak czerwony) oraz w załączniku nr 2.2 do zapytania ofertowego (marchew). W Specyfikacji surowcowej znajduje się pełny opis wymagań z zakresu parametrów surowca, jego opakowania oraz dostawy. Oferent/dostawca, po uzupełnieniu informacji wskazanych w punkcie 10 (wyłącznie wiersze dotyczące certyfikatu Halal i Kosher) potwierdza podpisem spełnienie wymagań i parametrów zawartych w Specyfikacji surowcowej, stanowiącej załącznik do oferty (adekwatnie do części, na którą składa ofertę, w przypadku złożenia oferty na obie części zamówienia, oferent załącza obie specyfikacje). Cel zamówienia Celem jest wyłonienie dostawcy/ów suszonego buraka czerwonego oraz marchwi (suszenie metodą mikrofalowo-próżniową). Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest dostawa suszonego buraka czerwonego 5-10 mm oraz suszonej marchwi 5-10 mm (suszenie metodą mikrofalowo-próżniową), wykorzystywanych do prowadzenia prac badawczych w ramach projektu pt. Opracowanie receptury kawy zbożowej dla dzieci w wieku 2-3 lata współfinansowanego w ramach Poddziałania 1.2.1 Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020.
Projekt jest realizowany w 5 etapach. Ujęte w zapytaniu ofertowym surowce (suszony burak czerwony, suszona marchew) będą wykorzystywane w drugim (2) etapie projektu podczas testowania wpływu różnych parametrów poszczególnych etapów procesu technologicznego (prażenie, ekstrakcja, zagęszczanie, przechowywanie ekstraktu, suszenie) oraz różnych metod produkcji kawy zbożowej na poziom zanieczyszczeń (akryloamid, furan, HMF).

Przedmiot zamówienia składa się z II części:

•I część: dostawa 1 tony suszonego buraka czerwonego 5-10 mm, burak suszony metodą mikrofalowo-próżniową.

1.Zawartość wody: maksymalnie 8%.
2.Data minimalnej trwałości (produkt w oryginalnym zamkniętym opakowaniu): 24 miesiące.
3.Wartość odżywcza na 100 gram: 318 kcal.

•II część: dostawa 1 tony suszonej marchwi 5-10 mm, burak suszony metodą mikrofalowo –próżniową.
1.Zawartość wody: maksymalnie 8%.
2.Data minimalnej trwałości (produkt w oryginalnym zamkniętym opakowaniu): 22 miesiące.
3.Wartość odżywcza na 100 gram: 331 kcal.

Dostarczone surowce powinny spełniać poniższe wymagania (dotyczy obu części zamówienia):
1.Spełnienie wymagań systemu Kosher i Halal (posiadanie certyfikatu Halal i/lub Kosher lub alternatywnie, w przypadku braku certyfikatów, oświadczenie o braku kontaktu z wieprzowiną i alkoholem etylowym).
2.Brak składników genetycznie modyfikowanych (deklaracja non GMO dostawcy).
3.Niepoddawanie produktu jonizacji (oświadczenie o braku jonizacji).
4.Wyspecyfikowanie listy alergenów – przedstawienie oświadczeń alergenowych dotyczących surowca.
5.Przedstawienie wymagań mikrobiologicznych dotyczących surowca.
6.Przedstawienie wymagań fizykochemicznych dotyczących surowca.
7.Dostarczony surowiec powinien charakteryzować się obniżonymi wartościami mikrobiologicznymi w efekcie przeprowadzonego suszenia mikrofalowo-próżniowego przy jednoczesnym zachowaniu akryloamidu poniżej 250 µg/kg.
8.Dostawca wraz z ofertą przedstawia próbkę reprezentatywną surowca (1 kg).
9.W oparciu o dostarczoną specyfikację surowcową i reprezentatywną próbkę surowca, Zamawiający weryfikuje możliwości technologicznego wykorzystania surowca w projekcie. Z badań laboratoryjnych dotyczących możliwości przeprocesowania dostarczanego surowca Zamawiający przygotuje stosowną notatkę.
10.Pierwszej dostawie surowca w ramach zamówienia musi towarzyszyć aktualny certyfikat analiz (wyłącznie z wynikami analiz mikrobiologicznych).
11.Zamawiający zastrzega sobie możliwość przeprowadzenia audytu wewnętrznego u wybranego Dostawcy, po uprzednim uzgodnieniu warunków jego wykonania.
12.W zakresie kontroli i przyjęcia towaru Zamawiający stosuje procedury zgodne ze Standardem IFS (International Food Standard).

Powyższy opis stanowi skrócony opis przedmiotu zamówienia. Pełny opis wymagań w odniesieniu do obu surowców objętych poszczególnymi częściami zamówienia znajduje się w załączniku nr 2.1 do zapytania ofertowego pn. Specyfikacja surowcowa (burak czerwony) oraz w załączniku nr 2.2 do zapytania ofertowego (marchew). W Specyfikacji surowcowej znajduje się pełny opis wymagań z zakresu parametrów surowca, jego opakowania oraz dostawy. Oferent/dostawca, po uzupełnieniu informacji wskazanych w punkcie 10 (wyłącznie wiersze dotyczące certyfikatu Halal i Kosher) potwierdza podpisem spełnienie wymagań i parametrów zawartych w Specyfikacji surowcowej, stanowiącej załącznik do oferty (adekwatnie do części, na którą składa ofertę, w przypadku złożenia oferty na obie części zamówienia, oferent załącza obie specyfikacje).
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3221110, 3221111, 3221112
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Małopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10449120 2024-04-25
godz. 09:00
Pomorskie Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 35 w Gdańsku Część 1: Część 1: Dostawa pieczywa oraz wyrobów piekarniczych Część 2: Część 2:...
10451634 2024-04-25
godz. 09:00
Pomorskie Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw, ziemniaków i jabłek Część 1: Część I Warzywa buraki ćwikłowe w ilości 17 000 kg cebula w ilości 20 000 kg kapusta biała w ilości 7...
10457937 2024-04-25
godz. 13:00
Mazowieckie Zapytanie o informację cenową na dostawę wody mineralnej gazowanej i niegazowanej w butelkach PET 1,5 l oraz w butelkach 0,5 l niegazowanej
10455363 2024-04-26
godz. 09:00
Podlaskie Dostawa mięsa wieprzowego, wołowego i drobiowego dla Szpitala Wojewódzkiego im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Łomży Część 1: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ...
10483137 2024-04-30
godz. 12:00
Mazowieckie Szanowni Państwo, Energa Logistyka Sp. z o.o. uprzejmie zaprasza do wzięcia udziału w postępowaniu prowadzonym w imieniu i na rzecz ENERGA KOGENERACJA w przedmiocie: „EKO-PL- Dostawa g...
10484439 2024-05-02
godz. 10:00
Świętokrzyskie ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH Część 1: Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa w ilościach i asortymencie określonym w załączniku nr 2 Część 2: Przedmiotem zam...
10376023 2024-05-06
godz. 11:00
Dolnośląskie Dostawa różnych artykułów spożywczych dla Wojewódzkiego Centrum Szpitalnego Kotliny Jeleniogórskiej w Jeleniej Górze oraz jednostek zamiejscowych w Kowarach i Bolkowie dostawa róż...
10380392 2024-05-07
godz. 09:00
Mazowieckie Dostawa przetworów strączkowych dla Jednostki Wojskowej Nr 6021. Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania.Przedmiotem z...
10487788 2024-05-10
godz. 14:00
Warmińsko-Mazurskie Dostawy suchych ekstraktów z owoców aronii i wiśni.
10392621 2024-05-20
godz. 10:58
Pomorskie PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 ANANAS KAWAŁKI puszka - 3035g/1840G Firma SEKO S.A. poszukuje dostawcy : ANANAS KAWAŁKI puszka - 3035g/1840G. Wymagana specyfikacja oraz próba technologiczna. K...