Zlecenie 7292805 - Zapytanie ofertowe nr 1/1.2.1/2020/RPO dotyczące dostawy...
(zakończone) | Zamówienie 7292805|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-01-21 |
przedmiot zlecenia | Zapytanie ofertowe nr 1/1.2.1/2020/RPO dotyczące dostawy suszonych surowców (marchew, burak) na potrzeby prac badawczych w projekc ie Przedmiotem zamówienia jest dostawa suszonego buraka czerwonego 5-10 mm oraz suszonej marchwi 5-10 mm (suszenie metodą mikrofalowo-próżniową), wykorzystywanych do prowadzenia prac badawczych w ramach projektu pt. Opracowanie receptury kawy zbożowej dla dzieci w wieku 2-3 lata współfinansowanego w ramach Poddziałania 1.2.1 Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020. Projekt jest realizowany w 5 etapach. Ujęte w zapytaniu ofertowym surowce (suszony burak czerwony, suszona marchew) będą wykorzystywane w drugim (2) etapie projektu podczas testowania wpływu różnych parametrów poszczególnych etapów procesu technologicznego (prażenie, ekstrakcja, zagęszczanie, przechowywanie ekstraktu, suszenie) oraz różnych metod produkcji kawy zbożowej na poziom zanieczyszczeń (akryloamid, furan, HMF). Przedmiot zamówienia składa się z II części: • I część: dostawa 1 tony suszonego buraka czerwonego 5-10 mm, burak suszony metodą mikrofalowo-próżniową. 1. Zawartość wody: maksymalnie 8%. 2. Data minimalnej trwałości (produkt w oryginalnym zamkniętym opakowaniu): 24 miesiące. 3. Wartość odżywcza na 100 gram: 318 kcal. • II część: dostawa 1 tony suszonej marchwi 5-10 mm, burak suszony metodą mikrofalowo –próżniową. 1. Zawartość wody: maksymalnie 8%. 2. Data minimalnej trwałości (produkt w oryginalnym zamkniętym opakowaniu): 22 miesiące. 3. Wartość odżywcza na 100 gram: 331 kcal. Dostarczone surowce powinny spełniać poniższe wymagania (dotyczy obu części zamówienia): 1. Spełnienie wymagań systemu Kosher i Halal (posiadanie certyfikatu Halal i/lub Kosher lub alternatywnie, w przypadku braku certyfikatów, oświadczenie o braku kontaktu z wieprzowiną i alkoholem etylowym). 2. Brak składników genetycznie modyfikowanych (deklaracja non GMO dostawcy). 3. Niepoddawanie produktu jonizacji (oświadczenie o braku jonizacji). 4. Wyspecyfikowanie listy alergenów – przedstawienie oświadczeń alergenowych dotyczących surowca. 5. Przedstawienie wymagań mikrobiologicznych dotyczących surowca. 6. Przedstawienie wymagań fizykochemicznych dotyczących surowca. 7. Dostarczony surowiec powinien charakteryzować się obniżonymi wartościami mikrobiologicznymi w efekcie przeprowadzonego suszenia mikrofalowo-próżniowego przy jednoczesnym zachowaniu akryloamidu poniżej 250 µg/kg. 8. Dostawca wraz z ofertą przedstawia próbkę reprezentatywną surowca (1 kg). 9. W oparciu o dostarczoną specyfikację surowcową i reprezentatywną próbkę surowca, Zamawiający weryfikuje możliwości technologicznego wykorzystania surowca w projekcie. Z badań laboratoryjnych dotyczących możliwości przeprocesowania dostarczanego surowca Zamawiający przygotuje stosowną notatkę. 10. Pierwszej dostawie surowca w ramach zamówienia musi towarzyszyć aktualny certyfikat analiz (wyłącznie z wynikami analiz mikrobiologicznych). 11. Zamawiający zastrzega sobie możliwość przeprowadzenia audytu wewnętrznego u wybranego Dostawcy, po uprzednim uzgodnieniu warunków jego wykonania. 12. W zakresie kontroli i przyjęcia towaru Zamawiający stosuje procedury zgodne ze Standardem IFS (International Food Standard). Powyższy opis stanowi skrócony opis przedmiotu zamówienia. Pełny opis wymagań w odniesieniu do obu surowców objętych poszczególnymi częściami zamówienia znajduje się w załączniku nr 2.1 do zapytania ofertowego pn. Specyfikacja surowcowa (burak czerwony) oraz w załączniku nr 2.2 do zapytania ofertowego (marchew). W Specyfikacji surowcowej znajduje się pełny opis wymagań z zakresu parametrów surowca, jego opakowania oraz dostawy. Oferent/dostawca, po uzupełnieniu informacji wskazanych w punkcie 10 (wyłącznie wiersze dotyczące certyfikatu Halal i Kosher) potwierdza podpisem spełnienie wymagań i parametrów zawartych w Specyfikacji surowcowej, stanowiącej załącznik do oferty (adekwatnie do części, na którą składa ofertę, w przypadku złożenia oferty na obie części zamówienia, oferent załącza obie specyfikacje). Cel zamówienia Celem jest wyłonienie dostawcy/ów suszonego buraka czerwonego oraz marchwi (suszenie metodą mikrofalowo-próżniową). Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest dostawa suszonego buraka czerwonego 5-10 mm oraz suszonej marchwi 5-10 mm (suszenie metodą mikrofalowo-próżniową), wykorzystywanych do prowadzenia prac badawczych w ramach projektu pt. Opracowanie receptury kawy zbożowej dla dzieci w wieku 2-3 lata współfinansowanego w ramach Poddziałania 1.2.1 Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020. Projekt jest realizowany w 5 etapach. Ujęte w zapytaniu ofertowym surowce (suszony burak czerwony, suszona marchew) będą wykorzystywane w drugim (2) etapie projektu podczas testowania wpływu różnych parametrów poszczególnych etapów procesu technologicznego (prażenie, ekstrakcja, zagęszczanie, przechowywanie ekstraktu, suszenie) oraz różnych metod produkcji kawy zbożowej na poziom zanieczyszczeń (akryloamid, furan, HMF). Przedmiot zamówienia składa się z II części: •I część: dostawa 1 tony suszonego buraka czerwonego 5-10 mm, burak suszony metodą mikrofalowo-próżniową. 1.Zawartość wody: maksymalnie 8%. 2.Data minimalnej trwałości (produkt w oryginalnym zamkniętym opakowaniu): 24 miesiące. 3.Wartość odżywcza na 100 gram: 318 kcal. •II część: dostawa 1 tony suszonej marchwi 5-10 mm, burak suszony metodą mikrofalowo –próżniową. 1.Zawartość wody: maksymalnie 8%. 2.Data minimalnej trwałości (produkt w oryginalnym zamkniętym opakowaniu): 22 miesiące. 3.Wartość odżywcza na 100 gram: 331 kcal. Dostarczone surowce powinny spełniać poniższe wymagania (dotyczy obu części zamówienia): 1.Spełnienie wymagań systemu Kosher i Halal (posiadanie certyfikatu Halal i/lub Kosher lub alternatywnie, w przypadku braku certyfikatów, oświadczenie o braku kontaktu z wieprzowiną i alkoholem etylowym). 2.Brak składników genetycznie modyfikowanych (deklaracja non GMO dostawcy). 3.Niepoddawanie produktu jonizacji (oświadczenie o braku jonizacji). 4.Wyspecyfikowanie listy alergenów – przedstawienie oświadczeń alergenowych dotyczących surowca. 5.Przedstawienie wymagań mikrobiologicznych dotyczących surowca. 6.Przedstawienie wymagań fizykochemicznych dotyczących surowca. 7.Dostarczony surowiec powinien charakteryzować się obniżonymi wartościami mikrobiologicznymi w efekcie przeprowadzonego suszenia mikrofalowo-próżniowego przy jednoczesnym zachowaniu akryloamidu poniżej 250 µg/kg. 8.Dostawca wraz z ofertą przedstawia próbkę reprezentatywną surowca (1 kg). 9.W oparciu o dostarczoną specyfikację surowcową i reprezentatywną próbkę surowca, Zamawiający weryfikuje możliwości technologicznego wykorzystania surowca w projekcie. Z badań laboratoryjnych dotyczących możliwości przeprocesowania dostarczanego surowca Zamawiający przygotuje stosowną notatkę. 10.Pierwszej dostawie surowca w ramach zamówienia musi towarzyszyć aktualny certyfikat analiz (wyłącznie z wynikami analiz mikrobiologicznych). 11.Zamawiający zastrzega sobie możliwość przeprowadzenia audytu wewnętrznego u wybranego Dostawcy, po uprzednim uzgodnieniu warunków jego wykonania. 12.W zakresie kontroli i przyjęcia towaru Zamawiający stosuje procedury zgodne ze Standardem IFS (International Food Standard). Powyższy opis stanowi skrócony opis przedmiotu zamówienia. Pełny opis wymagań w odniesieniu do obu surowców objętych poszczególnymi częściami zamówienia znajduje się w załączniku nr 2.1 do zapytania ofertowego pn. Specyfikacja surowcowa (burak czerwony) oraz w załączniku nr 2.2 do zapytania ofertowego (marchew). W Specyfikacji surowcowej znajduje się pełny opis wymagań z zakresu parametrów surowca, jego opakowania oraz dostawy. Oferent/dostawca, po uzupełnieniu informacji wskazanych w punkcie 10 (wyłącznie wiersze dotyczące certyfikatu Halal i Kosher) potwierdza podpisem spełnienie wymagań i parametrów zawartych w Specyfikacji surowcowej, stanowiącej załącznik do oferty (adekwatnie do części, na którą składa ofertę, w przypadku złożenia oferty na obie części zamówienia, oferent załącza obie specyfikacje). |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 3221110, 3221111, 3221112 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Małopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Małopolskie |