Zlecenie 7351919 - Zapytanie ofertowe nr 1/1.1.1/2020 z dn. 24.02.2020 r. na...

   
Zamówienie 7351919 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-02-24
przedmiot zlecenia
Zapytanie ofertowe nr 1/1.1.1/2020 z dn. 24.02.2020 r. na potrzeby realizacji projektu pod roboczym tytułem: " Opracowanie skutecz
nej metody wydłużenia czasu przydatności do spożycia mięsa kurcząt brojlerów”. W związku z planowaną realizacją projektu badawczo-rozwojowego Rzeszowskie Zakłady Drobiarskie RES-DROB Sp. z o.o. z siedzibą w Rzeszowie zaprasza do składania ofert na realizację zamówienia, którego przedmiotem jest zakup usług badawczych na zasadzie podwykonawstwa w ramach umowy warunkowej, polegających na przeprowadzeniu prac badawczych zmierzających do wydłużenia terminu przydatności do spożycia mięsa kurcząt brojlerów, niezbędnych do realizacji projektu: „Opracowanie skutecznej metody wydłużenia czasu przydatności do spożycia mięsa kurcząt brojlerów”, realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój na lata 2014 - 2020, Oś priorytetowa I. Wsparcie prowadzenia prac B+R przez przedsiębiorstwa, Działanie: 1.1 Projekty B+R przedsiębiorstw, Poddziałanie: 1.1.1 Badania przemysłowe i prace rozwojowe realizowane przez przedsiębiorstwa.

Przedmiotem jest zakup usług badawczych na zasadzie podwykonawstwa w ramach umowy warunkowej, związanych z planowaną realizacją projektu pod roboczą nazwą „Opracowanie skutecznej metody wydłużenia czasu przydatności do spożycia mięsa kurcząt brojlerów” mającego na celu tak jak w tytule: opracowanie skutecznej metody wydłużenia czasu przydatności do spożycia mięsa kurcząt brojlerów.

Zakres prac:

Usługa badawcza nr 1: Badanie jakości tuszek kurcząt brojlerów na etapie uboju i patroszenia wraz z dokumentacją fotograficzną przeprowadzanych badań:
1. Pomiar temperatury tuszek po procesie skubania, przed procesem patroszenia.
2. Ocena barwy skóry z wykorzystaniem kolorymetru z głowicą do pomiaru barwy w skali CIE LAB.
3. Pomiar pH mięśni piersiowych bezpośrednio po uboju.
4. Badanie przewodności elektrycznej mięśni.
5. Ocena mikrobiologiczna prób skóry kurcząt brojlerów pobranych z linii ubojowej.
Analiza mikrobiologiczna obejmować będzie Ogólną liczbę drobnoustrojów Pseudomonas pobranych prób skóry w 1, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 12 dniu przechowywania chłodniczego w warunkach stabilnej temperatury na poziomie 20oC+/-0,5°C.

Usługa badawcza nr 2: Badanie jakości mięśni piersiowych kurcząt brojlerów na etapie wychładzania i rozbioru tuszek wraz z dokumentacją fotograficzną przeprowadzanych badań:
1. Ocena cech jakości mięśni piersiowych w dniu uboju (1) oraz w 3, 5, 7, 8, 9, 10,11 i 12 dniu przechowywania z uwzględnieniem:
a) oceny parametrów technologicznych mięsa (pH, WHC, wodochłonność metodą Grau’a i Hamm’a., straty termiczne i wyciek chłodniczy),
b) oceny cech fizykochemicznych:
­ kruchość mierzoną siłą cięcia przy użyciu maszyny wytrzymałościowej wyposażonej w jednonożowy układ tnący o kącie 60° z odpowiednim oprogramowaniem;
­ barwa mięsa z wykorzystaniem kolorymetru w skali CIE LAB,
­ oznaczanie podstawowego składu chemicznego mięsa (zawartość białka ogólnego, tłuszczu i popiołu),
c) oceny cech sensorycznych,
d) ocena mikrobiologiczna prób mięśni piersiowych brojlerów analiza mikrobiologiczna obejmować będzie Ogólną liczbę drobnoustrojów Pseudomonas

Ocena cech technologicznych, fizykochemicznych i sensorycznych będzie wykonana na mięsie surowym i poddanym obróbce termicznej. Podwykonawca zapewni właściwe warunki chłodnicze w czasie przechowywania mięsa (jednorodność oraz stabilność temperatury 2oC+/-0,5°C).

Usługa badawcza nr 3: Badanie jakości mięśni piersiowych kurcząt brojlerów na etapie przechowywania wraz z dokumentacją fotograficzną przeprowadzanych badań:
1. Ocena cech jakości mięśni piersiowych w dniu uboju (1) oraz w 3, 5, 7, 8, 9, 10,11 i 12 dniu przechowywania z uwzględnieniem:
e) oceny parametrów technologicznych mięsa (pH, WHC, wodochłonność metodą Grau’a i Hamm’a., straty termiczne i wyciek chłodniczy),
f) oceny cech fizykochemicznych:
­ kruchość mierzoną siłą cięcia przy użyciu maszyny wytrzymałościowej wyposażonej w jednonożowy układ tnący o kącie 60° z odpowiednim oprogramowaniem;
­ barwa mięsa z wykorzystaniem kolorymetru w skali CIE LAB,
­ oznaczanie podstawowego składu chemicznego mięsa (zawartość białka ogólnego, tłuszczu i popiołu),
g) oceny cech sensorycznych,
h) ocena mikrobiologiczna prób mięśni piersiowych brojlerów analiza mikrobiologiczna obejmować będzie Ogólną liczbę drobnoustrojów, Pseudomonas .

Ocena cech technologicznych, fizykochemicznych i sensorycznych będzie wykonana na mięsie surowym i poddanym obróbce termicznej. Podwykonawca zapewni właściwe warunki chłodnicze w czasie przechowywania mięsa (jednorodność oraz stabilność temperatury 2oC+/-0,5°C). Cel zamówienia W związku z planowaną realizacją projektu badawczo-rozwojowego Rzeszowskie Zakłady Drobiarskie RES-DROB Sp. z o.o. z siedzibą w Rzeszowie zaprasza do składania ofert na realizację zamówienia, którego przedmiotem jest zakup usług badawczych na zasadzie podwykonawstwa w ramach umowy warunkowej, polegających na przeprowadzeniu prac badawczych zmierzających do wydłużenia terminu przydatności do spożycia mięsa kurcząt brojlerów, niezbędnych do realizacji projektu: „Opracowanie skutecznej metody wydłużenia czasu przydatności do spożycia mięsa kurcząt brojlerów”, realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój na lata 2014 - 2020, Oś priorytetowa I. Wsparcie prowadzenia prac B+R przez przedsiębiorstwa, Działanie: 1.1 Projekty B+R przedsiębiorstw, Poddziałanie: 1.1.1 Badania przemysłowe i prace rozwojowe realizowane przez przedsiębiorstwa. Przedmiot zamówienia Przedmiotem jest zakup usług badawczych na zasadzie podwykonawstwa w ramach umowy warunkowej, związanych z planowaną realizacją projektu pod roboczą nazwą „Opracowanie skutecznej metody wydłużenia czasu przydatności do spożycia mięsa kurcząt brojlerów” mającego na celu tak jak w tytule: opracowanie skutecznej metody wydłużenia czasu przydatności do spożycia mięsa kurcząt brojlerów.

Zakres prac:

Usługa badawcza nr 1: Badanie jakości tuszek kurcząt brojlerów na etapie uboju i patroszenia wraz z dokumentacją fotograficzną przeprowadzanych badań:
1. Pomiar temperatury tuszek po procesie skubania, przed procesem patroszenia.
2. Ocena barwy skóry z wykorzystaniem kolorymetru z głowicą do pomiaru barwy w skali CIE LAB.
3. Pomiar pH mięśni piersiowych bezpośrednio po uboju.
4. Badanie przewodności elektrycznej mięśni.
5. Ocena mikrobiologiczna prób skóry kurcząt brojlerów pobranych z linii ubojowej.
Analiza mikrobiologiczna obejmować będzie Ogólną liczbę drobnoustrojów Pseudomonas pobranych prób skóry w 1, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 12 dniu przechowywania chłodniczego w warunkach stabilnej temperatury na poziomie 20oC+/-0,5°C.

Usługa badawcza nr 2: Badanie jakości mięśni piersiowych kurcząt brojlerów na etapie wychładzania i rozbioru tuszek wraz z dokumentacją fotograficzną przeprowadzanych badań:
1. Ocena cech jakości mięśni piersiowych w dniu uboju (1) oraz w 3, 5, 7, 8, 9, 10,11 i 12 dniu przechowywania z uwzględnieniem:
a) oceny parametrów technologicznych mięsa (pH, WHC, wodochłonność metodą Grau’a i Hamm’a., straty termiczne i wyciek chłodniczy),
b) oceny cech fizykochemicznych:
­ kruchość mierzoną siłą cięcia przy użyciu maszyny wytrzymałościowej wyposażonej w jednonożowy układ tnący o kącie 60° z odpowiednim oprogramowaniem;
­ barwa mięsa z wykorzystaniem kolorymetru w skali CIE LAB,
­ oznaczanie podstawowego składu chemicznego mięsa (zawartość białka ogólnego, tłuszczu i popiołu),
c) oceny cech sensorycznych,
d) ocena mikrobiologiczna prób mięśni piersiowych brojlerów analiza mikrobiologiczna obejmować będzie Ogólną liczbę drobnoustrojów Pseudomonas

Ocena cech technologicznych, fizykochemicznych i sensorycznych będzie wykonana na mięsie surowym i poddanym obróbce termicznej. Podwykonawca zapewni właściwe warunki chłodnicze w czasie przechowywania mięsa (jednorodność oraz stabilność temperatury 2oC+/-0,5°C).

Usługa badawcza nr 3: Badanie jakości mięśni piersiowych kurcząt brojlerów na etapie przechowywania wraz z dokumentacją fotograficzną przeprowadzanych badań:
1. Ocena cech jakości mięśni piersiowych w dniu uboju (1) oraz w 3, 5, 7, 8, 9, 10,11 i 12 dniu przechowywania z uwzględnieniem:
e) oceny parametrów technologicznych mięsa (pH, WHC, wodochłonność metodą Grau’a i Hamm’a., straty termiczne i wyciek chłodniczy),
f) oceny cech fizykochemicznych:
­ kruchość mierzoną siłą cięcia przy użyciu maszyny wytrzymałościowej wyposażonej w jednonożowy układ tnący o kącie 60° z odpowiednim oprogramowaniem;
­ barwa mięsa z wykorzystaniem kolorymetru w skali CIE LAB,
­ oznaczanie podstawowego składu chemicznego mięsa (zawartość białka ogólnego, tłuszczu i popiołu),
g) oceny cech sensorycznych,
h) ocena mikrobiologiczna prób mięśni piersiowych brojlerów analiza mikrobiologiczna obejmować będzie Ogólną liczbę drobnoustrojów, Pseudomonas .

Ocena cech technologicznych, fizykochemicznych i sensorycznych będzie wykonana na mięsie surowym i poddanym obróbce termicznej. Podwykonawca zapewni właściwe warunki chłodnicze w czasie przechowywania mięsa (jednorodność oraz stabilność temperatury 2oC+/-0,5°C).
branża Laboratoria
podbranża usługi laboratoryjne
kody CPV 73110000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podkarpackie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podkarpackie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi laboratoryjne

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10366079 2024-04-03
godz. 10:00
Mazowieckie 35/U/1090/2024 Usługa wycinania próbek i uchwytów PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 - 1 szt.
10364466 2024-04-03
godz. 23:59
Lubelskie Wykonanie badań i pomiarów natężenia promieniowania optycznego nielaserowego, wytwarzanego przez oświetlacze kryminalistyczne stosowane na stanowiskach służby i pracy w Laboratorium K...
10372682 2024-04-04
godz. 23:59
Mazowieckie ZAKUP USŁUGI DORADCZEJ - TESTY BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI
10392025 2024-04-08
godz. 23:59
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest usługa walidacji i optymalizacji stanowiska zrobotyzowanego na podstawie prób spawania w celu weryfikacji powtarzalnej jakości złączy spawanych wg. EN ISO 5...
10334714 2024-04-10
godz. 11:00
Podkarpackie Diagnostyka molekularna płazów pod kątem obecności grzybów skórnych Batrachochytrium dendrobatidis i B. salamandrivorans 1.1 Przedmiotem postępowania jest wykonanie usługi polegają...
10401676 2024-04-15
godz. 09:00
Mazowieckie 26/U/1090/2024/I Usługa teksturyzacji powłok epoksydowych metodą DLP PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 - 1 szt.
10322211 2024-04-15
godz. 23:59
Małopolskie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie na rzecz Zamawiającego usług w charakterze SENIOR 3D ANIMATOR. W ramach niniejszego postępowania Zamawiający przewiduje wyłonienie Wykonawcy us...
10416693 2024-04-24
godz. 23:59
Lubelskie Nabór partnerów do Konsorcjum tworzonego w celu wspólnego przygotowania i realizacji projektów dotyczących niekomercyjnych badań klinicznych oraz eksperymentów badawczych.
10469006 2024-04-25
godz. 12:00
Śląskie Wykonanie badań odprowadzanych wód deszczowych na terenie Gminy Siewierz w 2024 roku I. Przedmiot zamówienia: 1. Pobranie próbek i wykonanie badań odprowadzanych wód opadowych z nawier...
10474658 2024-04-29
godz. 09:00
Małopolskie PZD-ZP.263.53.2024 Wykonanie opinii technologicznej dla zadania pn. Przebudowa drogi powiatowej nr 1676K Lipnica Wielka – Przywarówka w km od 7+680 do 8+800 w miejscowości Lipnica Wielka...