Zlecenie 7271431 - Zapytanie ofertowe nr 03/TPBA/OWES/2020 - świadczenie...
(zakończone) | Zamówienie 7271431|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-01-10 |
przedmiot zlecenia | Zapytanie ofertowe nr 03/TPBA/OWES/2020 - świadczenie usług specjalistycznego doradztwa z zakresu kwestii sanitarno – epidemiologi cznych w kontekście prowadzenia lokalu gastronomicznego (przygotowanie kuchni pod wymogi prawne) na rzecz podmiotów ekonomii społecznej (PES), w tym przedsiębiorstw społecznych (PS). Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług specjalistycznego doradztwa z zakresu kwestii sanitarno – epidemiologicznych w kontekście prowadzenia lokalu gastronomicznego (przygotowanie kuchni pod wymogi prawne) na rzecz podmiotów ekonomii społecznej (PES), w tym przedsiębiorstw społecznych (PS) w ramach projektu „Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej na subregion Metropolitalny” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Pomorskiego na lata 2014-2020. Pozostałe szczegóły dotyczące zamówienia będą ustalane wraz z wyłonionym Wykonawcą a Towarzystwem Pomocy im. św. Brata Alberta Kolo Gdańskie, będącym jednym z partnerów projektu „Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej DOBRA ROBOTA na subregion metropolitalny” (OWES). Cel zamówienia Celem usługi jest wsparcie wskazanego do doradztwa podmiotu w przygotowaniu dokumentów potrzebnych do rejestracji w stacji sanitarno - epidemiologicznej oraz uzyskania zatwierdzenia zakładu w drodze decyzji wydawanej przez państwowego powiatowego inspektora sanitarnego. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług specjalistycznego doradztwa z zakresu kwestii sanitarno – epidemiologicznych w kontekście prowadzenia lokalu gastronomicznego (przygotowanie kuchni pod wymogi prawne) na rzecz podmiotów ekonomii społecznej (PES), w tym przedsiębiorstw społecznych (PS) w ramach projektu „Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej na subregion Metropolitalny” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Pomorskiego na lata 2014-2020. Wymiar realizacji usługi doradztwa z powyższego zakresu to maksymalnie 15 godz. x 1 podmiot, zrealizowanych w terminie do 28 lutego 2020 roku. Ostateczna ilość godzin będzie uzależniona od potrzeb bezpośrednich odbiorców usługi doradczej. Podmiot ekonomii społecznej (spółdzielnia socjalna) wskazany do doradztwa przygotowuje się do otwarcia kuchni na potrzeby prowadzonego foodtrucka i rozpoczęcia działalności cateringowej na terenie miasta Gdynia. W związku z powyższym wystąpiła potrzeba zgłoszenia tej działalności do Sanepidu. Usługa odbywać się będzie w siedzibie Beneficjenta (Gdynia Chylonia), bądź innym wskazanym (dojazd do klienta) w obszarze objętym wsparciem OWES Dobra Robota na subregion Metropolitalny. 3. Opis realizacji przedmiotu zamówienia: Celem usługi jest wsparcie wskazanego do doradztwa podmiotu w przygotowaniu dokumentów potrzebnych do rejestracji w stacji sanitarno - epidemiologicznej oraz uzyskania zatwierdzenia zakładu w drodze decyzji wydawanej przez państwowego powiatowego inspektora sanitarnego. Doradztwo obejmuje następujące zagadnienia: a) Konsultacje pod kątem wymagań higienicznych dla zakładów produkcji i obrotu żywnością związanych z otwarciem kuchni stacjonarnej. b) Konsultacje w przygotowaniu rejestracji zakładu/przygotowanie potrzebnej dokumentacji. c) Wsparcie podmiotu podczas kontroli zakładu przez pracownika terenowo właściwej stacji sanitarno – epidemiologicznej, w trakcie której sprawdzane jest spełnienie wymagań higienicznych dotyczących otwarcia kuchni stacjonarnej; d) Konsultacje w opracowaniu i wdrożeniu w zakładzie procedury na podstawie zasad systemu HACCP dla kuchni. e) Zaznajomienie z zasadami dobrej praktyki higienicznej i dobrej praktyki produkcyjnej nowego pracownika. Warunki realizacji usług: a) Reakcja na zgłoszone przez Zamawiającego zapotrzebowanie w ciągu 2 dni roboczych. b) Dostosowanie zakresu, formy usługi i kontaktu do zgłoszonego zapotrzebowania. c) Przygotowanie raportu/opinii po zakończeniu procesu o ile zajdzie taka potrzeba. d) Wypełnianie dokumentacji projektowej (w tym kart doradczych po każdym spotkaniu doradczym), kart czasu pracy itp. Prowadzenie dokumentacji realizacji umowy będzie odbywać się na wzorach dostarczonych przez Zamawiającego. e) Dyspozycyjność w zakresie udziału w spotkaniach z PES/PS oraz kadrą projektu. f) Mobilność w zakresie dojazdu do PES/PS oraz biura projektu. g) Zamawiający nie pokrywa kosztów dojazdu doradcy, wyżywienia oraz ewentualnego noclegu. W ramach wykonywanych obowiązków Wykonawca będzie w ścisłym kontakcie z animatorami lokalnymi z obszaru metropolitalnego, doradcami kluczowymi i innymi specjalistami zaangażowanymi w realizację projektu. Projekt realizowany jest w szerokim partnerstwie międzysektorowym. Wykonawca nie będzie mógł jednocześnie świadczyć odpłatnie usług dla uczestników projektu w zakresie i terminie objętym umową. Usługa będzie świadczona od dnia podpisania umowy w zależności od zapotrzebowania. Planowany na etapie zapytania termin zakończenia realizacji usług – 28.02.2020. |
branża | Ekonomia, prawo i organizacja |
podbranża | konsulting, doradztwo |
kody CPV | 79400000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Pomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Pomorskie |