Zlecenie 6524399 - Zapytanie ofertowe na świadczenie usługi cateringowej...
(zakończone) | Zamówienie 6524399|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2019-01-14 |
przedmiot zlecenia | Zapytanie ofertowe na świadczenie usługi cateringowej Widawa Przedmiotem niniejszego zamówienia jest świadczenie usługi caterin gowej dla 15 dzieci w wieku od 20 tygodnia życia do lat 3 do Żłobka Rumcajsa w Widawie mieszczącego się przy ul. Kiełczygłowskiej 24. Zamówienie ma zostać wykonane na potrzeby realizacji projektu „Żłobek Rumcajsa" nr umowy Nr Projektu: RPLD.10.01.00-10-B004/17-00 Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020. Cel zamówienia Celem zamówienia jest wybór dostawcy na świadczenie usługi cateringowej dla 15 dzieci w wieku od 20 tygodnia życia do lat 3 do Żłobka Rumcajsa w Widawie mieszczącego się przy ul. Kiełczygłowskiej 24. Zamówienie ma zostać wykonane na potrzeby realizacji projektu „Żłobek Rumcajsa" nr umowy Nr Projektu: RPLD.10.01.00-10-B004/17-00 Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest wybór dostawcy na świadczenie usługi cateringowej dla dzieci od 20 tygodnia do 3 lat: 1. Przygotowanie trzech posiłków dziennie tj. śniadanie, obiad dwudaniowy (zupa, drugie danie), podwieczorek oraz napój do posiłków dla grupy maksymalnie 15 dzieci w wieku od 20 tygodnia życia do lat 3 w terminie od 03.12.2018 do 31.12.2019. 2. Posiłki będą dostarczane 2 razy dziennie w ustalonych godzinach. 3. Jeden pakiet wyżywienia dla jednego dziecka w jednym dniu pobytu w żłobku zawiera: śniadanie, obiad dwudaniowy (zupa i drugie danie), podwieczorek, napój do posiłków. 4. Liczba wydawanych posiłków uzależniona będzie od frekwencji dzieci w żłobku. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości dzieci i ilości dostarczanych posiłków zgodnie z rzeczywistą potrzebą. Rozliczenia finansowe usługi Wykonawcy świadczonej na rzecz Zamawiającego odbywać się będzie na podstawie faktycznie dostarczonych posiłków i ceny brutto jednodniowego posiłku dla jednego dziecka. Z tytułu wykorzystania mniejszej ilości posiłków, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia. 5. Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania i dostarczenia posiłków z miejsca produkcji do pomieszczenia rozdzielni posiłków w żłobku w dni, w które odbywają się zajęcia - od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni świątecznych oraz innych dni, w których nie odbywają się zajęcia dla dzieci. Dostarczenie posiłków realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt. 6. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia tygodniowego jadłospisu na 2 dni przed pierwszym dniem dostawy i każdym następnym pięciodniowy, okresem żywienia, w celu akceptacji przez Dyrektora Żłobka Rumcajsa. Zamawiający w jak najszybszym czasie naniesie ewentualne poprawki, które Wykonawca zobowiązany jest uwzględnić. 7. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami i normami dotyczącymi żywności , w szczególności zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006, Nr 171, poz. 1225), normami żywieniowymi wg Instytutu Żywienia Żywności, jak również przepisami prawa w zakresie higieny żywienia norm HACCP. Posiłki muszą spełniać także wymogi żywieniowe zalecane przez Instytut Matki i Dziecka w wieku od 20 tygodnia życia do 3 lat. 8. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków z naturalnych produktów, bez używania produktów typu instant, czy gotowych półproduktów (np. mrożone pierogi, klopsy itp.), glutaminianu sodu, tłuszczy utwardzanych, soji, z gwarancją świeżości artykułów i produktów. 9. Stosowanie zasady kolorowego talerza (do każdego posiłku warzywa i owoce). 10. Wykonawca jest zobowiązany do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego (np. posiłki z zaleceniami diety bezmlecznej i bezglutenowej, uwzględnienie indywidualnych potrzeb alergików). 11. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem (spełniającym wymogi niezbędne do przewozu żywności i norm określonych standardami HACCP), w specjalistycznych termosach do przewożenia posiłków i opakowaniach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury ( w przypadku dań ciepłych mają być one utrzymane w odpowiedniej temperaturze do momentu wydania ich dzieciom). 12. O liczbie wydawanych posiłków w danym dniu Wykonawca informowany będzie do wspólnie ustalonej godziny. W oparciu o uzyskane informacje Wykonawca dostarczać będzie określoną liczbę posiłków. 13. Wykonawca będzie przechowywał próbki dostarczonych posiłków z każdego dnia, dla potrzeb Sanepidu. 14. Wykonawca będzie odbierać odpady i resztki posiłków. 15. W przypadku stwierdzenia nieprawidłowości w dostarczonym posiłku (konsystencja, zapach, świeżość) Wykonawca zapewni dostarczenie posiłku zastępczego do 1,5 godziny. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | łódzkie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | łódzkie |