Zlecenie 7512289 - Zapytanie ofertowe na świadczenie usług cateringowych w...
(zakończone) | Zamówienie 7512289|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-06-02 |
przedmiot zlecenia | Zapytanie ofertowe na świadczenie usług cateringowych w żłobku nr 1 w Gdańsku przy ul. Matuszewskiego 2 w ramach projektu „Pozytyw ny Żłobek w Gdańsku - Piecki - Migowo” Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na rzecz Zamawiającego obejmujących przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla nie więcej niż 80 dzieci w wieku do lat 3, uczęszczających do żłobka zlokalizowanego w Gdańsku, przy ul. Matuszewskiego 2 (dawna Kruczkowskiego 2) w ramach realizacji projektu pt. „Pozytywny żłobek w Gdańsku – Piecki - Migowo”, projekt nr RPPM.05.03.00-22-0005/18 w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Pomorskiego na lata 2014 – 2020, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. Cel zamówienia Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na rzecz Zamawiającego obejmujących przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla nie więcej niż 80 dzieci w wieku do lat 3, uczęszczających do żłobka zlokalizowanego w Gdańsku, przy ul. Matuszewskiego 2 (dawna Kruczkowskiego 2) w ramach realizacji projektu pt. „Pozytywny żłobek w Gdańsku – Piecki - Migowo”, projekt nr RPPM.05.03.00-22-0005/18 w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Pomorskiego na lata 2014 – 2020, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. Przedmiot zamówienia Szczegółowy zakres usług: I. Przedmiot zamówienia obejmuje realizację usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu do wskazanej sali w żłobku posiłków wraz z napojami łącznie dla nie więcej niż 80 dzieci dziennie, w dni robocze, tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem okresu przerw świątecznych i dni ustawo wolnych. II. Posiłki obejmują: - śniadanie i drugie śniadanie (dostarczane do godz. 8.00) - dwudaniowy obiad i podwieczorek (dostarczane do godz. 11.30) Dopuszczalne temperatury posiłków: a. Zupy min. 75 st. C b. Dania ciepłe min. 63 st. C c. Potrawy zimne poniżej 10 st. C d. Napoje gorące min. 80 st. C e. Napoje zimne od 0 do 14 st. C III. Posiłki zostaną przygotowane z uwzględnieniem: a) Wieku dzieci – dla dzieci poniżej 1 roku życia dostarczanie mieszanek mlecznych oraz posiłków odpowiednio rozdrobnionych, zmiksowanych. b) Diet (dieta bezglutenowa, dieta dla dzieci z alergiami pokarmowymi). Dostarczanie posiłków uwzględniających diety w pojemnikach oznaczonych rodzajem diet. Podwieczorek nie powinien zawierać słodyczy. IV. Zapotrzebowanie na określoną liczbę posiłków będzie zgłaszane do Wykonawcy mailowo do godziny 14.00 w dniu poprzedzającym dostarczenie cateringu. V. Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień. Zamawiający zapłaci Wykonawcy wyłącznie za posiłki rzeczywiście wydane zgodnie ze zgłoszonym zapotrzebowaniem. W przypadku zmiany liczby posiłków, Wykonawca będzie zobowiązany do uwzględnienia zgłaszanych potrzeb, mających wpływ na zwiększenie, jak i zmniejszenie liczby posiłków. VI. Zamawiający dopuszcza możliwość odwołania cateringu na dany dzień. Do obowiązków Wykonawcy należy: I. Przygotowywanie posiłków, przechowywanie i dostarczanie zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Wykonawca będzie przygotowywał, przechowywał i dostarczał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 poz. 1125 z poźń. zm.) oraz będzie spełniał wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka oraz zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg Instytutu Żywienia i Żywności. II. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno – epidemiologiczne. Oferent przed zawarciem umowy dostarczy zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz decyzję inspektora sanitarnego o dopuszczeniu środka transportu do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia dzieci. III. Dostarczanie do wskazanego pomieszczenia przygotowanych posiłków dwa razy dziennie w termosach, pojemnikach hermetycznych, w pudełkach do przewożenia żywności własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności) IV. Zamawiający zapewni naczynia i sztućce. V. Dostarczenie (w poniedziałek rano każdego tygodnia) tygodniowego jadłospisu (w formie wydrukowanej- bezpośrednio do placówki oraz elektronicznie na adres mailowy żłobka). VI. Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków. VII. Posiłki będą wydawane dzieciom przez pracowników/opiekunów żłobka. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Pomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Pomorskie |