Przetarg 12191220 - Zapewnienie w formie cateringu dla 31 uczestników DDP w...
| Analizuj | Zamówienie 12191220 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-02 |
| przedmiot ogłoszenia | Zapewnienie w formie cateringu dla 31 uczestników DDP w Jaśle w siedzibie Dziennego Domu posiłku (obiadu dwudaniowego – zupa drugie danie) w okresie od 02.01.2026 r. do 31.12.2026 r. Pr zedmiotem zamówienia jest zapewnienie w formie cateringu dla 31 uczestników Dziennego Domu Pomocy dla Osób Starszych w Jaśle w siedzibie Dziennego Domu posiłku (obiadu dwudaniowego – zupa drugie danie) w okresie od 02.01.2026 r. do 31.12.2026 r. w dni robocze od poniedziałku do piątku o godzinie pomiędzy 13:15 - 13:30. Szacowana ilość posiłków w trakcie trwania umowy: w okresie od 02.01.2026 roku do 31.12.2026 roku – 7 843. Jednakże Zamawiający gwarantuje realizację zamówienia na minimalnym poziomie 3 542. Wykonawca zamówienia musi realizować je zgodnie z przepisami prawa, a w szczególności z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy oraz zaleceniami Głównego Inspektora Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności, z uwzględnieniem zaleceń dotyczących:a) wyposażenia (stanu technicznego i sanitarnego pomieszczeń i urządzeń),b) personelu (kwalifikacje i niezbędne badania lekarskie),c) cyklu produkcyjnego u jego poszczególnych etapów (przestrzegania zasad sanitarno -higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, składowania i magazynowania produktów, przewozu posiłków). Podczas realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do:a) Przygotowania, transportu przedmiotu zamówienia zgodnie z aktualnie obowiązującymi wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia zbiorowego, w tym wytycznymi Głównego Inspektora Sanitarnego.b) Dostarczania przedmiotu zamówienia o ustalonej godzinie.c) Zapewnienia wyposażenia niezbędnego do obsługi cateringowej (tzn. odpowiedniej liczby termosów, urządzeń grzewczych). d) Zachowania dbałości o środowisko naturalne, poprzez m.in. eliminowanie z użycia przedmiotów jednorazowego użytku wykonanych z tworzyw sztucznych, rezygnacji z używania jednorazowych opakowań, toreb, siatek i reklamówek wykonanych z poliolefinowych tworzyw sztucznych, wykorzystywania przy wykonywaniu umowy materiałów, które pochodzą z recyklingu lub podlegają procesowi recyklingu, itp. e) Zamawiający nie dopuszcza towarów których oddziaływanie na środowisko w trakcie ich cyklu życia jest większe w porównaniu do towarów i usług o identycznym przeznaczeniu, jakie zostałyby zamówione w innym przypadku.f) Dostarczenia świeżych, nieprzeterminowanych produktów żywnościowych, o właściwej temperaturze do spożycia, posiłki muszą być odpowiednio zapakowane w miejscu przyrządzenia oraz dostarczone o wskazanej godzinie transportem Wykonawcy i na koszt Wykonawcy. Transport musi być realizowany zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie.g) Wszystkie dokumenty wytworzone na potrzebę zamówienia muszą być opatrzone zestawieniem znaków (Unii Europejskiej, Funduszy Europejskich, oficjalne logo promocyjne województwa podkarpackiego oraz flaga Rzeczpospolitej Polski) należy dokonać zgodnie z zasadami promocji i oznakowania projektów dostępnymi na stronie https://funduszeue.podkarpackie.pl/szczegoly-programu/promocja-projektow.h) Przechowywania próbek serwowanych potraw zgodnie z obowiązującymi przepisami.i) Obiad ma składać się z zupy i drugiego dania (danie mięsne przynajmniej 3 razy w tygodniu). Przykładowy zestaw obiadowy: Zupa pomidorowa filet drobiowy ziemniaki lub ryż lub kasza dodatki warzywne. FZ.261.1.3.2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55321000, 55520000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Podkarpackie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Podkarpackie |