Przetarg 8474654 - Zapewnienie posiłków profilaktycznych dla Zakładu...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8474654
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2021-10-20 |
przedmiot ogłoszenia | Zapewnienie posiłków profilaktycznych dla Zakładu Gospodarki Komunalnej w Ostrowi Mazowieckiej Zadanie 1.Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług przygotowania gorących posiłków profilaktycznych (gorąca zupa z wkładką mięsną i pieczywem) dla Zakładu Gospodarki Komunalnej w Ostrowi Mazowieckiej Sp z o.o. w okresie od 01.11.2021 r. do 31.03.2022 r. Kaloryczność posiłku – co najmniej 1000 kcal.1.Przygotowanie zup z wkładką w postaci gorących posiłków w okresie od 1 listopada 2021 do 31 marca 2022r.2.Przygotowanie odbywać się będzie sukcesywnie po około 120-130 porcji zup dziennie w dni robocze (poniedziałek-piątek) w miesiącach od 1 listopada 2021 do 31 marca 2022r. Wykonawca zobowiązuje się przygotować posiłki na podstawie zleceń zgłoszonych przez Zamawiającego. Zamawiający zgłoszeń dokonuje najpóźniej 24 godziny przed czasem odbioru.3. W sobotę oraz niedzielę Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć posiłki do punku o oznaczeniu „c” (ulica Olszynowa 16) zgodnie z zapotrzebowaniem zgłoszonym przez Zamawiającego ( 2 do 4 posiłków- dyżury dyspozytorów)4.Przygotowanie posiłków dla punktów wyznaczonych przez Zamawiającego z określeniem ilości posiłków , codziennie do godz. 10.00 od poniedziałku do piątku w dni robocze.Odbiór i dostarczenie posiłków do n/w punktów po stronie Zamawiającego:a. ulica Łąkowa 10, 07-300 Ostrów Maz.- orientacyjna ilość posiłków: maksymalnie 20 porcjib. ulica Łomżyńska 11, 07-300 Stare Lubiejewo.- praca dwu zmianowa, odbiór posiłków w godzinach:- do 10.00 orientacyjna ilość posiłków: maksymalnie 28 porcji- do 18.00 orientacyjna ilość posiłków: maksymalnie 19 porcjic. ulica Olszynowa 16, 07-300 Ostrów Maz.- orientacyjna ilość posiłków: maksymalnie 10 porcjid. ulica Sikorskiego 39A, 07-300 Ostrów Maz.- orientacyjna ilość posiłków: maksymalnie 15 porcjie. Wykonawca zapewni możliwość spożycia posiłku profilaktycznego w lokalu Wykonawcy dla pracowników Działu Odbioru Odpadów biorących udział w odbieraniu nieczystości z terenu Miasta Ostrów Mazowiecka, w godzinach 10.00- 15.00- orientacyjna ilość posiłków: maksymalnie 20 porcji5. Zakres usługi obejmuje przygotowanie w termosach izolacyjnych Zamawiającego posiłków profilaktycznych . Jedna porcja zupy powinna mieć objętość min 400 ml i powinna zawierać wkładkę w postaci mięsa (o wielkości co najmniej 100 gram). Jako wkładka nie mogą być stosowane przetwory mięsne typu konserwa lub podroby, poza parówką bądź kiełbasą zwierającą co najmniej 70% mięsa) + 2 kromki chleba lub bułka. W okresie Adwentu i Wielkiego Postu Zamawiający wymaga zmiany rodzaju dań dostarczanych w piątki na dania jarskie.Posiłki powinny być urozmaicone. Zamawiający nie dopuszcza, ażeby w ciągu tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. Wykonawca zobowiązany będzie do opracowania jadłospisu na kolejny tydzień, najpóźniej na dwa dni przed rozpoczęciem tego tygodnia.Zupa powinna być zawiesista, pożywna o odpowiedniej gramaturze wsadu wg jadłospisu. Skład zupy powinny tworzyć surowce o cechach organoleptycznych, wywar wg rodzaju zupy, główny składnik, podprawa, przyprawy, odpowiednia dla rodzaju zupy wartość odżywcza z uwzględnieniem takich aspektów jak: kaloryczność potrawy, zawartość białka, tłuszczów, węglowodanów i witamin. Wkładka do zupy o wadze 100 powinna być gotowana lub pieczona. Pieczywo o wadze 80 gram (bułki lub chleb na przemian) powinno być świeże i smaczne. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć zamawiającemu na jego prośbę etykiety produktów wraz z wyróżnieniem produktów alergennych.Wartość odżywcza i energetyczna musi być zgodna z określonymi normami i wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia, musi spełniać wymagania §2 ust. 1 Rozporządzenia Rady Ministrów z dn. 28 maja 1996 r. w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów (Dz. U. 1996.60.279 z późn. zm.) i uwzględniać rację pokarmową dla osób dorosłych.odana w ofercie cena 1 posiłku musi zawierać wszystkie koszty związane z jego przygotowaniem.Posiłki wymienione w punkcie 4 (a, b, c, d,) będą odbierane przez Zamawiającego.Zadanie 2.Zakres usługi obejmuje przygotowanie gorących posiłków profilaktycznych w formie dania obiadowego, dla pracowników Zakładu Gospodarki Komunalnej w Ostrowi Mazowieckiej Sp z o.o.:a) biorących udział przy usuwaniu awarii wodociągowych i kanalizacyjnych w okresie od 01.11.2021 do 31.10.2022 w godzinach pomiędzy 15.00-7.00.b) biorących udział w „akcji zimowej” w okresie od 01.11.2021 do 31.03.2022 w godzinach pomiędzy 15.00-7.00.Szacunkowa ilość posiłków dziennie: od 0 do 20 (w zależności od obecności pracowników oraz warunków atmosferycznych). Ilość posiłków została określona szacunkowo i może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu. Wykonawca zapewni możliwość spożycia posiłku w lokalu Wykonawcy. Danie składające się z ziemniaków (lub zamiennie: kaszy, ryżu, klusek) oraz mięsa bądź ryby i dodatków – surówki bądź warzyw gotowanych. Kaloryczność posiłku nie mniej niż 1000 kcal. Wartość odżywcza i energetyczna musi być zgodna z określonymi normami i wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia, musi spełniać wymagania §2 ust. 1 Rozporządzenia Rady Ministrów z dn. 28 maja 1996 r. w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów (Dz. U. 1996.60.279 z późn. zm.) i uwzględniać rację pokarmową dla osób dorosłych. Podana w ofercie cena za jeden posiłek musi zawierać wszystkie koszty związane z jego przygotowaniem.Zadanie 3.Zakres usługi obejmuje przygotowanie gorących posiłków profilaktycznych gorąca zupa z wkładką mięsną i pieczywem o kaloryczności co najmniej 1000 kcal, dla pracowników Zakładu Gospodarki Komunalnej w Ostrowi Mazowieckiej Sp z o.o. Działu Odbioru Odpadów biorących udział w odbieraniu nieczystości poza terenem miasta Ostrów Mazowiecka.Szacunkowa ilość posiłków dziennie: ok 15-25 (w zależności od obecności pracowników). Ilość posiłków została określona szacunkowo i może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu. Posiłki przygotowane w termosach izolacyjnych dostarczonych przez Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się przygotować posiłki na podstawie zleceń zgłoszonych przez Zamawiającego. Zamawiający zgłoszeń dokonuje najpóźniej 24 godziny przed czasem odbioru. Posiłki będą odbierane przez Zamawiającego do godziny 6.50 w dni robocze poniedziałek-piątek oraz soboty. Kaloryczność posiłku nie mniej niż 1000 kcal. Opis wymagań odnośnie posiłków profilaktycznych jak w Zadaniu 1. Wartość odżywcza i energetyczna musi być zgodna z określonymi normami i wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia, musi spełniać wymagania §2 ust. 1 Rozporządzenia Rady Ministrów z dn. 28 maja 1996 r. w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów (Dz. U. 1996.60.279 z późn. zm.) i uwzględniać rację pokarmową dla osób dorosłych. Podana w ofercie cena 1 posiłku musi zawierać wszystkie koszty związane z jego przygotowaniem.Zamawiający w trakcie realizacji umowy ma prawo żądać aktualnych dokumentów potwierdzających jakość oferowanych posiłków.Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości i terminu przygotowania posiłków w zależności od potrzeb zamawiającego. DO.260.43.2021 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe |
kody CPV | 15894200 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Mazowieckie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Mazowieckie |