Przetarg 8187445 - Zakup i dostawa artykułów spożywczych z podziałem na...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8187445
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2021-06-09 |
przedmiot ogłoszenia | Zakup i dostawa artykułów spożywczych z podziałem na siedem zadań Część 1 cz. 1 - Warzywa i owoce 1. Przedmiotem zamówienia s ą sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących załącznik w formacie EXCEL. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne dostawy, każdorazowo winny być dostosowane wagowo do składanego zamówienia. 2. Określona ilość artykułów spożywczych w formularzu cenowym jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zakupu mniejszej ilości produktów. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów ani o zapłatę równowartości niezamówionych produktów czy odszkodowania za ich nie zamówienie. 3. Zamawiający przewiduje zastosowanie PRAWA OPCJI w wysokości 50 % wartości zamówienia podstawowego w trybie art. 441 ustawy Pzp. 4. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi: 1) posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty, 2) posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia, 3) posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. 5. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 4 do SWZ. Część 2 cz. 2 - Mięso, drób i wędliny 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących załącznik w formacie EXCEL. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne dostawy, każdorazowo winny być dostosowane wagowo do składanego zamówienia. 2. Określona ilość artykułów spożywczych w formularzu cenowym jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zakupu mniejszej ilości produktów. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów ani o zapłatę równowartości niezamówionych produktów czy odszkodowania za ich nie zamówienie. 3. Zamawiający przewiduje zastosowanie PRAWA OPCJI w wysokości 50 % wartości zamówienia podstawowego w trybie art. 441 ustawy Pzp. 4. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi: 1) posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty, 2) posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia, 3) posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. 5. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 4 do SWZ. Część 3 cz. 3 - Jajka 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących załącznik w formacie EXCEL. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne dostawy, każdorazowo winny być dostosowane wagowo do składanego zamówienia. 2. Określona ilość artykułów spożywczych w formularzu cenowym jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zakupu mniejszej ilości produktów. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów ani o zapłatę równowartości niezamówionych produktów czy odszkodowania za ich nie zamówienie. 3. Zamawiający przewiduje zastosowanie PRAWA OPCJI w wysokości 50 % wartości zamówienia podstawowego w trybie art. 441 ustawy Pzp. 4. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi: 1) posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty, 2) posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia, 3) posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. 5. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 4 do SWZ. Część 4 cz. 4 - Produkty ogólnospożywcze, nabiał i produkty mleczarskie 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących załącznik w formacie EXCEL. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne dostawy, każdorazowo winny być dostosowane wagowo do składanego zamówienia. 2. Określona ilość artykułów spożywczych w formularzu cenowym jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zakupu mniejszej ilości produktów. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów ani o zapłatę równowartości niezamówionych produktów czy odszkodowania za ich nie zamówienie. 3. Zamawiający przewiduje zastosowanie PRAWA OPCJI w wysokości 50 % wartości zamówienia podstawowego w trybie art. 441 ustawy Pzp. 4. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi: 1) posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty, 2) posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia, 3) posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. 5. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 4 do SWZ. Część 5 cz. 5 - Mrożonki 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących załącznik w formacie EXCEL. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne dostawy, każdorazowo winny być dostosowane wagowo do składanego zamówienia. 2. Określona ilość artykułów spożywczych w formularzu cenowym jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zakupu mniejszej ilości produktów. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów ani o zapłatę równowartości niezamówionych produktów czy odszkodowania za ich nie zamówienie. 3. Zamawiający przewiduje zastosowanie PRAWA OPCJI w wysokości 50 % wartości zamówienia podstawowego w trybie art. 441 ustawy Pzp. 4. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi: 1) posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty, 2) posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia, 3) posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. 5. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 4 do SWZ. Część 6 cz. 6 - Ryby mrożone 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących załącznik w formacie EXCEL. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne dostawy, każdorazowo winny być dostosowane wagowo do składanego zamówienia. 2. Określona ilość artykułów spożywczych w formularzu cenowym jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zakupu mniejszej ilości produktów. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów ani o zapłatę równowartości niezamówionych produktów czy odszkodowania za ich nie zamówienie. 3. Zamawiający przewiduje zastosowanie PRAWA OPCJI w wysokości 50 % wartości zamówienia podstawowego w trybie art. 441 ustawy Pzp. 4. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi: 1) posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty, 2) posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia, 3) posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. 5. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 4 do SWZ. Część 7 cz. 7 - Pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących załącznik w formacie EXCEL. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne dostawy, każdorazowo winny być dostosowane wagowo do składanego zamówienia. 2. Określona ilość artykułów spożywczych w formularzu cenowym jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zakupu mniejszej ilości produktów. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów ani o zapłatę równowartości niezamówionych produktów czy odszkodowania za ich nie zamówienie. 3. Zamawiający przewiduje zastosowanie PRAWA OPCJI w wysokości 50 % wartości zamówienia podstawowego w trybie art. 441 ustawy Pzp. 4. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi: 1) posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty, 2) posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia, 3) posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. 5. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 4 do SWZ. ZP-1/SzP44/2021 **************************** UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA Sprostowanie BZP nr: 2021/BZP 00083787/01 z dnia: 2021-06-15 3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA VIII - PROCEDURA 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.1. Termin składania ofert Przed zmianą: 2021-06-17 10:00 Po zmianie: 2021-06-24 10:00 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą: 2021-06-17 10:30 Po zmianie: 2021-06-24 10:30 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą: 2021-07-16 Po zmianie: 2021-07-23 |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 3142500, 3220000, 15000000, 15100000, 15220000, 15300000, 15331100, 15500000, 15810000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Podlaskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Podlaskie |