Przetarg 8187445 - Zakup i dostawa artykułów spożywczych z podziałem na...

   
Analizuj Zamówienie 8187445 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2021-06-09
przedmiot ogłoszenia
Zakup i dostawa artykułów spożywczych z podziałem na siedem zadań

Część 1 cz. 1 - Warzywa i owoce
1. Przedmiotem zamówienia s
ą sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących załącznik w formacie EXCEL. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne dostawy, każdorazowo winny być dostosowane wagowo do składanego zamówienia.
2. Określona ilość artykułów spożywczych w formularzu cenowym jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zakupu mniejszej ilości produktów. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów ani o zapłatę równowartości niezamówionych produktów czy odszkodowania za ich nie zamówienie.
3. Zamawiający przewiduje zastosowanie PRAWA OPCJI w wysokości 50 % wartości zamówienia podstawowego w trybie art. 441 ustawy Pzp.
4. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
1) posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
2) posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
3) posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
5. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 4 do SWZ.

Część 2 cz. 2 - Mięso, drób i wędliny
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących załącznik w formacie EXCEL. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne dostawy, każdorazowo winny być dostosowane wagowo do składanego zamówienia.
2. Określona ilość artykułów spożywczych w formularzu cenowym jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zakupu mniejszej ilości produktów. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów ani o zapłatę równowartości niezamówionych produktów czy odszkodowania za ich nie zamówienie.
3. Zamawiający przewiduje zastosowanie PRAWA OPCJI w wysokości 50 % wartości zamówienia podstawowego w trybie art. 441 ustawy Pzp.
4. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
1) posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
2) posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
3) posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
5. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 4 do SWZ.

Część 3 cz. 3 - Jajka
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących załącznik w formacie EXCEL. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne dostawy, każdorazowo winny być dostosowane wagowo do składanego zamówienia.
2. Określona ilość artykułów spożywczych w formularzu cenowym jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zakupu mniejszej ilości produktów. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów ani o zapłatę równowartości niezamówionych produktów czy odszkodowania za ich nie zamówienie.
3. Zamawiający przewiduje zastosowanie PRAWA OPCJI w wysokości 50 % wartości zamówienia podstawowego w trybie art. 441 ustawy Pzp.
4. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
1) posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
2) posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
3) posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
5. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 4 do SWZ.

Część 4 cz. 4 - Produkty ogólnospożywcze, nabiał i produkty mleczarskie
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących załącznik w formacie EXCEL. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne dostawy, każdorazowo winny być dostosowane wagowo do składanego zamówienia.
2. Określona ilość artykułów spożywczych w formularzu cenowym jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zakupu mniejszej ilości produktów. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów ani o zapłatę równowartości niezamówionych produktów czy odszkodowania za ich nie zamówienie.
3. Zamawiający przewiduje zastosowanie PRAWA OPCJI w wysokości 50 % wartości zamówienia podstawowego w trybie art. 441 ustawy Pzp.
4. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
1) posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
2) posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
3) posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
5. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 4 do SWZ.

Część 5 cz. 5 - Mrożonki
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących załącznik w formacie EXCEL. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne dostawy, każdorazowo winny być dostosowane wagowo do składanego zamówienia.
2. Określona ilość artykułów spożywczych w formularzu cenowym jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zakupu mniejszej ilości produktów. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów ani o zapłatę równowartości niezamówionych produktów czy odszkodowania za ich nie zamówienie.
3. Zamawiający przewiduje zastosowanie PRAWA OPCJI w wysokości 50 % wartości zamówienia podstawowego w trybie art. 441 ustawy Pzp.
4. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
1) posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
2) posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
3) posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
5. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 4 do SWZ.

Część 6 cz. 6 - Ryby mrożone
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących załącznik w formacie EXCEL. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne dostawy, każdorazowo winny być dostosowane wagowo do składanego zamówienia.
2. Określona ilość artykułów spożywczych w formularzu cenowym jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zakupu mniejszej ilości produktów. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów ani o zapłatę równowartości niezamówionych produktów czy odszkodowania za ich nie zamówienie.
3. Zamawiający przewiduje zastosowanie PRAWA OPCJI w wysokości 50 % wartości zamówienia podstawowego w trybie art. 441 ustawy Pzp.
4. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
1) posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
2) posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
3) posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
5. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 4 do SWZ.

Część 7 cz. 7 - Pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących załącznik w formacie EXCEL. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne dostawy, każdorazowo winny być dostosowane wagowo do składanego zamówienia.
2. Określona ilość artykułów spożywczych w formularzu cenowym jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zakupu mniejszej ilości produktów. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów ani o zapłatę równowartości niezamówionych produktów czy odszkodowania za ich nie zamówienie.
3. Zamawiający przewiduje zastosowanie PRAWA OPCJI w wysokości 50 % wartości zamówienia podstawowego w trybie art. 441 ustawy Pzp.
4. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
1) posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
2) posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
3) posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
5. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 4 do SWZ.



ZP-1/SzP44/2021

****************************
UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA
Sprostowanie BZP nr: 2021/BZP 00083787/01 z dnia: 2021-06-15

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VIII - PROCEDURA
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.1. Termin składania ofert
Przed zmianą:
2021-06-17 10:00
Po zmianie:
2021-06-24 10:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.3. Termin otwarcia ofert
Przed zmianą:
2021-06-17 10:30
Po zmianie:
2021-06-24 10:30
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.4. Termin związania ofertą
Przed zmianą:
2021-07-16
Po zmianie:
2021-07-23
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 3220000, 15000000, 15100000, 15220000, 15300000, 15331100, 15500000, 15810000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podlaskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podlaskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10339823 2024-03-28
godz. 10:00
Dolnośląskie 1. Nazwa postępowania:Sukcesywne dostawy mięsa dla Uzdrowiska Lądek - Długopole S.A. 2. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Główny kod CPV: 15100000-9 Produkty zwierzęce, mięso i pro...
10346440 2024-03-29
godz. 23:59
Świętokrzyskie Świadczenie sukcesywnych dostaw artykułów spożywczych oraz cateringu dla Uczestników projektu „INTEURO - program integracji i aktywizacji zawodowej cudzoziemców w Województwie Świ...
10340819 2024-04-02
godz. 10:00
Pomorskie Dostawa ryb do Gdańskiego Ogrodu Zoologicznego w latach 2024-2025 Część 1: 1.1 Ryba słodkowodnaPrzewidywane zapotrzebowanie: 16 000 kgWymagania zamawiającego:1. Zamówienie obejmuje m...
10375810 2024-04-02
godz. 12:00
Wielkopolskie Szacowanie wartości zamówienia PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Warzywa Warzywa należy wypełnić formularz dołączony w załączniku oraz zapoznać się z opisem przedmiotu zamówienia )warz...
10296439 2024-04-03
godz. 09:00
Pomorskie PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Cukier kryształ - 25kg Firma SEKO S.A. poszukuje dostawcy/producenta cukry białego pakowanego we worki 25kg, przeznaczonego dla przemysłu spożywczego. Wymagana...
10376600 2024-04-04
godz. 09:00
Mazowieckie DKW.Ż.5.2024.AH_SZ Szacowanie: Dostawa artykułów spożywczych strączkowych, sypkich i sojowych do Zakładu Karnego w Siedlcach PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Groch połówki łuskany op. do...
10375005 2024-04-05
godz. 10:00
Śląskie Dostawa mięsa i produktów mięsnych dla potrzeb SP ZOZ Szpitala Psychiatrycznego w Toszku Część 1: Karczek bez kości. Dostawy następować będą sukcesywnie wg potrzeb zamawiającego...
10379005 2024-04-05
godz. 11:00
Łódzkie Dostawa artykułów spożywczych Część 1: Makarony – Szczegółowy opis znajduje się w Załączniku nr 2 do SWZ Część 2: Herbaty owocowe - Szczegółowy opis znajduje się w Za...
10289069 2024-04-08
godz. 12:00
Pomorskie DOSTAWY PIECZYWA 1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz standardy jakościowe określa SWZ.2. Przedmiot zamówienia musi być zgodny z Polskimi Normami, wolny od wad i zanieczysz...
10379280 2024-04-09
godz. 10:00
Podkarpackie „DOSTAWY CHLEBA, BUŁKI TARTEJ ORAZ MĄKI PSZENNEJ DO ZAKŁADU KARNEGO W UHERCACH MINERALNYCH ORAZ ODDZIAŁU ZEWNĘTRZNEGO W ŚREDNIEJ WSI” Przedmiot zamówienia obejmuje dostawy chleba...