Przetarg 8482409 - Wyżywienie systemem zleconym. Numer referencyjny: 12/2021...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8482409
---|---|
źródło | Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED) |
data publikacji | 2021-10-22 |
przedmiot ogłoszenia | Wyżywienie systemem zleconym. Numer referencyjny: 12/2021 Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostawa, wydanie 3 posiłków dziennie (śniadanie, obiad dwudaniowy, kolacja) w tym co najmniej jednego posiłku gorącego i napojów, (do każdego posiłku) przez 7 dni w tygodniu dla osób zatrzymanych (umieszczonych), przebywających w Strzeżonym Ośrodku dla Cudzoziemców w Krośnie Odrzańskim. Postępowanie prowadzone jest w trybie przetargu NIEograniczonego na podstawie art. 129 ust. 1 pkt 1) oraz art. 132-139 w związku z art. 359 pkt 1) i art. 360 ustawy z dnia 11.09.2019 r. Prawo zamówień publicznych oraz aktów wykonawczych do PZP. Postępowanie jest prowadzone zgodnie z zasadami przewidzianymi dla tzw. „procedury odwróconej”, o której mowa w art. 139 ust. 1, 3 - 4 PZP. Zamawiający najpierw dokona badania i oceny ofert, a następnie dokona kwalifikacji podmiotowej Wykonawcy, którego oferta została najwyżej oceniona, w zakresie braku podstaw wykluczenia oraz spełnienia warunków udziału w postępowaniu. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostawa, wydanie 3 posiłków dziennie (śniadanie, obiad dwudaniowy, kolacja) w tym co najmniej jednego posiłku gorącego i napojów, (do każdego posiłku) przez 7 dni w tygodniu dla osób zatrzymanych (umieszczonych), przebywających w Strzeżonym Ośrodku dla Cudzoziemców w Krośnie Odrzańskim – szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera zał. nr 2 do SWZ. Zamawiający wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie stosunku pracy osób wykonujących czynności wchodzące w skład przedmiotu zamówienia polegające na: przygotowaniu posiłków, dostawie posiłków, wydawaniu posiłków, jeżeli wykonanie tych czynności polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. - Kodeks pracy. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań dotyczących przedmiotu zamówienia. Wykonawca może powierzyć realizację elementów (części) przedmiotu zamówienia podwykonawcom.W przypadku zamiaru wykonywania przedmiotu zamówienia z udziałem podwykonawców Wykonawca zobowiązany jest do wskazania w swojej ofercie części zamówienia (zakresów rzeczowych), których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom, oraz podania nazw ewentualnych podwykonawców, jeżeli są już znani. Powierzenie części zamówienia podwykonawcom nie zwalnia Wykonawcy z odpowiedzialności za należyte wykonanie zamówienia. W przypadku, gdy Wykonawca nie wskaże w ofercie informacji o częściach zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom, Zamawiający uzna, że wykonawca zamierza zrealizować zamówienie samodzielnie, tj. bez udziału podwykonawców. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubuskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubuskie |