Przetarg 8575931 - „Wytwarzanie i dostawa posiłków dla wychowanków...

   
Analizuj Zamówienie 8575931 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2021-12-03
przedmiot ogłoszenia
„Wytwarzanie i dostawa posiłków dla wychowanków Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Babimoście”.

1.1. Przedmiotem zamówienia
jest: wytwarzanie i dostawa całodziennego wyżywienia. 1.2. Nazwa/y i kod/y Wspólnego Słownika Zamówień: (CPV):55322000-3 Usługi gotowania posiłków 55524000-9 Usługi dostarczania posiłków do szkół1.3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia 1. Przedmiotem zamówienia jest wytwarzanie i dostawa posiłku dla wychowanków Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Babimoście w liczbie 12 950 z tym, że Zamawiający zastrzega sobie prawo korekty ilości posiłku, w zależności od bieżących potrzeb, w granicach – 20%; + 20%. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone posiłki.2. Przez posiłek, o którym mowa w punkcie 2. rozumie się:a) Śniadanie b) II śniadanie c) Obiad I danie d) Obiad II danie e) Kolacja 4. Łączna wartość energetyczna posiłku o którym mowa w punkcie 3. nie może być niższa niż 3200 kcal.5. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 08 października 2020 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2020 r. poz. 2021) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. 6. Posiłki muszą być dostosowane do wymogów Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 r. poz. 1154).7. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży8. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości z uwzględnieniem najlepszych tradycji kulinarnych, z wykluczeniem półproduktów i zgodnie z wymogami Państwowego Inspektora Sanitarnego, norm systemu HACCP oraz innych obowiązujących w tym zakresie aktów prawnych.’9. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 10. Do przygotowywania posiłków Wykonawca będzie używał produktów wysokiej jakości i zawsze świeżych, posiadających aktualne terminy ważności, nabytych w źródłach działających zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi i higienicznymi. Wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych. 11. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. 12. Zgodnie z wymogami Państwowej Inspekcji Sanitarnej, posiłek w formie cateringu musi zostać wydany w czasie 4 godzin od momentu jego sporządzenia (wyprodukowania). 13. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług. 14. Posiłki powinny być dostarczane do ośrodka środkiem transportu Wykonawcy dopuszczonym decyzją właściwego inspektora sanitarnego do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia dzieci i młodzieży, w specjalistycznych termosach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.15. Personel Wykonawcy powinien posiadać bieżące przeszkolenie z zakresu BHP a także aktualne orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno – epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby. 16. Wykonawca odpowiada prawnie za żywienie dzieci i młodzieży przed Państwowym Powiatowym Inspektorem Sanitarnym. 17. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność cywilną, administracyjną i karną za jakość dostarczanych posiłków oraz skutki wynikające z zaniedbań przy ich przygotowaniu i transporcie, mogące mieć negatywny wpływ na zdrowie żywionych dzieci. 18. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załącznik nr: 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia.19. Posiłek wydawany będzie w pomieszczeniach ośrodka przeznaczonych do tego celu.

MOW.204.4.2021
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55322000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubuskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubuskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10377932 2024-04-04
godz. 23:59
Dolnośląskie Postępowanie o udzielenie zamówienia jest podzielone na trzy części Oferent może złożyć ofertę na I część i/lub II część i/lub III część Załącznikiem do niniejszego Ogło...
10379651 2024-04-08
godz. 10:00
Lubuskie 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na potrzeby Departamentu Gospodarki i Rozwoju Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze w roku 202...
10394137 2024-04-10
godz. 08:00
Wielkopolskie Przygotowanie i dostarczenie posiłków w 2024 roku 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu usługa społeczna polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu oraz wydaniu gorącego p...
10399963 2024-04-11
godz. 23:59
Śląskie Zapytanie ofertowe na usługi cateringowe dla projektu OWES obszaru południowego realizowanego w ramach Programu Fundusze Europejskie dla Śląskiego 2021-2027współfinansowanego ze środk...
10385740 2024-04-15
godz. 10:00
Mazowieckie Usługi społeczne - Świadczenie usług w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych (PdOZ) garnizonu mazowieckiego Częś...
10422397 2024-04-19
godz. 15:00
Świętokrzyskie Świadczenie usługi w postaci przygotowywania i wydawania gorących posiłków dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w lokalu Wykonawcy położonego na terenie mias...
10451956 2024-04-25
godz. 10:00
Śląskie PROSIMY O SZCZEGÓŁOWE ZAPOZNANIE SIĘ Z TREŚCIĄ ZAPYTANIA OFERTOWEGO ORAZ WSZYSTKICH ZAŁĄCZNIKÓW. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej podczas wydarzenia org...
10452468 2024-04-25
godz. 23:59
Dolnośląskie 1) Przedmiotem zamówienia jest realizacja usług cateringowych, na obszarze subregionu wałbrzyskiego objętego wsparciem FST, w skład którego wchodzą powiaty: dzierżoniowski, kłodzki,...
10428707 2024-04-26
godz. 08:00
Mazowieckie Usługa zbiorowego żywienia w m. Biała Podlaska 1. Przedmiotem zamówienia jest zakup usługi zbiorowego żywienia w systemie zleconym (3 x dziennie), gotowych całodziennych (śniadanie,...
10461608 2024-05-17
godz. 14:00
Małopolskie Wynajem pomieszczeń kuchni i stołówki, znajdujących się w budynku Sądu Rejonowego w Zakopanem przy ul. Gimnazjalnej 13 w Zakopanem