Przetarg 8360582 - Wytwarzanie i dostawa posiłków dla pacjentów Miejskiego...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8360582
---|---|
źródło | Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED) |
data publikacji | 2021-08-27 |
przedmiot ogłoszenia | Wytwarzanie i dostawa posiłków dla pacjentów Miejskiego Szpitala Zespolonego w Olsztynie Numer referencyjny: DZZ-382-39/21 Przedm iotem zamówienia jest usługa wytwarzania (przygotowywania) całodziennych posiłków dla pacjentów Miejskiego Szpitala Zespolonego w Olsztynie obejmująca również ich dostawę do siedziby Zamawiającego według zasad określonych w niniejszej Specyfikacji Warunków Zamówienia. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SWZ Przedmiotem zamówienia jest usługa wytwarzania (przygotowywania) całodziennych posiłków dla pacjentów Miejskiego Szpitala Zespolonego w Olsztynie obejmująca również ich dostawę do siedziby Zamawiającego według zasad określonych w niniejszej Specyfikacji Warunków Zamówienia. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SWZ. 1) Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że: a) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Miejski Szpital Zespolony w Olsztynie, ul. Niepodległości 44, 10-045 Olsztyn b) inspektorem ochrony danych osobowych w Miejskim Szpitalu Zespolonym w Olsztynie, ul. Niepodległości 44, 10-045 Olsztyn, jest Pani Maria Kowalik-Sobczak, kontakt: e-mail: iodo@szpital.olsztyn.pl ; 608 385 415; c) dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c i d RODO w celu związanym z przedmiotowym postępowaniem; d) odbiorcami danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 ust.1 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2019 r. poz. 2019), dalej „ustawa Pzp”; e) dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia. f) zamawiający nie planuje przetwarzania danych osobowych wykonawcy w celu innym niż związanym z przedmiotowym postępowaniem. Jeżeli administrator będzie planował przetwarzać dane osobowe w celu innym niż określono powyżej, przed dalszym przetwarzaniem poinformuje osobę, której dane dotyczą oraz udzieli jej informacji, o których mowa w art. 13 ust. 2 RODO. 2) Wykonawca jest zobowiązany, w związku z udziałem w przedmiotowym postępowaniu, do wypełnienia wszystkich obowiązków formalno-prawnych wymaganych przez RODO i związanych z udziałem w przedmiotowym postępowaniu o udzielenie zamówienia. Do obowiązków tych należą: a) obowiązek informacyjny przewidziany w art. 13 RODO względem osób fizycznych, których dane osobowe dotyczą i od których dane te wykonawca bezpośrednio pozyskał i przekazał zamawiającemu w treści oferty lub dokumentów składanych na żądanie zamawiającego; b) obowiązek informacyjny wynikający z art. 14 RODO względem osób fizycznych, których dane wykonawca pozyskał w sposób pośredni, a które to dane wykonawca przekazuje zamawiającemu w treści oferty lub dokumentów składanych na żądanie zamawiającego. 3) W celu zapewnienia, że wykonawca wypełnił ww. obowiązki informacyjne oraz ochrony prawnie uzasadnionych interesów osoby trzeciej, której dane zostały przekazane w związku z udziałem w postępowaniu, wykonawca składa oświadczenie zgodnie z treścią wynikającą z Formularza ofertowego; 4) obowiązek podania danych osobowych jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; patrz dalej rozdział XXIV SWZ PRZEDMIOTOWE ŚRODKI DOWODOWE Zamawiający żąda od Wykonawcy złożenia wraz z ofertą następujących przedmiotowych środków dowodowych Certyfikat, świadectwo, decyzję, opinię, potwierdzające, że świadczenie usługi będzie wykonywane na zasadach systemu HACCP lub równoważnego zapewniającego bezpieczeństwo żywności i żywienia w kuchni Wykonawcy, w, której faktycznie będą wykonywane usługi na rzecz Zamawiającego. Zamawiający wskazuje, że rozwiązaniem równoważnym może być np. ISO 22000, FSSC 22000, jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy – kopię certyfikatów **************************** UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA Sprostowanie TED nr 2021/S 183-477122 z dnia 2021-09-21: Tekst, który należy poprawić w pierwotnym ogłoszeniu Numer sekcji: III.1.3 Miejsce, w którym znajduje się tekst do modyfikacji: Zdolność techniczna i kwalifikacje zawodowe Zamiast: Wykaz i krótki opis kryteriów kwalifikacji: Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunek w w/w zakresie, jeżeli: a) wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał należycie co najmniej 2 usługi, polegającą na wytwarzaniu i dostawie posiłków dla placówki żywienia zbiorowego, całodobowego przez okres ciągły minimum 6 miesięcy o wartości brutto co najmniej 800 000,00PLN. b) wykonawca wykaże, że dysponuje lub będzie dysponował następującymi osobami odpowiedzialnymi za świadczenie usług: • Kierownik kuchni, posiadający co najmniej 2 letni staż w jednostkach stacjonarnych udzielających świadczeń w żywieniu zbiorowym. • Kucharz, posiadający co najmniej 2 letni staż w jednostkach stacjonarnych udzielających świadczeń w żywieniu zbiorowym. • Dietetyk, posiadający co najmniej 2 letni staż w zawodzie dietetyk w jednostkach stacjonarnych udzielających świadczeń w podmiotach leczniczych lub placówkach sektora ochrony zdrowia. c) wykonawca wykaże, że dysponuje lub będzie dysponował środkiem transportu przeznaczonym do przewożenia posiłków, który został dopuszczony do użytkowania przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub inny dokument potwierdzający nadzór nad transportem służącym do przewożenia żywności. d) wykonawca wykaże, że dysponuje lub będzie dysponował zakładem (kuchnią) w którym będą przygotowywane posiłki dla zamawiającego, który ważną decyzją właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego został zatwierdzony jako spełniający warunki do prowadzenia działalności gastronomicznej. e) Zaświadczenie PPIS z ostatniego miesiąca potwierdzające zachowanie standardów, zasoby oraz możliwość świadczenia usługi żywienia pacjentów dla Miejskiego Szpitala Zespolonego w Olsztynie. Powinno być: Wykaz i krótki opis kryteriów kwalifikacji: Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunek w w/w zakresie, jeżeli: a) wykaże, że w okresie ostatnich 5 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał należycie co najmniej 2 usługi, polegające na wytwarzaniu i dostawie posiłków dla placówki żywienia zbiorowego, o wartości brutto co najmniej 600 000,00PLN (każda usługa) b) wykonawca wykaże, że dysponuje lub będzie dysponował następującymi osobami odpowiedzialnymi za świadczenie usług: • Kierownik kuchni, posiadający co najmniej 2 letni staż w jednostkach stacjonarnych udzielających świadczeń w żywieniu zbiorowym. • Kucharz, posiadający co najmniej 2 letni staż w jednostkach stacjonarnych udzielających świadczeń w żywieniu zbiorowym. • Dietetyk, posiadający co najmniej 2 letni staż w zawodzie dietetyk w jednostkach stacjonarnych udzielających świadczeń w podmiotach leczniczych lub placówkach sektora ochrony zdrowia. c) wykonawca wykaże, że dysponuje lub będzie dysponował środkiem transportu przeznaczonym do przewożenia posiłków, który został dopuszczony do użytkowania przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub inny dokument potwierdzający nadzór nad transportem służącym do przewożenia żywności. d) wykonawca wykaże, że dysponuje lub będzie dysponował zakładem (kuchnią) w którym będą przygotowywane posiłki dla zamawiającego, który ważną decyzją właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego został zatwierdzony jako spełniający warunki do prowadzenia działalności gastronomicznej. e) Zaświadczenie PPIS z ostatniego miesiąca potwierdzające zachowanie standardów, zasoby oraz możliwość świadczenia usługi żywienia pacjentów dla Miejskiego Szpitala Zespolonego w Olsztynie. f)fCertyfikat, świadectwo, decyzję, opinię, potwierdzające, że świadczenie usług będzie wykonywane na zasadach systemu HACCP lub równoważnego zapewniającego bezpieczeństwo żywności i żywienia w kuchni Wykonawcy, w, której faktycznie będą wykonywane usługi na rzecz Zamawiającego. Zamawiający wskazuje, że rozwiązaniem równoważnym może być np. ISO 22000, FSSC 22000, jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy – kopię certyfikatów Numer sekcji: II.2.4 Miejsce, w którym znajduje się tekst do modyfikacji: Opis zamówienia Zamiast: Przedmiotem zamówienia jest usługa wytwarzania (przygotowywania) całodziennych posiłków dla pacjentów Miejskiego Szpitala Zespolonego w Olsztynie obejmująca również ich dostawę do siedziby Zamawiającego według zasad określonych w niniejszej Specyfikacji Warunków Zamówienia. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SWZ. 1) Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu TAKich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że: a) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Miejski Szpital Zespolony w Olsztynie, ul. NIEpodległości 44, 10-045 Olsztyn b) inspektorem ochrony danych osobowych w Miejskim Szpitalu Zespolonym w Olsztynie, ul. NIEpodległości 44, 10-045 Olsztyn, jest Pani Maria Kowalik-Sobczak, kontakt: e-mail: iodo@szpital.olsztyn.pl ; 608 385 415; c) dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c i d RODO w celu związanym z przedmiotowym postępowaniem; d) odbiorcami danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 ust.1 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2019 r. poz. 2019), dalej „ustawa Pzp”; e) dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia. f) zamawiający NIE planuje przetwarzania danych osobowych wykonawcy w celu innym niż związanym z przedmiotowym postępowaniem. Jeżeli administrator będzie planował przetwarzać dane osobowe w celu innym niż określono powyżej, przed dalszym przetwarzaniem poinformuje osobę, której dane dotyczą oraz udzieli jej informacji, o których mowa w art. 13 ust. 2 RODO. 2) Wykonawca jest zobowiązany, w związku z udziałem w przedmiotowym postępowaniu, do wypełnienia wszystkich obowiązków formalno-prawnych wymaganych przez RODO i związanych z udziałem w przedmiotowym postępowaniu o udzielenie zamówienia. Do obowiązków tych należą: a) obowiązek informacyjny przewidziany w art. 13 RODO względem osób fizycznych, których dane osobowe dotyczą i od których dane te wykonawca bezpośrednio pozyskał i przekazał zamawiającemu w treści oferty lub dokumentów składanych na żądanie zamawiającego; b) obowiązek informacyjny wynikający z art. 14 RODO względem osób fizycznych, których dane wykonawca pozyskał w sposób pośredni, a które to dane wykonawca przekazuje zamawiającemu w treści oferty lub dokumentów składanych na żądanie zamawiającego. 3) W celu zapewnienia, że wykonawca wypełnił ww. obowiązki informacyjne oraz ochrony prawnie uzasadnionych interesów osoby trzeciej, której dane zostały przekazane w związku z udziałem w postępowaniu, wykonawca składa oświadczenie zgodnie z treścią wynikającą z Formularza ofertowego; 4) obowiązek podania danych osobowych jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje NIEpodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; patrz dalej rozdział XXIV SWZ PRZEDMIOTOWE ŚRODKI DOWODOWE Zamawiający żąda od Wykonawcy złożenia wraz z ofertą następujących przedmiotowych środków dowodowych Certyfikat, świadectwo, decyzję, opinię, potwierdzające, że świadczenie usługi będzie wykonywane na zasadach systemu HACCP lub równoważnego zapewniającego bezpieczeństwo żywności i żywienia w kuchni Wykonawcy, w, której faktycznie będą wykonywane usługi na rzecz Zamawiającego. Zamawiający wskazuje, że rozwiązaniem równoważnym może być np. ISO 22000, FSSC 22000, jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy – kopię certyfikatów Powinno być: Przedmiotem zamówienia jest usługa wytwarzania (przygotowywania) całodziennych posiłków dla pacjentów Miejskiego Szpitala Zespolonego w Olsztynie obejmująca również ich dostawę do siedziby Zamawiającego według zasad określonych w niniejszej Specyfikacji Warunków Zamówienia. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SWZ. 1) Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu TAKich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że: a) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Miejski Szpital Zespolony w Olsztynie, ul. NIEpodległości 44, 10-045 Olsztyn b) inspektorem ochrony danych osobowych w Miejskim Szpitalu Zespolonym w Olsztynie, ul. NIEpodległości 44, 10-045 Olsztyn, jest Pani Maria Kowalik-Sobczak, kontakt: e-mail: iodo@szpital.olsztyn.pl ; 608 385 415; c) dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c i d RODO w celu związanym z przedmiotowym postępowaniem; d) odbiorcami danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 ust.1 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2019 r. poz. 2019), dalej „ustawa Pzp”; e) dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia. f) zamawiający NIE planuje przetwarzania danych osobowych wykonawcy w celu innym niż związanym z przedmiotowym postępowaniem. Jeżeli administrator będzie planował przetwarzać dane osobowe w celu innym niż określono powyżej, przed dalszym przetwarzaniem poinformuje osobę, której dane dotyczą oraz udzieli jej informacji, o których mowa w art. 13 ust. 2 RODO. 2) Wykonawca jest zobowiązany, w związku z udziałem w przedmiotowym postępowaniu, do wypełnienia wszystkich obowiązków formalno-prawnych wymaganych przez RODO i związanych z udziałem w przedmiotowym postępowaniu o udzielenie zamówienia. Do obowiązków tych należą: a) obowiązek informacyjny przewidziany w art. 13 RODO względem osób fizycznych, których dane osobowe dotyczą i od których dane te wykonawca bezpośrednio pozyskał i przekazał zamawiającemu w treści oferty lub dokumentów składanych na żądanie zamawiającego; b) obowiązek informacyjny wynikający z art. 14 RODO względem osób fizycznych, których dane wykonawca pozyskał w sposób pośredni, a które to dane wykonawca przekazuje zamawiającemu w treści oferty lub dokumentów składanych na żądanie zamawiającego. 3) W celu zapewnienia, że wykonawca wypełnił ww. obowiązki informacyjne oraz ochrony prawnie uzasadnionych interesów osoby trzeciej, której dane zostały przekazane w związku z udziałem w postępowaniu, wykonawca składa oświadczenie zgodnie z treścią wynikającą z Formularza ofertowego; 4) obowiązek podania danych osobowych jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, patrz dalej rozdział XXIV SWZ PRZEDMIOTOWE ŚRODKI DOWODOWE Zamawiający żąda od Wykonawcy złożenia wraz z ofertą następujących przedmiotowych środków dowodowych Przykładowy jadłospis dekadowy dla diety podstawowej z podaniem składu posiłków, gramatury oferowanych potraw oraz kaloryczności z całego dnia. Numer sekcji: IV.2.2 Miejsce, w którym znajduje się tekst do modyfikacji: Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału Zamiast: Data: 27/09/2021 Czas lokalny: 10:00 Powinno być: Data: 29/09/2021 Czas lokalny: 10:00 Numer sekcji: IV.2.6 Miejsce, w którym znajduje się tekst do modyfikacji: Minimalny okres, w którym oferent będzie związany ofertą Zamiast: Data: 25/12/2021 Powinno być: Data: 27/12/2021 **************************** UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA Sprostowanie TED nr 2021/S 187-487385 z dnia 2021-09-27: Tekst, który należy poprawić w pierwotnym ogłoszeniu Numer sekcji: IV.2.2 Miejsce, w którym znajduje się tekst do modyfikacji: Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału Zamiast: Data: 27/09/2021 Czas lokalny: 10:00 Powinno być: Data: 04/10/2021 Czas lokalny: 10:00 Numer sekcji: IV.2.6 Miejsce, w którym znajduje się tekst do modyfikacji: Minimalny okres, w którym oferent będzie związany ofertą Zamiast: Data: 25/12/2021 Powinno być: Data: 01/01/2022 Numer sekcji: IV.2.7 Miejsce, w którym znajduje się tekst do modyfikacji: Warunki otwarcia ofert Zamiast: Data: 27/09/2021 Czas lokalny: 10:30 Powinno być: Data: 04/10/2021 Czas lokalny: 10:30 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Warmińsko-Mazurskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Warmińsko-Mazurskie |