Zlecenie 8213595 - Wykonanie usługi przygotowywania i dostarczania posiłków...

   
Zamówienie 8213595 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2021-06-18
przedmiot zlecenia
Wykonanie usługi przygotowywania i dostarczania posiłków (usługa cateringowa) dla domowników Dziennego Domu Senior+ w Sianowie w I
I półroczu 2021 r.
Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostarczanie posiłków (usługa cateringowa) dla domowników Dziennego Domu Senior+ w Sianowie w II półroczu 2021 r.
2. SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
1) Usługa obejmuje realizację usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu do siedziby Dziennego Domu Senior+ w Sianowie posiłków dla maksymalnie 30 domowników dziennie.
Posiłki obejmują:
a) śniadanie,
b) obiad - drugie danie.
2) Warunki dotyczące jakości przygotowywanych posiłków:
a) śniadanie: kanapka - duża kromka chleba złożona podwójnie, z dodatkiem mięsnym lub warzywnym lub nabiałem (np. szynka, ser, sałata, pomidor), zapakowana w folię aluminiową + jogurt. Zamawiający dopuszcza możliwość przygotowania i dostarczenia przez Wykonawcę innych form śniadania (np. sałatka) po otrzymaniu zgody od Zamawiającego.
b) Obiad - drugie danie: gramatura nie mniej niż 500 gram i kaloryczność nie mniej niż 700 kcal; jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potrawy nie może powtarzać się w tym samym tygodniu; w tygodniu powinien być dostarczany co najmniej 4 razy obiad z drugim daniem mięsnym lub rybnym wraz z surówką; każdy posiłek powinien zawierać produkty będące źródłem białka zwierzęcego (mięso wieprzowe i wołowe, drób, ryby lub nabiał) uzupełnione o produkty będące źródłem białka roślinnego (jarzyny, surówki, sałatki, owoce) oraz ziemniaki (zamiennie kaszę, ryż, makaron); temperatura 65stopn.C (+/-3stopn.C); maksymalnie 30 porcji dziennie.
Jadłospis z tygodniowym wyprzedzeniem Wykonawca przedstawia wyznaczonemu pracownikowi Zamawiającego do akceptacji.
3) Warunki dotyczące transportu posiłków:
Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno- techniczne do przewozu żywności). Transport posiłków powinien odbywać się w termosach termoizolacyjnych zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Na Wykonawcy będzie spoczywał obowiązek odbierania termosów oraz ich mycia i wyparzania. Dodatkowo, każdy posiłek-porcja, musi być zapakowany w jednorazowe opakowanie (opakowanie plastikowe/styropianowe/kartonowe) oraz zawierać komplet sztućców jednorazowych. Usługa musi być wykonana zgodnie z aktualnymi wytycznymi Głównego Inspektora Sanitarnego.
4) Warunki dotyczące ilości przygotowywanych posiłków:
Liczba dostarczanych posiłków uzależniona będzie od frekwencji domowników, w związku z czym Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych posiłków w trakcie realizacji usługi.
W przypadku zmniejszenia liczby żywionych osób, Zamawiający zastrzega sobie prawo niewykorzystania łącznej wartości zamówienia, czyli zamówienia mniejszej liczby posiłków, a Wykonawca nie będzie z tego tytułu dochodził żadnych roszczeń.
Osoba wyznaczona przez Kierownika MGOPS będzie przekazywała informację o przewidywanej liczbie posiłków telefonicznie w dniu dostawy do godziny 7.30 pod nr telefonu wskazany przez Wykonawcę.
5) Inne warunki:
a) Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych
zgodnie z obwiązującymi przepisami prawa.
b) Dystrybucją posiłków na terenie siedziby Dziennego Domu Senior+ zajmować się będą pracowni cy Z amawi aj ącego.
c) Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli w zakresie zgodności dostarczonych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym i podtrzymania odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków.
d) Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb domowników, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego (np. posiłki z zaleceniami diety bezmlecznej, bezglutenowej, wegetariańskiej, cukrzycowej, uwzględnienie indywidualnych potrzeb alergików).
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Zachodniopomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Zachodniopomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10342522 2024-03-29
godz. 23:59
Lubelskie Zapewnienie cateringu w związku z realizacją przedsięwzięcia pt. Utworzenie i funkcjonowanie Branżowego Centra Umiejętności w dziedzinie „prace budowlane” zamówienie dotyczy zape...
10335414 2024-04-04
godz. 09:30
Mazowieckie Przygotowywanie i dostawa własnym transportem do Domu dla dzieci z pieczy zastępczej w UA na ul. 3-go Maja 2 w Lublinie w odpowiednich pojemnikach zbiorczych posiłków składających się...
10371684 2024-04-05
godz. 08:00
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostarczenia gotowych potraw oraz zapewnienia obsługi dla ok. 100 osób w dniu 1 maja 2024 r. i ok. 100 osób w dniu 2 maja 2024 r. podc...
10379651 2024-04-08
godz. 10:00
Lubuskie 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na potrzeby Departamentu Gospodarki i Rozwoju Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze w roku 202...
10374646 2024-04-12
godz. 09:00
Śląskie Przygotowanie oraz dostawa posiłków i napojów dla mieszkańców DPS 1. Przedmiotem i zakresem zamówienia jest przygotowanie oraz dostawa posiłków i napojów dla mieszkańców Domu Pom...
10305937 2024-04-15
godz. 14:00
Mazowieckie Całodobowe świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów Szpitala Powiatowego Gajda – Med Sp. z o.o Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie całodobowego żywie...
10405241 2024-04-17
godz. 10:00
Mazowieckie (RFI) Dostawa posiłków profilaktycznych
10425415 2024-04-19
godz. 11:00
Dolnośląskie Świadczenie usług cateringowych na podstawie umowy ramowej na potrzeby Ogrodów Doświadczeń Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych w ramach umowy ramowej na potr...
10440376 2024-04-26
godz. 10:30
Małopolskie „Usługa przygotowania, dowiezienia i wydania posiłków dla żołnierzy przebywających w miejscowości Wola Rzędzińska” 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania, dowiez...
10380426 2024-04-29
godz. 09:00
Warmińsko-Mazurskie 1. Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa usługa pełnego, codziennego przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów szpitala oraz posiłków regeneracyjnych dla personelu szpi...