Zlecenie 8213595 - Wykonanie usługi przygotowywania i dostarczania posiłków...
(zakończone) | Zamówienie 8213595|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-06-18 |
przedmiot zlecenia | Wykonanie usługi przygotowywania i dostarczania posiłków (usługa cateringowa) dla domowników Dziennego Domu Senior+ w Sianowie w I I półroczu 2021 r. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostarczanie posiłków (usługa cateringowa) dla domowników Dziennego Domu Senior+ w Sianowie w II półroczu 2021 r. 2. SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA 1) Usługa obejmuje realizację usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu do siedziby Dziennego Domu Senior+ w Sianowie posiłków dla maksymalnie 30 domowników dziennie. Posiłki obejmują: a) śniadanie, b) obiad - drugie danie. 2) Warunki dotyczące jakości przygotowywanych posiłków: a) śniadanie: kanapka - duża kromka chleba złożona podwójnie, z dodatkiem mięsnym lub warzywnym lub nabiałem (np. szynka, ser, sałata, pomidor), zapakowana w folię aluminiową + jogurt. Zamawiający dopuszcza możliwość przygotowania i dostarczenia przez Wykonawcę innych form śniadania (np. sałatka) po otrzymaniu zgody od Zamawiającego. b) Obiad - drugie danie: gramatura nie mniej niż 500 gram i kaloryczność nie mniej niż 700 kcal; jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potrawy nie może powtarzać się w tym samym tygodniu; w tygodniu powinien być dostarczany co najmniej 4 razy obiad z drugim daniem mięsnym lub rybnym wraz z surówką; każdy posiłek powinien zawierać produkty będące źródłem białka zwierzęcego (mięso wieprzowe i wołowe, drób, ryby lub nabiał) uzupełnione o produkty będące źródłem białka roślinnego (jarzyny, surówki, sałatki, owoce) oraz ziemniaki (zamiennie kaszę, ryż, makaron); temperatura 65stopn.C (+/-3stopn.C); maksymalnie 30 porcji dziennie. Jadłospis z tygodniowym wyprzedzeniem Wykonawca przedstawia wyznaczonemu pracownikowi Zamawiającego do akceptacji. 3) Warunki dotyczące transportu posiłków: Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno- techniczne do przewozu żywności). Transport posiłków powinien odbywać się w termosach termoizolacyjnych zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Na Wykonawcy będzie spoczywał obowiązek odbierania termosów oraz ich mycia i wyparzania. Dodatkowo, każdy posiłek-porcja, musi być zapakowany w jednorazowe opakowanie (opakowanie plastikowe/styropianowe/kartonowe) oraz zawierać komplet sztućców jednorazowych. Usługa musi być wykonana zgodnie z aktualnymi wytycznymi Głównego Inspektora Sanitarnego. 4) Warunki dotyczące ilości przygotowywanych posiłków: Liczba dostarczanych posiłków uzależniona będzie od frekwencji domowników, w związku z czym Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych posiłków w trakcie realizacji usługi. W przypadku zmniejszenia liczby żywionych osób, Zamawiający zastrzega sobie prawo niewykorzystania łącznej wartości zamówienia, czyli zamówienia mniejszej liczby posiłków, a Wykonawca nie będzie z tego tytułu dochodził żadnych roszczeń. Osoba wyznaczona przez Kierownika MGOPS będzie przekazywała informację o przewidywanej liczbie posiłków telefonicznie w dniu dostawy do godziny 7.30 pod nr telefonu wskazany przez Wykonawcę. 5) Inne warunki: a) Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych zgodnie z obwiązującymi przepisami prawa. b) Dystrybucją posiłków na terenie siedziby Dziennego Domu Senior+ zajmować się będą pracowni cy Z amawi aj ącego. c) Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli w zakresie zgodności dostarczonych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym i podtrzymania odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków. d) Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb domowników, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego (np. posiłki z zaleceniami diety bezmlecznej, bezglutenowej, wegetariańskiej, cukrzycowej, uwzględnienie indywidualnych potrzeb alergików). |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Zachodniopomorskie |