Przetarg 9097485 - Wykonanie i dostarczenie posiłków dla uczniów i dzieci...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 9097485
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2022-08-09 |
przedmiot ogłoszenia | Wykonanie i dostarczenie posiłków dla uczniów i dzieci Szkoły Podstawowej im. Józefa Ignacego Kraszewskiego w Snopkowie 1. Usłu ga będzie dotyczyć ok. 70 uczniów w wieku 7 - 15 lat, oraz ok. 45 dzieci w wieku 3-6 lat zapisanych do szkoły na rok szkolny 2022/2032: 1) posiłki wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych naczyniach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw;2) jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 5 dni (1 tydzień) i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy;3) pięciodniowy jadłospis dla uczniów klas I-VIII obejmuje drugie dania w tym:a. danie mięsne z mięsa niemielonego /min.80g/ (np. filet z kurczaka lub indyka,sztuka mięsa, kotlet schabowy itp.) z surówką /min.100g/ i ziemniakami ( kaszą, makaronem, kluskami, ryżem itp.) /min.100g/ 2 x w tygodniu,b. danie mięsne z mięsa mielonego lub przetworzonego /min.80g/ (np. kotlet mielony,pulpety, gulasz itp.) z surówką /min.100g/ i ziemniakami (kaszą, makaronem kluskami, ryżem itp. /min.100g/ 1 x w tygodniu,c. ryba /min.80g/ z surówką /min.100g/ i ziemniakami (kaszą, makaronem, kluskami, ryżem itp.) /min.100g/ 1 x w tygodniu,d. danie mączne lub jarskie /min.200g/ 1 x w tygodniu (zalecany piątek)4) pięciodniowy jadłospis dla dzieci 3-6 letnich obejmuje: a. śniadanie b. dwudaniowy obiad (drugie danie jak w pkt 3)) c. podwieczorek w formie możliwej do rozdania do domu (np. owoce, wyroby mleczne, pełnoziarniste batony lub ciastka itp.)2.Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie,na bazie produktów najwyższej jakości, z uwzględnieniem sezonowych warzyw i owoców oraz bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci w wieku od 3 - 15 lat. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów, konserw, preparatów zastępczych. 3. Do obowiązków Wykonawcy realizowanych za pomocą personelu własnego należy: transport posiłków ze swojej siedziby do siedziby Zamawiającego i ponoszenie z tego tytułu wszelkich kosztów, a także zapewnienie odpowiedniego środka transportu i przedłożenie Zamawiającemu stosownych dokumentów zaświadczających spełnianie przez ten środek transportu warunków sanitarnych do przewozu posiłków w ramach cateringu, dostarczanie posiłków w naczyniach termoizolacyjnych spełniających wymagane normy sanitarne, dostarczanie 2 x dziennie posiłków dla oddziałów przedszkolnych: odrębnie śniadanie - do godziny 8.00 i odrębnie obiad z podwieczorkiem –między godziną 11.40 a 12.00, dostarczanie drugiego dania dla uczniów między godziną 11.40 a 12.00 (razem z obiadem i podwieczorkiem dla dzieci przedszkolnych), pobieranie i przechowywanie próbek dostarczanych do szkoły posiłków zgodnie z normami sanitarno - epidemiologicznymi, przyjmowanie zgłoszeń co do ilości posiłków zamawianych na dany dzień, dokonywanie comiesięcznych rozliczeń z Zamawiającym za dostarczane posiłki, odbiór i utylizacja resztek żywieniowych. IN.271.16.2022.CT |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubelskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubelskie |