Zlecenie 7908595 - Wsparcie na starcie - nowe możliwości edukacji zawodowej ...

   
Zamówienie 7908595 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-12-31
przedmiot zlecenia
Wsparcie na starcie - nowe możliwości edukacji zawodowej

CZĘŚĆ 1.A Kurs carvingu Liczba godzin kursu: 12, czas trwania: 2 dni*
6 godzin, 1 grupa szkoleniowa – 10 uczniów Program kursu (minimalny zakres): - historia carvingu - techniki rzeźbienia - sprzęt do carvingu - samodzielne rzeźbienie w melonie i arbuzie, a także wykorzystanie kalarepy, papryki, rzodkwi, cukinii i innych warzyw do wykonania rzeźb - wykonywanie kompozycji z wyrzeźbionych elementów Po kursie zostanie przeprowadzony egzamin (teoretyczny i praktyczny). Po zdanym egzaminie uczestnicy otrzymają certyfikat/zaświadczenie potwierdzające nabyte kwalifikacje/kompetencje zawodowe. Zaświadczenie powinno zawierać opis wyszczególnionych efektów uczenia się odnoszący się do nabytej kompetencji kluczowej lub umiejętności uniwersalnej, które nabył uczestnik po ukończeniu szkolenia/kursu. Kurs realizowany na terenie szkoły – po lekcjach lub w weekendy. Termin realizacji w okresie: I – VI 2021 Kod CPV 80000000-4 Nazwa kodu CPV Usługi edukacyjne i szkolenioweCZĘŚĆ 2.A Kurs ,,Standardy kuchni europejskiej” Liczba godzin kursu: 24, czas trwania: 3 dni* 8 godzin, 1 grupa szkoleniowa – 10 uczniów Program kursu (minimalny zakres): - wprowadzenie - kanony kuchni europejskiej - zapoznanie z tradycyjnymi składnikami kuchni europejskiej - wykonanie klasycznych potraw z wykorzystaniem takich składników, jak: frutti di mare, cielęcina, baranina, polędwica wołowa, szynka parmeńska, żabie udka, kawior, foie gras Po kursie zostanie przeprowadzony egzamin (teoretyczny i praktyczny). Po zdanym egzaminie uczestnicy otrzymają certyfikat/zaświadczenie potwierdzające nabyte kwalifikacje/kompetencje zawodowe. Zaświadczenie powinno zawierać opis wyszczególnionych efektów uczenia się odnoszący się do nabytej kompetencji kluczowej lub umiejętności uniwersalnej, które nabył uczestnik po ukończeniu szkolenia/kursu. Kurs realizowany na terenie szkoły – po lekcjach lub w weekendy. Termin realizacji: I – VI 2021 Kod CPV 80000000-4 Nazwa kodu CPV Usługi edukacyjne i szkolenioweCZĘŚĆ 3.A Kurs ,,Technologia czekolady od A do Z” Liczba godzin kursu: 16, czas trwania: 2 dni* 8 godzin, 1 grupa szkoleniowa – 10 uczniów Program kursu(minimalny zakres): - wprowadzenie - historia czekolady - pokaz produkcji czekolady i wyrobów cukierniczych z czekolady - warsztaty obejmujące samodzielną pracą z płynną czekoladą - temperowanie i produkcja wyrobów czekoladowych - praliny z nadzieniem Po kursie zostanie przeprowadzony egzamin (teoretyczny i praktyczny). Po zdanym egzaminie uczestnicy otrzymają certyfikat/zaświadczenie potwierdzające nabyte kwalifikacje/kompetencje zawodowe. Zaświadczenie powinno zawierać opis wyszczególnionych efektów uczenia się odnoszący się do nabytej kompetencji kluczowej lub umiejętności uniwersalnej, które nabył uczestnik po ukończeniu szkolenia/kursu. Kurs realizowany na terenie szkoły – po lekcjach lub w weekendy. Termin realizacji w okresie: I – VI 2021 Kod CPV 80000000-4 Nazwa kodu CPV Usługi edukacyjne i szkolenioweCZĘŚĆ 4. A Kurs ,,Savoir-vivre”, Liczba godzin kursu: 16, czas trwania: 2 dni* 8 godzin, 1 grupa szkoleniowa – 10 uczniów Program kursu (minimalny zakres): - historia savoir-vivre - historia etykiety spożywania posiłków - zasady zachowania się przy stole - zastawa stołowa - jak jej poprawnie używać - organizacja przyjęcia - zadania gości i gospodarzy - Zajęcia praktyczne - scenki sytuacyjne Po kursie zostanie przeprowadzony egzamin (teoretyczny i praktyczny). Po zdanym egzaminie uczestnicy otrzymają certyfikat/zaświadczenie potwierdzające nabyte kwalifikacje/kompetencje zawodowe. Zaświadczenie powinno zawierać opis wyszczególnionych efektów uczenia się odnoszący się do nabytej kompetencji kluczowej lub umiejętności uniwersalnej, które nabył uczestnik po ukończeniu szkolenia/kursu. Kurs realizowany na terenie szkoły – po lekcjach lub w weekendy. Termin realizacji w okresie: I – VI 2021 Kod CPV 80000000-4 Nazwa kodu CPV Usługi edukacyjne i szkolenioweCZĘŚĆ 5.A Kurs Decupage-dekoracje stołów, Liczba godzin kursu: 16, czas trwania: 2 dni* 8 godzin, 1 grupa szkoleniowa – 10 uczniów Program kursu (minimalny zakres): - charakterystyka przyjęć okolicznościowych - rodzaje zastawy stołowej - naczynia, szkło, sztućce - zasady nakrywania stołów - dekoracje stołu na różne okazje - Zajęcia praktyczne Po kursie zostanie przeprowadzony egzamin (teoretyczny i praktyczny). Po zdanym egzaminie uczestnicy otrzymają certyfikat/zaświadczenie potwierdzające nabyte kwalifikacje/kompetencje zawodowe. Zaświadczenie powinno zawierać opis wyszczególnionych efektów uczenia się odnoszący się do nabytej kompetencji kluczowej lub umiejętności uniwersalnej, które nabył uczestnik po ukończeniu szkolenia/kursu. Kurs realizowany na terenie szkoły – po lekcjach lub w weekendy. Termin realizacji w okresie: I – VI 2021 Kod CPV 80000000-4 Nazwa kodu CPV Usługi edukacyjne i szkolenioweCZĘŚĆ 6.A Kurs Śródziemnomorskie smaki, Liczba godzin kursu: 12, czas trwania: 2 dni* 6 godzin, 1 grupa szkoleniowa – 10 uczniów Program kursu (minimalny zakres): - charakterystyka kuchni śródziemnomorskiej - typowe składniki i potrawy kuchni śródziemnomorskie - pokaz sporządzania wybranych dań kuchni włoskiej, greckiej, hiszpańskiej i francuskiej - zajęcia praktyczne - wykonanie potraw kuchni śródziemnomorskiej na bazie ryb, mięsa, warzyw i owoców morza Po kursie zostanie przeprowadzony egzamin (teoretyczny i praktyczny). Po zdanym egzaminie uczestnicy otrzymają certyfikat/zaświadczenie potwierdzające nabyte kwalifikacje/kompetencje zawodowe. Zaświadczenie powinno zawierać opis wyszczególnionych efektów uczenia się odnoszący się do nabytej kompetencji kluczowej lub umiejętności uniwersalnej, które nabył uczestnik po ukończeniu szkolenia/kursu. Kurs realizowany na terenie szkoły – po lekcjach lub w weekendy. Termin realizacji w okresie: I – VI 2021 Kod CPV 80000000-4 Nazwa kodu CPV Usługi edukacyjne i szkolenioweCZĘŚĆ 7.A Kurs ,,Marketing i sprzedaż produktów z gospodarstwa rolnego” Liczba godzin kursu - uczniowie: 16, czas trwania: 4 dni* 4 godziny, 2 grupy szkoleniowe – 1 grupa * 2 dni* 4 godziny szkolenia, 16 uczniów Liczba godzin kursu – nauczyciele: 8 godzin, czas trwania: 2 dni*4 godziny, 3 uczestników Program kursu (minimalny zakres): - sprzedaż produktów przetworzonych w gospodarstwie rolnym - rolniczy handel detaliczny i sprzedaż bezpośrednia - marketing produktów rolnych - dokumentacja procesu przetwarzania w gospodarstwie rolniczym - ewidencja na potrzeby podatku dochodowego i vat - wymagania sanitarne i higieniczne Po kursie zostanie przeprowadzony egzamin (teoretyczny i praktyczny). Po zdanym egzaminie uczestnicy otrzymają certyfikat/zaświadczenie potwierdzające nabyte kwalifikacje/kompetencje zawodowe. Zaświadczenie powinno zawierać opis wyszczególnionych efektów uczenia się odnoszący się do nabytej kompetencji kluczowej lub umiejętności uniwersalnej, które nabył uczestnik po ukończeniu szkolenia/kursu. Kurs realizowany na terenie szkoły – po lekcjach lub w weekendy Termin realizacji w okresie: I – VI 2021 Kod CPV 80000000-4 Nazwa kodu CPV Usługi edukacyjne i szkolenioweCZĘŚĆ 8.A Kurs jeździecki, Liczba godzin kursu Uczniowie: 20 godzin na grupę - łącznie 80 godzin, 4 grupy szkoleniowe * 4 uczniów, razem 16 uczniów, czas trwania: 10 dni*2 godziny na 1 uczestnika; Liczba godzin kursu nauczyciel: 20 godzin, czas trwania: 10 dni*2 godziny, na 1 uczestnika Program kursu (minimalny zakres): - omówienie zasad bezpieczeństwa w stajni i przy koniu. - budowa anatomiczna konia. - zasady właściwego żywienia koni. - zasady pielęgnacji i obchodzenia się z końmi. - budowa sprzętu do jazdy konnej: ogłowia, siodła - przygotowanie konia do jazdy z pomocą instruktora i oporządzenie konia po jeździe. - dopasowanie sprzętu na koniu, - prawidłowa prowadzenie konia, wchodzenie i wychodzenie z ujeżdżalni, regulamin ujeżdżalni, - wsiadanie na konia, - jazda na lonży - jazda w zastępie za czołowym. - zsiadanie, - odprowadzanie konia do stajni, - opieka nad koniem i sprzętem po jeździe. Po kursie zostanie przeprowadzony egzamin (teoretyczny i praktyczny). Po zdanym egzaminie uczestnicy otrzymają certyfikat/zaświadczenie potwierdzające nabyte kwalifikacje/kompetencje zawodowe. Zaświadczenie powinno zawierać opis wyszczególnionych efektów uczenia się odnoszący się do nabytej kompetencji kluczowej lub umiejętności uniwersalnej, które nabył uczestnik po ukończeniu szkolenia/kursu. Kurs realizowany w lokalizacji wskazanej przez wykonawcę Termin realizacji w okresie: I – VI 2021 Kod CPV 80000000-4 Nazwa kodu CPV Usługi edukacyjne i szkolenioweCZĘŚĆ 9.A Kurs ,,Rachunkowość rolna”, Liczba godzin kursu: 16, czas trwania: 1 grupa*2 dni* 4 godziny, 2 grupy szkoleniowe, 16 uczniów Program kursu (minimalny zakres): - rachunkowość fiskalna - rachunkowość zarządcza - ewidencja przychodów i rozchodów w gospodarstwie rolnym - polski fadn-system zbierania i wykorzystywania danych rachunkowych z gospodarstw rolnych Po kursie zostanie przeprowadzony egzamin (teoretyczny i praktyczny). Po zdanym egzaminie uczestnicy otrzymają certyfikat/zaświadczenie potwierdzające nabyte kwalifikacje/kompetencje zawodowe. Zaświadczenie powinno zawierać opis wyszczególnionych efektów uczenia się odnoszący się do nabytej kompetencji kluczowej lub umiejętności uniwersalnej, które nabył uczestnik po ukończeniu szkolenia/kursu. Kurs realizowany na terenie szkoły – po lekcjach lub w weekendy. Termin realizacji w okresie: I – VI 2021 Kod CPV 80000000-4 Nazwa kodu CPV Usługi edukacyjne i szkolenioweCZĘŚĆ 10.A Kurs ,,Pozyskiwanie i przetwórstwo ziół” Liczba godzin kursu Uczniowie: 15, czas trwania: 1 grupa*2 dni* 7,5 godziny, 8 uczniów Liczba godzin kursu Nauczyciele: 5 uczestników, 15 godzin/ 1grupa x5 osób, 2 dni x 7,5 godziny Program kursu (minimalny zakres): - uprawa roślin zielarskich - rozpoznawanie czasu i sposób zbioru ziół - wykorzystanie ziół w lecznictwie i diecie człowieka Po kursie zostanie przeprowadzony egzamin (teoretyczny i praktyczny). Po zdanym egzaminie uczestnicy otrzymają certyfikat/zaświadczenie potwierdzające nabyte kwalifikacje/kompetencje zawodowe. Zaświadczenie powinno zawierać opis wyszczególnionych efektów uczenia się odnoszący się do nabytej kompetencji kluczowej lub umiejętności uniwersalnej, które nabył uczestnik po ukończeniu szkolenia/kursu. Koszt kursu powinien zawierać koszt zakwaterowania i wyżywienia dla uczestników kursu, które zapewnia wykonawca. Kurs realizowany w lokalizacji wskazanej przez wykonawcę Termin realizacji w okresie: KWIECIEŃ – CZERWIEC 2022 Kod CPV 80000000-4 Nazwa kodu CPV Usługi edukacyjne i szkolenioweCZĘŚĆ 11.A Kurs „Montaż i obsługa systemów OZE”, Liczba godzin kursu: 21 godzin, 10 uczniów, 1 grupa szkoleniowa * 3 dni* 7 godzin Program kursu (minimalny zakres): Dział I: Kolektory słoneczne 1. Budowa i rodzaje kolektorów słonecznych. 2. Kryteria wyboru typu kolektora. 3. Komponenty instalacji solarnej. 4. Aspekty właściwego doboru instalacji solarnej. 5. Zajęcia praktyczne- montaż paneli solarnych na różnych typach pokrycia dachowego. 6. Zajęcia praktyczne- obsługa sterownika solarnego. 7. Zajęcia praktyczne- uruchomienie instalacji solarnej. Dział II. Instalacje fotowoltaiczne 1. Zasady działania ogniw fotowoltaicznych. 2. Rodzaje paneli i instalacji fotowoltaicznych. 3. Uwarunkowania prawne oraz formalne inwestycji w instalacje fotowoltaiczne. 4. Opłacalność inwestycji oraz źródła finansowania. 5. Projektowanie instalacji przy wykorzystaniu specjalistycznego oprogramowania- zajęcia praktyczne 6. Montaż paneli fotowoltaicznych na różnych pokryciach dachowych- zajęcia praktyczne. 7. Wykonanie podłączeń elektrycznych instalacji fotowoltaicznej i jej uruchomienie- zajęcia praktyczne. Dział III. Pompy ciepła 1. Budowa i rodzaje pomp ciepła. 2. Aspekty właściwego doboru pomp ciepła. 3. Osprzęt oraz armatura układów z pompami ciepła. 4. Schematy hydrauliczne oraz wytyczne projektowe. 5. Problemy w pracy pomp ciepła i ich usuwanie. 6. Obsługa sterowników pomp ciepła- zajęcia praktyczne. Po kursie zostanie przeprowadzony egzamin (teoretyczny i praktyczny). Po zdanym egzaminie uczestnicy otrzymają certyfikat/zaświadczenie potwierdzające nabyte kwalifikacje/kompetencje zawodowe. Zaświadczenie powinno zawierać opis wyszczególnionych efektów uczenia się odnoszący się do nabytej kompetencji kluczowej lub umiejętności uniwersalnej, które nabył uczestnik po ukończeniu szkolenia/kursu. Koszt kursu powinien zawierać koszt zakwaterowania i wyżywienia dla uczestników kursu, które zapewnia wykonawca. Kurs realizowany w lokalizacji wskazanej przez wykonawcę Termin realizacji w okresie: I – VI 2021 Kod CPV 80000000-4 Nazwa kodu CPV Usługi edukacyjne i szkolenioweCZĘŚĆ 12.A Kurs Auto CAD Liczba godzin kursu: 30 godzin, 10 uczestników, 1 grupa szkoleniowa * 5 dni* 6 godzin Program kursu (minimalny zakres): 1. Wprowadzenie do środowiska pracy. 2. Wyświetlanie i ustawienia rysunku. 3. Współrzędne i podstawowe narzędzia rysunkowe. 4. Tworzenie i modyfikowanie geometrii dwuwymiarowej. 5. Zarządzanie cechami obiektów- warstwy. 6. Obiekty tekstowe i ich style. 7. Wymiarowanie, kreskowanie. 8. Wydruk dokumentów. Po kursie zostanie przeprowadzony egzamin (teoretyczny i praktyczny). Po zdanym egzaminie uczestnicy otrzymają certyfikat/zaświadczenie potwierdzające nabyte kwalifikacje/kompetencje zawodowe. Zaświadczenie powinno zawierać opis wyszczególnionych efektów uczenia się odnoszący się do nabytej kompetencji kluczowej lub umiejętności uniwersalnej, które nabył uczestnik po ukończeniu szkolenia/kursu. Kurs realizowany na terenie szkoły – po lekcjach lub w weekendy. Termin realizacji w okresie: I – VI 2021 Kod CPV 80000000-4 Nazwa kodu CPV Usługi edukacyjne i szkolenioweCZĘŚĆ 1.B Kierowca operator wózka jezdniowego podnośnikowego z napędem silnikowym w kat. II WJO z wymianą butli gazowej: a) 16 Uczestników, 2 grupyx8osób x 6dni x 6h, 36h/1grupa w tym 10 godzin praktyki, b) 20 Uczestników, 2 grupy x 10osób x 6dni x 6h, 36h/1grupa w tym 10 godzin praktyki, Program kursu (minimalny zakres): - budowa wózka - czynności kierowcy - typy wózków - ładowność - praktyczna nauka jazdy - czynności kierowcy przy obsłudze wózka Kurs realizowany na terenie szkoły – po lekcjach lub w weekendy. Termin realizacji w okresie: Kwiecień 2021- CZERWIEC 2021 Kod CPV 80000000-4 Nazwa kodu CPV Usługi edukacyjne i szkolenioweCZĘŚĆ 2.B Operator prasy wysokiego zgniotu: Liczba godzin kursu uczniowie: 16 Uczestników, 2 grupy x 8 osób x 2dni x 6 godzin., 12 godzin/1 grupa., Liczba godzin kursu uczniowie: 20 Uczestników, 2 grupy x 10 osób x 2dni x 6 godzin., Liczba godzin kursu nauczyciele: 4 Uczestników - Nauczyciele , 12h/1grupa, 2 dni x 6 h Program kursu (minimalny zakres): - budowa poszczególnych podzespołów prasy - budowa i zasada działania zespołu podbieracza - budowa i zasada działania zespołu nagarniacza - budowa i zasada działania zespołu prasującego - budowa i zasada działania zespołu aparatu wiążącego - zespoły prasy napędzane hydraulicznie - układ napędowy w prasach wysokiego stopnia zgniotu - obsługa zespołu podbieracza, nagarniacza, zespołu prasującego, zespołu aparatu wiążącego, układu hydraulicznego prasy - przepisy przeciwpożarowe i BHP w czasie pracy prasy Kurs realizowany na terenie szkoły – po lekcjach lub w weekendy. Termin realizacji w okresie: Wrzesień 2021 Kod CPV 80000000-4 Nazwa kodu CPV Usługi edukacyjne i szkolenioweCZĘŚĆ 3.B Prawo jazdy Kat. B, 16 Uczestników, 2 grupy x 8 osób, 60 godzin /1 grupa, w tym 30 godzin praktyka, Program kursu: zgodnie z ustawą z 5 stycznia 2011 r. o kierujących pojazdami Termin realizacji w okresie: czerwiec – październik 2021 Kurs realizowany na terenie szkoły – po lekcjach lub w weekendy. Kod CPV 80000000-4 Nazwa kodu CPV Usługi edukacyjne i szkoleniowe Kod CPV 80411200-0 Nazwa kodu CPV Usługi szkół nauki jazdyCZĘŚĆ 4.B Operator sieczkarni samojezdnej Liczba godzin kursu uczniowie: 1 grupa x 8 osób, 13 godzin/ 1grupa, 2dni (7 godzin i 6 godzin) Liczba godzin kursu uczniowie: 2 grupy x 10 osób x 2dni po (7 godzin i 6 godzin, 13 godzin / 1grupa, Liczba godzin kursu nauczyciele: 4 uczestników, 13 godzin x 1 grupa, 2 dni (7 godzin i 6 godzin) Program kursu (minimalny zakres): - specyfika budowy sieczkarni samojezdnych - zasady działania sieczkarni samojezdnych - optymalne warunki pracy sieczkarni samojezdnych , - poprawna eksploatacja sieczkarni samojezdnych, - najczęstsze usterki sieczkarni samojezdnych - przepisy bhp podczas pracy z sieczkarniami samojezdnymi Kurs realizowany na terenie szkoły – po lekcjach lub w weekendy. Termin realizacji w okresie: Maj 2021 Kod CPV 80000000-4 Nazwa kodu CPV Usługi edukacyjne i szkoleniowe Kursy wykonane będą na terenie ZSCKR. Po kursie zostanie przeprowadzony egzamin zewnętrzny (teoretyczny i praktyczny). Po zdanym egzaminie uczestnicy otrzymają certyfikat potwierdzający kwalifikacje zawodowe. Kursy kończą się egzaminem zewnętrznym, przeprowadzonym przez instytucję uprawnioną, niezależną od wykonawcy/realizatora kursu – dotyczy kursów B. KURSY DLA UCZNIÓW UMOŻLIWIAJĄCE ZDOBYCIE KWALIFIKACJICZĘŚĆ 1. C Kurs tradycyjnego wyrobu wędlin Liczba godzin kursu: 20, czas trwania: 2 dni*8 godzin i 1 dzień*4 godziny, 3 uczestników Program kursu (minimalny zakres): - nauka rozbioru półtuszy, – nauka wyrobu 3 rodzaje kiełbas: biała, śląska, czosnkowa – nauka przygotowania, peklowania i wędzenia: polędwicy, szynki, baleronu, boczku, schabu – nauka wyrobu kaszanki i salcesonu. Po kursie zostanie przeprowadzony egzamin (teoretyczny i praktyczny). Po zdanym egzaminie uczestnicy otrzymają certyfikat/zaświadczenie potwierdzające nabyte kwalifikacje/kompetencje zawodowe. Zaświadczenie powinno zawierać opis wyszczególnionych efektów uczenia się odnoszący się do nabytej kompetencji kluczowej lub umiejętności uniwersalnej, które nabył uczestnik po ukończeniu szkolenia/kursu. Kurs realizowany w miejscu wskazanym przez wykonawcę. Termin realizacji w okresie: III – VI 2021 Kod CPV 80000000-4 Nazwa kodu CPV Usługi edukacyjne i szkolenioweCZĘŚĆ 2.C Kurs barmański I st. Liczba godzin kursu: 30, czas trwania: 1 grupa*5 dni* 6godzin, 2 uczestników Program kursu (minimalny zakres): Wprowadzenie do zawodu barmana - Obowiązki barmana - Kultura pracy i dbałość o własny wizerunek - Kształtowanie pewności siebie i wiary we własne możliwości - Etyka barmana - Organizacja i techniki pracy barmana - Optymalizacja ruchów i ergonomia pracy - Terminologia i funkcjonowanie sprzętu barowego oraz rodzaje stosowanego szkła i miary barów Alkoholoznawstwo (włączając wszystkie kategorie alkoholi spotykane w światowych barach, ich produkcję i zastosowanie) - Zarys technologii napojów alkoholowych - Towaroznawstwo - Podział alkoholi i koktajli Miksologia- zasady komponowania napojów mieszanych (wszystkie kategorie koktajli z uwzględnieniem mocktaili) - Koktajle na bazie alkoholi białych: wódka, gin, tequila, rum - Koktajle na bazie alkoholi kolorowych: whisky, brandy, cognac - Koktajle z użyciem likierów, win wzmocnionych i aromatyzowanych - Koktajle warstwowe, płonące i widowiskowe - Koktajle w świeżych owocach - Koktajle bezalkoholowe Dekoracje (garnish) oraz sztuka prezentacji Obsługę Gości przy barze i przy stoliku w tym elementy pracy kelnerskiej - Bar koktajlowy - Bar hotelowy Po kursie zostanie przeprowadzony egzamin (teoretyczny i praktyczny). Po zdanym egzaminie uczestnicy otrzymają certyfikat/zaświadczenie potwierdzające nabyte kwalifikacje/kompetencje zawodowe. Zaświadczenie powinno zawierać opis wyszczególnionych efektów uczenia się odnoszący się do nabytej kompetencji kluczowej lub umiejętności uniwersalnej, które nabył uczestnik po ukończeniu szkolenia/kursu. Kurs realizowany na terenie szkoły – po lekcjach lub w weekendy. Termin realizacji w okresie: kwiecień 2021 Kod CPV 80000000-4 Nazwa kodu CPV Usługi edukacyjne i szkolenioweCZĘŚĆ 3.C Kurs barmański II st. Liczba godzin kursu: 65, czas trwania: 1 grupa*10 dni* 6,5godziny, 2 uczestników Program kursu (minimalny zakres): 1. Sylwetka barmana; wyposażenie baru; rodzaje szkła oraz sprzętu barmańskiego. 2. Historia miksologii; pionierzy światowej miksologii; podstawowe style barmaństwa, charakterystyka pracy barmana w różnych typach lokali gastronomicznych; rozwój miksologii w Polsce. 3. Towaroznawstwo alkoholowe: - Klasyfikacja napojów alkoholowych, procesy związane z produkcją napojów alkoholowych; - Zasady profesjonalnej degustacji; - Dokładne omówienie poszczególnych kategorii alkoholi (historia, produkcja, marki), takich jak: wódka czysta, wódki gatunkowe, starka, gin, genever, whisky, brandy, koniak, armaniak, calvados, grappa, pisco, tequila, mezcal, rum, cachaça, likiery, wermuty, bittery; - Panele degustacyjne, na których uczestnicy mają okazję spróbować ponad stu marek alkoholi; wiele z nich to marki premium, niedostępne lub trudno dostępne w Polsce; 4. Metody przyrządzania koktajli: building, shaking, stiring, swizzle, throwing. 5. Classic cocktails i modern classic cocktails. 6. Teoria smaku; tworzenie własnych koktajli (zasady kojarzenia składników), jak komponować pod kątem odpowiedniego wyglądu, tekstury, aromatu, smaku i balansu. 7. Striped drinks: przyrządzanie shotów warstwowych różnymi metodami. 8. Podawanie płonącego likieru sambuca. 9. Podawanie absyntu. 10. Koktajle na bazie wina musującego, koktajle aperitifowe. 11. Zaawansowane techniki dekorowania drinków przy pomocy takich składników, jak: carambola, physalis, kumquat, pitaja, marakuja, maraski, ananas, kiwi, banan, cytryny, limonki, pomarańcze, winogrona, melon, arbuz, granat, rozmaryn, suszone cytrusy, rabarbar i inne. 12. Drinki na bazie świeżych owoców. 13. Drinki przyrządzane w blenderze (frozen drinks). 14. Drinki efektowne i płonące (Rainbow Shots, Lamborghini Flaming). 15. Flair: - Free pouring (nalewanie odpowiednich porcji alkoholu bez użycia miarek barowych, różne chwyty butelki i nalania, również przy użyciu dwóch butelek); - Ergonomia pracy za barem, speed flair, jak pracować szybko i wydajnie, przygotowanie stanowiska barowego; - Podstawy working flair, jak w prosty sposób uczynić naszą pracę efektowną, nie spowalniając serwisu. 16. Miksologia molekularna: - geneza i historia kuchni i miksologii molekularnej; - narzędzia i składniki wykorzystywane w miksologii molekularnej; - sferyfikacja podstawowa i odwrócona, tworzenie kawioru sferycznego i ravioli; - tworzenie żelów i galaretek, właściwości różnych tekstur żelujących; - pianki: espumy, pianki przyrządzane w syfonach, pianki proteinowe, pianki zrobione przy użyciu metilu, puch alkoholowy. 17. Dekoracje z izomaltu. 18. Zastosowanie suchego lodu. 19. Ciekły azot: - charakterystyka ciekłego azotu; - zjawisko Leidenfrosta; - tworzenie sorbetów alkoholowych; - bezy i popcorn alkoholowy; - koktajle podawane „do góry nogami”. 20. Produkcja składników typu home-made: - na czym polega tendencja home-made, wady i zalety produktów home-made; - zasada „zero waste”; - infuzje alkoholowe; - rodzaje wykorzystywanych cukrów, produkcja domowych syropów; - wykorzystanie kwasów, produkcja kordiałów; - wykorzystanie tłuszczy; - tynktury i bittery; - wykorzystanie octu; Produkty home-made na szkoleniu przyrządzane są różnymi metodami: maceracja, gotowanie, blendowanie, gotowanie sous-vide, infuzja ciśnieniowa. 21. Koktajle wędzone przygotowywane przy użyciu pistoletu wędzarniczego Smoking Gun. 22. Koktajle musujące przygotowywane przy użyciu shakera Perlini. 23. Tworzenie i prezentacja autorskich twistów na klasycznych koktajlach przy użyciu produktów home-made zrobionych na zajęciach 24. Sommelierstwo: - metody produkcji wina czerwonego i białego; - metody produkcji wina słodkiego; - produkcja szampana i win musujących; - charakterystyka głównych czerwonych i białych szczepów; - główni producenci wina; - wady wina; - czytanie etykiety na butelce; - szkło potrzebne do serwowania wina, dekantacja, przechowywanie wina; - dobór wina do potraw. Po kursie zostanie przeprowadzony egzamin (teoretyczny i praktyczny). Po zdanym egzaminie uczestnicy otrzymają certyfikat/zaświadczenie potwierdzające nabyte kwalifikacje/kompetencje zawodowe. Zaświadczenie powinno zawierać opis wyszczególnionych efektów uczenia się odnoszący się do nabytej kompetencji kluczowej lub umiejętności uniwersalnej, które nabył uczestnik po ukończeniu szkolenia/kursu. Kurs realizowany na terenie szkoły – po lekcjach lub w weekendy. Termin realizacji w okresie: Styczeń 2022 Kod CPV 80000000-4 Nazwa kodu CPV Usługi edukacyjne i szkolenioweCZĘŚĆ 4.C Warsztaty z kuchni francuskiej Liczba godzin kursu: 42, czas trwania: 1 grupa*7 dni* 6 godzin, 4 uczestników Program kursu (minimalny zakres): Poznanie historii kuchni francuskiej, w tym potraw charakterystycznych dla różnych regionów. 1. Przygotowanie klasycznego francuskiego śniadania: - Wyrabianie ciasta francuskiego i pieczenie croissantów - Pieczenie bułeczek maślanych brioche, oraz bagietek 2. Omówienie zwyczajów związanych z celebrowaniem obiadów wykonanie przystawek: - quische lorreine - salade chevre chaud (z ciepłym kozim serem na grzance z miodem i orzechami włoskimi) - salade nicoise (z tuńczykiem, fasolką zieloną, jajkiem, anchois i oliwkami) - salade de poire au roquefort (z gruszką, serem roquefort i orzechami włoskimi) - melon w szynce parmeńskiej - karczochy z sosem aioli - foie gras na tostach z konfiturą wiśniową - tatar z łososia 3. Przygotowanie wybranego dania głównego: - zupa cebulowa - ratatouille - bouillabaisse – gulasz rybny z dodatkiem ziół, skórki pomarańczowej oraz szafranu - boeuf bourguignon, czyli długo duszona wołowina po burgundzku. - cassoulet – zapiekane danie z fasoli oraz mięsa kaczego, gęsiego i wieprzowego 4. Poznanie różnych gatunków serów i ich degustacja - Wykonanie creme brulee 5. Poznanie sekretów przygotowania tart wytrawnych i słodkich - wykonanie różnego rodzajęciau tart: wytrawnych i słodkich - naleśników, w tym naleśników suzette 6. Poznanie różnych rodzajów owoców morza oraz sposobów ich przygotowania Wykonanie : - zupa rybna - bouillabaisse – gulasz rybny z dodatkiem ziół, skórki pomarańczowej oraz szafranu - brandade – czyli puree z solonego dorsza z dodatkiem mleka i oliwy. - moules à la crème – czyli muli gotowanych w sosie z białego wina i śmietany 7. Tajemnice sufletów Po kursie zostanie przeprowadzony egzamin (teoretyczny i praktyczny). Po zdanym egzaminie uczestnicy otrzymają certyfikat/zaświadczenie potwierdzające nabyte kwalifikacje/kompetencje zawodowe. Zaświadczenie powinno zawierać opis wyszczególnionych efektów uczenia się odnoszący się do nabytej kompetencji kluczowej lub umiejętności uniwersalnej, które nabył uczestnik po ukończeniu szkolenia/kursu. Kurs realizowany na terenie szkoły – po lekcjach lub w weekendy. Termin realizacji w okresie: Czerwiec 2021 Kod CPV 80000000-4 Nazwa kodu CPV Usługi edukacyjne i szkolenioweCZĘŚĆ 5.C Nowoczesne techniki kulinarne, 4 uczestników, 16 godzin/ 1 grupa x 4 osoby, 2 dni x 8 godzin Program kursu (minimalny zakres): 1. Charakterystykę nowych technik kulinarnych. 2. Wstępne wiadomości na temat nowoczesnych technik gotowania. 3. Urządzenia używane do gotowania w nowych technikach kulinarnych vacum, sous vide, nowoczesne wędzenie, sprzęt używany w kuchni molekularnej. 4. Ćwiczenia obejmujące najnowsze techniki gotowania. 5. Nowe sposoby marynowania oraz przygotowanie do wędzenia. 6. Gotowanie w niskich temperaturach trudnych w gastronomii produktów np. dziczyzna. 7. Confit- gotowanie w tłuszczu zasady-receptura Po kursie zostanie przeprowadzony egzamin (teoretyczny i praktyczny). Po zdanym egzaminie uczestnicy otrzymają certyfikat/zaświadczenie potwierdzające nabyte kwalifikacje/kompetencje zawodowe. Zaświadczenie powinno zawierać opis wyszczególnionych efektów uczenia się odnoszący się do nabytej kompetencji kluczowej lub umiejętności uniwersalnej, które nabył uczestnik po ukończeniu szkolenia/kursu. Kurs realizowany na terenie szkoły – po lekcjach lub w weekendy. Termin realizacji w okresie: Wrzesień 2021 Kod CPV 80000000-4 Nazwa kodu CPV Usługi edukacyjne i szkolenioweCZĘŚĆ 6.C Kurs behawiorystyczny -E-learning, Liczba godzin kursu: 80 godzin, 2 uczestników Program kursu (minimalny zakres): Ewolucja psa i kota. Proces udomowienia i kształtowania się ras. -Fizjologiczne podstawy zachowania. -Etogram psa i kota. -Rozwój i właściwa socjalizacja zwierząt. Prawidłowe wspomaganie rozwoju, w tym omówienie wczesnej stymulacji neurologicznej. -Dobrostan zwierząt towarzyszących i ich potrzeby. -Komunikacja i mowa ciała zwierząt. -Mechanizmy uczenia się i techniki szkolenia. -Wpływ diety na zachowania zwierząt. -Wpływ emocji na zachowania zwierząt. -Choroby somatyczne, a zaburzenia behawioralne -Psychopatologia zwierząt. -Problemy behawioralne psów i kotów. Wzbogacanie środowiska. -Profilaktyka zaburzeń zachowania. -Agresja i zachowania agresywne u psów i kotów. -Praca ze zwierzętami schroniskowymi. -Klasyfikacje zaburzeń zachowania i terapie (w tym behawioralna, fermonoterapia, farmakoterapia). -Zasady prowadzenia konsultacji i terapii. -Analiza przypadków. -Etyka zoopsychologa. -Komunikacja i zasady pracy z klientem. -Wywiad i współpraca z opiekunem zwierzęcia. -Podstawy psychologii koni -Podstawy psychologii małych zwierząt Po kursie zostanie przeprowadzony egzamin (teoretyczny i praktyczny). Po zdanym egzaminie uczestnicy otrzymają certyfikat/zaświadczenie potwierdzające nabyte kwalifikacje/kompetencje zawodowe. Zaświadczenie powinno zawierać opis wyszczególnionych efektów uczenia się odnoszący się do nabytej kompetencji kluczowej lub umiejętności uniwersalnej, które nabył uczestnik po ukończeniu szkolenia/kursu. Termin realizacji w okresie: Luty 2022 Kod CPV 80000000-4 Nazwa kodu CPV Usługi edukacyjne i szkolenioweCZĘŚĆ 7.C Kurs na diagnostę opryskiwaczy, Liczba godzin kursu: 40 godzin, czas trwania: 5 dni*8 godzin, 3 uczestników Program kursu (minimalny zakres): - charakterystyka środków ochrony roślin, poznanie sprzętu do wykonywania zabiegów, poznanie techniki ochrony upraw polowych i sadowniczych oraz przepisów bhp; - ćwiczenia praktyczne dotyczące badania podzespołów opryskiwaczy, a w szczególności badania rozkładu poprzecznego przy pomocy stołu rowkowego oraz szczegółowe badania pomp i rozpylaczy; - regulacje zespołów roboczych opryskiwaczy polowych i sadowniczych, praktyczną ocenę ich stanu technicznego; - naprawa i modernizacja opryskiwaczy, poznanie techniki ochrony upraw pod osłonami; - poznanie zagadnień obowiązujących przepisów prawnych oraz zasad funkcjonowania jednostek upoważnionych do przeprowadzenia badań opryskiwaczy; Po kursie zostanie przeprowadzony egzamin (teoretyczny i praktyczny). Po zdanym egzaminie uczestnicy otrzymają certyfikat/zaświadczenie potwierdzające nabyte kwalifikacje/kompetencje zawodowe. Zaświadczenie powinno zawierać opis wyszczególnionych efektów uczenia się odnoszący się do nabytej kompetencji kluczowej lub umiejętności uniwersalnej, które nabył uczestnik po ukończeniu szkolenia/kursu. Koszt kursu powinien zawierać koszt zakwaterowania i wyżywienia dla uczestników kursu, które zapewnia wykonawca Kurs realizowany w miejscu wskazanym przez wykonawcę. Termin realizacji w okresie: I – VI 2021 Kod CPV 80000000-4 Nazwa kodu CPV Usługi edukacyjne i szkolenioweCZĘŚĆ 8.C Kurs na uprawnienia elektryczne G1 Eksploatacja + Dozór (połączony ze szkoleniem z zakresu zagadnień objętych egzaminem) Liczba godzin kursu: 60 godzin, czas trwania: 10 dni*6 godzin, 1 uczestnik Zgodny z zagadnieniami objętymi egzaminem na uprawnienia elektryczne grupy G1. Program kursu (minimalny zakres): - sieci, urządzenia i instalacje o napięciu do i powyżej 1 kV, - zespoły prądotwórcze, - urządzenia elektrotermiczne - urządzenia do elektrolizy, - elektryczne urządzenia w wykonaniu przeciwwybuchowy, - sieci trakcyjnej, - oświetlenia ulicznego. Po kursie zostanie przeprowadzony egzamin (teoretyczny i praktyczny). Po zdanym egzaminie uczestnicy otrzymają certyfikat/zaświadczenie potwierdzające nabyte kwalifikacje/kompetencje zawodowe. Zaświadczenie powinno zawierać opis wyszczególnionych efektów uczenia się odnoszący się do nabytej kompetencji kluczowej lub umiejętności uniwersalnej, które nabył uczestnik po ukończeniu szkolenia/kursu. Kurs realizowany w miejscu wskazanym przez wykonawcę. Termin realizacji w okresie: I– VI 2021 Kod CPV 80000000-4 Nazwa kodu CPV Usługi edukacyjne i szkolenioweCZĘŚĆ 1.D Studia podyplomowe z zakresu Bezpieczeństwa i Higieny Pracy, 1 uczestnik, 2 semestry, 310 godzin wykładów i ćwiczeń oraz 80h praktyk Program studiów: - prawna ochrona pracy i regulacje prawne z zakresu bhp - ergonomia i fizjologia pracy - psychospołeczne aspekty pracy - czynniki szkodliwe, uciążliwe i niebezpieczne w środowisku pracy - organizacja i metody szkoleń bhp - organizacja służby bhp - wypadki przy pracy i choroby zawodowe - ekonomiczne i społeczne aspekty bhp - pierwsza pomoc - profilaktyka lekarska - higiena pracy - nadzór nad warunkami pracy - ocena ryzyka zawodowego - dokumentacja bhp - zarządzanie przedsiębiorstwem - wymagania bhp w zakresie pomieszczeń pracy, maszyn i urządzeń - środki ochrony indywidualnej i zbiorowej - ochrona p. pożarowa Termin realizacji w okresie: IX 2021 – VI 2022 Kod CPV 80000000-4 Nazwa kodu CPV Usługi edukacyjne i szkoleniowe
branża Edukacja, szkolenia
podbranża kursy nauki jazdy
kody CPV 80000000, 80411200
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: kursy nauki jazdy

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10365372 2024-04-02
godz. 12:00
Świętokrzyskie CPZ.553.W10.W12.2024 Zapytanie ofertowe poniżej progu - usługi - Kurs prawo jazdy C,C+E, kwalifikacja wstępna przyśpieszona dla 2 osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędz...
10380135 2024-04-03
godz. 12:00
Mazowieckie Przeprowadzenie szkolenia o nazwie Kwalifikacja zawodowa kat. C, wskazanego przez osobę uprawnioną-dla jednej osoby bezrobotnej, finansowanego ze środków Funduszu Pracy.
10385106 2024-04-04
godz. 15:30
Łódzkie Organizacja szkolenia dla dwóch osób bezrobotnych w zakresie: Prawo jazdy kat C oraz Kwalifikacja wstępna przyspieszona do prawa jazdy kat. C/CE realizowanego w ramach projektu Aktywizacj...
10396524 2024-04-08
godz. 00:00
Warmińsko-Mazurskie Prawo jazdy kat. D (po kat. B) i kwalifikacja wstępna przyspieszona do kat. D z egzaminami państwowymi (03.04.24 r. - 08.04.24 r.)
10381523 2024-04-10
godz. 10:00
Kujawsko-Pomorskie KURS PRAWA JAZDY KATEGORII C, C+E i D KWALIFIKACJI WSTĘPNEJ ORAZ SZKOLENIA OKRESOWEGO KIEROWCÓW DLA OSÓB BEZROBOTNYCH ZAREJESTROWANYCH W POWIATOWYM URZĘDZIE PRACY W LIPNIE Przedmiotem z...
10399153 2024-04-11
godz. 15:00
Pomorskie Zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia indywidualnego pn. Prawo jazdy kat. B+E.
10396190 2024-04-11
godz. 15:00
Małopolskie Przeprowadzenie szkoleń bezrobotnych i innych uprawnionych osób wprowadzonych w życie Zarządzeniem Nr 9/2024 Dyrektora Powiatowego Urzędu Pracy w Wadowicach z dnia 30.01.2024 r., w zwi...
10455765 2024-04-23
godz. 12:00
Podkarpackie zorganizowanie szkolenia indywidualnego z zakresu Kurs prawa jazdy kat. C oraz kwalifikacja wstępna przyspieszona w zakresie kat. C, C1, C+E, C1+E dla 1 osoby bezrobotnej
10461916 2024-04-26
godz. 09:00
Warmińsko-Mazurskie Zorganizowanie szkolenia p.n. Instruktor nauki jazdy kat. B.
10480942 2024-04-29
godz. 12:00
Lubelskie organizacja i przeprowadzenie szkolenia dla osób bezrobotnych lub poszukujących pracy pn. Prawo jazdy kat. C+E z egzaminem