Zlecenie 8208296 - „Wdrożenie na rynek innowacyjnych artykułów...

   
Zamówienie 8208296 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2021-06-17
przedmiot zlecenia
„Wdrożenie na rynek innowacyjnych artykułów spożywczych na bazie owoców liofilizowanych, w oparciu o wyniki prac B+R”

Przedmiot
em zamówienia jest zakup elementów projektu przeznaczonych do wyposażenia laboratorium na potrzeby firmy UNI - MASZ H. M. Juszczuk Spółka Jawna w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020, podziałanie 3.2.1 Badania na rynek 1) Część I - Proste urządzenia ręczne – 1 komplet Parametry minimalne wymagane przez Zamawiającego Urządzenia ręczne do mieszania, mielenia, cięcia, homogenizacji, przesiewania itd. produktów spożywczych wykorzystywane będą w trakcie monitorowania prawidłowego przebiegu procesu produkcyjnego i kontroli produktu na poszczególnych etapach procesu technologicznego, celem potwierdzenia jego zgodności z założeniami produkcyjnymi oraz stosownymi normami. Urządzenia ręczne, planowane do nabycia w ramach projektu, będą charakteryzowały się następującymi minimalnymi parametrami: - typu „stołowe” - zasilanie ~220VAC W skład kompletu wchodzą: a) URZĄDZENIE TYPU ROBOT - przeznaczone do jednoczesnego ( pod zamknięciem) wykonania próby / wsadu mieszanek pulp owocowo warzywnych; urządzenie musi posiadać następujące funkcjonalności: • mieszanie, • lekkie podgrzewanie, • regulacja prędkości obrotowej i czasu poszczególnych czynności. Poniżej wymienione urządzenia mogą być częściowo składową ROBOTA. b) MIKSER/MIESZADŁO PLANETARNE o następujących parametrach/funkcjonalnościach: • regulacja prędkości obrotowej; • pojemnik ze stali nierdzewnej lub szkła, • próżnia c) MŁYNEK na potrzeby mielenia suchych owoców – o następujących parametrach/funkcjonalnościach: • kubek ze szkła lub stali nierdzewnej, • regulacja wielkości frakcji mielonego produktu d) BLENDER RĘCZNY – na potrzeby ręcznego miksowania, mieszania pulp owocowo-warzywnych e) WYCISKARKA SOKU – o następujących parametrach/funkcjonalnościach: • wolnoobrotowa • do wyciskania soku z warzyw, owoców bez możliwości ich rozdrabniania nożem f) MASZYNKA DO MIĘSA – o następujących parametrach/funkcjonalnościach: • typu mały wilk • nie wskazane wykonanie z plastiku / tworzywa; • wyposażona w przystawki do kiełbas g) ZGRZEWARKA / PAKOWARKA PRÓZNIOWA do woreczków – o następujących parametrach/funkcjonalnościach: • możliwość wytworzenia próżni w zgrzewanym woreczku h) MINI TEMPERÓWKA do czekolady • urządzenie do podtrzymania stałej temperatury czekolady w przepływiePrzedmiotem zamówienia jest zakup elementów projektu przeznaczonych do wyposażenia laboratorium na potrzeby firmy UNI - MASZ H. M. Juszczuk Spółka Jawna w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020, podziałanie 3.2.1 Badania na rynek 2) Część II - pHmetr/jonometr – 2 sztuki, Konduktometr - 2 sztuki, Wago-suszarka - 1 sztuka, Waga analityczna - 1 sztuka, Waga precyzyjna - 1 sztuka a) pHmetr/jonometr – 2 sztuki (1 szt. – urządzenie stacjonarne, 1 szt. - urządzenie przenośne) pHmetr/jonometr będzie służyć do pomiaru pH, pomiarów jonometrycznych oraz temperatury. Potrzebny będzie do celów pomiarowych składników przekąsek w całym procesie produkcyjnym. Konieczność zapewnienia odpowiednich parametrów surowca oraz produktu w całym procesie produkcyjnym jest konieczna, ponieważ warunkuje jakość i parametry wyrobu gotowego w przypadku produktów opartych na składnikach naturalnych zachowanie odpowiednich parametrów surowca jest tym bardziej istotne, stad konieczność badania wskazanych wyróżników w całym procesie. Phmetr/jonometr planowany do nabycia (2 szt.) w ramach projektu, będzie charakteryzować się następującymi minimalnymi parametrami: • dokładność pomiaru 0,01 pH; • zestaw elektrod na wyposażeniu; • zakres pomiaru ( 0-20 ) pH; • automatyczna kompensacja temperaturowa; • kalibracja w dwóch punktach; zestaw buforów kalibrujących; • zestaw elektrod pH ( do czystych wód + stała) • elektroda do pomiaru temperatury z dokładn. +/- 0,10C , zakres temp. ( -30 do +120)0C ; • zewnętrzny zasilacz sieciowy na wyposażeniu • zestaw roztworów buforowych do kalibracji na wyposażeniu • w urządzeniu stacjonarnym statyw z uchwytem na elektrodę • port USB umożliwiający połączenie z komputerem, drukarką - stacjonarny b) Konduktometr - 2 sztuki (1 szt. – urządzenie stacjonarne, 1 szt. - urządzenie przenośne) Konduktometr to miernik przewodnictwa, zasolenia, TDS i temperatury. Konieczność zapewnienia odpowiednich parametrów surowca oraz produktu w całym procesie produkcyjnym jest konieczna, ponieważ warunkuje jakość i parametry wyrobu gotowego w przypadku produktów opartych na składnikach naturalnych zachowanie odpowiednich parametrów surowca jest tym bardziej istotne, stąd konieczność nabycia konduktometrów, które pozwolą na prowadzenie potrzebnych pomiarów laboratoryjnych. Konduktometry planowane do nabycia w ramach projektu, będą charakteryzowały się następującymi minimalnymi parametrami: • przewodnictwo 0,1μS/cm do 199 mS/cm z dokł. +/-0,5 %; - zasolenie w zakresie 0,00 do 19,99 psu; • temperatura w zakresie 0,0 do 100 0C z dokł. +/-0,30C; • zewnętrzny zasilacz sieciowy na wyposażeniu • w urządzeniu stacjonarnym statyw z uchwytem na elektrodę • port USB umożliwiający połączenie z komputerem, drukarką - stacjonarny c) Wago-suszarka - 1 sztuka Wago - suszarka służy do szybkiego określania wilgotności. Będzie niezbędna podczas kontroli jakości, jak i na etapie prowadzonej produkcji. Konieczność zapewnienia odpowiednich parametrów surowca oraz produktu w całym procesie produkcyjnym jest konieczna, ponieważ warunkuje jakość i parametry wyrobu gotowego w przypadku produktów opartych na składnikach naturalnych zachowanie odpowiednich parametrów surowca jest tym bardziej istotne, stąd konieczność nabycia wago - suszarki, która pozwoli na prowadzenie potrzebnych pomiarów laboratoryjnych. Wago-suszarka będzie charakteryzowała się następującymi minimalnymi parametrami: • max. temp. suszenia (40-150 )0C • rozmiar szalki 90 mm • działka elementarna 0,001 g • dokładność pomiaru 0,05% • zasilanie 220 VDC/50Hz d) Waga analityczna - 1 sztuka Konieczność zapewnienia odpowiednich parametrów surowca oraz produktu w całym procesie produkcyjnym jest konieczna, ponieważ warunkuje jakość i parametry wyrobu gotowego w przypadku produktów opartych na składnikach naturalnych zachowanie odpowiednich parametrów surowca jest tym bardziej istotne, stąd konieczność badania wskazanych wyróżników w całym procesie, co wymaga prowadzenia badań w skali laboratoryjnej i ważenia przygotowanych do badania próbek. Waga analityczna planowana do nabycia w ramach projektu, będzie charakteryzowała się następującymi minimalnymi parametrami: • zakres pomiarowy 220 g • działka elementarna 0,001 g • czas stabilizacji ~3 sek. • rozmiar szalki 90 mm • zewnętrzny zasilacz sieciowy. e) Waga precyzyjna - 1 sztuka Konieczność zapewnienia odpowiednich parametrów surowca oraz produktu w całym procesie produkcyjnym jest konieczna, ponieważ warunkuje jakość i parametry wyrobu gotowego w przypadku produktów opartych na składnikach naturalnych zachowanie odpowiednich parametrów surowca jest tym bardziej istotne, stąd konieczność badania wskazanych wyróżników w całym procesie, co wymaga prowadzenia badań w skali laboratoryjnej i ważenia przygotowanych do badania próbek. Dokładność wagi oraz rzetelność pomiarów jest istotna, gdyż dodatkowo działa z uwzględnieniem zmian temperatury oraz upływu czasu. Taka waga jest niezbędna w celu osiągnięcia zamierzonej jakości produktu końcowego. Waga precyzyjna planowana do nabycia w ramach projektu, będzie charakteryzowała się następującymi minimalnymi parametrami: • zakres pomiarowy 4000 g • działka elementarna 0,01 g • kalibracja zewnętrzna • zasilacz zewnętrzny sieciowy • rozmiar szalki 180x180 mm.Przedmiotem zamówienia jest zakup elementów projektu przeznaczonych do wyposażenia laboratorium na potrzeby firmy UNI - MASZ H. M. Juszczuk Spółka Jawna w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020, podziałanie 3.2.1 Badania na rynek 3) Część III - Zestaw lodówko-zamrażarek – 1 komplet Konieczność nabycia lodówko - zamrażarek wynika z konieczności zachowania właściwego długotrwałego przechowywania próbek, wzorców testowych; odczynników chemicznych, co jest niezbędne w procesach technologicznych związanych z produkcją artykułów spożywczych, gdzie niezbędna jest ich stała kontrola, celem zachowania najwyższego stopnia bezpieczeństwa produktu końcowego. Lodówko-zamrażarki (1 komplet) będą charakteryzowały się następującymi minimalnymi parametrami: szafa chłodnicza jednodrzwiowa, • drzwi pełne nieprzeźroczyste • obudowa ze stali nierdzewnej, wysokość do 2 m., • możliwość montażu dodatkowych półek na różnych wysokościach, bez szuflad • temperatura pracy do +80C zamrażarka jednodrzwiowa, drzwi pełne nieprzeźroczyste • obudowa ze stali nierdzewnej, wysokość do 1 m., • możliwość montażu dodatkowych półek na różnych wysokościach, bez szuflad • temperatura pracy do -200C Powyższe urządzenia mogą stanowić jeden zespół / kpl. pod warunkiem zachowania pojemności każdego z nich; • urządzenia spełniające warunki „użytkowania domowego”Przedmiotem zamówienia jest zakup elementów projektu przeznaczonych do wyposażenia laboratorium na potrzeby firmy UNI - MASZ H. M. Juszczuk Spółka Jawna w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020, podziałanie 3.2.1 Badania na rynek 4) Część IV - Dygestorium - 1 sztuka Dygestorium W celu zapewnienia odpowiednich warunków pracy w laboratorium niezbędnym do kontroli i bieżących prac nad produktem, konieczne jest wyposażenie powierzchni w dygestorium. Dygestorium będzie służyło przygotowywaniu próbek, ocenie suszu. Dygestorium planowane do nabycia w ramach projektu, będzie charakteryzowała się następującymi minimalnymi parametrami: • wykonanie blatu ze stali AISI304 lub z materiału równoważnego pod względem odporności chemicznej i łatwości zmywania, (odporny na działanie „kwasów owocowych”, zarysowania nożem; stabilny, w przypadku budowy z blachy to na grubym, tłumiącym drgania podłożu; ściany boczne ( z trzech stron) do wys. min. 200 mm zabezpieczone/ pokryte / wykonane z materiału odpornego na wodę z detergentami i na częste zmywanie ) • podłączenie bieżącej wody i powietrza sprężonego, • zlew min.300x300, oświetlenie • stół płaski dopasowany do istniejącego okapu z wyciągiem-wymiar blatu max.710x2870 (rysunek poglądowy okapu i podłączeń wody/kanalizacji Zamawiający stanowi załącznik nr 6 do Zapytania Ofertowego) • zabudowa pod blatem ( szafki / szuflady ) szczelnie do podłogi lub na wysokości od podłogi umożliwiającej łatwe sprzątanie.Przedmiotem zamówienia jest zakup elementów projektu przeznaczonych do wyposażenia laboratorium na potrzeby firmy UNI - MASZ H. M. Juszczuk Spółka Jawna w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020, podziałanie 3.2.1 Badania na rynek 5) Część V - Drobne szkło laboratoryjne (pipety, szkło, itp.) – 1 komplet Potrzeba nabycia szkła laboratoryjnego wynika z konieczności stałej kontroli zarówno surowca, jak również wyrobu gotowego podczas całego procesu produkcji, celem monitorowania prawidłowości przebiegu procesu oraz parametrów docelowych, założonych w technologii produkcji. W skład kompletu wchodzą: • pipeta wielomiarowa szkło 25 ml – 2 szt. • szalki Petriego szklane do 60 mm – 20 szt. • probówki szklane okrągłodenne z nakrętką lub korkiem– 50 szt. + stojak / statyw -1 szt. • moździerz porcelanowy gładki do 350 ml z tłuczkiem – 1 kpl. • lejek szklany – 1 szt. • cylindry miarowe szklane z podziałką: (50;100 ; 500 ; 1000 ) – po 1 szt. • zlewki szklane: (250 , 400 ) ml – po 1 szt. • kolba szklana erlenmeyera z miarą – ( 250 ; 500 ) ml – po 1 szt.Przedmiotem zamówienia jest zakup elementów projektu przeznaczonych do wyposażenia laboratorium na potrzeby firmy UNI - MASZ H. M. Juszczuk Spółka Jawna w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020, podziałanie 3.2.1 Badania na rynek 6) Część VI - Komputer laboratoryjny z oprogramowaniem – 1 komplet Praca laboratoryjna wymaga specjalistycznego sprzętu komputerowego z oprogramowaniem, które pozwoli na współpracę ze specjalistycznym zapleczem badawczym, efektywną i szybką obróbkę uzyskanych wyników. Ze względu na charakter prac laboratoryjnych realizowanych podczas produkcji zdrowych przekąsek, ich duża część wymaga obróbki danych w sposób zautomatyzowany - w dobie automatyzacji i komputeryzacji, pracuje w oparciu o sprzęt komputerowy, nabycie niniejszego komputera z oprogramowaniem jest niezbędne w kontekście efektywnego wdrożenia wyników prac na rynek. Komputer planowany do nabycia w ramach projektu, będzie charakteryzował się następującymi minimalnymi parametrami: • pamięć RAM: 16 GB • system operacyjny • okablowanie oraz myszka i klawiatura • procesor: min. 4 rdzeniowy o mocy 3,3 GHz
branża Komputery, informatyka, technika biurowa, Elektronika, RTV, AGD, multimedia
podbranża komputery, serwery, sprzęt gospodarstwa domowego, akcesoria gospodarstwa domowego
kody CPV 30200000, 33793000, 38000000, 38296000, 38310000, 38311100, 38400000, 38416000, 39220000, 39711100, 42912320
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: komputery, serwery , sprzęt gospodarstwa domowego , akcesoria gospodarstwa domowego

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10441193 2024-04-17
godz. 10:00
Wielkopolskie Naczynia wielokrotnego użytku Luminarc, sztućce PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Talerz płytki Luminarc, śr. 250mm, białe szkło hartowane, talerz gładki bez wzorków 36 szt. 2 Talerz deser...
10424135 2024-04-18
godz. 00:00
Świętokrzyskie Przedmiotem zamówienia jest Dostawa elementów wyposażenia świetlicy wiejskiej w Zielonkach 1. meble – kuchnia kpl 1 2. zestaw do karaoke kpl 1 3. stół bilardowy z nakładkami kpl 1 4...
10428433 2024-04-19
godz. 11:00
Małopolskie dostawa zestawu komputerowego dla CDSI - DE.dzp.272-174/24 dostawa zestawu komputerowego DE-dzp.272-174/24
10416115 2024-04-22
godz. 00:00
Lubelskie Dostawa macierzy dyskowej na potrzeby Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad Oddział w Lublinie.
10431504 2024-04-22
godz. 10:00
Opolskie Dostawa sprzętu komputerowego dla jednostek Politechniki Opolskiej (dyscyplina WEAiI). Część 1: Dostawa notebooka do aplikacji naukowych na potrzeby Wydziału Elektrotechniki, Automatyk...
10446320 2024-04-23
godz. 10:00
Małopolskie Zakup i dostawa lodówka Amica FK2515.4UT(E) biała 1 szt., kuchenka elektryczna Camry CR 6511 2 szt.
10370915 2024-04-25
godz. 10:00
Mazowieckie DDostawa sprzętu AG do kwater internatowych dla zasobu OR Kraków Przedmiotem zamówienia jest dostawa sprzętu AGD do kwater internatowych Agencji Mienia Wojskowego w Lublińcu, Kielcach ...
10376075 2024-05-07
godz. 10:00
Śląskie Dostawa sprzętu komputerowego dla Katedry Informatyki Politechniki Częstochowskiej zgodnie z następującym podziałem na części/zadania:1. Dostawa tabletu do zastosowań IoT zgodnie z z...
10433514 2024-05-14
godz. 12:00
Warmińsko-Mazurskie Przedmiotem zamówienia jest dostawa sprzętu na potrzeby wyposażenia eksperymentalno-pokazowego, wyposażenia STEAM i artystycznego, umeblowania i wyposażenia w akcesoria Edukacyjnego Cen...
10446826 2024-05-16
godz. 10:00
Mazowieckie 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa sprzętu komputerowego do placówek oświatowych w Dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy – komputery typu All in One.2. Zamówienie podzielone jest na c...