Zlecenie 8092290 - W Poszukiwaniu Modelowych Rozwiązań 1. Przedmiotem...
(zakończone) | Zamówienie 8092290|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-04-21 |
przedmiot zlecenia | W Poszukiwaniu Modelowych Rozwiązań 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do mieszkania wsp omaganego dla osób niepełnosprawnych, w tym z zespołem Downa, położonego w budynku nr 7 przy ul. Wojska Polskiego w Augustowie – dalej jako mieszkanie wspomagane. 2. Przedmiotem zamówienia jest w zakresie części nr 1 – sukcesywna dostawa pieczywa, wymienionego i opisanego w Załączniku nr 1 do niniejszego zapytania ofertowego. 3. Przedmiotem zamówienia (odpowiednio w zakresie każdej części zamówienia) jest: 1) dostawa produktów żywnościowych szczegółowo wymienionych i opisanych w Załączniku nr 1 do niniejszego zapytania ofertowego, 2) transport produktów żywnościowych do mieszkania wspomaganego, 3) wniesienie produktów żywnościowych do mieszkania wspomaganego, 4) sprawdzenie z udziałem Zamawiającego zgodności każdorazowej dostawy z wymaganiami i zamówieniem Zamawiającego. 4. Warunki dostaw: 1) dostawy od poniedziałku do piątku, w godz. 15:00–20:00, 2) dostawy nie częściej niż 2 razy w tygodniu, 3) wykonawca zobowiązany będzie do każdorazowego dostarczenia artykułów żywnościowych w terminie zaoferowanym w ramach kryteriów oceny ofert nie dłuższym jednak niż 3 dni. 5. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących przepisów prawa, w szczególności: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, 2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, 3) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004, 4) rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, 5) Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych, 6) rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności. 6. Zaoferowane i dostarczane produkty żywnościowe muszą mieć możliwie najdłuższy termin przydatności do spożycia, nie krótszy jednak niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta. 7. Szczegółowy opis produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia stanowi Załącznik nr 1 do niniejszego zapytania ofertowego. 8. Ilości produktów żywnościowych podane w Załączniku nr 1 do zapytania ofertowego (opis przedmiotu zamówienia), stanowią ilości szacunkowe. Zamówienia zostanie zrealizowane według ilości wynikających z rzeczywistych potrzeb Zamawiającego i użytkowników mieszkania wspomaganego. Wykonawcy nie będzie przysługiwać roszczenie o wykonanie jakiejkolwiek części zamówienia, jak również nie będzie przysługiwać wynagrodzenie za produkty żywnościowe rzeczywiście nie zamówione przez Zamawiającego. 9. Ponadto szczegółowo obowiązki Wykonawcy w ramach realizacji zamówienia określa również wzór umowy, stanowiący Załącznik nr 6 do niniejszego zapytania ofertowego. 10. Wykonawca zobowiązany będzie do realizacji zamówienia (odpowiednio w zakresie każdej części zamówienia) przez okres 12 miesięcy od dnia zawarcia umowy.1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do mieszkania wspomaganego dla osób niepełnosprawnych, w tym z zespołem Downa, położonego w budynku nr 7 przy ul. Wojska Polskiego w Augustowie – dalej jako mieszkanie wspomagane. 2. Przedmiotem zamówienia jest w zakresie części nr 2 – sukcesywna dostawa mleka, produktów mlecznych i innych artykułów żywnościowych, wymienionych i opisanych w Załączniku nr 1 do niniejszego zapytania ofertowego. 3. Przedmiotem zamówienia (odpowiednio w zakresie każdej części zamówienia) jest: 1) dostawa produktów żywnościowych szczegółowo wymienionych i opisanych w Załączniku nr 1 do niniejszego zapytania ofertowego, 2) transport produktów żywnościowych do mieszkania wspomaganego, 3) wniesienie produktów żywnościowych do mieszkania wspomaganego, 4) sprawdzenie z udziałem Zamawiającego zgodności każdorazowej dostawy z wymaganiami i zamówieniem Zamawiającego. 4. Warunki dostaw: 1) dostawy od poniedziałku do piątku, w godz. 15:00–20:00, 2) dostawy nie częściej niż 2 razy w tygodniu, 3) wykonawca zobowiązany będzie do każdorazowego dostarczenia artykułów żywnościowych w terminie zaoferowanym w ramach kryteriów oceny ofert nie dłuższym jednak niż 3 dni. 5. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących przepisów prawa, w szczególności: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, 2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, 3) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004, 4) rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, 5) Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych, 6) rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności. 6. Zaoferowane i dostarczane produkty żywnościowe muszą mieć możliwie najdłuższy termin przydatności do spożycia, nie krótszy jednak niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta. 7. Szczegółowy opis produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia stanowi Załącznik nr 1 do niniejszego zapytania ofertowego. 8. Ilości produktów żywnościowych podane w Załączniku nr 1 do zapytania ofertowego (opis przedmiotu zamówienia), stanowią ilości szacunkowe. Zamówienia zostanie zrealizowane według ilości wynikających z rzeczywistych potrzeb Zamawiającego i użytkowników mieszkania wspomaganego. Wykonawcy nie będzie przysługiwać roszczenie o wykonanie jakiejkolwiek części zamówienia, jak również nie będzie przysługiwać wynagrodzenie za produkty żywnościowe rzeczywiście nie zamówione przez Zamawiającego. 9. Ponadto szczegółowo obowiązki Wykonawcy w ramach realizacji zamówienia określa również wzór umowy, stanowiący Załącznik nr 6 do niniejszego zapytania ofertowego. 10. Wykonawca zobowiązany będzie do realizacji zamówienia (odpowiednio w zakresie każdej części zamówienia) przez okres 12 miesięcy od dnia zawarcia umowy.1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do mieszkania wspomaganego dla osób niepełnosprawnych, w tym z zespołem Downa, położonego w budynku nr 7 przy ul. Wojska Polskiego w Augustowie – dalej jako mieszkanie wspomagane. 2. Przedmiotem zamówienia jest w zakresie części nr 3 – sukcesywna dostawa różnych produktów żywnościowych, wymienionych i opisanych w Załączniku nr 1 do niniejszego zapytania ofertowego. 3. Przedmiotem zamówienia (odpowiednio w zakresie każdej części zamówienia) jest: 1) dostawa produktów żywnościowych szczegółowo wymienionych i opisanych w Załączniku nr 1 do niniejszego zapytania ofertowego, 2) transport produktów żywnościowych do mieszkania wspomaganego, 3) wniesienie produktów żywnościowych do mieszkania wspomaganego, 4) sprawdzenie z udziałem Zamawiającego zgodności każdorazowej dostawy z wymaganiami i zamówieniem Zamawiającego. 4. Warunki dostaw: 1) dostawy od poniedziałku do piątku, w godz. 15:00–20:00, 2) dostawy nie częściej niż 2 razy w tygodniu, 3) wykonawca zobowiązany będzie do każdorazowego dostarczenia artykułów żywnościowych w terminie zaoferowanym w ramach kryteriów oceny ofert nie dłuższym jednak niż 3 dni. 5. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących przepisów prawa, w szczególności: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, 2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, 3) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004, 4) rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, 5) Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych, 6) rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności. 6. Zaoferowane i dostarczane produkty żywnościowe muszą mieć możliwie najdłuższy termin przydatności do spożycia, nie krótszy jednak niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta. 7. Szczegółowy opis produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia stanowi Załącznik nr 1 do niniejszego zapytania ofertowego. 8. Ilości produktów żywnościowych podane w Załączniku nr 1 do zapytania ofertowego (opis przedmiotu zamówienia), stanowią ilości szacunkowe. Zamówienia zostanie zrealizowane według ilości wynikających z rzeczywistych potrzeb Zamawiającego i użytkowników mieszkania wspomaganego. Wykonawcy nie będzie przysługiwać roszczenie o wykonanie jakiejkolwiek części zamówienia, jak również nie będzie przysługiwać wynagrodzenie za produkty żywnościowe rzeczywiście nie zamówione przez Zamawiającego. 9. Ponadto szczegółowo obowiązki Wykonawcy w ramach realizacji zamówienia określa również wzór umowy, stanowiący Załącznik nr 6 do niniejszego zapytania ofertowego. 10. Wykonawca zobowiązany będzie do realizacji zamówienia (odpowiednio w zakresie każdej części zamówienia) przez okres 12 miesięcy od dnia zawarcia umowy.1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do mieszkania wspomaganego dla osób niepełnosprawnych, w tym z zespołem Downa, położonego w budynku nr 7 przy ul. Wojska Polskiego w Augustowie – dalej jako mieszkanie wspomagane. 2. Przedmiotem zamówienia jest w zakresie części nr 4 –sukcesywna dostawa warzyw i owoców, wymienionych i opisanych w Załączniku nr 1 do niniejszego zapytania ofertowego. 3. Przedmiotem zamówienia (odpowiednio w zakresie każdej części zamówienia) jest: 1) dostawa produktów żywnościowych szczegółowo wymienionych i opisanych w Załączniku nr 1 do niniejszego zapytania ofertowego, 2) transport produktów żywnościowych do mieszkania wspomaganego, 3) wniesienie produktów żywnościowych do mieszkania wspomaganego, 4) sprawdzenie z udziałem Zamawiającego zgodności każdorazowej dostawy z wymaganiami i zamówieniem Zamawiającego. 4. Warunki dostaw: 1) dostawy od poniedziałku do piątku, w godz. 15:00–20:00, 2) dostawy nie częściej niż 2 razy w tygodniu, 3) wykonawca zobowiązany będzie do każdorazowego dostarczenia artykułów żywnościowych w terminie zaoferowanym w ramach kryteriów oceny ofert nie dłuższym jednak niż 3 dni. 5. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących przepisów prawa, w szczególności: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, 2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, 3) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004, 4) rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, 5) Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych, 6) rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności. 6. Zaoferowane i dostarczane produkty żywnościowe muszą mieć możliwie najdłuższy termin przydatności do spożycia, nie krótszy jednak niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta. 7. Szczegółowy opis produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia stanowi Załącznik nr 1 do niniejszego zapytania ofertowego. 8. Ilości produktów żywnościowych podane w Załączniku nr 1 do zapytania ofertowego (opis przedmiotu zamówienia), stanowią ilości szacunkowe. Zamówienia zostanie zrealizowane według ilości wynikających z rzeczywistych potrzeb Zamawiającego i użytkowników mieszkania wspomaganego. Wykonawcy nie będzie przysługiwać roszczenie o wykonanie jakiejkolwiek części zamówienia, jak również nie będzie przysługiwać wynagrodzenie za produkty żywnościowe rzeczywiście nie zamówione przez Zamawiającego. 9. Ponadto szczegółowo obowiązki Wykonawcy w ramach realizacji zamówienia określa również wzór umowy, stanowiący Załącznik nr 6 do niniejszego zapytania ofertowego. 10. Wykonawca zobowiązany będzie do realizacji zamówienia (odpowiednio w zakresie każdej części zamówienia) przez okres 12 miesięcy od dnia zawarcia umowy.1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do mieszkania wspomaganego dla osób niepełnosprawnych, w tym z zespołem Downa, położonego w budynku nr 7 przy ul. Wojska Polskiego w Augustowie – dalej jako mieszkanie wspomagane. 2. Przedmiotem zamówienia jest w zakresie części nr 5 – sukcesywna dostawa mięsa, wędlin i innych tłuszczy, wymienionych i opisanych w Załączniku nr 1 do niniejszego zapytania ofertowego. 3. Przedmiotem zamówienia (odpowiednio w zakresie każdej części zamówienia) jest: 1) dostawa produktów żywnościowych szczegółowo wymienionych i opisanych w Załączniku nr 1 do niniejszego zapytania ofertowego, 2) transport produktów żywnościowych do mieszkania wspomaganego, 3) wniesienie produktów żywnościowych do mieszkania wspomaganego, 4) sprawdzenie z udziałem Zamawiającego zgodności każdorazowej dostawy z wymaganiami i zamówieniem Zamawiającego. 4. Warunki dostaw: 1) dostawy od poniedziałku do piątku, w godz. 15:00–20:00, 2) dostawy nie częściej niż 2 razy w tygodniu, 3) wykonawca zobowiązany będzie do każdorazowego dostarczenia artykułów żywnościowych w terminie zaoferowanym w ramach kryteriów oceny ofert nie dłuższym jednak niż 3 dni. 5. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących przepisów prawa, w szczególności: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, 2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, 3) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004, 4) rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, 5) Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych, 6) rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności. 6. Zaoferowane i dostarczane produkty żywnościowe muszą mieć możliwie najdłuższy termin przydatności do spożycia, nie krótszy jednak niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta. 7. Szczegółowy opis produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia stanowi Załącznik nr 1 do niniejszego zapytania ofertowego. 8. Ilości produktów żywnościowych podane w Załączniku nr 1 do zapytania ofertowego (opis przedmiotu zamówienia), stanowią ilości szacunkowe. Zamówienia zostanie zrealizowane według ilości wynikających z rzeczywistych potrzeb Zamawiającego i użytkowników mieszkania wspomaganego. Wykonawcy nie będzie przysługiwać roszczenie o wykonanie jakiejkolwiek części zamówienia, jak również nie będzie przysługiwać wynagrodzenie za produkty żywnościowe rzeczywiście nie zamówione przez Zamawiającego. 9. Ponadto szczegółowo obowiązki Wykonawcy w ramach realizacji zamówienia określa również wzór umowy, stanowiący Załącznik nr 6 do niniejszego zapytania ofertowego. 10. Wykonawca zobowiązany będzie do realizacji zamówienia (odpowiednio w zakresie każdej części zamówienia) przez okres 12 miesięcy od dnia zawarcia umowy.1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do mieszkania wspomaganego dla osób niepełnosprawnych, w tym z zespołem Downa, położonego w budynku nr 7 przy ul. Wojska Polskiego w Augustowie – dalej jako mieszkanie wspomagane. 2. Przedmiotem zamówienia jest w zakresie części nr 6 – sukcesywna dostawa ryb i mrożonek, wymienionych i opisanych w Załączniku nr 1 do niniejszego zapytania ofertowego. 3. Przedmiotem zamówienia (odpowiednio w zakresie każdej części zamówienia) jest: 1) dostawa produktów żywnościowych szczegółowo wymienionych i opisanych w Załączniku nr 1 do niniejszego zapytania ofertowego, 2) transport produktów żywnościowych do mieszkania wspomaganego, 3) wniesienie produktów żywnościowych do mieszkania wspomaganego, 4) sprawdzenie z udziałem Zamawiającego zgodności każdorazowej dostawy z wymaganiami i zamówieniem Zamawiającego. 4. Warunki dostaw: 1) dostawy od poniedziałku do piątku, w godz. 15:00–20:00, 2) dostawy nie częściej niż 2 razy w tygodniu, 3) wykonawca zobowiązany będzie do każdorazowego dostarczenia artykułów żywnościowych w terminie zaoferowanym w ramach kryteriów oceny ofert nie dłuższym jednak niż 3 dni. 5. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących przepisów prawa, w szczególności: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, 2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, 3) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004, 4) rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, 5) Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych, 6) rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności. 6. Zaoferowane i dostarczane produkty żywnościowe muszą mieć możliwie najdłuższy termin przydatności do spożycia, nie krótszy jednak niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta. 7. Szczegółowy opis produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia stanowi Załącznik nr 1 do niniejszego zapytania ofertowego. 8. Ilości produktów żywnościowych podane w Załączniku nr 1 do zapytania ofertowego (opis przedmiotu zamówienia), stanowią ilości szacunkowe. Zamówienia zostanie zrealizowane według ilości wynikających z rzeczywistych potrzeb Zamawiającego i użytkowników mieszkania wspomaganego. Wykonawcy nie będzie przysługiwać roszczenie o wykonanie jakiejkolwiek części zamówienia, jak również nie będzie przysługiwać wynagrodzenie za produkty żywnościowe rzeczywiście nie zamówione przez Zamawiającego. 9. Ponadto szczegółowo obowiązki Wykonawcy w ramach realizacji zamówienia określa również wzór umowy, stanowiący Załącznik nr 6 do niniejszego zapytania ofertowego. 10. Wykonawca zobowiązany będzie do realizacji zamówienia (odpowiednio w zakresie każdej części zamówienia) przez okres 12 miesięcy od dnia zawarcia umowy. |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 3200000, 15000000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Podlaskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Podlaskie |