Przetarg 8283815 - ” Usługi społeczne w Gminie Suszec”- świadczenie...

   
Analizuj Zamówienie 8283815 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2021-07-22
przedmiot ogłoszenia
” Usługi społeczne w Gminie Suszec”- świadczenie usługi przygotowania i dostarczenia posiłków dla podopiecznych do miejsca ich zam
ieszkania

4.1. Zadanie Pt. „Usługi społeczne w Gminie Suszec”- świadczenie usługi przygotowania i dostarczenia posiłków dla podopiecznych do miejsca ich zamieszkaniaPrzedmiotem zamówienia jest usługa społeczna polegająca na: świadczeniu usługi cateringowej w zakresie przygotowania i dostarczenia gorącego posiłku - obiadu obejmującego dwa pełnowartościowe posiłki w formie zupy i drugiego dania dla uczestników projektu ”Usługi społeczne w Gminie Suszec”

4.2. Warunki realizacji usługi:
1) Codzienne dostawy (własnym transportem i na koszt Wykonawcy) posiłków w porze obiadowej tj. w godz. 12:00 do 14:00 do miejsca zamieszkania ok. 25 mieszkańców gminy Suszec. Dominujące lokalizacje to Suszec, Rudziczka, Mizerów, Kobielice, Radostowice. Zamawiający zastrzega możliwość wskazania innych (poza wymienionymi) lokalizacji dowozu posiłków na obszarze Gminy Suszec.
2) Łączna liczba posiłków w okresie realizacji zadania wynosi ok. 10 650 zamówienie podstawowe (426 dni x 25 osób) obiadów, w tym:
- ok. 4575 obiadów w roku 2021;
- ok. 6075 obiadów w roku 2022;
Odchylenie od wskazanej ilości posiłków, w trakcie trwania umowy, może wahać się na poziomie +/- 30% ilości sztuk posiłków zamówienia podstawowego.
3) Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia ilości obiadów danego dnia/miesiąca
4) Posiłki powinny być dostarczone do wskazanych lokalizacji w taki sposób, aby nie zostały wychłodzone w trakcie transportu;
5) Posiłki winny być zapakowane w sposób gwarantujący spożycie gorącego posiłku przez podopiecznego, bezpośrednio po dostarczeniu tego posiłku, bez konieczności jego podgrzewania, w jednorazowym opakowaniu (koszt opakowań jednorazowych ponosi wykonawca). Nie ma potrzeby dołączania do posiłków jednorazowych sztućców.
6) Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie przygotowywania i transportu posiłku.


7) Obiad musi spełniać n/w warunki jakościowe, ilościowe i rodzajowe:
a) gramatura zupy: ok. 300-350 ml/os., gramatura drugiego dania (mięso lub ryba/danie główne jarskie) po obróbce termicznej ok. 140g-150g/os., surówka ok. 150g; dodatki skrobiowe ok. 200g.
b) tygodniowy jadłospis powinien być urozmaicony; w skali tygodnia posiłki nie mogą powtarzać się,
c) co najmniej 4 razy w tygodniu II danie powinno zawierać mięso (sztuka mięsa, gulasz, potrawka) lub rybę (filet) wraz z surówką lub gotowanymi warzywami.
d) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, nie przetworzonych z minimalną ilością substancji dodatkowych: konserwujących, zagęszczających, aromatyzowanych
e) w jadłospisie powinny przeważa potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone
f) do przygotowywania posiłków zalecane jest stosowanie: tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), dużej ilości warzyw, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, ryżu oraz umiarkowane stosowanie soli
g) Nie można używać produktów gotowych, jak np. mrożone pierogi, klopsy, gołąbki.
h) Masło musi być świeże – nie można używać produktów masłopodobnych.
i) Nie można używać margaryny.
j) Nie można przygotowywać produktów na bazie proszku, np. sosów.
k) Przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględniać normy dla produktów. Nie mogą być przygotowywane z półproduktów typu instant, mięso nie może być MOM. Zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych w tygodniu.
l) Wykonawca dostosuje posiłki do wymagań uczestników projektu w przypadku występowania wykluczeń lub nietolerancji pokarmowych (maksymalnie do 5 dla osób z zalecaną dietą np. cukrzycowa, celiaklia). Dostawa niestandardowych posiłków odbywać się będzie po uzgodnieniu z Zamawiającym szczegółów dot. rodzaju produktów i sposobu ich przygotowania;
8) Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji;

9) Wykonawca jest zobowiązany do pobierania i przechowywania próbek produkowanych posiłków zgodnie z wymogami Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakład żywienia zbiorowego typu zamkniętego.
10) Wykonawca zobowiązuje się do sporządzania posiłków z zachowaniem przepisów ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
11) Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem i na własny koszt, który powinien być wkalkulowany w cenę posiłków.
12) Zamawiający codziennie do godz. 15.00 będzie podawał liczbę obiadów jaką należy dostarczyć do podopiecznych następnego dnia. W przypadku dni ustawowo wolnych i świąt Zamawiający poda liczbę obiadów przed weekendem lub przed świętem.
13) W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o niepogorszonej jakości na swój koszt z innych źródeł.
14) W przypadku stwierdzenia, iż posiłki są nienależytej jakości, Wykonawca wymieni posiłek na inny na własny koszt.
15) Wykonawca winien z wyprzedzeniem tygodniowym dostarczać jadłospisy do akceptacji Zamawiającego.
16) Zamawiający posiada środki w wysokości max 18 zł brutto na 1 dwudaniowy posiłek.

GOPS-K.263.18.2.21
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55520000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10339144 2024-03-28
godz. 09:00
Mazowieckie Świadczenie usług dostarczania posiłków. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi dostarczania posiłków w odległości (lokalizacja 1) 80 km oraz (lokalizacja 2) 20 km od War...
10333810 2024-03-28
godz. 11:00
Świętokrzyskie Świadczenie usługi cateringu — przygotowanie i dostarczenie całodniowego wyżywienia dla 20 Mieszkańców SCOM w Brudzowie w okresie od 03.06.2024 roku do 31.12.2024 roku. 1. Przedmiot...
10319418 2024-03-29
godz. 09:00
Śląskie Usługa przygotowywania posiłków Szpitala Kolejowego w Wilkowicach-Bystrej 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania posiłków na rzecz pacjentów Szpitala Kolejowego w Wil...
10373783 2024-04-02
godz. 23:00
Łódzkie Przedmiotem niniejszego zapytania jest usługa przygotowania i dostarczenia posiłków do miejsca zamieszkania. Usługa świadczona będzie dla 82 Uczestników/-czek Projektu, w ich miejscu ...
10370621 2024-04-03
godz. 10:00
Podkarpackie Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Konferencji Prorektorów ds. Nauki Uczelni Przyrodniczych i Rolniczych organizowanej w Uniwersytecie Rzeszowskim Szczegółowy opis oraz s...
10374971 2024-04-04
godz. 12:00
Podlaskie Usługi cateringowe dla uczestników demonstracji, organizatorów i wykładowców w ramach operacji „Nowoczesne technologie chowu i hodowli bydła ras mięsnych” etap 2 Część 1: Usł...
10375282 2024-04-04
godz. 23:59
Pomorskie Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie usługi cateringowej dla uczestników w ramach projektu „CIS PUCK – stawiamy na rozwój – edycja II” . Kod CPV: 55520000-1 Usługi dostarczan...
10371684 2024-04-05
godz. 08:00
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostarczenia gotowych potraw oraz zapewnienia obsługi dla ok. 100 osób w dniu 1 maja 2024 r. i ok. 100 osób w dniu 2 maja 2024 r. podc...
10364813 2024-04-08
godz. 10:30
Dolnośląskie Świadczenie usług całodobowego żywienia pacjentów SPZOZ MSWiA we Wrocławiu w formie cateringu w okresie 24 miesięcy Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie całod...
10380426 2024-04-29
godz. 09:00
Warmińsko-Mazurskie 1. Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa usługa pełnego, codziennego przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów szpitala oraz posiłków regeneracyjnych dla personelu szpi...