Przetarg 7504218 - Usługi realizacji szkoleń zawodowych dla uczestników...

   
Analizuj wykonawcę Zamówienie 7504218 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2020-05-27
przedmiot ogłoszenia
Usługi realizacji szkoleń zawodowych dla uczestników projektu „Młodzi – zawodowo kompetentni na rynku pracy” WND-RPPD.
03.03.01-20-0209/18 – części I-III zamówienia
Numer referencyjny: 32/KUR/MZK/RPOWP/2020

3.1. Przedmiotem zamówienia są usługi realizacji szkoleń zawodowych dla uczestników w ramach projektu „Młodzi – zawodowo kompetentni na rynku pracy” WND-RPPD.03.03.01-20-0209/18 – części I-III zamówienia.
3.2. Zamówienie jest podzielone na trzy części:
I część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkoleń zawodowych dla uczestników projektu w zakresie Kurs profesjonalnej obsługi konsumenta (in. Kurs kelnerski);
II część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkoleń zawodowych dla uczestników projektu w zakresie Kurs cukierniczy I stopnia;
III część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkoleń zawodowych dla uczestników projektu w zakresie Kurs AutoCad-Modelowanie 3D;

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

Część nr: 1 Nazwa: I część zamówienia – Kurs profesjonalnej obsługi konsumenta (in. Kurs kelnerski)
• Grupa docelowa: nauczyciele Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Stanisława Staszica w Sejnach • Miejsce realizacji: Sejny i/lub inna miejscowość wskazana przez Wykonawcę – Wykonawca zapewnia wówczas transport. W sytuacji, gdy miejsce prowadzenia szkolenia jest oddalone od miejsca zamieszkania osoby w nim uczestniczącej o więcej niż 50 km Wykonawca zapewnia uczestnikom również możliwość noclegu ze śniadaniem (w pokoju 2-osobowym w przypadku uczestników jednej płci lub w pokoju 1-osobowym w przypadku uczestników różnej płci) w hotelu o standardzie min. 2-gwiazdkowym. • Termin realizacji: od podpisania umowy do 31 sierpnia 2021 • Liczba uczestników: 2 nauczycieli • Wymiar godzin: min. 24 godziny szkoleniowe Zajęcia mogą odbywać się w weekendy lub w godzinach popołudniowych po zajęciach lekcyjnych, aby umożliwić uczestnictwo osobom pracującym. • Zajęcia praktyczne powinny stanowić minimum 80% czasu przeznaczonego na realizacje szkolenia. • Minimalny zakres programu szkolenia powinien obejmować: 1. Wizerunek kelnera i podstawy savoir vivre 2. Stanowisko pracy, podział na rewiry i przygotowanie lokalu do przyjęcia gości 3. Zastawa stołowa, prawidłowe nakrycie stołu, elementy dekoracyjne 4. Technika noszenia naczyń i tac 5. Techniki kelnerskie: Zasady serwowania dań (serwis a’la carte) Technika obsługi konsumenta przy podawaniu przekąsek Technika podawania zup, zasady serwowania dań zasadniczych Technika obsługi konsumenta przy podawaniu śniadań Technika podawania napojów bezalkoholowych: gorących i zimnych Technika podawania napojów alkoholowych 6. Organizacja przyjęć 7. Systemy rozliczeń kelnerskich • Zajęcia praktyczne powinny odbywać się w placówkach gastronomicznych, restauracjach lub odpowiednio przystosowanym i wyposażonym pomieszczeniu np. pracowni szkolnej • Wykonawca powinien zapewnić niezbędne narzędzia i produkty gwarantujące odpowiedni poziom szkolenia. • Egzamin i certyfikaty/ zaświadczenia: Po zdanym egzaminie (teoretycznym i praktycznym, w tym ew. egzaminie poprawkowym) uczestnik otrzymuje stosowne zaświadczenie/certyfikat ukończenia kursu.

Część nr: 2 Nazwa: II część zamówienia – Kurs cukierniczy I stopnia
• Grupa docelowa: nauczyciele Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Stanisława Staszica w Sejnach • Miejsce realizacji: Sejny i/lub inna miejscowość wskazana przez Wykonawcę – Wykonawca zapewnia wówczas transport. W sytuacji, gdy miejsce prowadzenia szkolenia jest oddalone od miejsca zamieszkania osoby w nim uczestniczącej o więcej niż 50 km Wykonawca zapewnia uczestnikom również możliwość noclegu ze śniadaniem (w pokoju 2-osobowym w przypadku uczestników jednej płci lub w pokoju 1-osobowym w przypadku uczestników różnej płci) w hotelu o standardzie min. 2-gwiazdkowym. • Termin realizacji: od podpisania umowy do 31sierpnia 2021 • Liczba uczestników: 2 nauczycieli • Wymiar godzin: min. 40 godzin szkoleniowych Zajęcia mogą odbywać się w weekendy lub w godzinach popołudniowych po zajęciach lekcyjnych, aby umożliwić uczestnictwo osobom pracującym. • Zajęcia praktyczne powinny stanowić minimum 80% czasu przeznaczonego na realizacje szkolenia. • Minimalny zakres programu szkolenia powinien obejmować: 1. Charakterystyka pracy cukiernika – część teoretyczna: Wyposażenie stanowiska pracy Organizacja stanowiska pracy Podstawowe zagadnienia z zakresu bhp, ppoż. oraz pierwszej pomocy System HACCP w gastronomii Procesy technologiczne stosowane w produkcji żywności Surowce i materiały pomocnicze stosowane w cukiernictwie 2. Sporządzanie różnych rodzajów ciast i wyrobów cukierniczych – część praktyczna: Kruche ciasta Ciasta ucierane Ciasta biszkoptowe Kremy, pianki, musy, mleczka oraz panna cotta • Zajęcia praktyczne powinny odbywać się w placówkach gastronomicznych, restauracjach lub odpowiednio przystosowanym i wyposażonym pomieszczeniu np. pracowni szkolnej • Wykonawca powinien zapewnić niezbędne narzędzia i produkty gwarantujące odpowiedni poziom szkolenia. • W koszt kursu należy doliczyć opłatę za ew. badania lekarskie, które należy przeprowadzić na początku szkolenia (jeśli dotyczy). • Egzamin i certyfikaty/ zaświadczenia: Po zdanym egzaminie (teoretycznym i praktycznym, w tym ew. egzaminie poprawkowym) uczestnik otrzymuje stosowne zaświadczenie/certyfikat ukończenia kursu.

Część nr: 3 Nazwa: III część zamówienia – Kurs AutoCad – Modelowanie 3D
• Grupa docelowa: nauczyciele Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Stanisława Staszica w Sejnach • Miejsce realizacji: Sejny i/lub inna miejscowość wskazana przez Wykonawcę – Wykonawca zapewnia wówczas transport. W sytuacji, gdy miejsce prowadzenia szkolenia jest oddalone od miejsca zamieszkania osoby w nim uczestniczącej o więcej niż 50 km Wykonawca zapewnia uczestnikom również możliwość noclegu ze śniadaniem (w pokoju 2-osobowym w przypadku uczestników jednej płci lub w pokoju 1-osobowym w przypadku uczestników różnej płci) w hotelu o standardzie min. 2-gwiazdkowym. • Termin realizacji: od podpisania umowy do 31 sierpnia 2021 • Liczba uczestników: 2 nauczycieli • Wymiar godzin: min. 30 godzin szkoleniowych Zajęcia mogą odbywać się w weekendy lub w godzinach popołudniowych po zajęciach lekcyjnych, aby umożliwić uczestnictwo osobom pracującym. • Zajęcia praktyczne powinny stanowić minimum 80% czasu przeznaczonego na realizacje szkolenia. • Minimalny zakres programu szkolenia powinien obejmować: 1. Nawigacja 2. Tworzenie brył 3D 3. Tworzenie obiektów 3D z 2D 4. Tworzenie siatki za pomocą różnych narzędzi 5. Modyfikacje 3D obiektów siatki 6. Tworzenie powierzchni 7. Modyfikacje obiektów 3D 8. Tworzenie szyku 9. Edycja brył 3D 10. Renderowanie • Wykonawca powinien zapewnić dla każdego uczestnika szkolenia stanowisko komputerowe wyposażone w licencjonowane oprogramowanie AutoCAD. • Egzamin i certyfikaty/ zaświadczenia: Po zdanym egzaminie (teoretycznym i praktycznym, w tym ew. egzaminie poprawkowym) uczestnik otrzymuje stosowne zaświadczenie/certyfikat ukończenia kursu.
branża Edukacja, szkolenia
podbranża szkolenia zawodowe
kody CPV 80530000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podlaskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podlaskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się