Przetarg 7314371 - Usługi realizacji szkoleń dla uczniów Usługi realizowane...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 7314371
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2020-02-03 |
przedmiot ogłoszenia | Usługi realizacji szkoleń dla uczniów Usługi realizowane są w ramach projektu: „Młodzi – zawodowo kompetentni na rynku pracy” WND -RPPD.03.03.01-20-0209/18 – części I-VI zamówienia Numer referencyjny: Znak postępowania: 28/KUR/MZK/RPOWP/2020 Przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkoleń dla uczniów Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Stanisława Staszica w Sejnach w ramach projektu „Młodzi – zawodowo kompetentni na rynku pracy”, UDA-RPPD.03.03.01-20-0209/18-00, który jest realizowany przez Białostocką Fundacją Kształcenia Kadr w partnerstwie z Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi, przy udziale Realizatora – Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Stanisława Staszica w Sejnach w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podlaskiego na lata 2014-2020, Oś priorytetowa III. Kompetencje i kwalifikacje, Działanie 3.3 Kształcenie zawodowe młodzieży na rzecz konkurencyjności podlaskiej gospodarki, Poddziałanie 3.3.1 Kształcenie zawodowe młodzieży na rzecz konkurencyjności podlaskiej gospodarki. I część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkoleń dla uczniów w zakresie Kurs Barmana; II część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkoleń dla uczniów w zakresie Kurs Baristy; III część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkoleń dla uczniów w zakresie Kurs Carvingu; IV część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkoleń dla uczniów w zakresie Kurs pierwszej pomocy przedmedycznej (rozszerzony); V część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkolenia dla uczniów w zakresie szkolenia Kurs płetwonurka (in. Podstawowy stopień nurkowy CMAS P1 lub Open Water Diver czyli OWD); VI część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkoleń dla uczniów w zakresie szkolenia Kurs pływania z elementami ratownictwa wodnego (in. Kurs ratownika wodnego); ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH Część nr: 1 Nazwa: I część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkoleń dla uczniów w zakresie Kurs Barmana; I część zamówienia – Kurs Barmana • Grupa docelowa: uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Stanisława Staszica w Sejnach, • Miejsce realizacji: Sejny i/lub inna miejscowość wskazana przez Wykonawcę – Wykonawca zapewnia wówczas transport (województwo podlaskie), • Termin realizacji: od podpisania umowy do 30 czerwca 2021, przy założeniu jedna grupa w roku szkolnym 2019/2020 – do 30 czerwca 2020, druga grupa w roku szkolnym 2020/2021 – do 30 czerwca 2021, • Liczba uczestników: 2 grupy szkoleniowe, każda z grup śr. 10 uczestników (łącznie 20 osób), • Wymiar godzin: min. 20 godzin szkoleniowych Zajęcia powinny odbywać się w weekendy lub w godzinach popołudniowych po zajęciach lekcyjnych (orientacyjnie po godz. 14:00), aby umożliwić uczestnictwo osobom uczącym się, • Zajęcia praktyczne powinny stanowić minimum 80% czasu przeznaczonego na realizacje szkolenia, • Minimalny zakres programu szkolenia powinien obejmować: 1. Charakterystyka zawodu Barmana: Obowiązki, kultura pracy i dbałość o własny wizerunek Barmana Etyka Barmana Organizacja i techniki pracy barmana 2. Sprzęt Barmański – jego nazewnictwo i zastosowanie, rodzaje wykorzystywanego szkła 3. Alkoholoznastwo: Charakterystyka najpopularniejszych alkoholi Podział alkoholi i koktajli 4. Miksologia - zasady komponowania napojów mieszanych: Podstawowe sposoby i techniki miksowaniia Koktajle na bazie alkoholi białych Koktajle na bazie alkoholi kolorowych Koktajle z użyciem likierów Koktajle warstwowe Koktajle widowiskowe – płonące Koktajle bezalkoholowe 5. Garnish – sztuka dekoracji koktajli 6. Obsługa gości przy barze: Obsługa na barze koktajlowym Obsługa na barze klubowym Obsługa na barze hotelowym 7. Organizacja baru i pracy barmana, w tym zarządzanie barem 8. Efektowna praca na barze – wprowadzenie do: Working Flair Speed Flair Free pouring • Zajęcia praktyczne powinny odbywać się w placówkach gastronomicznych, restauracjach lub odpowiednio przystosowanym i wyposażonym pomieszczeniu np. pracowni szkolnej, • Wykonawca powinien zapewnić niezbędne narzędzia i produkty gwarantujące odpowiedni poziom szkolenia, • Egzamin i certyfikaty/ zaświadczenia: Po zdanym egzaminie (teoretycznym i praktycznym, w tym ew. egzaminie poprawkowym) uczestnik otrzymuje stosowne zaświadczenie/certyfikat ukończenia kursu. Część nr: 2 Nazwa: II część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkoleń dla uczniów w zakresie Kurs Baristy; II część zamówienia – Kurs Baristy • Grupa docelowa: uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Stanisława Staszica w Sejnach, • Miejsce realizacji: Sejny i/lub inna miejscowość wskazana przez Wykonawcę – Wykonawca zapewnia wówczas transport (województwo podlaskie), • Termin realizacji: od podpisania umowy do 30 czerwca 2021, przy założeniu jedna grupa w roku szkolnym 2019/2020 – do 30 czerwca 2020, druga grupa w roku szkolnym 2020/2021 – do 30 czerwca 2021, • Liczba uczestników: 2 grupy szkoleniowe, każda z grup śr. 10 uczestników (łącznie 20 osób), • Wymiar godzin: min. 20 godzin szkoleniowych Zajęcia powinny odbywać się w weekendy lub w godzinach popołudniowych po zajęciach lekcyjnych (orientacyjnie po godz. 14:00), aby umożliwić uczestnictwo osobom uczącym się, • Zajęcia praktyczne powinny stanowić minimum 80% czasu przeznaczonego na realizacje szkolenia, • Minimalny zakres programu szkolenia powinien obejmować: 1. Charakterystyka zawodu Baristy: Kwalifikacje i zakres obowiązków Baristy Cechy dobrego Baristy 2. Sprzęt Baristy – jego nazewnictwo, zastosowanie, użytkowanie i konserwacja: Ekspres ciśnieniowy – budowa, parametry, rodzaje, konserwacja Młynek – budowa, rodzaje, ustawienia 3. Kawa: Metody zbioru i proces produkcji: obróbka, proces palenia, parzenie Gatunki i odmiany kawy - sposoby ich rozróżniania 4. Metody parzenia, w tym ocena sensoryczna poszczególnych sposobów parzenia kawy 5. Techniki przygotowania: dozowanie, dystrybucja, tamping 6. Przygotowanie idealnego espresso jako postawa każdej kawy: parametry możliwości sensoryczne i ich ocena ocena wizualna eksperymentowanie zdejmowanie cremy dzielenie ekstrakcji prawidłowe picie espresso 7. Nalewanie i wykańczanie kawy oraz napojów mlecznych i możliwości latte art.: rodzaje mleka, dobór produktu i sprzętu, techniki, parametry spienianie mleka sztuka tworzenia wzorów i malowanie na kawie przygotowywanie kaw warstwowych 8. Alternatywne sposoby zaparzania kawy: drip, aeropress, chemex, syfon, french press 9. Łączenie kawy z alkoholem • Zajęcia praktyczne powinny odbywać się w placówkach gastronomicznych, restauracjach lub odpowiednio przystosowanym i wyposażonym pomieszczeniu np. pracowni szkolnej, • Wykonawca powinien zapewnić niezbędne narzędzia i produkty gwarantujące odpowiedni poziom szkolenia, • Egzamin i certyfikaty/ zaświadczenia: Po zdanym egzaminie (teoretycznym i praktycznym, w tym ew. egzaminie poprawkowym) uczestnik otrzymuje stosowne zaświadczenie/certyfikat ukończenia kursu. Część nr: 3 Nazwa: III część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkoleń dla uczniów w zakresie Kurs Carvingu; III część zamówienia – Kurs Carvingu • Grupa docelowa: uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Stanisława Staszica w Sejnach, • Miejsce realizacji: Sejny i/lub inna miejscowość wskazana przez Wykonawcę – Wykonawca zapewnia wówczas transport (województwo podlaskie), • Termin realizacji: od podpisania umowy do 30 czerwca 2021, przy założeniu jedna grupa w roku szkolnym 2019/2020 – do 30 czerwca 2020, druga grupa w roku szkolnym 2020/2021 – do 30 czerwca 2021, • Liczba uczestników: 2 grupy szkoleniowe, każda z grup śr. 10 uczestników (łącznie 20 osób), • Wymiar godzin: min. 20 godzin szkoleniowych Zajęcia powinny odbywać się w weekendy lub w godzinach popołudniowych po zajęciach lekcyjnych (orientacyjnie po godz. 14:00), aby umożliwić uczestnictwo osobom uczącym się, • Zajęcia praktyczne powinny stanowić minimum 80% czasu przeznaczonego na realizacje szkolenia, • Minimalny zakres programu szkolenia powinien obejmować: 1. Definicja carvingu i historia sztuki carvingu 2. Omówienie zasad, technik i rodzajów cięć i rzeźbienia 3. Prezentacja narzędzi do carvingu (rodzaje noży, dłutka itp.) i metody ich używania oraz zabezpieczanie sprzętu (ostrzenie) 4. Rzeźbienie motywów kwiatowych w owocach: np. arbuz, melon itp. 5. Rzeźbienie motywów kwiatowych w warzywach: np. dynia, marchew, burak, ogórek, rzodkiewka itp. 6. Wykonywanie dekoracji sztuki carvingu poprzez łączenie poszczególnych rzeźb 7. Zabezpieczenie i pielęgnacja wykonanych prac • Zajęcia praktyczne powinny odbywać się w placówkach gastronomicznych, restauracjach lub odpowiednio przystosowanym i wyposażonym pomieszczeniu np. pracowni szkolnej, • Wykonawca powinien zapewnić niezbędne narzędzia i produkty gwarantujące odpowiedni poziom szkolenia, • Egzamin i certyfikaty/ zaświadczenia: Po zdanym egzaminie (teoretycznym i praktycznym, w tym ew. egzaminie poprawkowym) uczestnik otrzymuje stosowne zaświadczenie/certyfikat ukończenia kursu. Część nr: 4 Nazwa: IV część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkoleń dla uczniów w zakresie Kurs pierwszej pomocy przedmedycznej (rozszerzony); IV część zamówienia – Kurs pierwszej pomocy przedmedycznej (rozszerzony) • Grupa docelowa: uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Stanisława Staszica w Sejnach, • Miejsce realizacji: Sejny i/lub inna miejscowość zlokalizowana w obrębie ok. 30 km od Sejn – Zamawiający zapewnia wówczas transport (województwo podlaskie), • Termin realizacji: od podpisania umowy do 30 czerwca 2021, przy założeniu jedna grupa w roku szkolnym 2019/2020 – do 30 czerwca 2020, druga grupa w roku szkolnym 2020/2021 – do 30 czerwca 2021, • Liczba uczestników: 2 grupy szkoleniowe, każda z grup śr. 10 uczestników (łącznie 20 osób), • Wymiar godzin: min. 12 godzin szkoleniowych Zajęcia powinny odbywać się w weekendy lub w godzinach popołudniowych po zajęciach lekcyjnych (orientacyjnie po godz. 14:00), aby umożliwić uczestnictwo osobom uczącym się, • Minimalny zakres programu szkolenia powinien obejmować: 1. Aspekty prawne pierwszej pomocy przedmedycznej 2. Zabezpieczenie miejsca zdarzenia 3. Zasady działania w grupie udzielającej pierwszej pomocy przedmedycznej 4. Kompleksowa ocena stanu poszkodowanego i kontrola czynności życiowych 5. Odwrócenie poszkodowanego na plecy, zakładanie kołnierza ortopedycznego 6. Wezwanie pomocy; współpraca z osobami postronnymi; ewakuacja 7. Postępowanie z poszkodowanym nieprzytomnym 8. Pozycja boczna bezpieczna, pozycja przeciwwstrząsowa 9. Resuscytacja krążeniowo-oddechowa: niemowląt, dzieci i dorosłych 10. Defibrylacja (AED) 11. Omdlenia, padaczka, astma, zawał serca, zakrztuszenia 12. Krwotoki, amputacje i zmiażdżenia, rany, oparzenia - opatrywanie 13. Urazy klatki piersiowej, urazy brzucha, urazy kostno-stawowe 14. Stosowanie różnego rodzaju unieruchomień • Wykonawca powinien zapewnić niezbędne materiały i sprzęt gwarantujące odpowiedni poziom szkolenia, • Egzamin i certyfikaty/ zaświadczenia: Po zdanym egzaminie (teoretycznym i praktycznym, w tym ew. egzaminie poprawkowym) uczestnik otrzymuje stosowne zaświadczenie/certyfikat ukończenia kursu zgodnie z wytycznymi Europejskiej Rady Resuscytacji. Część nr: 5 Nazwa: V część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkolenia dla uczniów w zakresie szkolenia Kurs płetwonurka (in. Podstawowy stopień nurkowy CMAS P1 lub Open Water Diver czyli OWD); V część zamówienia – Kurs płetwonurka (in. Podstawowy stopień nurkowy CMAS [P1] lub Open Water Diver czyli OWD) • Grupa docelowa: uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Stanisława Staszica w Sejnach, • Miejsce realizacji: Sejny i/lub inna miejscowość wskazana przez Wykonawcę – Wykonawca zapewnia wówczas transport (województwo podlaskie) • Termin realizacji: od podpisania umowy do 31 sierpnia 2020, • Liczba uczestników: 1 grupa szkoleniowa 10 uczestników, • Wymiar godzin: min. 16 godzin szkoleniowych zajęć teoretycznych oraz 24 godziny zajęć na wodach otwartych i w basenie. Zajęcia powinny odbywać się w weekendy lub w godzinach popołudniowych po zajęciach lekcyjnych (orientacyjnie po godz. 14:00), aby umożliwić uczestnictwo osobom uczącym się, • Minimalny zakres programu szkolenia powinien obejmować: 1. Zajęcia teoretyczne: Podstawowe wyposażenie płetwonurka Sygnalizacja w nurkowaniu Zależność pomiędzy ciśnieniem i objętością Niezależny powietrzny aparat oddechowy do nurkowania Podstawy fizjologii Pływalność płetwonurka Kamizelki ratowniczo-wypornościowe, skafandry nurkowe i sprzęt dodatkowy Przechowywanie i konserwacja sprzętu Ratownictwo nurkowe Bezpieczeństwo nurkowania Środowisko wodne - morze i wody śródlądowe Wybór miejsca nurkowania 2. Zajęcia praktyczne: Zasady posługiwania się sprzętem podstawowym Ćwiczenia w sprzęcie podstawowym Ćwiczenia z użyciem kompletnego sprzętu płetwonurka Ćwiczenia z użyciem sprzętu podstawowego oraz powietrznego Ćwiczenia z użyciem kompletnego sprzętu płetwonurka Ćwiczenia ratownicze w kompletnym sprzęcie płetwonurka Ćwiczenia powtórkowe Nurkowania w trakcie kursu na wodach otwartych Ćwiczenia sprawdzające nabyte umiejętności praktyczne • Wykonawca powinien zapewnić niezbędne materiały i sprzęt gwarantujące odpowiedni poziom szkolenia, w tym m.in: materiały szkoleniowe, logbook - książka nurka oraz sprzęt nurkowy wykorzystywany podczas kursu nurkowania na basenie i wodach otwartych (skafander, automat oddechowy, jacket nurkowy, butla, pas balastowy), • Egzamin i certyfikaty/ zaświadczenia: Po zdanym egzaminie (teoretycznym i praktycznym, w tym ew. egzaminie poprawkowym) uczestnik otrzymuje stosowne zaświadczenie/certyfikat ukończenia kursu oraz wpis do książki nurka. Część nr: 6 Nazwa: VI część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkoleń dla uczniów w zakresie szkolenia Kurs pływania z elementami ratownictwa wodnego (in. Kurs ratownika wodnego); VI część zamówienia – Kurs pływania z elementami ratownictwa wodnego (in. Kurs ratownika wodnego) • Grupa docelowa: uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Stanisława Staszica w Sejnach, • Miejsce realizacji: Sejny i/lub inna miejscowość wskazana przez Wykonawcę – Wykonawca zapewnia wówczas transport (województwo podlaskie), • Termin realizacji: od podpisania umowy do 31 sierpnia 2021, przy założeniu jedna grupa w roku szkolnym 2019/2020 (z okresem wakacyjnym włącznie do 31.08.2020), druga grupa w roku szkolnym 2020/2021 (z okresem wakacyjnym włącznie do 31.08.2021), • Liczba uczestników: 2 grupy szkoleniowe, każda z grup śr. 10 uczestników (łącznie 20 osób), • Wymiar godzin: min. 20 godzin szkoleniowych zajęć teoretycznych oraz 44 godziny zajęć praktycznych w basenie. Zajęcia powinny odbywać się w weekendy lub w godzinach popołudniowych po zajęciach lekcyjnych (orientacyjnie po godz. 14:00), aby umożliwić uczestnictwo osobom uczącym się, • Minimalny zakres programu szkolenia powinien obejmować: 1. Organizacja ratownictwa wodnego – podstawy prawne 2. Organizacja pracy ratowników 3. Pływanie i techniki ratownictwa wodnego, w tym m.in.: nurkowanie, samoratowanie, holowanie, skoki do wody, ewakuacja z wody i na lądzie itp. 4. Sprzęt wykorzystywany w ratownictwie wodnym i ćwiczenia w jego zastosowaniu praktycznym • Wykonawca powinien zapewnić niezbędne materiały i sprzęt gwarantujące odpowiedni poziom szkolenia, • W koszt kursu należy doliczyć opłatę za ew. badania lekarskie (jeśli dotyczy) oraz wydanie legitymacji członka WOPR, • Egzamin i certyfikaty/ zaświadczenia: Po zdanym egzaminie (teoretycznym i praktycznym, w tym ew. egzaminie poprawkowym) uczestnik otrzymuje stosowne zaświadczenie/certyfikat ukończenia kursu. |
branża | Edukacja, szkolenia |
podbranża | edukacja, szkolenia zawodowe |
kody CPV | 80210000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Podlaskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Podlaskie |