Przetarg 7314371 - Usługi realizacji szkoleń dla uczniów Usługi realizowane...

   
Analizuj Zamówienie 7314371 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2020-02-03
przedmiot ogłoszenia
Usługi realizacji szkoleń dla uczniów Usługi realizowane są w ramach projektu: „Młodzi – zawodowo kompetentni na rynku pracy” WND
-RPPD.03.03.01-20-0209/18 – części I-VI zamówienia
Numer referencyjny: Znak postępowania: 28/KUR/MZK/RPOWP/2020

Przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkoleń dla uczniów Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Stanisława Staszica w Sejnach w ramach projektu „Młodzi – zawodowo kompetentni na rynku pracy”, UDA-RPPD.03.03.01-20-0209/18-00, który jest realizowany przez Białostocką Fundacją Kształcenia Kadr w partnerstwie z Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi, przy udziale Realizatora – Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Stanisława Staszica w Sejnach w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podlaskiego na lata 2014-2020, Oś priorytetowa III. Kompetencje i kwalifikacje, Działanie 3.3 Kształcenie zawodowe młodzieży na rzecz konkurencyjności podlaskiej gospodarki, Poddziałanie 3.3.1 Kształcenie zawodowe młodzieży na rzecz konkurencyjności podlaskiej gospodarki.
I część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkoleń dla uczniów w zakresie Kurs Barmana;
II część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkoleń dla uczniów w zakresie Kurs Baristy;
III część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkoleń dla uczniów w zakresie Kurs Carvingu;
IV część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkoleń dla uczniów w zakresie Kurs pierwszej pomocy przedmedycznej (rozszerzony);
V część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkolenia dla uczniów w zakresie szkolenia Kurs płetwonurka (in. Podstawowy stopień nurkowy CMAS P1 lub Open Water Diver czyli OWD);
VI część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkoleń dla uczniów w zakresie szkolenia Kurs pływania z elementami ratownictwa wodnego (in. Kurs ratownika wodnego);

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

Część nr: 1 Nazwa: I część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkoleń dla uczniów w zakresie Kurs Barmana;
I część zamówienia – Kurs Barmana • Grupa docelowa: uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Stanisława Staszica w Sejnach, • Miejsce realizacji: Sejny i/lub inna miejscowość wskazana przez Wykonawcę – Wykonawca zapewnia wówczas transport (województwo podlaskie), • Termin realizacji: od podpisania umowy do 30 czerwca 2021, przy założeniu jedna grupa w roku szkolnym 2019/2020 – do 30 czerwca 2020, druga grupa w roku szkolnym 2020/2021 – do 30 czerwca 2021, • Liczba uczestników: 2 grupy szkoleniowe, każda z grup śr. 10 uczestników (łącznie 20 osób), • Wymiar godzin: min. 20 godzin szkoleniowych Zajęcia powinny odbywać się w weekendy lub w godzinach popołudniowych po zajęciach lekcyjnych (orientacyjnie po godz. 14:00), aby umożliwić uczestnictwo osobom uczącym się, • Zajęcia praktyczne powinny stanowić minimum 80% czasu przeznaczonego na realizacje szkolenia, • Minimalny zakres programu szkolenia powinien obejmować: 1. Charakterystyka zawodu Barmana: Obowiązki, kultura pracy i dbałość o własny wizerunek Barmana Etyka Barmana Organizacja i techniki pracy barmana 2. Sprzęt Barmański – jego nazewnictwo i zastosowanie, rodzaje wykorzystywanego szkła 3. Alkoholoznastwo: Charakterystyka najpopularniejszych alkoholi Podział alkoholi i koktajli 4. Miksologia - zasady komponowania napojów mieszanych: Podstawowe sposoby i techniki miksowaniia Koktajle na bazie alkoholi białych Koktajle na bazie alkoholi kolorowych Koktajle z użyciem likierów Koktajle warstwowe Koktajle widowiskowe – płonące Koktajle bezalkoholowe 5. Garnish – sztuka dekoracji koktajli 6. Obsługa gości przy barze: Obsługa na barze koktajlowym Obsługa na barze klubowym Obsługa na barze hotelowym 7. Organizacja baru i pracy barmana, w tym zarządzanie barem 8. Efektowna praca na barze – wprowadzenie do: Working Flair Speed Flair Free pouring • Zajęcia praktyczne powinny odbywać się w placówkach gastronomicznych, restauracjach lub odpowiednio przystosowanym i wyposażonym pomieszczeniu np. pracowni szkolnej, • Wykonawca powinien zapewnić niezbędne narzędzia i produkty gwarantujące odpowiedni poziom szkolenia, • Egzamin i certyfikaty/ zaświadczenia: Po zdanym egzaminie (teoretycznym i praktycznym, w tym ew. egzaminie poprawkowym) uczestnik otrzymuje stosowne zaświadczenie/certyfikat ukończenia kursu.

Część nr: 2 Nazwa: II część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkoleń dla uczniów w zakresie Kurs Baristy;
II część zamówienia – Kurs Baristy • Grupa docelowa: uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Stanisława Staszica w Sejnach, • Miejsce realizacji: Sejny i/lub inna miejscowość wskazana przez Wykonawcę – Wykonawca zapewnia wówczas transport (województwo podlaskie), • Termin realizacji: od podpisania umowy do 30 czerwca 2021, przy założeniu jedna grupa w roku szkolnym 2019/2020 – do 30 czerwca 2020, druga grupa w roku szkolnym 2020/2021 – do 30 czerwca 2021, • Liczba uczestników: 2 grupy szkoleniowe, każda z grup śr. 10 uczestników (łącznie 20 osób), • Wymiar godzin: min. 20 godzin szkoleniowych Zajęcia powinny odbywać się w weekendy lub w godzinach popołudniowych po zajęciach lekcyjnych (orientacyjnie po godz. 14:00), aby umożliwić uczestnictwo osobom uczącym się, • Zajęcia praktyczne powinny stanowić minimum 80% czasu przeznaczonego na realizacje szkolenia, • Minimalny zakres programu szkolenia powinien obejmować: 1. Charakterystyka zawodu Baristy: Kwalifikacje i zakres obowiązków Baristy Cechy dobrego Baristy 2. Sprzęt Baristy – jego nazewnictwo, zastosowanie, użytkowanie i konserwacja: Ekspres ciśnieniowy – budowa, parametry, rodzaje, konserwacja Młynek – budowa, rodzaje, ustawienia 3. Kawa: Metody zbioru i proces produkcji: obróbka, proces palenia, parzenie Gatunki i odmiany kawy - sposoby ich rozróżniania 4. Metody parzenia, w tym ocena sensoryczna poszczególnych sposobów parzenia kawy 5. Techniki przygotowania: dozowanie, dystrybucja, tamping 6. Przygotowanie idealnego espresso jako postawa każdej kawy: parametry możliwości sensoryczne i ich ocena ocena wizualna eksperymentowanie zdejmowanie cremy dzielenie ekstrakcji prawidłowe picie espresso 7. Nalewanie i wykańczanie kawy oraz napojów mlecznych i możliwości latte art.: rodzaje mleka, dobór produktu i sprzętu, techniki, parametry spienianie mleka sztuka tworzenia wzorów i malowanie na kawie przygotowywanie kaw warstwowych 8. Alternatywne sposoby zaparzania kawy: drip, aeropress, chemex, syfon, french press 9. Łączenie kawy z alkoholem • Zajęcia praktyczne powinny odbywać się w placówkach gastronomicznych, restauracjach lub odpowiednio przystosowanym i wyposażonym pomieszczeniu np. pracowni szkolnej, • Wykonawca powinien zapewnić niezbędne narzędzia i produkty gwarantujące odpowiedni poziom szkolenia, • Egzamin i certyfikaty/ zaświadczenia: Po zdanym egzaminie (teoretycznym i praktycznym, w tym ew. egzaminie poprawkowym) uczestnik otrzymuje stosowne zaświadczenie/certyfikat ukończenia kursu.

Część nr: 3 Nazwa: III część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkoleń dla uczniów w zakresie Kurs Carvingu;
III część zamówienia – Kurs Carvingu • Grupa docelowa: uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Stanisława Staszica w Sejnach, • Miejsce realizacji: Sejny i/lub inna miejscowość wskazana przez Wykonawcę – Wykonawca zapewnia wówczas transport (województwo podlaskie), • Termin realizacji: od podpisania umowy do 30 czerwca 2021, przy założeniu jedna grupa w roku szkolnym 2019/2020 – do 30 czerwca 2020, druga grupa w roku szkolnym 2020/2021 – do 30 czerwca 2021, • Liczba uczestników: 2 grupy szkoleniowe, każda z grup śr. 10 uczestników (łącznie 20 osób), • Wymiar godzin: min. 20 godzin szkoleniowych Zajęcia powinny odbywać się w weekendy lub w godzinach popołudniowych po zajęciach lekcyjnych (orientacyjnie po godz. 14:00), aby umożliwić uczestnictwo osobom uczącym się, • Zajęcia praktyczne powinny stanowić minimum 80% czasu przeznaczonego na realizacje szkolenia, • Minimalny zakres programu szkolenia powinien obejmować: 1. Definicja carvingu i historia sztuki carvingu 2. Omówienie zasad, technik i rodzajów cięć i rzeźbienia 3. Prezentacja narzędzi do carvingu (rodzaje noży, dłutka itp.) i metody ich używania oraz zabezpieczanie sprzętu (ostrzenie) 4. Rzeźbienie motywów kwiatowych w owocach: np. arbuz, melon itp. 5. Rzeźbienie motywów kwiatowych w warzywach: np. dynia, marchew, burak, ogórek, rzodkiewka itp. 6. Wykonywanie dekoracji sztuki carvingu poprzez łączenie poszczególnych rzeźb 7. Zabezpieczenie i pielęgnacja wykonanych prac • Zajęcia praktyczne powinny odbywać się w placówkach gastronomicznych, restauracjach lub odpowiednio przystosowanym i wyposażonym pomieszczeniu np. pracowni szkolnej, • Wykonawca powinien zapewnić niezbędne narzędzia i produkty gwarantujące odpowiedni poziom szkolenia, • Egzamin i certyfikaty/ zaświadczenia: Po zdanym egzaminie (teoretycznym i praktycznym, w tym ew. egzaminie poprawkowym) uczestnik otrzymuje stosowne zaświadczenie/certyfikat ukończenia kursu.

Część nr: 4 Nazwa: IV część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkoleń dla uczniów w zakresie Kurs pierwszej pomocy przedmedycznej (rozszerzony);
IV część zamówienia – Kurs pierwszej pomocy przedmedycznej (rozszerzony) • Grupa docelowa: uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Stanisława Staszica w Sejnach, • Miejsce realizacji: Sejny i/lub inna miejscowość zlokalizowana w obrębie ok. 30 km od Sejn – Zamawiający zapewnia wówczas transport (województwo podlaskie), • Termin realizacji: od podpisania umowy do 30 czerwca 2021, przy założeniu jedna grupa w roku szkolnym 2019/2020 – do 30 czerwca 2020, druga grupa w roku szkolnym 2020/2021 – do 30 czerwca 2021, • Liczba uczestników: 2 grupy szkoleniowe, każda z grup śr. 10 uczestników (łącznie 20 osób), • Wymiar godzin: min. 12 godzin szkoleniowych Zajęcia powinny odbywać się w weekendy lub w godzinach popołudniowych po zajęciach lekcyjnych (orientacyjnie po godz. 14:00), aby umożliwić uczestnictwo osobom uczącym się, • Minimalny zakres programu szkolenia powinien obejmować: 1. Aspekty prawne pierwszej pomocy przedmedycznej 2. Zabezpieczenie miejsca zdarzenia 3. Zasady działania w grupie udzielającej pierwszej pomocy przedmedycznej 4. Kompleksowa ocena stanu poszkodowanego i kontrola czynności życiowych 5. Odwrócenie poszkodowanego na plecy, zakładanie kołnierza ortopedycznego 6. Wezwanie pomocy; współpraca z osobami postronnymi; ewakuacja 7. Postępowanie z poszkodowanym nieprzytomnym 8. Pozycja boczna bezpieczna, pozycja przeciwwstrząsowa 9. Resuscytacja krążeniowo-oddechowa: niemowląt, dzieci i dorosłych 10. Defibrylacja (AED) 11. Omdlenia, padaczka, astma, zawał serca, zakrztuszenia 12. Krwotoki, amputacje i zmiażdżenia, rany, oparzenia - opatrywanie 13. Urazy klatki piersiowej, urazy brzucha, urazy kostno-stawowe 14. Stosowanie różnego rodzaju unieruchomień • Wykonawca powinien zapewnić niezbędne materiały i sprzęt gwarantujące odpowiedni poziom szkolenia, • Egzamin i certyfikaty/ zaświadczenia: Po zdanym egzaminie (teoretycznym i praktycznym, w tym ew. egzaminie poprawkowym) uczestnik otrzymuje stosowne zaświadczenie/certyfikat ukończenia kursu zgodnie z wytycznymi Europejskiej Rady Resuscytacji.

Część nr: 5 Nazwa: V część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkolenia dla uczniów w zakresie szkolenia Kurs płetwonurka (in. Podstawowy stopień nurkowy CMAS P1 lub Open Water Diver czyli OWD);
V część zamówienia – Kurs płetwonurka (in. Podstawowy stopień nurkowy CMAS [P1] lub Open Water Diver czyli OWD) • Grupa docelowa: uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Stanisława Staszica w Sejnach, • Miejsce realizacji: Sejny i/lub inna miejscowość wskazana przez Wykonawcę – Wykonawca zapewnia wówczas transport (województwo podlaskie) • Termin realizacji: od podpisania umowy do 31 sierpnia 2020, • Liczba uczestników: 1 grupa szkoleniowa 10 uczestników, • Wymiar godzin: min. 16 godzin szkoleniowych zajęć teoretycznych oraz 24 godziny zajęć na wodach otwartych i w basenie. Zajęcia powinny odbywać się w weekendy lub w godzinach popołudniowych po zajęciach lekcyjnych (orientacyjnie po godz. 14:00), aby umożliwić uczestnictwo osobom uczącym się, • Minimalny zakres programu szkolenia powinien obejmować: 1. Zajęcia teoretyczne: Podstawowe wyposażenie płetwonurka Sygnalizacja w nurkowaniu Zależność pomiędzy ciśnieniem i objętością Niezależny powietrzny aparat oddechowy do nurkowania Podstawy fizjologii Pływalność płetwonurka Kamizelki ratowniczo-wypornościowe, skafandry nurkowe i sprzęt dodatkowy Przechowywanie i konserwacja sprzętu Ratownictwo nurkowe Bezpieczeństwo nurkowania Środowisko wodne - morze i wody śródlądowe Wybór miejsca nurkowania 2. Zajęcia praktyczne: Zasady posługiwania się sprzętem podstawowym Ćwiczenia w sprzęcie podstawowym Ćwiczenia z użyciem kompletnego sprzętu płetwonurka Ćwiczenia z użyciem sprzętu podstawowego oraz powietrznego Ćwiczenia z użyciem kompletnego sprzętu płetwonurka Ćwiczenia ratownicze w kompletnym sprzęcie płetwonurka Ćwiczenia powtórkowe Nurkowania w trakcie kursu na wodach otwartych Ćwiczenia sprawdzające nabyte umiejętności praktyczne • Wykonawca powinien zapewnić niezbędne materiały i sprzęt gwarantujące odpowiedni poziom szkolenia, w tym m.in: materiały szkoleniowe, logbook - książka nurka oraz sprzęt nurkowy wykorzystywany podczas kursu nurkowania na basenie i wodach otwartych (skafander, automat oddechowy, jacket nurkowy, butla, pas balastowy), • Egzamin i certyfikaty/ zaświadczenia: Po zdanym egzaminie (teoretycznym i praktycznym, w tym ew. egzaminie poprawkowym) uczestnik otrzymuje stosowne zaświadczenie/certyfikat ukończenia kursu oraz wpis do książki nurka.

Część nr: 6 Nazwa: VI część zamówienia: przedmiotem zamówienia jest usługa realizacji szkoleń dla uczniów w zakresie szkolenia Kurs pływania z elementami ratownictwa wodnego (in. Kurs ratownika wodnego);
VI część zamówienia – Kurs pływania z elementami ratownictwa wodnego (in. Kurs ratownika wodnego) • Grupa docelowa: uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Stanisława Staszica w Sejnach, • Miejsce realizacji: Sejny i/lub inna miejscowość wskazana przez Wykonawcę – Wykonawca zapewnia wówczas transport (województwo podlaskie), • Termin realizacji: od podpisania umowy do 31 sierpnia 2021, przy założeniu jedna grupa w roku szkolnym 2019/2020 (z okresem wakacyjnym włącznie do 31.08.2020), druga grupa w roku szkolnym 2020/2021 (z okresem wakacyjnym włącznie do 31.08.2021), • Liczba uczestników: 2 grupy szkoleniowe, każda z grup śr. 10 uczestników (łącznie 20 osób), • Wymiar godzin: min. 20 godzin szkoleniowych zajęć teoretycznych oraz 44 godziny zajęć praktycznych w basenie. Zajęcia powinny odbywać się w weekendy lub w godzinach popołudniowych po zajęciach lekcyjnych (orientacyjnie po godz. 14:00), aby umożliwić uczestnictwo osobom uczącym się, • Minimalny zakres programu szkolenia powinien obejmować: 1. Organizacja ratownictwa wodnego – podstawy prawne 2. Organizacja pracy ratowników 3. Pływanie i techniki ratownictwa wodnego, w tym m.in.: nurkowanie, samoratowanie, holowanie, skoki do wody, ewakuacja z wody i na lądzie itp. 4. Sprzęt wykorzystywany w ratownictwie wodnym i ćwiczenia w jego zastosowaniu praktycznym • Wykonawca powinien zapewnić niezbędne materiały i sprzęt gwarantujące odpowiedni poziom szkolenia, • W koszt kursu należy doliczyć opłatę za ew. badania lekarskie (jeśli dotyczy) oraz wydanie legitymacji członka WOPR, • Egzamin i certyfikaty/ zaświadczenia: Po zdanym egzaminie (teoretycznym i praktycznym, w tym ew. egzaminie poprawkowym) uczestnik otrzymuje stosowne zaświadczenie/certyfikat ukończenia kursu.
branża Edukacja, szkolenia
podbranża edukacja, szkolenia zawodowe
kody CPV 80210000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podlaskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podlaskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: edukacja , szkolenia zawodowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10366082 2024-03-29
godz. 11:00
Mazowieckie Zajęcia dydaktyczne na kursie specjalistycznym dla techników kryminalistyki z tematu: Zadania specjalisty podczas sekcji sądowo-lekarskiej, z zagadnienia: Sądowo-lekarskie oględziny os...
10311702 2024-04-02
godz. 08:30
Łódzkie Otwarty nabór Partnera / Partnerów do wspólnej realizacji projektu w ramach ogłoszonego konkursu nr FERS.01.04-IP.05-001/24 na realizację działań mających na celu Rozwój kwalifikacj...
10351132 2024-04-02
godz. 23:59
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie kursu „Młoda kobieta na rynku pracy – Jak budować swój wizerunek” dla uczestniczek projektu „Rozwój kształcenia zawodo...
10371567 2024-04-03
godz. 00:00
Dolnośląskie Przeprowadzenie szkolenia dla 1 osoby bezrobotnej w zakresie UX/UI designer od zera.
10366235 2024-04-03
godz. 09:00
Małopolskie Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie kursów zawodowych dla uczestników, absolwentów OHP oraz młodzieży spoza OHP w wieku 18 - 25 lat w 2024 r. – I etap. Część 1: Niepołom...
10374218 2024-04-03
godz. 15:30
Małopolskie Przeprowadzenie szkolenia indywidualnego w zakresie: Kurs spawania blach i rur spoinami pachwinowymi metodą TIG (141) FM5 (111 godzin)-dla jednej osoby bezrobotnej. (Liczba osób może ulec...
10374670 2024-04-04
godz. 00:00
Małopolskie Przeprowadzenie szkolenia w specjalności: Kurs na uprawnienia G-1 SEP z zakresu eksploatacji i dozoru do 1 kV
10374683 2024-04-04
godz. 10:00
Mazowieckie mfcj;KMFJM'slOAFco;lckdsdmvj Powstaje w kontekście projektu
10375656 2024-04-04
godz. 23:59
Warmińsko-Mazurskie 1. Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia zawodowego pn. „Prawo jazdy kat. C+E” dla 1 osoby bezrobotnej (posiadającej prawo jazdy kat. C), realizowanego...
10381213 2024-04-10
godz. 10:30
Kujawsko-Pomorskie KURS PRAWA JAZDY KATEGORII C, C+E i D KWALIFIKACJI WSTĘPNEJ ORAZ SZKOLENIA OKRESOWEGO KIEROWCÓW - I EDYCJA „SZKOLENIE Z POWIATEM LIPNOWSKIM – LEPSZA PRACA, LEPSZA PŁACA” Przedmiote...