Przetarg 8559027 - Usługi gastronomiczne polegające na przygotowywaniu i...

   
Analizuj Zamówienie 8559027 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2021-11-26
przedmiot ogłoszenia
Usługi gastronomiczne polegające na przygotowywaniu i wydawaniu gorących posiłków dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy
Bielany m. st. Warszawy w lokalu Wykonawcy w roku 2022

Część 1: I. Przedmiotem zamówienia są usługi gastronomiczne polegające na przygotowywaniu i wydawaniu gorących posiłków dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Bielany m. st. Warszawy w lokalu Wykonawcy, na podstawie kart obiadowych o stałej wartości. Usługi objęte przedmiotem zamówienia powinny być wykonywane zgodnie z obowiązującymi przepisami w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia, w tym w szczególności przepisami ustawy z dn. 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. Z 2020 r., poz. 2021), ustawy z dnia 5 sierpnia 2008 r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 1845), rozporządzeniami wykonawczymi, rozporządzeniami unijnymi oraz z zachowaniem zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli – HACCP.II. Całkowita szacunkowa wielkość zamówienia dla części I odpowiadającej Rejonowi 1 Bielan wynosi: 45 000 posiłków .III. Z uwagi na specyfikę przedmiotu zamówienia i brak możliwości dokładnego, wynikającego z faktycznego bieżącego zapotrzebowania, oszacowania ilości posiłków Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia wielkości zamówienia. Ewentualne zmniejszenie zamówienia nie będzie skutkowało odpowiedzialnością Zamawiającego. Jednocześnie Zamawiający gwarantuje, iż ewentualne zmniejszenie nie będzie większe niż 20 % zamówienia.IV. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub dwie części zamówienia, dla rejonu Bielan, w którym znajduje się lokal Wykonawcy, zgodnie z mapą wyznaczającą granice dla poszczególnych REJONÓW stanowiącą załącznik nr 1A. W przypadku składania oferty na dwie części zamówienia, na każdą część zamówienia Wykonawca składa odrębną ofertę.V. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia będący integralną częścią niniejszego SWZ zawarty został w Załączniku Nr 1.VI. Dla wszystkich osób wykonujących czynności przy realizacji przedmiotu zamówienia wymagane jest posiadanie orzeczenia lekarskiego dla celów sanitarno – epidemiologicznych o zdolności lub przeciwwskazaniach do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia lub choroby zakaźnej na inne osoby ( praca na stanowiskach związanych m. in. z wytwarzaniem, pakowaniem, dystrybucją lub przechowywaniem nieopakowanej żywności, przygotowaniem i wydawaniem posiłków, myciem naczyń i pojemników przeznaczonych na żywność ).

Część 2: I. Przedmiotem zamówienia są usługi gastronomiczne polegające na przygotowywaniu i wydawaniu gorących posiłków dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Bielany m. st. Warszawy w lokalu Wykonawcy, na podstawie kart obiadowych o stałej wartości. Usługi objęte przedmiotem zamówienia powinny być wykonywane zgodnie z obowiązującymi przepisami w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia, w tym w szczególności przepisami ustawy z dn. 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. Z 2020 r., poz. 2021), ustawy z dnia 5 sierpnia 2008 r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 1845), rozporządzeniami wykonawczymi, rozporządzeniami unijnymi oraz z zachowaniem zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli – HACCP.II. Całkowita szacunkowa wielkość zamówienia dla części II odpowiadającej Rejonowi 2 Bielan wynosi: 50 000 posiłków .III. Z uwagi na specyfikę przedmiotu zamówienia i brak możliwości dokładnego, wynikającego z faktycznego bieżącego zapotrzebowania, oszacowania ilości posiłków Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia wielkości zamówienia. Ewentualne zmniejszenie zamówienia nie będzie skutkowało odpowiedzialnością Zamawiającego. Jednocześnie Zamawiający gwarantuje, iż ewentualne zmniejszenie nie będzie większe niż 20 % zamówienia.IV. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub dwie części zamówienia, dla rejonu Bielan, w którym znajduje się lokal Wykonawcy, zgodnie z mapą wyznaczającą granice dla poszczególnych REJONÓW stanowiącą załącznik nr 1A. W przypadku składania oferty na dwie części zamówienia, na każdą część zamówienia Wykonawca składa odrębną ofertę.V. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia będący integralną częścią niniejszego SWZ zawarty został w Załączniku Nr 1.VI. Dla wszystkich osób wykonujących czynności przy realizacji przedmiotu zamówienia wymagane jest posiadanie orzeczenia lekarskiego dla celów sanitarno – epidemiologicznych o zdolności lub przeciwwskazaniach do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia lub choroby zakaźnej na inne osoby ( praca na stanowiskach związanych m. in. z wytwarzaniem, pakowaniem, dystrybucją lub przechowywaniem nieopakowanej żywności, przygotowaniem i wydawaniem posiłków, myciem naczyń i pojemników przeznaczonych na żywność ).

OPSIX.252.4.2021
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi restauracyjne, żywienie zbiorowe
kody CPV 55300000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi restauracyjne , żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10421653 2024-04-18
godz. 10:00
Podkarpackie Świadczenie usługi organizacji bankietu oraz lunchu dla uczestników Konferencji Prorektorów ds. Nauki Uczelni Przyrodniczych i Rolniczych organizowanej w Uniwersytecie Rzeszowskim Szcze...
10423239 2024-04-19
godz. 23:59
Mazowieckie Przedmiot zamówienia (zwany dalej „zadaniem”) obejmuje zapewnienie noclegu, wyżywienia, sali konferencyjnej i transportu podczas dwudniowego szkolenia dla maksymalnie 60 pracowników M...
10438970 2024-04-23
godz. 10:00
Małopolskie Zapewnienie obsługi gastronomicznej podczas Senioraliów na Rynku w Zabierzowie w dniu 14.06.2024 r., miejsce imprezy-Rynek 1, Zabierzów
10442866 2024-04-23
godz. 15:00
Podlaskie „Usługa wyżywienia podopiecznych Regionalnej Placówki Opiekuńczo-Terapeutycznej w Ignatkach- Osiedle w okresie od dnia 1 maja 2024 r. do dnia 31 grudnia 2024 r. ” Przedmiotem zamów...
10457158 2024-04-26
godz. 10:00
Pomorskie Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Gdańsku w roku 2024. 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych na...
10465300 2024-04-29
godz. 10:00
Mazowieckie Organizacja konferencji kolegialnej dla ok. 80 osób w dniach 10-11 czerwca 2024 r. w ramach konferencji naukowej „Kryzys finansowy 2007-2009 – krótko i długookresowe skutki gospodarcz...
10476813 2024-04-30
godz. 08:00
Dolnośląskie WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 5 WE WROCŁAWIU 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia zbiorowego, w Przedszkolu nr 5 we Wrocławiu...
10474782 2024-04-30
godz. 10:00
Kujawsko-Pomorskie 1. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie przez Wykonawcę usługi pt. „Świadczenie usługi żywienia dla pracowników UMK, emerytów i rencistów oraz ich rodzin przebywających na...
10468899 2024-05-06
godz. 10:00
Mazowieckie Kompleksowa usługa organizacji i przeprowadzenia konferencji dla przedstawicieli (JST), PCPR, OPS oraz podmiotów i organizacji zaangażowanych w proces tworzenia (LPDI). 1. Przedmiotem za...
10479278 2024-05-07
godz. 12:00
Dolnośląskie Obsługa gastronomiczna basenów zewnętrznych przy ul. 3 Maja 50 w Polkowicach w okresie letnim tj. od 01.06.2024 r. do 08.09.2024 r.