Zlecenie 7387718 - Usługi cateringowe Przedmiotem zamówienia jest...
(zakończone) | Zamówienie 7387718|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-03-16 |
przedmiot zlecenia | Usługi cateringowe Przedmiotem zamówienia jest wyłonienie podmiotu do przeprowadzenia cateringu gotowych potraw dla dzieci w wi eku 2,5 – 9 lat do nowo utworzonego przedszkola w Ropczycach, realizowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020, Działanie/Podziałanie 9.1 • śniadanie do 12 posiłków dziennie: ok. godz.: 8:30 • obiad do 12 posiłków dziennie: ok. godz.: 12:00 • podwieczorek do 12 posiłków dziennie: ok. godz.: 15:00 Cel zamówienia Celem zamówienia jest wyłonienie wykonawcy/dostawcy cateringu gotowych potraw dla dzieci w wieku 2,5 – 9 lat do przedszkola zlokalizowanego w Ropczycach w ramach projektu: ,,ZUZIA – tworzenie infrastruktury przedszkoli terapeutycznych ze szczególnym uwzględnieniem potrzeb dzieci ze spektrum autyzmu” współfinansowanego z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020, Działanie/Podziałanie 9.1 Przedmiot zamówienia 1. Przedmiotem zamówienia jest wyłonienie podmiotu do przeprowadzenia cateringu gotowych potraw dla dzieci w wieku 2,5 – 9 lat do nowo utworzonego przedszkola w Ropczycach realizowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020, Działanie/Podziałanie 9.1 • śniadanie do 12 posiłków dziennie: ok. godz.: 8:30 • obiad do 12 posiłków dziennie: ok. godz.: 12:00 • podwieczorek do 12 posiłków dziennie: ok. godz.: 15:00 2. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszania ilości posiłków w zależności od zapotrzebowania. Codziennie bądź dzień wcześniej będzie przekazywana informacja telefonicznie o liczbie dzieci w danym dniu w zakresie śniadania, obiadu i podwieczorku. Zgodnie z podaną informacją Wykonawca zobowiązany będzie przygotować określoną ilość posiłków. W związku z powyższym ilość posiłków może ulegać zmniejszeniu w zależności od liczby nieobecnych dzieci. Wykonawca będzie zobowiązany wystawiać faktury zgodnie z faktycznie wydawaną ilością posiłków. 3. Dopuszcza się możliwość zmniejszenia bądź zwiększenia ilości posiłków, w sytuacjach których nie można było przewidzieć z chwilą wszczęcia niniejszego postępowania, w szczególności: • rezygnacji dziecka lub dzieci z udziału w projekcie. • przystąpienia dziecka lub dzieci do udziału w projekcie. 4. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczał posiłki własnym transportem przystosowanym do przewożenia posiłków, spełniającym określone normy, w specjalistycznych termosach do przewożenia posiłków i opakowaniach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury (w przypadku dań ciepłych mają być one utrzymane w odpowiedniej temperaturze do momentu wydania ich dzieciom). 5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać posiłki w godzinach ustalonych w załączniku do umowy. 6. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 5 dni roboczych (1 tydzień) i dostarczany Zamawiającemu do zatwierdzenia do 2 dni przed okresem jego obowiązywania. 7. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i normami bezpieczeństwa zgodnymi ze standardami HACCP. Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku 2,5 – 9 lat. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów. 8. Do obowiązków zamawiającego realizowanych za pomocą personelu własnego należeć będzie porcjowanie i wydawanie posiłków oraz sprzątanie, ponoszenie kosztów środków czyszczących i higienicznych zużywanych do sprzątania po posiłku. Do obowiązków Wykonawcy należeć będzie zbieranie odpadów oraz dokonywanie comiesięcznych rozliczeń z Zamawiającym za dostarczane posiłki. 9. Zamówienie będzie realizowane w okresie od kwiecień/maj 2020 r. - przez okres 12 miesięcy. 10. Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania i dostarczenia posiłków wyłącznie w dni, w które odbywają się zajęcia w przedszkolu tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni świątecznych oraz innych dni, w których nie odbywają się zajęcia dla dzieci. 11. Wykonawca jest odpowiedzialny za zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. 12. Ustalenia i decyzje dotyczące wykonania przedmiotu zamówienia uzgadniane będą przez Zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy. 13. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 14. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. 15. Płatności za wykonane usługi będą opłacana w terminie 7 dni od dnia otrzymania faktury |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe, żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55000000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Podkarpackie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Podkarpackie |