Zlecenie 7355466 - Usługi cateringowe dla WUP w Łodzi - 2 postępowanie 1....

   
Zamówienie 7355466 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-02-26
przedmiot zlecenia
Usługi cateringowe dla WUP w Łodzi - 2 postępowanie

1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringu podczas spotkań
informacyjnych
i szkoleń w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020 i Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój na lata 2014-2020 w okresie od podpisania umowy do końca marca 2021 r.
Umowa na świadczenie usług cateringowych obowiązywać będzie od dnia jej zawarcia (nie wcześniej jednak niż od dnia 01.04.2020r.) do chwili wyczerpania kwoty zabezpieczonej przez Zamawiającego na realizację zamówienia, nie dłużej jednak niż do 31 marca 2021 r. Ogólna wartość usług cateringowych wynikających z umowy w okresie jej obowiązywania nie może przekroczyć kwoty 90.000,00 zł brutto, a wynagrodzenie Wykonawcy wynikać będzie z rzeczywiście wykonanych usług.
Planowanych jest ok. 60 spotkań/szkoleń po 20-50 uczestników na spotkaniu/szkoleniu lub więcej (łącznie dla ok. 1500 osób) oraz trzy spotkania po ok. 63-66 uczestników (dwa spotkania dla ok.63 osób i jedno spotkanie. dla ok. 66). Szacuje się objęcie usługą ogółem ok. 1692 osób do końca realizacji umowy.
2. Usługa powinna być realizowana sukcesywnie, w miarę potrzeb Zamawiającego w oparciu o odrębne zlecenia, składane każdorazowo przez Zamawiającego co do zasady za pośrednictwem poczty elektronicznej.
3. Wybór zakresu oferty (opcja 1,2,3) będzie uzależniony od czasu trwania spotkania/szkolenia i grupy uczestników. Szczegółowy opis poszczególnych opcji zawiera formularz ofertowy, stanowiący załącznik nr 1.
4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w zapytaniu ofertowym stanowiącym załącznik do niniejszego ogłoszenia, które opublikowane zostanie również w BIP na stronie internetowej WUP w Łodzi. Cel zamówienia Celem zamówienia jest zapewnienie usługi cateringowej w trakcie spotkań informacyjnych i szkoleń w ramach projektów RPO WŁ na lata 2014-2020 i PO WER na lata 2014-2020. Przedmiot zamówienia W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do:
a) świadczenia usługi cateringowej z wykorzystaniem:
 posiłków przygotowywanych na bieżąco z produktów świeżych w I gatunku,
 jednolitej zastawy ceramicznej lub porcelanowej i odpowiednich naczyń szklanych,
 jednolitych sztućców platerowanych (w tym widelczyków do ciasta) dla każdego z uczestników spotkań,
 naczyń wieloporcjowych służących do podania owoców, ciastek, ciast i kanapek (tace ze stali nierdzewnej, półmiski ceramiczne lub porcelanowe), dzbanków szklanych o maksymalnej pojemności do 1 l. do podania soków owocowych, warników o pojemności do 5 l., podgrzewaczy do dań na gorąco,
 stołów koktajlowych w liczbie dopasowanej do liczby uczestników nakrytych obrusami oraz zaplanowanie ich ustawienia w sposób umożliwiający swobodne przemieszczanie się gości
(w tym dostęp osobom z niepełnosprawnościami do niższych stołów koktajlowych),
 jednobarwnych obrusów materiałowych wykonanych z bawełny lub włókna sztucznego,
 serwetek papierowych 3-warstwowych,
b) ustalenia z Zamawiającym menu na poszczególne spotkania,
c) uwzględnienia w ramach menu posiłku specjalnego np. bezglutenowego w sytuacji udziału
w spotkaniu osób o szczególnych potrzebach; Zamawiający poinformuje Wykonawcę o takiej sytuacji,
d) dostarczania napojów w opakowaniach o jak największej pojemności, w celu zminimalizowania użycia materiałów z plastiku,
e) zapewnienia obsługi kelnerskiej, rozumianej jako działanie osoby lub osób, odpowiedzialnych za rozmieszczenie potraw, ich uzupełnianie w miarę zużycia oraz sprzątanie w trakcie i po zakończeniu spotkań; obsługa kelnerska powinna stosować ubiór schludny i elegancki, zgodny ze zwyczajem miejscowym i charakterem działań (koszula, długie ciemne spodnie lub spódnica, półbuty),
f) zapewnienia odpowiedniej ilości osób obsługujących (przy spotkaniach powyżej 40 osób min. 2 osoby
z obsługi kelnerskiej),
g) estetycznego podawania posiłków,
h) dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej 45 min. przed rozpoczęciem spotkań,
i) przygotowania pojemników plastikowych do spakowania pozostałej po spotkaniach żywności
i przekazania jej Zamawiającemu.
j) zapewnienia odpowiednich sprzętów, urządzeń grzewczych w tym przedłużaczy, kabli niezbędnych do ich podłączenia i do wykonania usługi. Dania gorące powinny być wyłożone w naczyniach ustawionych na podgrzewaczach (zgodnie z warunkami ppoż. obowiązującymi na terenie urzędu),
k) uprzątnięcia naczyń i sprzętu oraz wywiezienia śmieci pozostałych po posiłkach po zakończeniu spotkania.

W związku ze świadczeniem usług cateringu Wykonawca jest zobowiązany do:
a. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,
b. przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2019 r. poz.1252),
c. dbania o to, by wszystkie posiłki były bezwzględnie świeże oraz charakteryzowały się wysoką jakością w odniesieniu do użytych składników,
d. posiadania aktualnych badań sanitarno-epidemiologicznych pracowników mających kontakt z przygotowaniem, wydawaniem i transportem posiłków.
e. zapewnienia transportu cateringu oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności.

Wybór zakresu oferty (opcja 1,2,3) będzie uzależniony od czasu trwania spotkania/szkolenia i grupy uczestników. Szczegółowy opis poszczególnych opcji zawiera formularz ofertowy, stanowiący załącznik nr 1.
Zaproponowana cena opcji musi pozostać niezmienna w trakcie trwania umowy, tj. do dnia 31 marca 2020 r.

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w zapytaniu ofertowym stanowiącym załącznik do niniejszego ogłoszenia, które opublikowane zostanie również w BIP na stronie internetowej WUP w Łodzi.
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi restauracyjne, żywienie zbiorowe
kody CPV 55300000, 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji łódzkie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora łódzkie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi restauracyjne , żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10403346 2024-04-15
godz. 23:59
Śląskie Pełna treść zapytania ofertowego znajduje się w załączonym pliku "Zapytanie ofertowe 2-OWES-TG - catering.pdf" 1. Przedmiotem umowy jest świadczenie usług cateringowych w okresie od ...
10415712 2024-04-18
godz. 10:00
Mazowieckie Świadczenie usługi żywienia na potrzeby Mazowieckiego Szpitala Wojewódzkiego Drewnica Sp. z o. o. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest świadczenie przez Wykonawcę na rzecz Zamawia...
10429231 2024-04-19
godz. 09:00
Podlaskie 1. Przedmiotem zamówienia jest „Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów Oddziału Rehabilitacyjnego oraz Oddziału Rehabilitacji Pulmonologicznej w Krzyżewie...
10369033 2024-04-22
godz. 12:00
Małopolskie Najem pomieszczeń kuchni i wyposażenia oraz prowadzenie stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 93 im. Lucjana Rydla w Krakowie w roku szkolnym 2024/2025.
10441531 2024-04-24
godz. 10:00
Małopolskie Obsługa Low Impact Renewable Energy Conference organizowanej z okazji 10-lecia Systemu KZR INiG przez Instytut Nafty i Gazu – Państwowy Instytut Badawczy w dniach 18-20 listopada 2024 r....
10448397 2024-04-24
godz. 23:59
Dolnośląskie Ogólny opis przedmiotu zamówienia: 1) Przedmiotem zamówienia jest realizacja usług cateringowych, na obszarze subregionu wałbrzyskiego objętego wsparciem FST, w skład którego wchodz...
10455426 2024-04-26
godz. 00:00
Warmińsko-Mazurskie Dzierżawa fragmentu działki przy drodze krajowej nr 59 Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad Oddział w Olsztynie, 10-083 Olsztyn, Al. Warszawska 89 informuje, że zamierza wydzie...
10469202 2024-04-28
godz. 23:59
Śląskie Śląskie Centrum Profilaktyki i Psychoterapii realizujące projekt pn. „Strefa Transformacji w Rudzie Śląskiej 2.0” dla Priorytetu: FESL.10.00 – Fundusze Europejskie na transformacj...
10474813 2024-04-30
godz. 11:00
Łódzkie 3.1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa posiłków gotowych (cateringu) oraz serwisu kawowego dla uczestników projektu „Zbudowanie systemu koordynacji i monitorowania region...
10481101 2024-05-09
godz. 08:30
Zachodniopomorskie Świadczenie usług restauracyjnych w ramach konferencji organizowanej przez Instytut Ekonomii i Finansów na temat: „Współczesna Ekonomia” dn. 21.06.2024 r. Świadczenie usług resta...