Przetarg 8516189 - Usługa żywienia pacjentów Zduńskowolskiego Szpitala...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8516189
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2021-11-08 |
przedmiot ogłoszenia | Usługa żywienia pacjentów Zduńskowolskiego Szpitala Powiatowego Sp. o.o. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie posiłków w oparciu o system HACCP zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006r. (Dz.U. z 2020r., poz. 2021 tekst jednolity) oraz Rozporządzeniem (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004 roku w sprawie higieny środków spożywczych z późniejszymi zmianami, z podziałem na diety według zamówień z poszczególnych oddziałów Szpitala. Świadczenie usług żywieniowych na zasadzie przygotowania i przywozu do szpitala, i ich przygotowanie do dystrybucji na oddziały, dowiezienie posiłków na poszczególne oddziały szpitalne oraz koordynacja nad prawidłową realizacją przedmiotu zamówienia, /nie dotyczy kuchni mlecznej/. Przedmiot umowy będzie realizowany przez siedem dni w tygodniu, łącznie ze świętami i dniami ustawowo wolnymi od pracy.Szacunkowa średniomiesięczna ilość wydawanych posiłków całodniowych waha się w granicach 2200 plus minus 10%. Różnica in plus dotyczy także osobodni w ciągu jednego dnia, jednego miesiąca, dwunastu miesięcy. Poszczególnych rodzajów posiłków i rodzaju diet nie jesteśmy w stanie podać. Zapotrzebowanie na każdą z kategorii tj. śniadania, obiady, kolacje waha się w granicach po 70 dziennie, podwieczorków około 22, II śniadań 14. Przewidywana ilość poszczególnych grup posiłku w okresie obowiązywania umowy wymieniona jest w formularzu oferty.Wykonawca zapewni również żywienie pacjentów przyjmowanych do Szpitala w nagłych przypadkach i zapewni ciągłość dostaw posiłków zgodnie z ustalonym harmonogramem, bez względu na trudności powstałe po jego stronie.Przygotowanie posiłków do dystrybucji będzie się odbywać przy zastosowaniu jednorazowych naczyń do posiłków stałych i płynnych, zapewniających szczelne zamknięcie i sztućców jednorazowych pakowanych osobno. Każdą porcję wykonawca obowiązany jest znakować nazwą diety. Wykonawca będzie realizował usługi objęte przedmiotem zamówienia we własnych obiektach, z użyciem własnych urządzeń, narzędzi, transportu i produktów oraz przy pomocy własnych wykwalifikowanych pracowników. Przygotowanie, gotowanie posiłków winno odbywać się według norm i zasad żywienia. Wykonawca będzie dostarczał posiłki własnym transportem, na swój koszt, samochodem przystosowanym do przewozu żywności posiadającym aktualną pozytywną opinię Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej.Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia stanowi załącznik nr 8 do Specyfikacji Warunków Zamówienia. ZSP.ZP.261.18.2021 **************************** UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA Sprostowanie BZP nr: 2021/BZP 00270577/01 z dnia: 2021-11-16 3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA VIII - PROCEDURA 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.1. Termin składania ofert Przed zmianą: 2021-11-18 11:00 Po zmianie: 2021-11-25 10:00 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą: 2021-11-18 11:15 Po zmianie: 2021-11-25 10:15 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą: 2021-12-17 Po zmianie: 2021-12-24 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000, 55521200 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | łódzkie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | łódzkie |