Przetarg 9100250 - Usługa zakupu i dostawy żywności na bazie kuchni dostawcy...

   
Analizuj Zamówienie 9100250 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2022-08-10
przedmiot ogłoszenia
Usługa zakupu i dostawy żywności na bazie kuchni dostawcy dla pacjentów Krajowego Ośrodka Zapobiegania Zachowaniom Dyssocjalnym -
Oddział Zamiejscowy w Czersku II

1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostarczanie posiłków do Oddziału Zamiejscowego Zamawiającegozlokalizowanego w miejscowości Czersk, woj. pomorskie, w okresie od dnia 01.09.2022r. do dnia 31.08.2023r., według 4jadłospisów przygotowanych przez Zamawiającego, które załączone są do specyfikacji warunków zamówienia i będąobowiązywać w terminach podanych poniżej:Lato: od dnia 1 lipca do dnia 30 września.Jesień: od dnia 1 października do dnia 31 grudnia,Zima: od dnia 1 stycznia do dnia 31 marca,Wiosna: od dnia 1 kwietnia do dnia 30 czerwca,2. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany jadłospisu na równoważny. Zmiana jadłospisu na równoważny możenastąpić w szczególności w przypadku pogorszenia jakości dostarczanych posiłków, w tym ich smaku i wyglądu, a takżewprowadzania przez Wykonawcę produktów złej jakości mających wpływ na jakość świadczonej usługi, a także wprzypadku wycofania produktów, z których posiłki będą przygotowywane.- Jadłospis równoważny zostanie przekazany Wykonawcy z dwutygodniowym wyprzedzeniem.3. W sytuacji konieczności wprowadzenia innego rodzaju diet niż wymienione w jadłospisach, Wykonawca będziezobowiązany do ich opracowania i dostarczania w ramach obowiązującej umowy – z tego tytułu Wykonawcy nie przysługujedodatkowe wynagrodzenie.4. Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie z własnych produktów Wykonawcy, z uwzględnieniem diet stosowanychw Ośrodku oraz z zachowaniem wymaganej gramatury produktów.5. Liczba przygotowywanych posiłków będzie przedstawiona przez Zamawiającego w grafiku jednotygodniowym. Na dzieńogłoszenia postępowania liczba leczonych pacjentów wynosi 15 osób. Zamawiający informuje, iż w trakcie realizacjizamówienia liczba ta może ulec zmianie w zależności od rzeczywistego stanu pacjentów.6. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć każdego dnia, bez względu na święta i inne uroczystości zamówione posiłki nawłasny koszt i ryzyko do Oddziału Zamiejscowego Krajowego Ośrodka Zapobiegania Zachowaniom Dyssocjalnym wCzersku, ul. Dworcowa 29, woj. pomorskie.7. Posiłki dostarczane będą w oddzielnych opakowaniach jednorazowych tzn. każdy pacjent otrzyma swoje porcje wprzeznaczonym dla siebie opakowaniu, przy czym Zamawiający zastrzega, iż opakowania używane przez Wykonawcęmuszą posiadać stosowne atesty pozwalające na kontakt opakowania z żywnością – opakowania jednorazowe dopakowania posiłków zapewni Wykonawca.- Zamawiający wymaga, aby posiłki pakowane były w jednorazowe opakowania zawierające jedną porcję posiłku orazumieszczane były w torbach termoizolacyjnych, oddzielnych dla dań gorących i oddzielnych dla pozostałych dańzapewniających prawidłowe warunki higieniczne i odpowiednią temperaturę potraw,- Zamawiający wymaga, aby w celu zapewnienia odpowiedniej temperatury posiłków, surówki dostarczać w oddzielnych,szczelnie zamkniętych opakowaniach jednorazowych, tzn. każdy pacjent otrzyma swoją porcję surówki w przeznaczonymdla siebie opakowaniu.8. Napoje gorące dostarczane będą w odpowiednich termosach. Termosy te są własnością Wykonawcy. Termosy muszązapewniać utrzymanie optymalnej temperatury napojów gorących podczas transportu z kuchni Wykonawcy do siedzibyZamawiającego.9. Odbiór, mycie, wyparzanie i dezynfekcja termosów potrzebnych do świadczenia usługi objętej umową, należy doWykonawcy. Zamawiający ma prawo do kontroli zapisów mycia i dezynfekcji termosów prowadzonychw kuchni Wykonawcy.10. Utylizacja opakowań stosowanych przez Wykonawcę do pakowania posiłków leży po stronie Zamawiającego.11. Dostawy posiłków odbywać się będą w ściśle ustalonych godzinach, tj.:Śniadanie - godzina 7.30Obiad wraz z kolacją - godzina 12.45- Zamawiający nie dopuszcza zmiany godzin dostaw posiłków.12. Posiłki i napoje dostarczane w ramach podpisanej umowy muszą być dostarczane do wyznaczonego punktudystrybucyjnego w budynku Oddziału Zamiejscowego w Czersku. Miejsce to wskazane będzie wybranemu Wykonawcy, zktórym zostanie podpisana umowa.13. Dostarczane posiłki muszą być świeże, z terminem do spożycia oraz gorące, poza posiłkami, które co do zasadyspożywane są na zimno.- Zamawiający wymaga zapewnienia określonej temperatury dowożonych posiłków, tj.:Śniadania: zupa 750C; napój gorący 800C,Obiad: zupa 750C; II danie 630C; ziemniaki/makarony/kasze 630C, sałatki/surówki 40C;Kolacja: dania na ciepło 630C14. Działalność, o której mowa powyżej nie będzie prowadzona w kuchni Zamawiającego. Realizacja świadczenia winnaodbywać się w lokalu odpowiadającym wszelkim wymaganiom sanitarnym i budowlanym przewidzianym dla lokali, w którychwykonywane są usługi w zakresie określonym niniejszym postępowaniem.15. Wykonawca zobowiązany jest zabezpieczyć we własnym zakresie niezbędne narzędzia, urządzenia, materiały, produktyoraz środki transportu potrzebne do realizacji usługi z należytą starannością i w sposób prawidłowy, zgodny z umową iobowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa.16. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić odpowiednie zasoby techniczne,a także personel posiadający zdolności, doświadczenie oraz wiedzę w zakresie niezbędnym do realizacji zamówienia.17. Posiłki muszą być przygotowywane w pomieszczeniach gastronomicznych i przewożone środkiem transportuspełniającym wymagania higieniczno-sanitarne.18. Wykonawca jest zobowiązany do wykonywania przedmiotu umowyz należytą starannością i zachowaniem wszelkich norm i standardów obowiązujących przy świadczeniu usługi objętejzamówieniem.19. Pracownicy Wykonawcy zajmujący się dowozem i dystrybucją posiłków zobowiązani są do zachowania czystego ischludnego wyglądu osobistego oraz posiadania aktualnych książeczek zdrowia.20. Wykonawca odpowiada za wszelkie szkody wynikające z realizacji zamówienia, w tym za narażenie bądźspowodowania utraty życia lub uszczerbku na zdrowiu osób trzecich w związku z realizacją zamówienia.21. W czasie dowożenia posiłków Wykonawca zobowiązany będzie do przestrzegania przepisów obowiązujących na terenieOśrodka. Wykonawca,z którym Zamawiający podpisze umowę zostanie poinformowany o w/w przepisach.22. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za przestrzeganie przepisów obowiązujących na terenie Ośrodka przezzatrudnionych przez siebie pracowników.23. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli w zakresie:- zgodności dostarczanych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym,- weryfikacji odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków,- sprawdzania jakości dostarczanych posiłków.24. Zamawiający ma prawo do kontroli przez wyznaczoną osobę procesu przygotowania oraz samych posiłków podwzględem ilościowym, jakościowym, dietetycznym i higienicznym oraz do kontroli pod względem higienicznym pojazdów dotransportu żywności, jak również termosów i opakowań, w których żywność jest przewożona.25. Na Wykonawcy ciąży obowiązek pobrania próbek żywności, zgodniez przepisami sanitarno – epidemiologicznymi.26. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za szkody spowodowane niewłaściwym wykonaniem usługi, stwierdzone wwyniku kontroli właściwych organów, między innymi Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej.27. Zamówienie realizowane będzie na zasadach i warunkach określonych w projektowanych postanowieniach umowy,które stanowią załącznik nr 8 do SWZ – warunki określone w tym dokumencie, który został załączony do specyfikacjiwarunków zamówienia stanowią jej integralną część.

TPNO/9/2022/C
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe, żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe , żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10342298 2024-03-29
godz. 09:00
Wielkopolskie Świadczenie usługi cateringowej dla ROPS w Poznaniu na terenie subregionu poznańskiego. ROPS.XII.3612.13.2024
10373783 2024-04-02
godz. 23:00
Łódzkie Przedmiotem niniejszego zapytania jest usługa przygotowania i dostarczenia posiłków do miejsca zamieszkania. Usługa świadczona będzie dla 82 Uczestników/-czek Projektu, w ich miejscu ...
10343843 2024-04-04
godz. 10:00
Małopolskie Świadczenie usług cateringowych dla potrzeb jednostek organizacyjnych uniwersytetu rolniczego w Krakowie. Część 1: Usługi cateringowe Kampus I URK przy Al. Mickiewicza (al. Mickiewicz...
10401962 2024-04-15
godz. 08:30
Śląskie 4WOG-1200.2712.16.2024 Usługi restauracyjne w formie przygotowania i dostarczenia czterech posiłków dziennie (śniadanie, II śniadanie, obiad, kolacja) dla żołnierzy z jednostek wojsko...
10402711 2024-04-15
godz. 09:00
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi obejmującej przygotowanie i dostarczenie osobo-posiłków w formie obiadów oraz przygotowanie oraz dostarczenie osobo-posiłków w formie ...
10305937 2024-04-15
godz. 14:00
Mazowieckie Całodobowe świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów Szpitala Powiatowego Gajda – Med Sp. z o.o Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie całodobowego żywie...
10424798 2024-04-18
godz. 09:00
Śląskie ,,Sukcesywne usługi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach'' Część 1: 1. Przedmiotem zamówienia jest organizacja sukcesywnej usługi cateringowej na potrzeby U...
10431404 2024-04-19
godz. 10:00
Lubuskie Świadczenie usługi gastronomicznej i cateringowej dla zabezpieczenia szkoleń PPN, konferencji i spotkań pracowników Enea Operator Sp. z o.o. w OS Łagów w okresie od 01.05.2024 do 30.0...
10431848 2024-04-22
godz. 10:00
Małopolskie Usługi cateringowe na potrzeby organizacji wydarzeń w Uniwersytecie Ignatianum w Krakowie” – 2 części Część 1: Świadczenie usług cateringowych dla 70 osób, na potrzeby organiz...
10441530 2024-04-23
godz. 09:00
Mazowieckie Świadczenie usługi gastronomicznej w dniu 15 maja 2024 r. na Uniwersytecie w Siedlcach ul. Żytnia 39. Przedmiot zamówienia obejmuje usługę gastronomiczną polegającą na przygotowani...