Zlecenie 7581059 - Usługa wykonania i dostarczania posiłków w formie...

   
Zamówienie 7581059 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-07-08
przedmiot zlecenia
Usługa wykonania i dostarczania posiłków w formie cateringu
do Oddziału Przedszkolnego w Publicznej Szkole Podstawowej im.
Tadeu
sza Kościuszki w Jastrzębiu.
Wykonanie i dostarczanie posiłków w formie cateringu gotowych potraw dla dzieci w wieku 3 - 5 lat do Oddziału Przedszkolnego w Publicznej Szkole Podstawowej im. Tadeusza Kościuszki w Jastrzębiu, adres: Jastrząb ul. T. Kościuszki 5IB, 26-502 Jastrząb w okresie 01.09.2019 - 31.08.2020 r.
Szczegóły zamówienia
• Catering obejmuje pełne wyżywienie dla 25 dzieci w wieku 3 - 5 lat w okresie 01.09.2020- 31.08.2021 r. tj.
- śniadanie - do 25 posiłków dziennie
- obiad (2 dania) - do 25 posiłków dziennie
- podwieczorek - do 25 posiłków dziennie.
• Ilość wydawanych posiłków uzależniona będzie od frekwencji dzieci w przedszkolu.
O liczbie wydawanych posiłków w danym dniu Wykonawca informowany będzie na bieżąco do godziny 8.10 danego dnia. W oparciu o uzyskane informacje Wykonawca dostarczać będzie określoną liczbę posiłków.
• Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych, jednorazowych pojemnikach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.
• Wykonawca zobowiązuje się dostarczać posiłki w godzinach ustalonych w umowie.
• Jadłospis, zawierający informację na temat wartości kalorycznej posiłków, układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni roboczych (2 tygodnie) i dostarczany Zamawiającemu do zatwierdzenia na 5 dni przed okresem jego obowiązywania.
• Dzienny jadłospis obejmuje:
pierwszy, posiłek: śniadanie: chleb lub bułki, płatki zbożowe, jaja, zupy mleczne, wędliny, dżemy, miód, mleko i jego przetwory, sery itp., herbata, kakao, sok.
drugi posiłek: pożywna zupa, drugie danie, kompot lub sok,
Pod pojęciem pożywnej zupy należy rozumieć zupę z tzw. mięsną wkładką podaną ze świeżym pieczywem bez ograniczenia ilościowego.
Pod pojęciem drugie danie należy rozumieć posiłek mięsny/rybny z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami. Do mięsa zamiennie mogą być podawane ziemniaki, kasze, ryż lub makaron. Drugie danie mogą stanowić również pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem i krokiety itp.
trzeci posiłek: podwieczorek: owoce, bułka słodka, bułka lub chleb, dżemy, miód, herbata, kakao, sok.
• Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego.
• Zamawiający ma prawo dokonywania zmian w jadłospisie przedstawionym przez Wykonawcę.
• Wykonawca zapewnia mycie i dezynfekcje we własnych pomieszczeniach termosów i pojemników, w których będą dostarczane posiłki.
• Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez Wykonawcę podczas wykonania przedmiotu zamówienia.
• Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i normami bezpieczeństwa zgodnymi ze standardami HACCP. Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku 3-5 lat. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów.
© Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia próbki każdej składowej części potrawy, określonych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. Nr 80, poz. 545). Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania w uzasadnionych przypadkach próbek.
• Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania i dostarczenia posiłków wyłącznie w dni, w które odbywają się zajęcia w oddziale przedszkolnym tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni świątecznych oraz innych dni, w których nie odbywają się zajęcia dla dzieci.
• Do obowiązków Zamawiającego, realizowanych za pomocą personelu własnego, należeć będzie porcjowanie i wydawanie posiłków oraz sprzątanie, ponoszenie kosztów środków czyszczących i higienicznych zużywanych do sprzątania po posiłku.
• Do obowiązków Wykonawcy należeć będzie zabieranie odpadów oraz dokonywanie comiesięcznych rozliczeń z Zamawiającym za dostarczane posiłki po zakończeniu miesiąca na podstawie faktury obejmującą należność wyliczoną w oparciu o ilość rzeczywiście wydanych dzieciom posiłków i cenę określoną w ofercie.
• Wykonawca jest odpowiedzialny za zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.
. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy spełniający następujące warunki:
• Posiadają uprawnienia do świadczenia usług w zakresie cateringu dla placówek przedszkolnych w tym opinię sanitarną Państwowego Inspektora Sanitarnego (oświadczenie, decyzja PS SE)
• Posiadają odpowiednią wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych wykonania zamówienia (oświadczenie).
• Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia (oświadczenie).
5. Warunki udziału w postępowaniu:
o Akceptacja wszystkich warunków opisanych w punkcie 3 (ocena na podstawie oferty).
• Spełnienie warunków dotyczących możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia opisanych w punkcie 4 (ocena na podstawie oświadczeń).
6. Sposób sporządzenia oferty:
• Oferta sporządzona w języku polskim na formularzu ofertowym załączonym do zapytania.
• Oferta musi zawierać
- Nazwę oferenta
- Adres siedziby oferenta
- Numer telefonu oferenta
- Cenę oferty przedstawioną, jako cena brutto za jednodniowe wyżywienie jednego dziecka zgodnie z przedmiotem zamówienia. Cena podana w ofercie powinna obejmować wszystkie koszty i składniki związane z wykonaniem zamówienia. Cena nie ulega zmianie przez okres obowiązywania umowy.
- Akceptację warunków realizacji zamówienia.
- Zgodę na związanie ofertą do 30 dni.
• Oferta musi być podpisana przez oferenta.
• Załączniki do oferty:
- Oświadczenia o spełnieniu warunków ubiegania się o udzielenie zamówienia.
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe
kody CPV 15894200
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10340335 2024-03-29
godz. 08:00
Małopolskie 1. Nazwa zamówienia: „Świadczenie kompleksowych usług cateringowych na potrzeby Wydziału ds. Turystyki w 2024 roku”.2. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie przez Wykonawcę komp...
10370621 2024-04-03
godz. 10:00
Podkarpackie Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Konferencji Prorektorów ds. Nauki Uczelni Przyrodniczych i Rolniczych organizowanej w Uniwersytecie Rzeszowskim Szczegółowy opis oraz s...
10342821 2024-04-04
godz. 11:00
Śląskie 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Muzeum Śląskiego w Katowicach polegające na przygotowaniu, dostarczeniu i podaniu posiłków.Wykonawca bę...
10368755 2024-04-05
godz. 15:00
Małopolskie Zapewnienie usługi cateringowej w postaci przerwy kawowej i obiadu dla 20 osób na dwóch szkoleniach (po jednym w kwietniu i wrześniu) w Ośrodku Edukacyjnym Gorczańskiego Parku Narodowe...
10399837 2024-04-12
godz. 10:00
Pomorskie Prowadzenie żywienia wczasowiczów w Ośrodku Wypoczynkowym Czarlina (OW Czarlina) 1. Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa usługa prowadzenia żywienia wczasowiczów w Ośrodku Wypocz...
10452465 2024-04-25
godz. 23:59
Dolnośląskie 1) Przedmiotem zamówienia jest realizacja usług cateringowych, na obszarze subregionu wałbrzyskiego objętego wsparciem FST, w skład którego wchodzą powiaty: dzierżoniowski, kłodzki,...
10478799 2024-04-26
godz. 11:00
Dolnośląskie WCH.SEF.273.207.2024 Usługa cateringowa podczas 12th Polish-Korean Symposium on Organic Chemistry 14 maja 2024 r. PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Zestaw kawowy I Zestaw kawowy I 100 szt. 2 Zest...
10458306 2024-04-26
godz. 12:00
Lubelskie Sukcesywne świadczenie usługi cateringowej na potrzeby Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w Lublinie w ramach realizowanego projektu pn. „Efektywna Polityka Społeczna w wojewód...
10474205 2024-04-30
godz. 10:00
Podkarpackie Usługa cateringowa w postaci przygotowania i dostawy posiłków dla uczestników Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnego w Nowej Sarzynie 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa obejm...
10481108 2024-05-02
godz. 09:00
Pomorskie Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie całodziennego wyżywienia podczas turnusów grup sportowych przebywających w Ośrodku Sportu i Rekreacji w Człuchowie 1. Przedmiotem zamówienia...