Zlecenie - Usługa szkoleniowa obejmującą zorganizowanie oraz...
(zakończone) | Zamówienie 6347302|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2018-10-15 |
przedmiot zlecenia | Usługa szkoleniowa obejmującą zorganizowanie oraz przeprowadzenie szkolenia zamkniętego pn. "Prawo zamówień publicznych" dla praco wników Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego w Poznaniu. 1. Opis przedmiotu zamówienia. Szkolenie dwudniowe dla 3 grup, łącznie 6 dni szkoleniowych dla maksymalnie 60 osób. Szkolenie przeznaczone jest dla pracowników zaangażowanych w realizację Wielkopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego na lata 2014-2020. Szkolenie prowadzone będzie w formie warsztatów a uczestnicy szkolenia uczą się poprzez doświadczenie i ćwiczenie różnych przykładów, rozwiązują zagadnienia i problemy z zakresu Pzp. Koszt szkolenia pokryty w 100% ze środków publicznych - finansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego i Samorząd Województwa Wielkopolskiego w ramach Wielkopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego na lata 2014-2020. Minimalny zakres tematyczny: 1. Prawidłowe szacowanie wartości zamówienia, 2. Nieprawidłowości na etapie przygotowywania postępowania w sprawie zamówienia publicznego w zakresie OPZ, warunków udziału w postępowaniu oraz kryteriów oceny ofert (przy wykorzystaniu przykładów), 3. Stosowanie podmiotowego kryterium oceny ofert, 4. Wyłączenie od stosowania procedur w PZP i ZK, 5. Określanie aspektów społecznych w zasadzie konkurencyjności, 6. Zamówienia na usługi społeczne - praktyka udzielania zamówień, 7. Opis przedmiotu zamówienia w praktyce orzeczniczej KIO, ze szczególnym uwzględnieniem zamówień na usługi społeczne, 8. Pozacenowe kryteria oceny ofert w praktyce, 9. Naruszenia przepisów związanych z przygotowaniem, wszczęciem i prowadzeniem postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, 10. Problemy występujące w związku z zawarciem umowy po przeprowadzonym postępowaniu i jednoczesnym dokonywaniu zmian w treści umowy, 11. Nieprawidłowości indywidulane, naruszenia które mają lub mogą mieć wpływ na wynik postępowania a naruszenia o charakterze formalnym w świetle aktualnego orzecznictwa sądów administracyjnych. 2. Istotne warunki realizacji. a) Szkolenie będzie prowadzone w godzinach pracy Zamawiającego tj. 8.00-15.00, w terminie: do 14 grudnia 2018 r. b) Szkolenie realizowane będzie w siedzibie Zamawiającego w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Wielkopolskiego w Poznaniu; tym samym Zamawiający zapewnia salę, w której przeprowadzone zostanie szkolenie. Sala wyposażona w sprzęt audiowizualny. c) Wykonawca zapewni komplet materiałów szkoleniowych dla każdego uczestnika z zakresem tematycznym przedmiotowego szkolenia oraz przekaże Zamawiającemu jeden egzemplarz materiałów szkoleniowych dla celów archiwizacyjnych. d) Każdy z uczestników szkolenia musi otrzymać certyfikat, Zamawiający otrzyma kopie certyfikatów. e) Wykonawca przeprowadzi rozmowy z przedstawicielami Zamawiającego w celu doprecyzowania proponowanego programu do potrzeb uczestników szkolenia. f) Wykonawca przygotuje ankietę ewaluacyjną, przeprowadzi pre-test przed szkoleniem, test po szkoleniu, ocenę szkolenia: sporządzi raport końcowy wykładowcy, który oceni grupę szkoleniową i raport poszkoleniowy wynikający z ankiet, czyli zbiorcze zestawienie wyników ankiet ze średnimi ocenami i zebranymi uwagami uczestników. g) Raport końcowy i poszkoleniowy powinien mieć formę pisemną. h) Wykonawca zapewnia pre-testy i testy. Pre-test zostanie przeprowadzony przez Wykładowcę przed rozpoczęciem szkolenia i ma za zadanie sprawdzić aktualny poziom wiedzy uczestników odnośnie zagadnień, które będą poruszane podczas szkolenia. Po szkoleniu trener również przeprowadzi test, z zakresu tematyki omawianej na szkoleniu. i) Wszystkie materiały szkoleniowe, certyfikaty, lista obecności powinny być opatrzone w logo Unii Europejskiej, logo Samorządu Województwa Wielkopolskiego, logo programu oraz informacje na temat projektu, w ramach którego organizowane są szkolenia (według wytycznych i wzorów uzgodnionych z Zamawiającym). j) Wykonawca zapewni catering obejmujący w każdym dniu szkoleniowym - trzy przerwy kawowe (2 x 15 min i 1 x 30 min): " Kawa w termosach, herbata, mleko do kawy, cukier - bez ograniczeń (na każdej z trzech przerw kawowych), " wyroby cukiernicze: ciastka kruche albo drożdżówki, min. 150g na osobę, " zimne napoje - min. 0,5 l woda mineralna gazowana i niegazowana na osobę przy czym ilość wody niegazowanej powinna być około trzykrotnie większa niż ilość wody gazowanej " podane ilości dotyczą jednego dnia szkoleniowego. |
branża | Edukacja, szkolenia |
podbranża | kursy i szkolenia inne |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Wielkopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Wielkopolskie |