Przetarg 7283415 - Usługa - realizacja w roku 2020 zadania z zakresu pomocy...

   
Analizuj Zamówienie 7283415 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2020-01-16
przedmiot ogłoszenia
Usługa - realizacja w roku 2020 zadania z zakresu pomocy społecznej w formie zakupu i dowozu ciepłego posiłku dla klientów niesmod
zielnych Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Toruniu
Numer referencyjny: OA.2611.3.2020

Przedmiotem zamówienia jest usługa - realizacja w roku 2020 zadania z zakresu pomocy społecznej w formie zakupu i dowozu ciepłego posiłku dla pięciu niesamodzielnych klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Toruniu do ich miejsca zamieszkania w okresie od 1 lutego 2020r. do 31 grudnia 2020r.
2. Wykonawca ma obowiązek dysponowania lokalem gastronomicznym, w którym będzie przygotowywany przedmiot zamówienia (ciepły posiłek) na czas trwania zamówienia oraz środka transportu do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia.
3. Wykonawca zapewni jednorazowe, ekologiczne opakowania do przechowywania i transportu ciepłego posiłku ( ulegające kompostowaniu lub biodegradacji). Zamawiający nie dopuszcza możliwości zastosowania plastikowych/ styropianowych opakowań.
4. Zamawiający nie wymaga zapewnienia przez Wykonawcę sztućców.


5. Wykonawca jest odpowiedzialny za przygotowanie, dowóz i dostarczenie do miejsca zamieszkania ciepłych posiłków dla niesamodzielnych klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Toruniu, zamieszkałych na terenie Gminy Miasta Torunia.
6. Ciepły posiłek składać się będzie w dni powszednie minimum z zupy z tzw. „wkładką” w postaci mięsa, kiełbasy, natomiast w niedziele i święta składać się będzie z mięsa/ryby o gramaturze minimum 100g / osobę, ziemniaków, ryżu, kasz itp. oraz surówki warzywnej.
7. Zamawiający określa, iż ilość ciepłych posiłków w okresie realizacji zamówienie tj. od 1 lutego 2020r. do 31 grudnia 2020r. będzie wynosiła około 1 675 sztuk tj. (335 dni x 5 posiłków)
8.Zamawiający zastrzega możliwość zmiany ilości ciepłych posiłków, w okresie objętym przedmiotem zamówienia, ze względu na potrzeby środowiska oraz możliwości finansowe gminy w tym zakresie.
9. Zamawiający korzystając z prawa opcji przewiduje, że w czasie obowiązywania umowy ilość wydanych ciepłych posiłków może ulec zmianie tj. zmniejszeniu lub zwiększeniu o około 40 %. Powyższe wynikać będzie ze zmiany liczby osób kwalifikujących się do uzyskania tego rodzaju pomocy społecznej. Informacja w tym zakresie podawana będzie z wyprzedzeniem 3 - dniowym przez Zamawiającego.
10. Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu zmniejszenia zakresu rzeczowego przedmiotu umowy, jak również nie może być podstawą do odmowy wykonania zamówienia przez Wykonawcę.
11. Minimalna wartość kaloryczna ciepłego posiłku wynosi 1100 kcal. Kaloryczność posiłków musi być zamieszczona w jadłospisie, przekazywanym w drodze mailowej Zamawiającemu z tygodniowym wyprzedzeniem.
12. Wykonawca zapewni dowóz i dostarczenie ciepłego posiłku pod wskazany adres przez Zamawiającego, na terenie Gminy Miasta Toruń, każdego dnia tygodnia, w tym w niedziele i w święta w godzinach od 14:00 do 16:00.
13. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w Ogólnych warunkach umowy, stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ.
14. Wykonawca zobowiązany jest:
– do przestrzegania przepisów dotyczących: warunków zdrowotnych zbiorowego żywienia, w tym warunków i wymagań sanitarnych obowiązujących przy przechowywaniu, przygotowaniu i przewożeniu żywności, warunków sanitarno -epidemiologicznych stawianych osobom prowadzącym działalność w zakresie zbiorowego żywienia;
– do przygotowania posiłków zgodnie z warunkami określonymi w ustawie z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U. 2019 poz. 1252 z późn.zm.) oraz zasadami racjonalnego żywienia i przestrzegania norm żywieniowych zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia.
15. Wspólny słownik zamówień CPV:
Główny przedmiot: 55321000-6 Usługi przygotowywania posiłków
Dodatkowy przedmiot: 55320000-9 Usługi podawania posiłków
55322000-3 Usługi gotowania posiłków

16. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych.
17. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych.
18. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenia zamówień, o których mowa
w art. 67 ust. 1 pkt. 6 ustawy Pzp.
19. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przedmiotu zamówienia przez Wykonawcę.
20. Zamawiający, działając na podstawie art. 93 ust. 1a ustawy Pzp zastrzega możliwość unieważnienia przedmiotowego postępowania w przypadku, kiedy środki, które Zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55320000, 55321000, 55322000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Kujawsko-Pomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Kujawsko-Pomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10337812 2024-03-29
godz. 08:00
Zachodniopomorskie Świadczenie usług gastronomicznych w pomieszczeniach kuchni SPZOZ Wojewódzkiego Ośrodka Terapii Uzależnienia od Alkoholu i Współuzależnienia w Stanominie dla pacjentów Ośrodka 1. ...
10377927 2024-04-04
godz. 08:00
Świętokrzyskie Świadczenie usług cateringowych dla Uczestników projektu „INTEURO - program integracji i aktywizacji zawodowej cudzoziemców w Województwie Świętokrzyskim Powstaje w kontekście pro...
10383094 2024-04-04
godz. 23:59
Lubuskie Przeprowadzenie szkoleń cyfrowych zgodnie z ramą kompetencji informatycznych i informacyjnych DigComp (Digital Competence Framework - DCF) na poziomach A (podstawowy), B (średniozaawansow...
10399963 2024-04-11
godz. 23:59
Śląskie Zapytanie ofertowe na usługi cateringowe dla projektu OWES obszaru południowego realizowanego w ramach Programu Fundusze Europejskie dla Śląskiego 2021-2027współfinansowanego ze środk...
10428887 2024-04-19
godz. 09:00
Mazowieckie Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu oraz Zakładzie Opiekuńczo-Leczniczym SPZZOZ w Przysusze (w systemie cateringowym) Przedmiot...
10442041 2024-04-23
godz. 10:00
Pomorskie Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania, dostarczenia oraz obsługi cateringu podczas wydarzenia pn. weekend otwarcia, stanowiącego zadanie z oferty promocyjnej projektu „Przeb...
10434105 2024-04-23
godz. 10:00
Mazowieckie Świadczenie kompleksowych usług codziennego całodobowego żywienia pacjentów Przedmiotem zamówienia jest: Świadczenie kompleksowej usługi całodniowego żywienia pacjentów Narodoweg...
10439051 2024-04-24
godz. 10:00
Podkarpackie POSIŁKI DLA UCZESTNIKÓW PROJEKTU „PORA NA DOM SENIORA” Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostawa posiłków w formie zestawów (śniadanie i obiad dwudaniowy z kompotem) ...
10448397 2024-04-24
godz. 23:59
Dolnośląskie Ogólny opis przedmiotu zamówienia: 1) Przedmiotem zamówienia jest realizacja usług cateringowych, na obszarze subregionu wałbrzyskiego objętego wsparciem FST, w skład którego wchodz...
10482413 2024-04-30
godz. 23:59
Łódzkie 1. Przedmiotem niniejszego zapytania jest usługa przygotowania i dostarczenia posiłków do miejsca zamieszkania. Usługa świadczona będzie dla 82 Uczestników/-czek Projektu, w ich miejs...