Przetarg 9189415 - Usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków 1....
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 9189415
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2022-09-22 |
przedmiot ogłoszenia | Usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków 1. 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie przez wykonawcę usługi poleg ającej na przygotowaniu dostarczeniu iwydaniu posiłków w formie cateringu dla uczniów Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Rybczewicach im. Króla Jana IIISobieskiego w Rybczewicach, w tym uczniów objętych programem wspierania gmin w zakresie dożywiania, nieobjętych tymprogramem oraz dzieci uczących się w przedszkolu.2. Zamawiający przewiduje, że w ramach wykonywania zamówienia wykonawca będzie dostarczał posiłki dla następującejliczby uczniów:a) posiłki dla ok.10 uczniów w ramach programu,b) posiłki dla uczniów nieobjętych programem ok 20 uczniów,c) posiłki w proporcji ½ dla dzieci w wieku 3-6 lat - ok.40 uczących się w przedszkolu oraz 48 uczących się w oddziałachprzedszkolnych.3. Szacunkowa liczba posiłków w trakcie realizacji zamówienia wynosi:a) liczba drugich śniadań dla dzieci przedszkolnych w wieku 3-4 lata – 40 x 200dni – 8000szt.,b) liczba pełnych obiadów 30 x 180 dni – 5400 szt.,c) liczba obiadów w porcji ½ pełnego obiadu dla dzieci w wieku 3-4lata- 40x 200dni tj.8000szt oraz dzieci w wieku 5-6 lat 48x 180 dni – 8640szt.4. Wskazane w ust. 3 liczby posiłków są orientacyjne, mogą ulec zmianie. W przypadku zmiany liczby posiłków, Wykonawcabędzie zobowiązany do uwzględnienia w tym zakresie zgłaszanych na bieżąco potrzeb, zarówno mających wpływ nazwiększenie jaki na zmniejszenie liczby posiłków (np. liczba posiłków może być znacznie niższa w okresie świąt, epidemii, chorób dzieci,itp.). Zamawiający będzie informował Wykonawcę o liczbie potrzebnych posiłków w oddziałach przedszkolnych: informacjao liczbie posiłków będzie przekazywana do godz. 7:30 dnia, w którym zostaną wydane zamówione posiłki.5. Wykonawca będzie zobowiązany do wykonania następujących czynności:a) przygotowanie posiłków dwudaniowych (zupa + pieczywo, II danie, napój) oraz drugich śniadań z napojem tylko dla dzieciprzedszkolnych,b) dostarczanie i wydanie 5 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku posiłków(z wyłączeniem przerw w nauce szkolnej),c) drugie śniadania należy wydawać do godz. do godz. 9.30, natomiast obiad od godz. 10:45,d) posprzątanie po wydaniu posiłków,e) odbiór powstałych odpadów (zlewek, naczyń jednorazowych).6. Otwarty katalog proponowanych posiłków:1) drugie śniadanie: np. pieczywo mieszane z masłem i dodatkami wędliny, past serowych, sera żółtego, jajek, lub dżemów;zupy mleczne lub kiełbaski na ciepło. Do picia: herbata, kakao, kawa zbożowa. Kaloryczność śniadania w przeliczeniu najedno dziecko winna wynosić ok.400 kcal,2) pełny obiad, w skład którego wchodzą:a) zupa - przygotowana na wywarach warzywnych lub mięsnych z dodatkiem głównego składnika, który nadaje zupiecharakterystyczny, specyficzny smak - min. 250-300 ml,b) drugie danie - posiłek mięsny/rybny z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi warzywami. Do mięsa zamiennie mogąbyć podawane ziemniaki, kasze, ryż, makaron. Drugim daniem mogą być: pierogi (nadzienie różne), naleśniki (nadzienieróżne), kopytka (dodatki różne), makaron z sosem, krokiety, gołąbki (sosy różne), gulasz (dodatki różne), plackiziemniaczane (sos lub surówka), pulpety w sosie lub surówka itp. Zamawiający dopuszcza wydawanie dania bezmięsnegomaksymalnie 2 razy w tygodniu.c) napój np. kompot z owoców - min. 200 ml/ osobę. ZSO.271.2.2022 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55320000, 55321000, 55322000, 55524000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubelskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubelskie |