Zlecenie 8131912 - Usługa przygotowania i dostarczenia posiłków dla osób...
(zakończone) | Zamówienie 8131912|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-05-11 |
przedmiot zlecenia | Usługa przygotowania i dostarczenia posiłków dla osób dorosłych- uczestników Centrum Integracji Społecznej w Chemie a) W ramach n iniejszego zamówienia Wykonawca wykona usługę przygotowania i dostarczenia posiłków dla osób dorosłych - uczestników Centrum Integracji Społecznej w Chełmie. b) Szacunkowa ilość posiłków dziennie - 29 sztuk x (26 dni robocze I danie + 17 dni robocze II danie) = łącznie 1247 posiłków - ilość posiłków została określona szacunkowo i może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu. O liczbie posiłków Wykonawca będzie informowany przez Zamawiającego w dniu wykonania usługi, czyli tego samego dnia do godziny 8.30. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do zapłaty wyłącznie za faktycznie dostarczone posiłki. c) Realizacja zamówienia przez pięć dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku) z wyjątkiem przerw świątecznych, jak również innych dni wolnych od zajęć wskazanych przez Zamawiającego, w okresie od 1 czerwca do 31.07.2021 roku. d) Posiłki obejmują: trzy razy w tygodniu (poniedziałek, środa, piątek) pierwsze danie oraz dwa razy w tygodniu (wtorek, czwartek) drugie danie Pierwsze danie składa się z zupy z wkładką mięsną oraz 2 kromki świeżego chleba lub bułka. Na drugie danie składają się: -ziemniaki lub zamiennie: kasza, ryż, kluski, makaron,- mięso lub ryba, - surówka lub warzywa gotowane lub samodzielne danie, np. naleśniki z dodatkami, pierogi z serem lub mięsem, kluski z sosem itp. e) Posiłki powinny być różnorodne, niepowtarzalne w ciągu kolejnych 5 dni. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych spełniających normy jakości produktów spożywczych zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie i posiadać aktualne terminy ważności. p Wartość odżywcza i energetyczna musi być zgodna z określonymi normami i wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia i uwzględniać rację pokarmową dla osób dorosłych. Gramatura posiłku po obróbce termicznej: - ziemniaki, kasza, ryż, kluski, makaron - nie mniej niż 200 g, - mięso, ryba - nie mniej niż 120 g, - surówka, warzywa, sałatka - nie mniej niż 150 g, - naleśniki, pierogi, kluski - nie mniej niż 450 g, -zupa- nie mniej niż 450ml wraz z wkładką mięsną- nie mniej niż 50g i 2 kromki świeżego chleba lub bułka. g) Posiłki Wykonawca dostarczy do siedziby Centrum Integracji Społecznej w Chełmie, ul. Połaniecka 10, 22-100 Chełm, w opakowaniach jednorazowych (1 porcja = jedno opakowanie) ze sztućcami jednorazowego użytku i serwatkami. h) Posiłki w opakowaniach jednorazowych powinny być dostarczone w zbiorczym opakowaniu termoizolacyjnym gwarantującym utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości przewożonych potraw. i) Godzina dostarczenia posiłków - 13.00. j) Posiłki powinny być dostarczone w opakowaniach, na które Wykonawca posiada odpowiednie atesty i certyfikaty. k) Wykonawca będzie dostarczał posiłki własnym transportem w sposób zgodny z przepisami sanitarnymi właściwymi ze względu na rodzaj prowadzonej działalności. l) Podana cena za dostarczenie jednego posiłku musi zawierać wszystkie koszty związane z jego przygotowaniem oraz dostarczeniem do zamawiającego, w tym także koszty transportu oraz opakowań jednorazowych. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubelskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubelskie |