Przetarg 7391408 - Usługa przygotowania i dostarczenia całodziennego...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 7391408
---|---|
źródło | Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED) |
data publikacji | 2020-03-18 |
przedmiot ogłoszenia | Usługa przygotowania i dostarczenia całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitali Pomorskich Sp. z o.o. Numer referencyjny: D25M /251/N/5-16rj/20 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług przygotowania i dostarczania całodziennego wyżywienia dla (ogółem średnio dziennie) 715 pacjentów w trzech lokalizacjach Szpitali Pomorskich Sp. z o.o. w Gdyni.2. Określona liczba pacjentów stanowi wielkość szacunkową, uzależnioną od liczby przyjętych pacjentów, posiadanych środków finansowych oraz treści wynegocjowanych kontraktów z Narodowym Funduszem Zdrowia. Na podstawie wymienionych przesłanek, określona w pkt. 1 szacunkowa liczba może ulec zwiększeniu lub może zostać zredukowana do faktycznych potrzeb Zamawiającego wynikających z ruchu pacjentów.3. Zamawiający wymaga od Wykonawcy aby produkcja posiłków odbywała się na bazie kuchni Zamawiającego, zlokalizowanej w Szpitalu Specjalistycznym im. F Ceynowy w Wejherowie.4. Usługa świadczona będzie dla trzech lokalizacji Zamawiającego w Gdyni i Wejherowie.5. Aby zapewnić dystrybucję posiłków we właściwym czasie, dostawy muszą odbywać się osobnymi samochodami do każdej lokalizacji. Wykonawca musi dysponować przynajmniej dwoma samochodami, przystosowanymi do przewozu żywności oraz pracownikami w liczbie i wymiarze godzinowym pozwalającym na prawidłową realizację zamówienia. Powyższe dotyczy lokalizacji Zamawiającego w Gdyni.6. Zasady dzierżawy pomieszczeń, wyposażenia oraz sprzętu Zamawiającego, przeznaczonych do realizacji zamówienia przez Wykonawcę w każdej lokalizacji, są przedstawione w osobnych załącznikach do umowy żywienia pacjentów.7. Zasady dostarczania i produkcji posiłków dla niemowląt opisane zostały w załączniku „Kuchnia Mleczna”.8. Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę, do uruchomienia kuchni Głównej Wykonawcy na terenie kuchni Zamawiającego, zlokalizowanej w Szpitalu Specjalistycznym im. F. Ceynowy w Wejherowie, na podstawie odrębnej umowy, która będzie stanowiła załącznik do umowy żywienia pacjentów.9. Wykonawca zobowiązany jest posiadać kuchnię „awaryjną” (II kuchnia). II kuchnia powinna być umiejscowiona w odległości umożliwiającej szybkie reagowanie w sytuacjach awaryjnych przez 7 dni w tygodniu. II kuchnia będzie wykorzystywana m.in. w następujących sytuacjach:— awaria w kuchni głównej (zlokalizowanej w Szpitalu Specjalistycznym im. F. Ceynowy w Wejherowie),— wycofanie posiłku/ potrawy z dystrybucji w szpitalu z powodu złej jakości,— brak porcji potrawy,— brak posiłków.10. W ramach realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca zobowiązany będzie m.in. do:— przygotowania z własnych produktów i dostarczania całodziennego wyżywienia,— dystrybucji posiłków na terenie szpitali i do łóżka pacjenta,— odbioru od pacjentów i umycia brudnych naczyń i sztućców,— zebrania resztek pokonsumpcyjnych i ich utylizacji,— mycia naczyń i urządzeń wykorzystywanych w procesie dystrybucji,— utrzymania w czystości pomieszczeń, sprzętu i wyposażenia,— zapewnienia wszystkich środków niezbędnych do prawidłowego wykonania usługi,— przestrzegania zasady 2 godzin – maksymalny czas jaki może upłynąć od zakończenia obróbki termicznej do chwili podania posiłku ostatniemu pacjentowi,— pobierania i przechowywania próbek posiłków (również mieszanek dla niemowląt) zgodnie z zasadami określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dn. 17 kwietnia 2007 r – w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz.U. 2007 nr 80 poz. 545) lub zgodnie z dodatkowymi zaleceniami Sanepidu,— organizacji żywienia i zaopatrzenia w wodę w sytuacjach zagrożeń, stanów wyjątkowych, wojny oraz ewakuacji – dla pacjentów szpitala, osób ewakuowanych oraz biorących udział w akcji ratowniczej,— zwiększenia ilości dostaw w celu zabezpieczenia innych, niż objęte umową, lokalizacji Zamawiającego w sytuacji awaryjnej spowodowanej potrzebami Zamawiającego,— dostarczenia wykazu potraw ujmowanych w jadłospisach z rozpisanymi składnikami tworzącymi potrawę / napój. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55322000, 55520000, 55521200 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Pomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Pomorskie |