Przetarg 7391408 - Usługa przygotowania i dostarczenia całodziennego...

   
Analizuj Zamówienie 7391408 (zakończone)
źródło Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED)
data publikacji 2020-03-18
przedmiot ogłoszenia
Usługa przygotowania i dostarczenia całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitali Pomorskich Sp. z o.o. Numer referencyjny: D25M
/251/N/5-16rj/20
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług przygotowania i dostarczania całodziennego wyżywienia dla (ogółem średnio dziennie) 715 pacjentów w trzech lokalizacjach Szpitali Pomorskich Sp. z o.o. w Gdyni.2. Określona liczba pacjentów stanowi wielkość szacunkową, uzależnioną od liczby przyjętych pacjentów, posiadanych środków finansowych oraz treści wynegocjowanych kontraktów z Narodowym Funduszem Zdrowia. Na podstawie wymienionych przesłanek, określona w pkt. 1 szacunkowa liczba może ulec zwiększeniu lub może zostać zredukowana do faktycznych potrzeb Zamawiającego wynikających z ruchu pacjentów.3. Zamawiający wymaga od Wykonawcy aby produkcja posiłków odbywała się na bazie kuchni Zamawiającego, zlokalizowanej w Szpitalu Specjalistycznym im. F Ceynowy w Wejherowie.4. Usługa świadczona będzie dla trzech lokalizacji Zamawiającego w Gdyni i Wejherowie.5. Aby zapewnić dystrybucję posiłków we właściwym czasie, dostawy muszą odbywać się osobnymi samochodami do każdej lokalizacji. Wykonawca musi dysponować przynajmniej dwoma samochodami, przystosowanymi do przewozu żywności oraz pracownikami w liczbie i wymiarze godzinowym pozwalającym na prawidłową realizację zamówienia. Powyższe dotyczy lokalizacji Zamawiającego w Gdyni.6. Zasady dzierżawy pomieszczeń, wyposażenia oraz sprzętu Zamawiającego, przeznaczonych do realizacji zamówienia przez Wykonawcę w każdej lokalizacji, są przedstawione w osobnych załącznikach do umowy żywienia pacjentów.7. Zasady dostarczania i produkcji posiłków dla niemowląt opisane zostały w załączniku „Kuchnia Mleczna”.8. Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę, do uruchomienia kuchni Głównej Wykonawcy na terenie kuchni Zamawiającego, zlokalizowanej w Szpitalu Specjalistycznym im. F. Ceynowy w Wejherowie, na podstawie odrębnej umowy, która będzie stanowiła załącznik do umowy żywienia pacjentów.9. Wykonawca zobowiązany jest posiadać kuchnię „awaryjną” (II kuchnia). II kuchnia powinna być umiejscowiona w odległości umożliwiającej szybkie reagowanie w sytuacjach awaryjnych przez 7 dni w tygodniu. II kuchnia będzie wykorzystywana m.in. w następujących sytuacjach:— awaria w kuchni głównej (zlokalizowanej w Szpitalu Specjalistycznym im. F. Ceynowy w Wejherowie),— wycofanie posiłku/ potrawy z dystrybucji w szpitalu z powodu złej jakości,— brak porcji potrawy,— brak posiłków.10. W ramach realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca zobowiązany będzie m.in. do:— przygotowania z własnych produktów i dostarczania całodziennego wyżywienia,— dystrybucji posiłków na terenie szpitali i do łóżka pacjenta,— odbioru od pacjentów i umycia brudnych naczyń i sztućców,— zebrania resztek pokonsumpcyjnych i ich utylizacji,— mycia naczyń i urządzeń wykorzystywanych w procesie dystrybucji,— utrzymania w czystości pomieszczeń, sprzętu i wyposażenia,— zapewnienia wszystkich środków niezbędnych do prawidłowego wykonania usługi,— przestrzegania zasady 2 godzin – maksymalny czas jaki może upłynąć od zakończenia obróbki termicznej do chwili podania posiłku ostatniemu pacjentowi,— pobierania i przechowywania próbek posiłków (również mieszanek dla niemowląt) zgodnie z zasadami określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dn. 17 kwietnia 2007 r – w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz.U. 2007 nr 80 poz. 545) lub zgodnie z dodatkowymi zaleceniami Sanepidu,— organizacji żywienia i zaopatrzenia w wodę w sytuacjach zagrożeń, stanów wyjątkowych, wojny oraz ewakuacji – dla pacjentów szpitala, osób ewakuowanych oraz biorących udział w akcji ratowniczej,— zwiększenia ilości dostaw w celu zabezpieczenia innych, niż objęte umową, lokalizacji Zamawiającego w sytuacji awaryjnej spowodowanej potrzebami Zamawiającego,— dostarczenia wykazu potraw ujmowanych w jadłospisach z rozpisanymi składnikami tworzącymi potrawę / napój.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55322000, 55520000, 55521200
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Pomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Pomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10374971 2024-04-04
godz. 12:00
Podlaskie Usługi cateringowe dla uczestników demonstracji, organizatorów i wykładowców w ramach operacji „Nowoczesne technologie chowu i hodowli bydła ras mięsnych” etap 2 Część 1: Usł...
10300067 2024-04-04
godz. 12:00
Dolnośląskie Usługa transportu posiłków z kuchni przy ul. Warszawskiej dla pacjentów Klinik USK przy ul. Skłodowskiej, ul. Chałubińskiego i wyb. Pasteura we Wrocławiu oraz pacjentów USK przy ul....
10342597 2024-04-05
godz. 09:00
Śląskie „Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla uchodźców z Ukrainy w okresie kwiecień 2024 - wrzesień 2024 r.” 1) Miejscem docelowym świadczenia usług jest teren miasta Z...
10397905 2024-04-12
godz. 09:00
Podkarpackie Usługa wyżywienia uczestników Dziennego Domu Pomocy w Dębiakach w Gminie Tuszów Narodowy w ramach projektu pn. "Słoneczna jesień życia IV" 1.Przedmiotem zamówienia jest usługa wy...
10424533 2024-04-15
godz. 12:00
Mazowieckie PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Usługa żywienia systemem zleconym Całodzienne żywienie 20 słuchaczy i 3 instruktorów kursu DZW 1/24 od śniadania 6.05. do obiadu 18.05.2024 r. 1. Na całodn...
10406567 2024-04-16
godz. 10:00
Podkarpackie Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Konferencji Prorektorów ds. Nauki Uczelni Przyrodniczych i Rolniczych organizowanej w Uniwersytecie Rzeszowskim. Szczegółowy opis oraz ...
10406060 2024-04-16
godz. 11:00
Śląskie Usługa przygotowania, transportu i dostarczania posiłków na Oddziały SzpitalneUsługa przygotowania, transportu i dostarczania posiłków na Oddziały Szpitalne 06/TP/DZP/2024
10417840 2024-04-23
godz. 10:00
Mazowieckie Świadczenie usług całodziennego żywienia w formie cateringu dla pacjentów Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Szpitala Specjalistycznego MSWiA w Otwocku Przedmiotem za...
10451956 2024-04-25
godz. 10:00
Śląskie PROSIMY O SZCZEGÓŁOWE ZAPOZNANIE SIĘ Z TREŚCIĄ ZAPYTANIA OFERTOWEGO ORAZ WSZYSTKICH ZAŁĄCZNIKÓW. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej podczas wydarzenia org...
10447514 2024-05-07
godz. 12:00
Warmińsko-Mazurskie Część A Szkolenia zawodowe Organizacja i realizacja szkoleń zawodowych dla uczniów i nauczycieli, wraz z zapewnieniem egzaminów, cateringu i dojazdów Szczegółowy opis zamówienia w ...