Przetarg 12197786 - Usługa przygotowania, dostarczenia i wydania gorącego...

   
Analizuj Zamówienie 12197786
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-04
przedmiot ogłoszenia
Usługa przygotowania, dostarczenia i wydania gorącego posiłku dla uczniów szkół podstawowych prowadzonych przez Gminę–Miasto Działdowo oraz dożywiania osób z programu „Posiłek w szkole i w d
omu”- 2026

1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowania, dostarczenia i wydania we wskazanym miejscu jednego gorącego posiłku w ciągu dnia dla dzieci i uczniów szkół podstawowych z Zespołów Placówek Oświatowych prowadzonych przez Gminę-Miasto Działdowo i dla osób uprawnionych do korzystania z dożywiania w ramach rządowego programu „Posiłek w szkole i w domu” kierowanych przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, dla których punktem wydawania będą szkoły podstawowe w Zespołach Placówek Oświatowych na terenie Gminy-Miasta Działdowo.Ilość osób korzystających z posiłków może zmieniać się w trakcie obowiązywania umowy.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w Rozdziale II SWZ stanowiącym załącznik do SWZ.2. Zamawiający zastrzega sobie możliwość: a) zwiększania lub zmniejszania liczby dzieci w zależności od potrzeb,b) liczba posiłków uzależniona będzie od frekwencji dzieci i uczniów, o liczbie posiłków Wykonawca będzie informowany w dniu wykonania usługi, czyli tego samego dnia do godziny 8.30,c) możliwość zawieszania usług w formie przygotowywania, dostarczania i wydawania posiłków w razie decyzji organu prowadzącego szkołę, po wprowadzeniu nauki w formie zdalnej bądź decyzji o zamknięciu szkoły. 3. Przedmiot zamówienia należy zrealizować na zasadach i warunkach opisanych w: 1) projektowanych postanowieniach umowy; 2) Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia (SOPZ); 3) SWZ.4. Na podstawie art. 95 ust. 1 ustawy, Zamawiający wymaga zatrudnienia na podstawie umowy o pracę przez Wykonawcę lub/i podwykonawcę i/lub dalszego podwykonawcę wszystkich osób wykonujących czynności wymienione w ust. 5, określone w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia. Najpóźniej w dniu rozpoczęcia usługi, Wykonawca będzie zobowiązany zatrudnić na czas realizacji zamówienia osoby wykonujące czynności, o których mowa w ust. 5, zwane dalej pracownikami, na podstawie umowy o pracę pod rygorem odstąpienia od umowy z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy.5. Rodzaj czynności (niezbędnych do wykonania zamówienia), co do których wykonania Zamawiający wymaga zatrudnienia na podstawie umowy o pracę przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących w trakcie realizacji zamówienia:- osoby wykonujące czynności polegające na przygotowaniu posiłków: gotowaniu, krojeniu, konfekcji posiłków (obowiązek ten nie dotyczy sytuacji, gdy prace te będą wykonywane samodzielnie przez osoby fizyczne prowadzące działalność gospodarczą w postaci tzw. samozatrudnienia).– których wykonanie zawiera cechy stosunku pracy określone w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy.6. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca przedłożył oświadczenie, iż osoby skierowane do realizacji zamówienia, o których mowa w ust. 4, są zatrudnione na umowę o pracę.Oświadczenie powinno być złożone najpóźniej w terminie 7 dni od dnia podpisania umowy i powinno zawierać co najmniej następujące dane: imię i nazwisko zatrudnionego pracownika, datę zawarcia umowy, rodzaj zawartej umowy o pracę, okres zatrudnienia, stanowisko i zakres obowiązków pracownika, dla każdej osoby skierowanej do realizacji zamówienia. Zamawiający na każdym etapie realizacji zamówienia może żądać kopiiumów o pracę i/lub innych dokumentów, o których mowa w art. 438 ust. 2 ustawy, z których jednoznacznie będzie wynikać, iż skierowane do realizacji zamówienia osoby są zatrudnione na podstawie umowy o pracę. 7. Uprawnienia Zamawiającego w zakresie kontroli spełniania przez Wykonawcę wymagań, o których mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, oraz sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań.Nieprzedłożenie przez Wykonawcę oświadczenia lub dokumentów, o których mowa powyżej w terminie wskazanym przez Zamawiającego, będzie traktowane jako niewypełnienie obowiązku zatrudnienia pracowników na podstawie umowy o pracę oraz skutkować będzie naliczeniem kar umownych w wysokości określonej w załączonych do SWZ projektach umów, a także zawiadomieniem Państwowej Inspekcji Pracy o podejrzeniu zastąpienia umowy o pracę z osobami wykonującymi pracę na warunkach określonych w art. 22 § 1 ustawy Kodeks pracy, umową cywilnoprawną. 8. W stosunku do osób wydających posiłki obowiązuje zweryfikowanie przez Wykonawcę pod kątem dopuszczenia do pracy z małoletnimi, nie figurowanie w bazie danych Rejestru Sprawców Przestępstw na Tle Seksualnym z dostępem ograniczonym oraz brak skazania prawomocnym wyrokiem za przestępstwo umyślne zgodnie rozdziałem 4b – standardy ochrony małoletnich, ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich.9. Powyższe wymogi dotyczą również podwykonawców i dalszych podwykonawców wykonujących wskazane wyżej prace.

RZE.271.2.15.2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55523100, 55524000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Warmińsko-Mazurskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Warmińsko-Mazurskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe