Przetarg 8558730 - Usługa gastronomiczna w Domu Pomocy Społecznej...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8558730
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2021-11-26 |
przedmiot ogłoszenia | Usługa gastronomiczna w Domu Pomocy Społecznej „SENIOR” im. Jana Kaczmarka w Czeladzi w okresie od 01.01.2022 do 31.07.2022 „Us ługa gastronomiczna w Domu Pomocy Społecznej „SENIOR” im. Jana Kaczmarka w Czeladzi” w okresie od 01.01.2022 r. do 31.07.2022 r.”co oznacza:3.1. przygotowywanie i wydawanie posiłków we wszystkie dni roku kalendarzowego w ilościach: - śniadanie, obiad ( dwa zestawy ) i kolacja dla maksymalnie 48 mieszkańców Domu Pomocy Społecznej „SENIOR” im. Jana Kaczmarka w Czeladzi,3.2. dokonywanie z własnych środków finansowych zakupu produktów potrzebnych do sporządzania posiłków (śniadanie, obiad, kolacja),3.3. dostawę i magazynowanie produktów potrzebnych do sporządzania posiłków, w magazynach oddanych Wykonawcy w używanie przez Zamawiającego.3.4. przygotowywanie posiłków ściśle wg załączonego jadłospisu (załączniki nr od 1a do 1d do wzoru umowy); 3.5. sporządzanie posiłków, co do ilości, zgodnie z otrzymanym zapotrzebowaniem przekazanym przez pracownika socjalnego z uwzględnieniem ewentualnych diet. Zamawiający zobowiązuje się do codziennego podawania liczby zamawianych posiłków do godz. 1000 na dzień następny (w przypadku występujących niedziel i Świąt także na niedziele i Święta) z uwzględnieniem ewentualnych diet. 3.6. zamawiający zastrzega sobie możliwość zapotrzebowania na posiłki dla chorych mieszkańców zgodnie z zaleceniem lekarza (diet) w miejsce posiłków wynikających z jadłospisu przewidzianego na dany dzień kalendarzowy, przy czym łączna ilość przygotowywanych posiłków nie ulegnie zmianie. Posiłki te powinny być oparte na nomenklaturze diet obowiązujących przy żywieniu różnych jednostek chorobowych.3.7. używanie do sporządzania posiłków artykułów spożywczych z ważnym terminem przydatności do spożycia, 3.8. posiłki winny być przygotowane na miejscu, z produktów świeżych i nieprzetworzonych; nie dopuszcza się używania półproduktów oraz produktów gotowych, 3.9. nie dopuszcza się podawania posiłków odgrzewanych, 3.10. obiad winien składać się z dwóch dań tj. zupy i drugiego dania przygotowanych w dwóch zestawach do wyboru mieszkańca oraz ciepłego napoju (np. kompot, herbata). Konsystencja posiłków winna być dostosowana do możliwości konsumpcyjnych danego mieszkańca (posiłki mielone, miksowane), przygotowane z wymienionych zestawów obiadowych określonych w jadłospisach 1a-1d. 3.11. przygotowanie potraw świątecznych zgodnie z tradycją ( Wielkanoc), w ramach tzw. „wsadu do kotła”, 3.12. chleb nie może być wydzielany, winien być dostępny bez ograniczeń do wszystkich posiłków, 3.13. przez całą dobę, do dyspozycji mieszkańców, winna być: herbata, masło, dżem, pasztet drobiowy i chleb, w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.Zamawiający podaje poniżej ilość ww. produktów podczas trwania umowy:1. Herbata - 21,2 kg (100 g/dobę)2. Masło - 21,2 kg (100 g/dobę)3. Dżem - 212 słoików po 280 g (1 słoik/dobę)4. Pasztet drobiowy - 212 puszek po 160 g (1 puszka/dobę)5. Chleb - 106,0 kg (500 g/dobę) 3.14. wydawanie posiłków we wszystkie dni roku kalendarzowego w następujących godzinach: - śniadanie - w godz. 800-1000- obiad - w godz. 1300-1500 - kolacja - w godz. 1800-2000 3.15. rozliczanie się z Zamawiającym w systemie miesięcznym wg załączonego wzoru (załącznik nr 2 do wzoru umowy ) 3.16. utrzymywanie porządku w pomieszczeniach jadalni, kuchni, zaplecza i magazynów środkami czystości posiadającymi atesty, zakupionymi z własnych środków finansowych, 3.17. zapewnienie własnych estetycznych obrusów na stoły w jadalni, 3.18. pranie i prasowanie obrusów, zasłon i firan z jadalni, mycie okien, podłogi, 3.19. w przypadku awarii powierzonego sprzętu z winy Wykonawcy – pokrywanie kosztów naprawy niezależnie od ich wysokości, a gdyby w wymienionej sytuacji (z winy Wykonawcy) sprzęt nie nadawał się do dalszej eksploatacji, odkupienie na własny koszt takiego samego sprzętu lub sprzętu podobnej klasy w terminie 30 dni od daty stwierdzenia nieprzydatności sprzętu, 3.20. przestrzeganie zasad higieny w pomieszczeniach oddanych w używanie oraz zasad BHP, P.poż. i SANEPIDU, 3.21. prowadzenie na własny koszt monitoringu DDD, 3.22. dokonywanie na własny koszt dezynsekcji we wszystkich pomieszczeniach przekazanych w używanie w zależności od potrzeby. 3.23. dokonywania na własny koszt : - naprawy kranów, kratek wentylacyjnych i ściekowych, - wymiany żarówek, - wymiany jarzeniówek, - naprawy spłuczki WC, - czyszczenie odstojników, - czyszczenie odpływów w zlewozmywakach, - uzupełnianie płynów stosowanych w zmywarce zgodnie z zaleceniami producenta, - naprawy różnego rodzaju wyłączników w pomieszczeniach i sprzęcie przekazanym w użytkowanie. Naprawy i usunięcie usterek nie wymienionych powyżej obciążają Zamawiającego. 3.24. strony ustalają, że inwentaryzacja pomieszczeń i przekazanego w używanie sprzętu i drobnego wyposażenia będzie dokonywana zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Inwentaryzację zarządza Zamawiający, a Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania inwentaryzowanych składników zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. 3.25. masło używane do posiłków powinno mieć zawartość tłuszczu mlecznego minimum 82%. Uwaga: Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia ilości posiłków, w zależności od ilości mieszkańców przebywających w DPS. W zakresie wymogów jakościowych odnoszących się do przedmiotu zamówienia Zamawiający wymaga, aby do realizacji przedmiotu zamówienia zostały skierowane minimum 2 osoby posiadające doświadczenie w gotowaniu i przygotowywaniu posiłków powyżej 5 lat. ZP/3/U/DPS/21 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55322000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | śląskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | śląskie |