Przetarg 8302027 - Usługa cateringu dla Przedszkola Gminnego w Skibinie w...

   
Analizuj Zamówienie 8302027 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2021-07-30
przedmiot ogłoszenia
Usługa cateringu dla Przedszkola Gminnego w Skibinie w latach szkolnych 2021/2022 oraz 2022/2023.

Usługa cateringu dla Przedszk
ola Gminnego w Skibinie w latach szkolnych 2021/2022 oraz 2022/2023”.
1) Przygotowanie i dostawa wyżywienia (śniadanie, obiad) od dnia 01.09.2021 r. do 29.07.2022 r. oraz od 01.09.2022 r. do 30.06.2023 r. i od 1.08.2023 r. do 31.08.2023 r.
2) Posiłki muszą być dostarczane codziennie, przez 5 dni w tygodniu, od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od zajęć przedszkolnych, dla dzieci w wieku przedszkolnym 3-6 lat, które uczęszczają do Przedszkola Gminnego w Skibinie.
3) Przewidywana ilość zestawów żywieniowych w trakcie trwania umowy wynosi 18560 w ciągu jednego roku szkolnego. W skład jednego zestawu wchodzi: śniadanie i dwudaniowy obiad. Minimalna liczba dzienna dostarczanych zestawów – 5.
4) Wykonawca najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem każdego kolejnego miesiąca świadczenia usług ustali i przedstawi do zatwierdzenia Zamawiającemu propozycje jadłospisu na okres kolejnego miesiąca. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonania zmian w jadłospisie.
5) Posiłki muszą być urozmaicone oraz wysokiej jakości, zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki, a także uwzględniać polską tradycję kulinarną.
Posiłki powinny spełniać poniższe warunki:
5.1. Śniadanie: zupa mleczna lub potrawy mleczne i mlekopochodne, kanapka, herbata, owoce (w tym sezonowe) itp.
5.2. Obiad: powinien składać się z dwóch dań i napoju, owoce (w tym sezonowe).
5.3. Pierwsze danie obiadu powinna stanowić zupa przyrządzona na wywarach jarskich lub mięsnych (nie należy przygotowywać wywarów z kości). Jeżeli w skład zupy będą wchodzić, np. ziemniaki, kluski, czy kasza – nie powinny się one powtarzać w drugim daniu.
5.4. Drugie danie obiadu powinno być bogate w białko pełnowartościowe – mięso, ryby, jaja, ser, itp., w zestawieniu z ziemniakami lub innymi produktami z grupy produktów zbożowych, tj. kaszami różnego rodzaju, makaronami, kluskami itp. Raz w tygodniu powinna być podawana ryba.
5.5. Obiad musi koniecznie obfitować w warzywa podawane w różnej postaci, np. groszek z marchewką, buraczki, surówka, sałata, itp. oraz owoc (w tym sezonowy).
5.6. Należy pamiętać, aby w każdym posiłku głównym występowało białko pełnowartościowe.
5.7. Posiłki powinny być urozmaicone i zrównoważone. Wzbogacone mieszankami przypraw.
6) Wszystkie przygotowywane posiłki muszą być zgodne z wymogami zawartymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r., poz. 1154).
Posiłki muszą spełniać także wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 6 lat. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów.
7) W jadłospisie powinno się uwzględnić dzienny zestaw żywieniowy w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego, różnorodne wędliny, potrawy z ryb, sezonowe warzywa i owoce, zróżnicowane potrawy mięsne, półmięsne, nabiałowo – mleczne, jarskie. Zamawiający nie dopuszcza, żeby w ciągu tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku.
W przypadku uczęszczania do przedszkola dzieci z alergiami – posiłki dla nich należy przygotowywać oddzielnie Zamawiający zastrzega sobie prawo zgłaszania takich informacji w trakcie trwania umowy.
8) Wykonawca samodzielnie przygotowuje posiłki, dostarcza je własnym transportem i zapewnia rozdysponowanie posiłków w odpowiedniej ilości oraz obowiązany jest odebrać z Przedszkola resztki posiłków.
9) Wykonawca dba o właściwy stan dostarczania posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne) oraz właściwie dobrane do wieku dzieci.
Godziny dostawy to: śniadanie 8:30-8:45, obiad 12:00-12:15.
10) Wykonawca winien posiadać wypis lub zaświadczenie z rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
11) Stan posiłków i sposób ich dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.
12) W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń, Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o tej samej jakości na swój koszt z innych źródeł.
13) W cenie oferty należy uwzględnić koszt posiłków standardowych i dietetycznych w razie konieczności.
14) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany w ilości przedmiotu zamówienia.
Rozliczenie finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej. W przypadku wzmożonej zachorowalności lub nieobecności dzieci w Przedszkolu, Zamawiającemu przysługuje prawo do ograniczenia ilości posiłków z zastrzeżeniem dokonania uprzedzenia Wykonawcy z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem.
Odbiór dostarczonych posiłków potwierdzony będzie każdorazowo protokołem ich dostarczenia, z wyszczególnieniem ilości dostarczonych posiłków i podpisem upoważnionego pracownika Przedszkola.
15) Cena jednego zestawu winna zawierać wszystkie koszty niezbędne do zrealizowania zamówienia.
16) Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność cywilną i finansową za jakość dostarczanych posiłków oraz skutki wynikające z zaniedbań przy ich przygotowywaniu i transporcie, mogących mieć negatywny wpływ na zdrowie żywionych dzieci.

ZP.271.6.2021
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55520000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Kujawsko-Pomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Kujawsko-Pomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10337812 2024-03-29
godz. 08:00
Zachodniopomorskie Świadczenie usług gastronomicznych w pomieszczeniach kuchni SPZOZ Wojewódzkiego Ośrodka Terapii Uzależnienia od Alkoholu i Współuzależnienia w Stanominie dla pacjentów Ośrodka 1. ...
10342572 2024-03-29
godz. 09:30
Mazowieckie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na potrzeby Szkoły Biznesu Politechniki Warszawskiej. ZP/01/2024
10343052 2024-03-29
godz. 10:00
Mazowieckie Świadczenie usług zapewnienia całodobowego żywienia pacjentów Warszawskiego Szpitala Południowego sp. z o.o. przy ul. rtm. W. Pileckiego 99 w Warszawie Przedmiotem zamówienia są us...
10400385 2024-04-12
godz. 23:59
Dolnośląskie Postępowanie o udzielenie zamówienia jest podzielone na trzy części Oferent może złożyć ofertę na I część i/lub II część i/lub III część Załącznikiem do niniejszego Ogło...
10428416 2024-04-19
godz. 12:00
Podlaskie Usługi cateringowe podczas wizyt na demonstracjach realizowanych w ramach operacji „Demonstracje z zakresu produkcji i wykorzystania krajowych źródeł białka roślinnego na cele paszow...
10439511 2024-04-23
godz. 08:00
Dolnośląskie Na podstawie art. 7 ust. 9 w związku z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służ...
10476813 2024-04-30
godz. 08:00
Dolnośląskie WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 5 WE WROCŁAWIU 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia zbiorowego, w Przedszkolu nr 5 we Wrocławiu...
10474782 2024-04-30
godz. 10:00
Kujawsko-Pomorskie 1. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie przez Wykonawcę usługi pt. „Świadczenie usługi żywienia dla pracowników UMK, emerytów i rencistów oraz ich rodzin przebywających na...
10482413 2024-04-30
godz. 23:59
Łódzkie 1. Przedmiotem niniejszego zapytania jest usługa przygotowania i dostarczenia posiłków do miejsca zamieszkania. Usługa świadczona będzie dla 82 Uczestników/-czek Projektu, w ich miejs...
10481523 2024-05-06
godz. 12:00
Opolskie Organizacja zbiorowego żywienia w ilości 3 posiłków dziennie dla praktykantów oraz członków załogi na statku szkolnym Major Sucharski w terminie od 21.06.2024 r. do 06.07.2024 r.