Przetarg 7328877 - Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci...

   
Analizuj Zamówienie 7328877 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2020-02-11
przedmiot ogłoszenia
Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Żłobka Gminnego „MALUCH” w Łukowie
Numer referencyjny: PI.271.1
.1.2020

1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych (przygotowanie
i dostarczanie gotowych posiłków: I śniadanie, II śniadanie, dwudaniowy obiad
i podwieczorek) w okresie 18 miesięcy: od 02.03.2020 r. do 31.08.2021 r. z wyłączeniem weekendów, świąt i dni wolnych od pracy dla 60 dzieci w wieku od 20 tyg do 36 m-cy uczęszczających do Żłobka Gminnego Maluch w Łukowie, ul. Świderska 12 A, 21-400 Łuków
2. Zakres zamówienia obejmuje świadczenie usług cateringowych – przygotowanie
i dostarczenie we własnym zakresie wyżywienia do Żłobka Gminnego Maluch
w Łukowie, ul. Świderska 12 A, 21-400 Łuków
3. Usługa dotyczy 60 dzieci, natomiast jest to liczba maksymalna i może ulec zmniejszeniu. Rozliczenia dotyczyć będą faktycznie dostarczonej liczby posiłków, zależnej od frekwencji dzieci w danym dniu.
4. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić liczbę posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień do wspólnie ustalonej godziny. W oparciu o uzyskane informacje Wykonawca dostarczać będzie określoną liczbę posiłków.
5. Wykonawca zobowiązuje się do układania jadłospisu na okres 5 dni (1 tydzień). Jadłospis powinien być zatwierdzony przez osobę posiadającą uprawnienia dietetyka ze strony Wykonawcy. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy.
6. Jadłospis z opisem poszczególnych składników, uwzględniający alergie i potrzeby specjalne dzieci, zgłoszone przez rodziców będzie dostarczany do Zamawiającego do 3 dni przed okresem jego obowiązywania.
7. Zamawiający ma prawo dokonywania zmian w jadłospisie przedstawionym przez Wykonawcę.
8. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami
i przepisami prawa, w tym z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi, normami bezpieczeństwa zgodnymi ze standardami HACCP, normami żywienia dzieci, z wymaganiami dla danej grupy wiekowej wynikającymi z aktualnych norm żywienia dla populacji polskiej, opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia im. prof. dr med. Aleksandra Szczygła w Warszawie , wymogami żywieniowymi zalecanymi przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci w wieku do lat 3.
9. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji, weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie i będzie przygotowywał posiłki o najwyższym standardzie w jakości i konsystencji potraw odpowiednich dla wieku dzieci.
10. Usługa cateringu dotyczy okresu 18 miesięcy: od 02.03.2020 do 31.08.2021r.
z wyłączeniem weekendów, świąt, dni ustawowo wolnych i innych dni wolnych od pracy.
11. Planowane godziny dostarczania posiłków: przed godziną 9.00, przed godziną 13.00.
12. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów.
13. Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe:
• jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potraw nie może powtarzać się w tym samym tygodniu,
• potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, bez użycia substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, typu vegeta/maggi/gotowe kostki rosołowe i tym podobne.
• z jadłospisu należy wykluczyć: pasztety, wysoko przetworzone wędliny, zupę grzybową i pieczarkową, posiłki na bazie fast food, konserwy, produkty z glutaminianem sodu, mięso odkostnione mechanicznie.
• w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, tylko okazjonalnie smażone,
14. Minimalne wymagania dotyczące składników i potraw dla przygotowywanych posiłków:
• Śniadanie: Zupa mleczna: kasza manna, ryż na mleku, kluseczki z mlekiem, kluski lane na mleku, zacierka na mleku. Kaszki mleczno - ryżowe, pszenno - mleczne, płatki kukurydziane. Kanapka: pieczywo mieszane, bułki (2x w tyg.), pieczywo tostowe. Chuda wędlina, ser biały, ser żółty, serek topiony, serek biały smakowy, pasty: jajeczna, rybna. Ser biały z rzodkiewką i szczypiorkiem lub ogórkiem (wszystko tarte). Pomidor, ogórek, sałata, cebula dymka. Parówka, jajecznica ze szczypiorkiem. Dżem, miód. Napoje: herbata, owocowa, kakao, kawa zbożowa.
• II Śniadanie: Musy owocowe: jabłko, banan, gruszka, brzoskwinia. Jogurt naturalny z owocami, jogurty smakowe, sałatka owocowa.
• Obiad: zupa i II danie: ziemniaki, kasze (kaszka kus-kus, gryczana, jęczmienna). Chude mięso, drób, ryby, wątróbka drobiowa. Warzywa: szpinak, buraki, marchewka, groszek zielony, brokuły, kalafior. Naleśnik z serem, ze szpinakiem, owocami, kluski "leniwe" z bułką tartą i masłem, spaghetti z mięsem, kluski z serem i ze śmietaną, kotlet ziemniaczany w sosie, ryż zapiekany z jabłkiem.
Minimum raz w tygodniu ryba, dwa razy w tygodniu posiłek mięsny, do każdego posiłku surówka, kompot.
Napoje: kompot, herbata z cytryną, herbata owocowa, rumianek.
• Podwieczorek: Kisiel z jabłkiem, budyń, mus owocowy z kaszką mleczną, kasza manna na gęsto z sokiem, serek waniliowy z owocami (jagody, maliny). Biszkopty, chrupki kukurydziane, herbatniki, chałka, bułka rozetka, ciasto drożdżowe, biszkoptowe.
Napoje: mleko, herbata owocowa, ziołowa.
15. Posiłki na 1 dziecko powinny być o gramaturze nie mniejszej niż:
1) dwudaniowy obiad:
a) zupa - 300ml,
b) danie białkowo-tłuszczowe (mięsne/ryba/inne) -80gram,
c) gulasz, sos – 120 g
d) kasza, ryż ziemniaki, makaron - 120 gram,
e) surówka lub jarzyny gotowane/duszone - 80 gram
2) śniadanie i podwieczorek:
Lp Produkt Waga ilość
1 Chleb biały 50g 2 kromki
2 Chleb razowy 60g 2 kromki
3 Bułka Paryska 40 g 2 kromki
4 Masło 5g
5 Wędlina 30g 2 plasterki
6. Jajko 1 szt
7 Ser Żółty 30g 2 plasterki
8 Pasta 40g
9 Płatki 40g
10 Warzywa 80g
11 Mleko 200 ml
12 Kakao 5g
13 Herbata 200 ml
14 Sok z owoców 150 ml
15 Kisiel 200 ml
16 Budyń 200 ml
17 Serek waniliowy 200 ml
18. biszkopty 3 szt
19. Chrupki kukurydziane 2 szt
20. Herbatniki 2 szt
21. Chałka 55 g
22. Ciasto drożdżowe/biszkoptowe 55 g
23. Mus owocowy 250 g

16. Wykonawca jest zobowiązany do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego (np. posiłki z zaleceniami diety bezmlecznej i bezglutenowej, uwzględnienie indywidualnych potrzeb alergików)
17. Wykonawca jest odpowiedzialny za zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.
18. Wykonawca dostarczać będzie wyżywienie własnym transportem, w specjalistycznych termosach do przewożenia posiłków i opakowaniach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury (w przypadku dań ciepłych mają być one utrzymane w odpowiedniej temperaturze do momentu wydania ich dzieciom).
19. Wykonawca będzie odpowiedzialny za zbieranie odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości oraz mycie termosów. Czyste pojemniki na odpady zostaną dostarczone Zamawiającemu wraz z posiłkiem każdego dnia.
20. Wykonawca oświadcza, że posiada pełne uprawnienia potrzebne do świadczenia usługi wydane przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego.
21. Dostarczenie posiłków będzie realizowane przez Wykonawcę na jego koszt.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55322000, 55520000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10321326 2024-03-28
godz. 12:00
Mazowieckie o udzielenie zamówienia publicznego na usługi społeczne i inne szczególne usługi o wartości powyżej 750.000 euro w zakresie całodziennego żywienia pacjentów wraz z prowadzeniem buf...
10300067 2024-04-04
godz. 12:00
Dolnośląskie Usługa transportu posiłków z kuchni przy ul. Warszawskiej dla pacjentów Klinik USK przy ul. Skłodowskiej, ul. Chałubińskiego i wyb. Pasteura we Wrocławiu oraz pacjentów USK przy ul....
10413976 2024-04-17
godz. 09:00
Kujawsko-Pomorskie Usługi w zakresie utrzymania kwatery myśliwskiej w Nadleśnictwie Lutówko w roku gospodarczym 2024/2025 Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług przygotowania i podawania posiłk...
10405755 2024-04-17
godz. 09:00
Dolnośląskie Usługi w zakresie utrzymania kwatery łowieckiej Kubryk w Nadleśnictwie Milicz w roku gospodarczym 2024/2025 Przedmiotem zamówienia jest wykonywanie usług z zakresu utrzymania kwatery ...
10450834 2024-04-18
godz. 12:00
Zachodniopomorskie Usługa przygotowania posiłków wraz z dowozem do Ośrodka Kuratorskiego nr 1 przy Sądzie Rejonowym Szczecin-Prawobrzeże i Zachód w Szczecinie
10422397 2024-04-19
godz. 15:00
Świętokrzyskie Świadczenie usługi w postaci przygotowywania i wydawania gorących posiłków dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w lokalu Wykonawcy położonego na terenie mias...
10448075 2024-04-24
godz. 08:00
Dolnośląskie WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 51 „KOLOROWY POCZĄTEK” WE WROCŁAWIU 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia zbiorowego, w Przedszkolu n...
10460318 2024-04-26
godz. 08:00
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi w zakresie cateringu – śniadanie i lunch dla 30 Uczestników projektu „Razem raźniej”, potrzebujących wsparcia w codziennym funkcjo...
10457158 2024-04-26
godz. 10:00
Pomorskie Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Gdańsku w roku 2024. 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych na...
10451262 2024-04-26
godz. 11:00
Śląskie Przygotowywanie oraz wydawanie gorących posiłków dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Dąbrowie Górniczej korzystających z pomocy społecznej w roku 2024 1. Przedmiot...