Przetarg 12203598 - USŁUGA CATERINGOWA W ZAKRESIE PRZYGOTOWYWANIA I...

   
Analizuj Zamówienie 12203598
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-08
przedmiot ogłoszenia
USŁUGA CATERINGOWA W ZAKRESIE PRZYGOTOWYWANIA I DOSTARCZANIA GORĄCYCH POSIŁKÓW DLA SENIORÓW DO DZIENNEGO DOMU ,,SENIOR’’ ORAZ KLUBU ,,SENIOR’’ W 2026 ROKU

1. Przedmiotem zamówienia jest
świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowywania i dostarczania gorących posiłków dla Seniorów do Dziennego Domu ,,Senior’’ w Działdowie ul. Norwida 2, oraz Klubu ,,Senior’’ w Działdowie ul. Wł. Jagiełły 32.2. Posiłki muszą być przygotowane zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2023r., poz. 1448 ze zm.), ustawy z dnia 14 marca 1985r. Państwowej Inspekcji Sanitarnej ( Dz.U. z 2024r., poz.416 ze zm.), Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz.U. z 2007r. Nr 80, poz. 545 ze zm.) oraz niniejszej specyfikacji.3. Posiłki będą dostarczane przez Wykonawcę w godzinach od 11.30 – 13.00 w opakowaniach jednorazowego użytku z zapewnieniem jednorazowych naczyń i sztućców zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023r., poz.1448).Wykonawca musi posiadać odpowiednie certyfikaty i atesty na opakowania, w których dostarczone będą posiłki.4. Usługa cateringowa będzie świadczona dla Dziennego Domu „Senior’’ dla ok. 22 osób, od poniedziałku do piątku tj. ogółem ok. 253 dni, natomiast dla Klubu „Senior” dla ok. 30 osób ok. trzy razy w tygodniu tj. ogółem ok. 153 dni. Usługa nie będzie świadczona w dni ustawowo wolne od pracy.5. Zamawiający zastrzega, iż ilość osób korzystających z cateringu może się zmienić w trakcie obowiązywania umowy i każdorazowo będzie informować o ilości posiłków Wykonawcę w dniu usługi cateringowej do godz. 9.00.Rzeczywista ilość posiłków wynikać będzie z faktycznego zapotrzebowania Zamawiającego i może ulec zmianie w zależności od ilości osób objętych usługą, przy czym Wykonawca nie będzie wnosił roszczeń, ani żądał rekompensaty finansowej, jeżeli ilość ta będzie mniejsza niż szacowana. W przypadku wzmożonej zachorowalności lub nieobecności uczestników, Zamawiającemu przysługuje prawo do ograniczenia ilości posiłków z zastrzeżeniem dokonania uprzedzenia o takim fakcie Wykonawcy. 6. Posiłek ma być dwudaniowy (zupa drugie danie). Wartość kaloryczna jednego posiłku nie mniejsza niż 1600 kcal. Posiłki muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności i zgodnie z wymaganiami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Posiłki muszą być sporządzone w dniu dostarczenia, posiłki nie mogą być przygotowane dzień wcześniej i odgrzewane.7. Produkcja, przechowywanie i dostarczanie powinno odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych.8. Posiłki do Dziennego Domu ,,Senior’’ oraz Klubu ,,Senior’’ należy dostarczać w ramach kosztów własnych a także zapewnić na własny koszt opakowania jednorazowego użytku oraz sztućce.9. W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłek, o nie gorszej jakości na swój koszt, z innych źródeł.10. Wykonawca zobowiązany jest do codziennego odbioru pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ilości.11. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.12. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. 13. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 14. Wykonawca w przypadku ogłoszenia stanu epidemii będzie przestrzegać wszelkich zasad bezpieczeństwa zgodnych z reżimem sanitarnym.15. Wykonawca będzie dostarczał posiłki własnym transportem przystosowanym do przewozu żywności zgodnie z wymogami higieniczno – sanitarnymi. Pojemniki muszą być szczelnie zamknięte, aby nie wylewały się z nich dania płynne i utrzymywały odpowiednią temperaturę w miejscach dostarczenia posiłków: a) zupa min. 75ºCb) drugie danie min. 70ºCc) sałatki i surówki 4÷8ºCWykonawca przez cały czas ma zapewnić utrzymanie wymaganych temperatur gwarantując utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.W posiłku należy uwzględniać produkty zbożowe. Zaleca się włączanie do posiłków produktów zbożowych pełnoziarnistych, takich jak np.: grube kasze (jęczmienna, gryczana), makaron razowy, naturalne płatki zbożowe (np. owsiane, jęczmienne), ryż brązowy. Ponadto, w posiłkach powinny znaleźć się produkty białkowe (ryby, jaja, mięso chude, nasiona roślin strączkowych, mleko i jego przetwory). Zaleca się również stosowanie tłuszczy roślinnych (olej rzepakowy, słonecznikowy, sojowy, oliwa z oliwek) a także orzechów i nasion, należy natomiast ograniczać tłuszcze zwierzęce (tłuste mięso, tłuste wędliny, tłuste produkty).Miejsce przygotowywania posiłków podane w formularzu ofertowym może ulec zmianie, jednak czas dostarczenia posiłków od momentu przygotowania nie może być większy od podanego w formularzu ofertowym.

ZP.II.26.5.2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55322000, 55520000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Warmińsko-Mazurskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Warmińsko-Mazurskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe