Przetarg 8418525 - Usługa Cateringowa – przygotowanie i dostawa wyżywienia...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8418525
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2021-09-24 |
przedmiot ogłoszenia | Usługa Cateringowa – przygotowanie i dostawa wyżywienia dla uczestników Klubu Seniora przy Gminnym Ośrodku Pomocy Społecznej w Kos akowie1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi pod nazwą Usługa cateringowa – przygotowanie i dostawa wyżywienia dla uczestników Klubu Seniora.2. Miejsce realizacji usługi: Klub Seniora przy Gminnym Ośrodku Pomocy Społecznej w Kosakowie, 81-198 Kosakowo ul. Żeromskiego 53.3. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie obiadu (drugie danie) dla grupy 30 osób w wieku 60+ od rozpoczęcia umowy do 30.06.2023 r.4. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodzie z zapotrzebowaniem. Zaplanowano dziennie zamawiać wyżywienie dla 30 osób, rozliczanie na podstawie faktycznie zamówionych i dostarczonych posiłków. Zamawiający do godz. 9:00 będzie zgłaszał zapotrzebowanie ilościowe na bieżący dzień. W przypadku braku dostarczenia informacji o ilości zamawianych posiłków Wykonawca dostarczać będzie 30 posiłków w bieżącym dniu.5. Posiłki będą dostarczane 1 raz dziennie w godzinach 12.00-13.30 w dni robocze tj. od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Zamawiający zobowiązuje się powiadomić Wykonawcę, telefonicznie lub mailowo, z jednodniowym wyprzedzaniem o odwołaniu zajęć.6. Usługa powinna spełniać następujące warunki:a) jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potraw nie powinien powtarzać się w tym samym tygodniu,b) w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane i duszone, nie wyklucza się potraw smażonych,c) wyklucza się używania produktów typu instant oraz gotowych produktów np.: mrożone pierogi, gołąbki, klopsy, stosowania produktów z glutaminianem sodu, produktów z zawartością barwników, konserwantów i zagęszczaczy szkodliwych dla zdrowia,d) mięso nie może być MOM (mięso oddzielone mechanicznie),e) do przygotowania posiłków zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz.7. Posiłki będą przygotowywane na podstawie tygodniowego jadłospisu opracowanego przez osobę posiadającą doświadczenie w komponowaniu jadłospisów.8. Jadłospis tworzony jest z uwzględnieniem diet stosowanych w żywieniu osób starszych (m.in. dieta bezmleczna, cukrzycowa). Wykonawca w przypadku alergii bądź nietolerancji pokarmowej któregokolwiek z uczestników projektu zastosuje zamienniki. Po uprzednim uzgodnieniu z zamawiającym.9. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy.10. Wykonawca w ramach zamówienia dostarcza obiad:a) drugie danie m.in.: warzywa sezonowe, pomidory, marchewka, ziemniaki, zamiennie ryż, różne rodzaje kasz, kopytka, makaron, dania mięsne np. sztuka mięsa, udziec kurczaka, pierś z indyka, pulpety w tym rybne, kotlety z piersi z kurczaka, gulasz, ryba gotowana, pierogi, naleśniki, knedle itp., marchewka gotowana, surówka z marchewki, z selera, warzywa na parze itp. b) Gramatura drugiego dania: porcja mięsa, 100-200g, mięso w formie mielonej 60g-100g, ziemniaki ugotowane 200g-350g, kasza, ryż po ugotowaniu od 170-220g, ryba pieczona, gotowana na parze 120-160g, surówka 200 g.11. Do obowiązków Wykonawcy realizowanych za pomocą personelu własnego należeć będzie przygotowanie, dostarczenie i porcjowanie gorącego posiłku do Klubu Seniora. Talerze i sztućce zapewnia Zamawiający.12. Wykonawca zobowiązuje się przygotować posiłki z produktów zakupionych we własnym zakresie.13. Wykonawca ma obowiązek przestrzegania zasad higieny przy sporządzaniu i dystrybucji posiłków i utrzymanie odpowiedniej temperatury posiłków oraz przewozu pojazdem dostosowanym do przewozu żywności.14. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczanych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek ZP.271.3.2021 **************************** UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA Sprostowanie BZP nr: 2021/BZP 00199128/01 z dnia: 2021-10-01 3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 4.3.10. Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert Przed zmianą: Po zmianie: zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 4.3.6. Waga (%) (Kryterium 2) Przed zmianą: 40 Po zmianie: 20,0 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 4.3.5. Nazwa kryterium (Kryterium 3) Przed zmianą: Po zmianie: aspekty społeczne 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 4.3.6. Rodzaj kryterium (Kryterium 3) Przed zmianą: Po zmianie: aspekty społeczne, w tym integracja zawodowa i społeczna osób, o których mowa w art. 94 ust. 1 ustawy 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 4.3.6. Waga (%) (Kryterium 3) Przed zmianą: Po zmianie: 20,0 3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 7.5. Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia Przed zmianą: NIE Po zmianie: TAK 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 7.6. Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia Przed zmianą: Po zmianie: obejmujące, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty społeczne 3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA VIII - PROCEDURA 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.1. Termin składania ofert Przed zmianą: 2021-10-04 12:00 Po zmianie: 2021-10-06 12:00 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą: 2021-10-04 12:15 Po zmianie: 2021-10-06 12:15 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą: 2021-11-05 Po zmianie: 2021-11-04 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe |
kody CPV | 55321000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Pomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Pomorskie |