Przetarg 8418525 - Usługa Cateringowa – przygotowanie i dostawa wyżywienia...

   
Analizuj Zamówienie 8418525 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2021-09-24
przedmiot ogłoszenia
Usługa Cateringowa – przygotowanie i dostawa wyżywienia dla uczestników Klubu Seniora przy Gminnym Ośrodku Pomocy Społecznej w Kos
akowie1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi pod nazwą Usługa cateringowa – przygotowanie i dostawa wyżywienia dla uczestników Klubu Seniora.2. Miejsce realizacji usługi: Klub Seniora przy Gminnym Ośrodku Pomocy Społecznej w Kosakowie, 81-198 Kosakowo ul. Żeromskiego 53.3. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie obiadu (drugie danie) dla grupy 30 osób w wieku 60+ od rozpoczęcia umowy do 30.06.2023 r.4. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodzie z zapotrzebowaniem. Zaplanowano dziennie zamawiać wyżywienie dla 30 osób, rozliczanie na podstawie faktycznie zamówionych i dostarczonych posiłków. Zamawiający do godz. 9:00 będzie zgłaszał zapotrzebowanie ilościowe na bieżący dzień. W przypadku braku dostarczenia informacji o ilości zamawianych posiłków Wykonawca dostarczać będzie 30 posiłków w bieżącym dniu.5. Posiłki będą dostarczane 1 raz dziennie w godzinach 12.00-13.30 w dni robocze tj. od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Zamawiający zobowiązuje się powiadomić Wykonawcę, telefonicznie lub mailowo, z jednodniowym wyprzedzaniem o odwołaniu zajęć.6. Usługa powinna spełniać następujące warunki:a) jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potraw nie powinien powtarzać się w tym samym tygodniu,b) w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane i duszone, nie wyklucza się potraw smażonych,c) wyklucza się używania produktów typu instant oraz gotowych produktów np.: mrożone pierogi, gołąbki, klopsy, stosowania produktów z glutaminianem sodu, produktów z zawartością barwników, konserwantów i zagęszczaczy szkodliwych dla zdrowia,d) mięso nie może być MOM (mięso oddzielone mechanicznie),e) do przygotowania posiłków zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz.7. Posiłki będą przygotowywane na podstawie tygodniowego jadłospisu opracowanego przez osobę posiadającą doświadczenie w komponowaniu jadłospisów.8. Jadłospis tworzony jest z uwzględnieniem diet stosowanych w żywieniu osób starszych (m.in. dieta bezmleczna, cukrzycowa). Wykonawca w przypadku alergii bądź nietolerancji pokarmowej któregokolwiek z uczestników projektu zastosuje zamienniki. Po uprzednim uzgodnieniu z zamawiającym.9. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy.10. Wykonawca w ramach zamówienia dostarcza obiad:a) drugie danie m.in.: warzywa sezonowe, pomidory, marchewka, ziemniaki, zamiennie ryż, różne rodzaje kasz, kopytka, makaron, dania mięsne np. sztuka mięsa, udziec kurczaka, pierś z indyka, pulpety w tym rybne, kotlety z piersi z kurczaka, gulasz, ryba gotowana, pierogi, naleśniki, knedle itp., marchewka gotowana, surówka z marchewki, z selera, warzywa na parze itp. b) Gramatura drugiego dania: porcja mięsa, 100-200g, mięso w formie mielonej 60g-100g, ziemniaki ugotowane 200g-350g, kasza, ryż po ugotowaniu od 170-220g, ryba pieczona, gotowana na parze 120-160g, surówka 200 g.11. Do obowiązków Wykonawcy realizowanych za pomocą personelu własnego należeć będzie przygotowanie, dostarczenie i porcjowanie gorącego posiłku do Klubu Seniora. Talerze i sztućce zapewnia Zamawiający.12. Wykonawca zobowiązuje się przygotować posiłki z produktów zakupionych we własnym zakresie.13. Wykonawca ma obowiązek przestrzegania zasad higieny przy sporządzaniu i dystrybucji posiłków i utrzymanie odpowiedniej temperatury posiłków oraz przewozu pojazdem dostosowanym do przewozu żywności.14. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczanych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek

ZP.271.3.2021

****************************
UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA
Sprostowanie BZP nr: 2021/BZP 00199128/01 z dnia: 2021-10-01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 4.3.10. Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert Przed zmianą:

Po zmianie:
zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 4.3.6. Waga (%) (Kryterium 2) Przed zmianą:
40
Po zmianie:
20,0
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 4.3.5. Nazwa kryterium (Kryterium 3) Przed zmianą:

Po zmianie:
aspekty społeczne
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 4.3.6. Rodzaj kryterium (Kryterium 3) Przed zmianą:

Po zmianie:
aspekty społeczne, w tym integracja zawodowa i społeczna osób, o których mowa w art. 94 ust. 1 ustawy
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 4.3.6. Waga (%) (Kryterium 3) Przed zmianą:

Po zmianie:
20,0
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 7.5. Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia Przed zmianą:
NIE
Po zmianie:
TAK
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 7.6. Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia Przed zmianą:

Po zmianie:
obejmujące, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty społeczne
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA VIII - PROCEDURA 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2021-10-04 12:00
Po zmianie:
2021-10-06 12:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2021-10-04 12:15
Po zmianie:
2021-10-06 12:15
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą:
2021-11-05
Po zmianie:
2021-11-04
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe
kody CPV 55321000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Pomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Pomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10383524 2024-04-02
godz. 14:00
Mazowieckie Usługa cateringowa świadczona w dniu 05.04.2024 r. w godzinach 10:00 – 19:00 w Warszawie przy ul. Chodakowskiej 35 w hali Labo Przedmiotem zamówienia jest jednorazowa usługa cateringu...
10379584 2024-04-05
godz. 12:00
Mazowieckie Realizacja usługi cateringowej w dniu 24.04.2024 r. w siedzibie Ministerstwa Funduszy i Polityki Regionalnej (adres: ul. Wspólna 2/4-sala 5114AB na 5. piętrze) w Warszawie
10381517 2024-04-09
godz. 22:59
Dolnośląskie DWNZKŚ.2711.76.2024.MP Postępowanie wykonawcze do umowy ramowej.-Spotkanie Dziekana WNZKŚ z Władzami innych wydziałów. PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 catering Zgodnie z załącznikiem 1 u...
10415226 2024-04-16
godz. 10:00
Śląskie Kompleksowa usługa cateringowa podczas Katowickiego Festiwalu Biegowego świadczona na rzecz AWF Katowice
10438486 2024-04-18
godz. 10:00
Mazowieckie Wykonywanie usług cateringowych dla potrzeb spotkań organizowanych w siedzibie Głównego Urzędu Statystycznego w Warszawie
10425433 2024-04-19
godz. 10:00
Mazowieckie 1. Przedmiotem zamówienia jest catering na wydarzenie „Absolwenci w branży” organizowane przez Biuro Karier Politechniki Warszawskiej.2. Zakres zadań w ramach usługi cateringowej ora...
10449254 2024-04-22
godz. 15:16
Kujawsko-Pomorskie ZZE.271.14.2024 Usługa cateringowa podczas Bydgoskiego Forum Energetycznego PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 catering podczas Bydgoskiego Forum Energetycznego w Młynach Rothera zgodnie z załą...
10462841 2024-04-25
godz. 15:00
Kujawsko-Pomorskie Wybór wykonawcy usługi cateringu na wydarzenie w Ratuszu Staromiejskim-uroczysta sesja Rady Miasta Torunia IX kadencji w dniu 07.05.2024 r. o godz. 10.00
10417971 2024-04-30
godz. 11:00
Śląskie Najem lokalu przeznaczonego na działalność gastronomiczną w formie cateringu w budynku Komendy Wojewódzkiej Policji w Katowicach przy ul. Józefa Lompy 19.
10323977 2024-05-10
godz. 12:00
Wielkopolskie KOMPLEKSOWA OBSŁUGA GASTRONOMICZNA I HANDLOWA IMPREZY PLENEROWEJ Dni Ziemi Krzyskiej W DNIU 06.07.2024 r. Główni Artyści występujący na imprezie: - Andrzej Piaseczny z zespołem II. Z...