Przetarg 12197884 - Usługa cateringowa: przygotowanie i dostawa gotowych...

   
Analizuj Zamówienie 12197884
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-04
przedmiot ogłoszenia
Usługa cateringowa: przygotowanie i dostawa gotowych posiłków dla Gminnego Przedszkola Leśne Ludki w Jaroszowej Woli.

1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu – przygotowanie i dos
tawa posiłków dla dzieci uczęszczających do Gminnego Przedszkola w Jaroszowej Woli. Posiłki, na które składa się: śniadanie, obiad dwudaniowy z kompotem lub napojem, podwieczorek.Wykonawca w ramach niniejszej umowy zobowiązany jest do:1) Przygotowania i dostawy posiłków dla dzieci przedszkolnych, w okresie od dnia 01.01.2026 r., do 31.12.2026 r.2) Przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa w szczególności zgodnie z normami HACCP, zbiorowego żywienia i wymogami sanitarno-epidemiologicznymi.3) Sporządzania posiłków z naturalnych produktów najwyższej jakości, z gwarancją świeżości artykułów i produktów, bez używania produktów typu instant lub wysoko przetworzonych dań gotowych lub posiłków typu „fast food” 4) Dostarczania posiłków odpowiednio zabezpieczonych, w szczególności w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków. Pojemniki i termosy muszą być szczelnie zamykane.5) Dostarczania posiłków do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego znajdującego się na parterze budynku w Gminnym Przedszkolu w Jaroszowej Woli przy ul. Głównej 23 A.6) Wydawania posiłków w opakowaniach zbiorczych, w podziale na 6 grup 25 osobowych dla Gminnego Przedszkola w Jaroszowej Woli — ilość wydanych posiłków potwierdzona będzie każdorazowo protokołem ich wydania, z wyszczególnieniem ilości dostarczonych posiłków i podpisami upoważnionych pracowników Gminnego Przedszkola w Jaroszowej Woli.7) Pobierania oraz przechowywania próbek dostarczonych posiłków przez okres 72 godz. od upływu dnia pobrania próbek.8) Na wniosek Zamawiającego umożliwić kontrolę etykiet produktów.9) Wykonawca zobowiązuje się do odbioru resztek pokonsumpcyjnych.10) Pojemniki do transportu żywności i do gromadzenia resztek pokonsumpcyjnych zapewnia Wykonawca.11) Za przestrzeganie przepisów HACCAP, zbiorowego żywienia, wymagań sanitarnoepidemiologicznych oraz ustawy o przeciwdziałaniu COVID-19 (w związku z świadczeniem usług cateringowych) odpowiada Wykonawca.12) Posiłki będą dostarczane codziennie od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy i innych dni wolnych od zajęć edukacyjnych z zachowaniem cyklu:13) Śniadanie - do godz. 8:00;14) Obiad i podwieczorek—do godz. 11:30;15) Szacowana dzienna liczba dzieci korzystających z żywienia wynosi maksymalnie 150 w okresie styczeń — grudzień.16) Łączna ilość posiłków objętych niniejszą umową może ulec zmniejszeniu, szczególnie przy uwzględnieniu nieobecności dzieci oraz czasowego ograniczenia funkcjonowania jednostek systemu oświaty w związku z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19 lub innych przyczyn.17) Zamawiający codziennie w godz. 7:30 — 8:00 będzie zgłaszał zapotrzebowanie na faktyczną liczbę posiłków zamawianych w danym dniu koordynatorowi ze strony Wykonawcy.18) Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia właściwych posiłków dla dzieci które mają zalecone diety pokarmowe. Zamawiający zgłaszać będzie na bieżąco rodzaje diet i ilość dzieci nimi objętych.19) Przygotowywane posiłki muszą być zgodne z wymaganiami dla danej grupy wiekowej wynikającymi z aktualnych norm żywienia dla populacji polskiej, wydanych przez Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego — Państwowego Zakładu Higieny oraz zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 roku a także Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.20) Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontrolowania jakości dostarczanych posiłków oraz sposobu ich transportowania.21) Wykonawca sporządza jadłospis, który obejmuje dania mięsne, półmięsne oraz jarskie, jak również uwzględnić urozmaicenie posiłków ze względu na sezonowość i święta.22) Wykonawca dostarczać będzie posiłki transportem własnym zgodnie z wymogami prawnymi Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej. Posiłki muszą być dostarczone w odpowiedniej temperaturze i z zachowaniem odpowiednich właściwości organoleptycznych.23) Wykonawca musi dysponować kuchnią z niezbędnym wyposażeniem (w odpowiednim stanie technicznym i sanitarnym) oraz wykwalifikowanym personelem posiadającym niezbędne badania lekarskie.24) Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność cywilną, administracyjną i karną za jakość dostarczanych posiłków oraz skutki ich nienależytego przygotowywania i transportu.

CUW.26.190.2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55523100
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy ,usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe