Przetarg 8347775 - USŁUGA CATERINGOWA POLEGAJĄCA NA PRZYGOTOWANIU I...

   
Analizuj Zamówienie 8347775 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2021-08-20
przedmiot ogłoszenia
USŁUGA CATERINGOWA POLEGAJĄCA NA PRZYGOTOWANIU I DOSTARCZENIU GORĄCYCH POSIŁKÓW DLA UCZESTNIKÓW DZIENNEGO DOMU POMOCY DLA SENIORÓW
W NISKU

Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa wyżywienia dziennego dla uczestników Dziennego Domu Pomocy dla seniorów w Nisku w formie cateringu na potrzeby realizacji projektu dofinansowanego ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014 - 2020, oś priorytetowa VII - IX RPO WP 2014 – 2020 realizowanego przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Nisku w ramach osi priorytetowej VIII Integracja społeczna, Nazwa działania - 8.3 Zwiększenie dostępu do usług społecznych i zdrowotnych. Usługa cateringowa wraz z dostawą obejmuje 30 uczestników DDP. Miejsce wykonania usługi: Dzienny Dom Pomocy dla seniorów w Nisku, ul. Fryderyka Chopina 31Zamawiający oczekuje elastyczności w dowozie gotowych posiłków . Przewidywana (szacunkowa) ilość obiadów w okresie objętym umową, to ok. 15 810 posiłków. Ilość zamawianych posiłków może ulec zmianie w związku z frekwencją uczestników placówki. Ilość może również ulec zmianie np. w związku z możliwym opóźnieniem rozpoczęcia działalności Dziennego Domu Pomocy w Nisku lub w związku z jego zamknięciem, którego wcześniej Zamawiający nie był stanie przewidzieć, a także w związku z sytuacją pandemiczną. Z uwagi na specyficzny rodzaj przedmiotu zamówienia nie ma możliwości dokładnego oszacowania liczby odbiorców świadczeń ani liczby posiłków. Nie osiągnięcie przez Wykonawcę maksymalnej liczby posiłków nie może spowodować jakichkolwiek roszczeń ze strony Wykonawcy. Przedmiot zamówienia zostanie wykonany w terminie od dnia podpisania umowy do 30.09.2023r.Zamawiający zastrzega możliwość przesunięcia terminu rozpoczęcia realizacji usług cateringowych w związku z przesunięciem rozpoczęcia działalności Dziennego Domy Pomocy dla seniorów w Nisku lub w związku z sytuacją niezależną od Zamawiającego, np. w związku z obostrzeniami wynikającymi z pandemii. Jeżeli w dniu podpisania umowy będzie obowiązywał na terenie Polski stan epidemii lub stan zagrożenia epidemicznego z powodu COVID-19 i w związku z tym wykonanie zamówienia będzie niemożliwe, termin rozpoczęcia świadczenia usługi ustala się na niezwłocznie po zniesieniu stanu epidemii lub stanu zagrożenia epidemicznego z powodu COVID –19 w Polsce

SFK.271.3.1.2021.III

****************************
UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA
Sprostowanie BZP nr: 2021/BZP 00162675/01 z dnia: 2021-08-27
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA VIII - PROCEDURA 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2021-08-30 10:00
Po zmianie:
2021-09-10 10:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2021-08-30 11:00
Po zmianie:
2021-09-10 11:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą:
2021-09-28
Po zmianie:
2021-10-09


****************************
UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA
Sprostowanie BZP nr: 2021/BZP 00175463/01 z dnia: 2021-09-09
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 3.7. Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne Przed zmianą:

Po zmianie:
https://jo.nisko.bip.gmina.pl/index.php?id=1022
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 4.1.5. Wartość zamówienia Przed zmianą:
300000,00
Po zmianie:
255555,56
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia Przed zmianą:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa wyżywienia dziennego dla uczestników Dziennego Domu Pomocy dla seniorów w Nisku w formie cateringu na potrzeby realizacji projektu dofinansowanego ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014 - 2020, oś priorytetowa VII - IX RPO WP 2014 – 2020 realizowanego przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Nisku w ramach osi priorytetowej VIII Integracja społeczna, Nazwa działania - 8.3 Zwiększenie dostępu do usług społecznych i zdrowotnych. Usługa cateringowa wraz z dostawą obejmuje 30 uczestników DDP. Miejsce wykonania usługi: Dzienny Dom Pomocy dla seniorów w Nisku, ul. Fryderyka Chopina 31Zamawiający oczekuje elastyczności w dowozie gotowych posiłków . Przewidywana (szacunkowa) ilość obiadów w okresie objętym umową, to ok. 15 810 posiłków. Ilość zamawianych posiłków może ulec zmianie w związku z frekwencją uczestników placówki. Ilość może również ulec zmianie np. w związku z możliwym opóźnieniem rozpoczęcia działalności Dziennego Domu Pomocy w Nisku lub w związku z jego zamknięciem, którego wcześniej Zamawiający nie był stanie przewidzieć, a także w związku z sytuacją pandemiczną. Z uwagi na specyficzny rodzaj przedmiotu zamówienia nie ma możliwości dokładnego oszacowania liczby odbiorców świadczeń ani liczby posiłków. Nie osiągnięcie przez Wykonawcę maksymalnej liczby posiłków nie może spowodować jakichkolwiek roszczeń ze strony Wykonawcy. Przedmiot zamówienia zostanie wykonany w terminie od dnia podpisania umowy do 30.09.2023r.Zamawiający zastrzega możliwość przesunięcia terminu rozpoczęcia realizacji usług cateringowych w związku z przesunięciem rozpoczęcia działalności Dziennego Domy Pomocy dla seniorów w Nisku lub w związku z sytuacją niezależną od Zamawiającego, np. w związku z obostrzeniami wynikającymi z pandemii. Jeżeli w dniu podpisania umowy będzie obowiązywał na terenie Polski stan epidemii lub stan zagrożenia epidemicznego z powodu COVID-19 i w związku z tym wykonanie zamówienia będzie niemożliwe, termin rozpoczęcia świadczenia usługi ustala się na niezwłocznie po zniesieniu stanu epidemii lub stanu zagrożenia epidemicznego z powodu COVID –19 w Polsce
Po zmianie:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa wyżywienia dziennego dla uczestników Dziennego Domu Pomocy dla seniorów w Nisku w formie cateringu na potrzeby realizacji projektu dofinansowanego ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020, oś priorytetowa VII-IX RPO WP 2014-2020 realizowanego przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Nisku w ramach Osi priorytetowej: VIII Integracja społeczna, Nazwa działania - 8.3 Zwiększenie dostępu do usług społecznych i zdrowotnych.
Usługa cateringowa wraz z dostawą obejmuje 30 uczestników DDP.
Miejsce wykonania usługi:
Dzienny Dom Pomocy dla seniorów w Nisku, ul. Fryderyka Chopina 31
Zamawiający oczekuje elastyczności w dowozie gotowych posiłków
Przewidywana (szacunkowa) ilość obiadów w okresie objętym umową, to ok. 14520 posiłków.Ilość zamawianych posiłków może ulec zmianie w związku z frekwencją uczestników placówki.Ilość może również ulec zmianie np. w związku z możliwym opóźnieniem rozpoczęcia działalności Dziennego Domu Pomocy w Nisku lub w związku z jego zamknięciem, którego
wcześniej Zamawiający nie był stanie przewidzieć, a także w związku z sytuacją pandemiczną. Z uwagi na specyficzny rodzaj przedmiotu zamówienia nie ma możliwości dokładnego oszacowania liczby odbiorców świadczeń ani liczby posiłków. Nie osiągnięcie przez Wykonawcę
maksymalnej liczby posiłków nie może spowodować jakichkolwiek roszczeń ze strony Wykonawcy. Przedmiot zamówienia zostanie wykonany w terminie od dnia podpisania umowy do 30.09.2023 r. Zamawiający zastrzega możliwość przesunięcia terminu rozpoczęcia realizacji usług cateringowych w związku z przesunięciem rozpoczęcia działalności Dziennego Domu Pomocy dla seniorów w Nisku lub w związku z sytuacją niezależną od Zamawiającego, np. w związku z obostrzeniami wynikającymi z pandemii. Jeżeli w dniu podpisania umowy będzie obowiązywał na terenie Polski stan epidemii lub stan zagrożenia epidemicznego z powodu COVID-19 i w związku z tym wykonanie zamówienia będzie niemożliwe, termin rozpoczęcia świadczenia usługi ustala się na niezwłocznie po zniesieniu stanu epidemii lub stanu zagrożenia epidemicznego z powodu COVID –19 w Polsce.
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA IX - POZOSTAŁE INFORMACJE 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 9.1. Informacje dodatkowe Przed zmianą:
nie dotyczy
Po zmianie:
W dokumencie SPECYFIKACJA WARUNKÓW ZAMÓWIENIA zmianie ulegają :
zapisy dotyczące przewidywanej ilości obiadów w okresie objętym umową, podstawa wykluczenia wykonawców, informacja o oświadczeniu wstępnym i podmiotowych środkach dowodowych, termin składania ofert i termin związania ofertą.

W dokumencie Załącznik nr 1 – OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA zmianie ulega: okres realizacji i liczba posiłków w czasie realizacji zamówienia

W dokumencie Załącznik nr 2 – FORMULARZ OFERTY zmianie ulega:
szacunkowa liczba posiłków w całym okresie trwania umowy

W dokumencie Załącznik nr 10 - PROJEKT UMOWY zmianie ulegają:
szacunkowa liczba posiłków w całym okresie trwania umowy, zmiana wynagrodzenia, kary umowne, oraz warunki zmiany umowy

W dokumencie INFORMACJA O KWOCIE JAKĄ ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA PRZEZNACZYĆ NA SFINANSOWANIE ZAMÓWIENIA, O KTÓREJ MOWA W ART. 222 UST. 4 USTAWY PRAWO ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH zmianie ulega kwota brutto zamówienia

W związku ze zmianą ogłoszenia zaktualizowane zostały dokumenty przetargowe, które załączono na stronie prowadzonego postępowania.
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w SWZ oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym - Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie.
2) Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów - Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie.
3) Sytuacji ekonomicznej lub finansowej - Zamawiający nie ustanawia warunku w tym zakresie.
4) Zdolności technicznej lub zawodowej - Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie i uzna, że warunek ten zostanie spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że:
a) posiada wiedzę i doświadczenie niezbędne do wykonania przedmiotu zamówienia, tj. jeżeli Wykonawca przedstawi wykaz usług wykonanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał należycie co najmniej 1 usługę polegającą na przygotowaniu i dostawie gorących posiłków (w formiecateringu) na kwotę co najmniej 30 000,00 zł brutto za 1 usługę oraz załączy dowody określające czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
b) dysponuje pracownikami posiadającymi uprawnienia i kwalifikacje, tj. dysponuje co najmniej 2 osobami zatrudnionymi na umowę o pracę na stanowisku niezbędnym do realizacji przedmiotu zamówienia (tj. czynności związane z przygotowaniem posiłków – kucharzy - kucharki, pomoc kuchenna oraz osoby dostarczające posiłki). Osoby wymienione powyżej powinny posiadać kwalifikacje do wykonywania zawodu, aktualne orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania pracy w kontakcie z żywnością i częstym kontaktem z ludnością.
Zamawiający dopuszcza łączne spełnienie warunku przez Wykonawców w stosunku do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w odniesieniu do warunku dotyczącego spełnienia warunku dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby składa wraz z ofertą zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów. W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, wykonawcy mogą polegać na zdolnościach podmiotów udostępniających zasoby, jeśli podmioty te wykonają usługi cateringowe, do realizacji których te zdolności są wymagane.
Po zmianie:
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w SWZ oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym - Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie.
2) Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów - Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie.
3) Sytuacji ekonomicznej lub finansowej - Zamawiający nie ustanawia warunku w tym zakresie.
4) Zdolności technicznej lub zawodowej - Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału
w postępowaniu w tym zakresie i uzna, że warunek ten zostanie spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że:
a) posiada wiedzę i doświadczenie niezbędne do wykonania przedmiotu zamówienia, tj. jeżeli Wykonawca przedstawi wykaz usług wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy;
b) dysponuje pracownikami posiadającymi uprawnienia i kwalifikacje, tj. dysponuje co najmniej 2 osobami zatrudnionymi na umowę o pracę na stanowisku niezbędnym do realizacji przedmiotu zamówienia (tj. czynności związane z przygotowaniem posiłków – kucharzy - kucharki, pomoc kuchenna oraz osoby dostarczające posiłki). Osoby wymienione powyżej powinny posiadać kwalifikacje do wykonywania zawodu, aktualne orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania pracy w kontakcie z żywnością i częstym kontaktem z ludnością.
Zamawiający dopuszcza łączne spełnienie warunku przez Wykonawców w stosunku do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w odniesieniu do warunku dotyczącego spełnienia warunku dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby składa wraz z ofertą zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów. W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, wykonawcy mogą polegać na zdolnościach podmiotów udostępniających zasoby, jeśli podmioty te wykonają usługi cateringowe, do realizacji których te zdolności są wymagane.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 5.6. Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu Przed zmianą:
Wykaz wykonanych usług cateringowych lub porównywalnych zgodnie z usługami stanowiącymi przedmiot zamówienia wykonanych nie wcześniej niż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich rodzaju, wartości, daty i miejsca wykonania oraz podmiotów na rzecz, których usługi te zostały wykonane oraz załączeniem dowodów określających, czy te usługi zostały wykonane należycie, przy czym dowodami, o których mowa są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane, a jeżeli Wykonawca z uzasadnionej przyczyny niezależnej od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – inne odpowiednie dokumenty. W przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych, nadal wykonywanych – referencje lub inne dokumenty potwierdzające należyte wykonanie powinny być wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed dniem składania ofert Wykaz osób skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia - w szczególności odpowiedzialnych za przygotowanie posiłków - wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia w zawodzie - niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami
Po zmianie:
Wykaz wykonanych usług cateringowych lub porównywalnych zgodnie z usługami stanowiącymi przedmiot zamówienia wykonanych nie wcześniej niż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich rodzaju, wartości, daty i miejsca wykonania oraz podmiotów na rzecz, których usługi te zostały wykonane oraz załączeniem dowodów określających, czy te usługi zostały wykonane należycie, przy czym dowodami, o których mowa są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane, a jeżeli Wykonawca z uzasadnionej przyczyny niezależnej od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – inne odpowiednie dokumenty. W przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych, nadal wykonywanych – referencje lub inne dokumenty potwierdzające należyte wykonanie powinny być wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed dniem składania ofert Wykaz osób skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia - w szczególności odpowiedzialnych za przygotowanie posiłków - wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia w zawodzie - niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami
Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast zaświadczenia, o którym mowa w SWZ w pkt. 5 ppkt. 2) zaświadczenia albo innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne, o którym mowa w SWZ w pkt. 4 ppkt. 3) lub odpisu albo informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, o których mowa w SWZ w pkt. 5 ppkt. 4) – składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że:
1) nie naruszył obowiązków dotyczących płatności podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne;
2) nie otwarto jego likwidacji, nie ogłoszono upadłości, jego aktywami nie zarządza likwidator lub sąd, nie zawarł układu z wierzycielami, jego działalność gospodarcza nie jest zawieszona ani nie znajduje się on w innej tego rodzaju sytuacji wynikającej z podobnej procedury przewidzianej w przepisach miejsca wszczęcia tej procedury
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 7.4. Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunków ich wprowadzenia Przed zmianą:
Umowa może być zmieniona w stosunku do złożonej Oferty na niżej wymienionych warunkach: w stosunku do wartości umowy: w razie zmiany urzędowej stawki podatku VAT – w celu dostosowania do aktualnie obowiązującej stawki – bez zmiany wartości netto usług objętych zmianą, jednak nie wcześniej niż po dacie rozpoczęcia jej obowiązywania. Zmiana umowy w tym zakresie może być wprowadzona na wniosek Wykonawcy w przypadku ograniczenia dostępności produktów, które mogą wpłynąć na wzrost uprzednio zaoferowanej ceny w celu dostosowania do aktualnie obowiązującej ceny, pod warunkiem przedłożenia Zamawiającemu dokumentu od producenta lub dystrybutora towaru potwierdzającego wzrost zapotrzebowania przy tożsamej wielkości produkcji, jak również kalkulację nowej ceny opartą na nowych okolicznościach w przypadku zmiany terminu wykonania przedmiotu umowy w przypadku wystąpienia nadzwyczajnych okoliczności niezależnych od stron Umowy stanowiących obiektywną przeszkodę w wykonaniu przedmiotu umowy w terminie - o okres trwania przeszkody w przypadku zmniejszenia zakresu przedmiotu zamówienia – w razie zaistnienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy w pierwotnym zakresie nie leży w interesie Zamawiającego lub interesie publicznym ograniczenia czy wstrzymania zakresu świadczenia usług cateringowych lub zmiany terminu usług lub terminu realizacji umowy w przypadku ograniczenia liczby odbiorców posiłków lub wstrzymania i/lub ograniczenia usług związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID – 19 i obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa lub w związku z sytuacją spowodowane przyczynami siły wyższej, tj. wystąpienie zdarzenia nagłego, nieprzewidywalnego i niezależnego od stron, uniemożliwiającego wykonanie zamówienia w całości lub w części, okresowo lub na stałe, któremu nie można zapobiec ani przeciwdziałać przy zachowaniu należytej staranności stron Dokonywanie istotnych zmian postanowień umowy zawartej pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą możliwe jest w przypadku, gdy potrzeba taka wyniknie w związku ze zmianą umowy o dofinansowanie realizacji Projektu nr RPPK.08.03.00-IP.01-18-050/20 lub treści innych dokumentów projektowych (w tym ustaw, rozporządzeń, Wytycznych). W przypadku niewykazania wpływu zmian na wzrost wynagrodzenia Zamawiający ma prawo odmówić zawarcia stosownego aneksu do czasu przedłożenia wymaganego uzasadnienia wraz z dokumentami potwierdzającymi zasadność żądania Wykonawcy. Nie stanowi zmiany umowy: zmiana danych związanych z obsługą administracyjno-organizacyjną Umowy (np. zmiana numeru rachunku bankowego zmiany danych teleadresowych, zmiany osób wskazanych do kontaktów między stronami. Wszelkie zmiany umowy wymagają zgody Zamawiającego oraz pod rygorem nieważności zachowania formy pisemnej w postaci aneksu i będą dopuszczalne w granicach normowania Ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych
Po zmianie:
. Umowa może być zmieniona w stosunku do złożonej Oferty na niżej wymienionych warunkach:
1) w stosunku do wartości umowy:
a) w razie zmiany urzędowej stawki podatku VAT – w celu dostosowania do aktualnie obowiązującej stawki – bez zmiany wartości netto usług objętych zmianą, jednak nie wcześniej niż po dacie rozpoczęcia jej obowiązywania. Zmiana umowy w tym zakresie może być wprowadzona na wniosek Wykonawcy
b) w przypadku ograniczenia dostępności produktów, które mogą wpłynąć na wzrost uprzednio zaoferowanej ceny w celu dostosowania do aktualnie obowiązującej ceny, pod warunkiem przedłożenia Zamawiającemu dokumentu od producenta lub dystrybutora towaru potwierdzającego wzrost zapotrzebowania przy tożsamej wielkości produkcji, jak również kalkulację nowej ceny opartą na nowych okolicznościach
2) w przypadku zmiany terminu wykonania przedmiotu umowy w przypadku wystąpienia nadzwyczajnych okoliczności niezależnych od stron Umowy stanowiących obiektywną przeszkodę w wykonaniu przedmiotu umowy w terminie - o okres trwania przeszkody
3) w przypadku zmniejszenia zakresu przedmiotu zamówienia – w razie zaistnienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy w pierwotnym zakresie nie leży w interesie Zamawiającego lub interesie publicznym
4) ograniczenia czy wstrzymania zakresu świadczenia usług cateringowych lub zmiany terminu usług lub terminu realizacji umowy w przypadku ograniczenia liczby odbiorców posiłków lub wstrzymania i/lub ograniczenia usług związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID - 19
i obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa lub w związku z sytuacją spowodowane przyczynami siły wyższej, tj. wystąpienie zdarzenia nagłego, nieprzewidywalnego i niezależnego od stron, uniemożliwiającego wykonanie zamówienia w całości lub w części, okresowo lub na stałe, któremu nie można zapobiec ani przeciwdziałać przy zachowaniu należytej staranności stron
5) W przypadku zmian wynagrodzenia opisanych § 4 ust. 1 pkt. 1 - 4 i ust. 10 – 14
2. Dokonywanie istotnych zmian postanowień umowy zawartej pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą możliwe jest w przypadku, gdy potrzeba taka wyniknie w związku ze zmianą umowy o dofinansowanie realizacji Projektu nr RPPK.08.03.00-IP.01-18-050/20 lub treści innych dokumentów projektowych (w tym ustaw, rozporządzeń, Wytycznych).
3. W przypadku niewykazania wpływu zmian na wzrost wynagrodzenia jak w ust. 1 pkt. 1-2 Zamawiający ma prawo odmówić zawarcia stosownego aneksu do czasu przedłożenia wymaganego uzasadnienia wraz
z dokumentami potwierdzającymi zasadność żądania Wykonawcy.
4. Nie stanowi zmiany umowy:
1) zmiana danych związanych z obsługą administracyjno-organizacyjną Umowy (np. zmiana numeru rachunku bankowego
2) zmiany danych teleadresowych, zmiany osób wskazanych do kontaktów między stronami.
5. Wszelkie zmiany do niniejszej umowy wymagają zgody Zamawiającego oraz pod rygorem nieważności zachowania formy pisemnej w postaci aneksu i będą dopuszczalne w granicach normowania Ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych.
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA VIII - PROCEDURA 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2021-09-10 10:00
Po zmianie:
2021-09-30 10:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2021-09-10 11:00
Po zmianie:
2021-09-30 10:30
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą:
2021-10-09
Po zmianie:
2021-10-29
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55520000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podkarpackie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podkarpackie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10320147 2024-03-28
godz. 09:00
Kujawsko-Pomorskie Świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostaw całodziennego żywienia dla pacjentów Specjalistycznego Szpitala Miejskiego im. Mikołaja Kopernika w Toruniu 1) Przedmiotem zamówie...
10341979 2024-03-29
godz. 09:00
Lubuskie „Usługa całodobowego żywienia pacjentów” Przedmiotem umowy jest realizacja przez Wykonawcę usługi całodobowego żywienia pacjentów Zamawiającego - w przewidywanej ilości okoł...
10319418 2024-03-29
godz. 09:00
Śląskie Usługa przygotowywania posiłków Szpitala Kolejowego w Wilkowicach-Bystrej 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania posiłków na rzecz pacjentów Szpitala Kolejowego w Wil...
10370621 2024-04-03
godz. 10:00
Podkarpackie Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Konferencji Prorektorów ds. Nauki Uczelni Przyrodniczych i Rolniczych organizowanej w Uniwersytecie Rzeszowskim Szczegółowy opis oraz s...
10300059 2024-04-03
godz. 12:00
Zachodniopomorskie Całodzienna usługa żywienia gości w Szpitalu Uzdrowiskowym Willa Fortuna” - s.p.z.o.z. z dzierżawą pomieszczeń kuchennych” Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa usługa żywie...
10377926 2024-04-04
godz. 08:00
Świętokrzyskie Świadczenie sukcesywnych dostaw artykułów spożywczych oraz cateringu dla Uczestników projektu „INTEURO - program integracji i aktywizacji zawodowej cudzoziemców w Województwie Świ...
10374971 2024-04-04
godz. 12:00
Podlaskie Usługi cateringowe dla uczestników demonstracji, organizatorów i wykładowców w ramach operacji „Nowoczesne technologie chowu i hodowli bydła ras mięsnych” etap 2 Część 1: Usł...
10371684 2024-04-05
godz. 08:00
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostarczenia gotowych potraw oraz zapewnienia obsługi dla ok. 100 osób w dniu 1 maja 2024 r. i ok. 100 osób w dniu 2 maja 2024 r. podc...
10376679 2024-04-05
godz. 10:00
Mazowieckie Świadczenie usług gastronomicznych oraz cateringowych na terenie Ośrodka w Rucianem – Nidzie wraz z prawem opcji Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomicznych oraz ...
10305937 2024-04-15
godz. 14:00
Mazowieckie Całodobowe świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów Szpitala Powiatowego Gajda – Med Sp. z o.o Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie całodobowego żywie...