Przetarg 7400317 - Usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 7400317
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2020-03-24 |
przedmiot ogłoszenia | Usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów Zakładu Opiekuńczo- Leczniczego Numer referencyjny: Nr sprawy ZP 2/PZP /2020 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów Zakładu Opiekuńczo – Leczniczego DOM POLSKIEGO CZERWONEGO KRZYŻA , ul. Olszańska 5, 31-513 Kraków. 2. Usługa, o której mowa w ust. 1, zawiera przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla pacjentów ZOL wraz z odbiorem odpadów pokonsumpcyjnych i zapewnieniu ich utylizacji. 3. Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie w pomieszczeniach znajdujących się w dyspozycji Wykonawcy i przy pomocy urządzeń znajdujących się w jego dyspozycji („Kuchnia Wykonawcy”). 4. Wykonawca przygotuje i dostarczy posiłki w liczbie wynikającej z aktualnych potrzeb Zamawiającego. Zamawiający zamówi posiłki w ilości nie mniejszej niż o 10% i nie większej o 10% od ilości określonych w załączniku 1 A do SIWZ. 5. Wykonawca musi dysponować odpowiednim systemem teleinformacyjnym (telefon, e-mail, fax ) służącym do zarządzania procesem produkcji, zamawiania i rozliczania posiłków, pozwalającym na uzyskiwania jednoznacznych danych o ilościach i rodzajach posiłków oraz ich wartości dietetycznej (gramatury, wartości kaloryczne), a także pozwalającym na zindywidualizowane zamawiania posiłków dla poszczególnychpacjentów oraz wybór diet i menu. Szczegółowe warunki zamówienia określa załącznik 1 A do SIWZ. 6. Wykonawca prowadzi dokumentację ilości i rodzajów wydawanych posiłków z uwzględnieniem ich gramatury i wartości kalorycznych, a także terminów dostaw. Dokumentację tę Wykonawca udostępnia przedstawicielowi Zamawiającego na bieżąco. 7. Wykonawca musi dysponować należycie wykwalifikowanym i dostatecznie licznym personelem zapewniającym poprawne wykonanie usługi. 8. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia niezwłocznie po zawarciu umowy i aktualizowania imiennych list członków personelu wykonującego usługę wraz z oznaczeniem wykonywanych czynności. 9. Zamawiający wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę pracowników przewidzianych do realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę w szczególności przy wykonywaniu czynności przygotowywania posiłków. 10. W zakresie nieuregulowanym przez Zamawiającego, stosuje się załączniki do Zarządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z 24 czerwca 1974 r. w sprawie ustalenia racji pokarmowych w całodziennym wyżywieniu określonych grup ludności (Dz. Urz. MZiOS z 1974 r., nr 16 poz. 69) oraz wykaz norm dziennych racji pokarmowych dla zakładów służby zdrowia opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie. **************************** UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA Sprostowanie BZP nr: 540056581-N-2020 z dnia: 2020-04-01 Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst: Numer sekcji: IV.6 Punkt: 1) W ogłoszeniu jest: Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: data: 2020-04-01 godz. 08:30 W ogłoszeniu powinno być: Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: data: 2020-04-03 godz. 08:30 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55322000, 55520000, 55521200 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Małopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Małopolskie |