Przetarg 7400317 - Usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów...

   
Analizuj Zamówienie 7400317 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2020-03-24
przedmiot ogłoszenia
Usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów Zakładu Opiekuńczo- Leczniczego
Numer referencyjny: Nr sprawy ZP 2/PZP
/2020

1. Przedmiotem zamówienia jest usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów Zakładu Opiekuńczo – Leczniczego DOM POLSKIEGO CZERWONEGO KRZYŻA , ul. Olszańska 5, 31-513 Kraków.
2. Usługa, o której mowa w ust. 1, zawiera przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla pacjentów ZOL wraz z odbiorem odpadów pokonsumpcyjnych i zapewnieniu ich utylizacji.
3. Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie w pomieszczeniach znajdujących się w dyspozycji Wykonawcy i przy pomocy urządzeń znajdujących się w jego dyspozycji („Kuchnia Wykonawcy”).
4. Wykonawca przygotuje i dostarczy posiłki w liczbie wynikającej z aktualnych potrzeb Zamawiającego. Zamawiający zamówi posiłki w ilości nie mniejszej niż o 10% i nie większej o 10% od ilości określonych w załączniku 1 A do SIWZ.

5. Wykonawca musi dysponować odpowiednim systemem teleinformacyjnym (telefon, e-mail, fax ) służącym do zarządzania procesem produkcji, zamawiania i rozliczania posiłków, pozwalającym na uzyskiwania jednoznacznych danych o ilościach i rodzajach posiłków oraz ich wartości dietetycznej (gramatury, wartości kaloryczne), a także pozwalającym na zindywidualizowane zamawiania posiłków dla poszczególnychpacjentów oraz wybór diet i menu. Szczegółowe warunki zamówienia określa załącznik 1 A do SIWZ.
6. Wykonawca prowadzi dokumentację ilości i rodzajów wydawanych posiłków z uwzględnieniem ich gramatury i wartości kalorycznych, a także terminów dostaw. Dokumentację tę Wykonawca udostępnia przedstawicielowi Zamawiającego na bieżąco.
7. Wykonawca musi dysponować należycie wykwalifikowanym i dostatecznie licznym personelem zapewniającym poprawne wykonanie usługi.
8. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia niezwłocznie po zawarciu umowy i aktualizowania imiennych list członków personelu wykonującego usługę wraz z oznaczeniem wykonywanych czynności.
9. Zamawiający wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę pracowników przewidzianych do realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę w szczególności przy wykonywaniu czynności przygotowywania posiłków.
10. W zakresie nieuregulowanym przez Zamawiającego, stosuje się załączniki do Zarządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z 24 czerwca 1974 r. w sprawie ustalenia racji pokarmowych w całodziennym wyżywieniu określonych grup ludności (Dz. Urz. MZiOS z 1974 r., nr 16 poz. 69) oraz wykaz norm dziennych racji pokarmowych dla zakładów służby zdrowia opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie.

****************************
UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA
Sprostowanie BZP nr: 540056581-N-2020 z dnia: 2020-04-01
Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst:
Numer sekcji: IV.6
Punkt: 1)
W ogłoszeniu jest:
Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
data: 2020-04-01 godz. 08:30
W ogłoszeniu powinno być:
Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
data: 2020-04-03 godz. 08:30
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55322000, 55520000, 55521200
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Małopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10383094 2024-04-04
godz. 23:59
Lubuskie Przeprowadzenie szkoleń cyfrowych zgodnie z ramą kompetencji informatycznych i informacyjnych DigComp (Digital Competence Framework - DCF) na poziomach A (podstawowy), B (średniozaawansow...
10399963 2024-04-11
godz. 23:59
Śląskie Zapytanie ofertowe na usługi cateringowe dla projektu OWES obszaru południowego realizowanego w ramach Programu Fundusze Europejskie dla Śląskiego 2021-2027współfinansowanego ze środk...
10374646 2024-04-12
godz. 09:00
Śląskie Przygotowanie oraz dostawa posiłków i napojów dla mieszkańców DPS 1. Przedmiotem i zakresem zamówienia jest przygotowanie oraz dostawa posiłków i napojów dla mieszkańców Domu Pom...
10395520 2024-04-12
godz. 11:00
Śląskie Przygotowywanie oraz wydawanie gorących posiłków dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Dąbrowie Górniczej korzystających z pomocy społecznej w roku 2024 1. Przedmiot...
10439924 2024-04-23
godz. 13:00
Dolnośląskie Na podstawie art. 7 ust. 9 w związku z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służ...
10448075 2024-04-24
godz. 08:00
Dolnośląskie WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 51 „KOLOROWY POCZĄTEK” WE WROCŁAWIU 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia zbiorowego, w Przedszkolu n...
10439051 2024-04-24
godz. 10:00
Podkarpackie POSIŁKI DLA UCZESTNIKÓW PROJEKTU „PORA NA DOM SENIORA” Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostawa posiłków w formie zestawów (śniadanie i obiad dwudaniowy z kompotem) ...
10454021 2024-04-25
godz. 23:59
Lubelskie Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie grupowego szkolenia z zakresu kompetencji cyfrowych, w ramach zadania pn. dopasowana i elastyczna oferta uczenia się, zgodna z wynikami audytu u...
10447514 2024-05-07
godz. 12:00
Warmińsko-Mazurskie Część A Szkolenia zawodowe Organizacja i realizacja szkoleń zawodowych dla uczniów i nauczycieli, wraz z zapewnieniem egzaminów, cateringu i dojazdów Szczegółowy opis zamówienia w ...
10428691 2024-05-16
godz. 10:00
Śląskie Zadanie: Catering – przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentów Przedmiotem zamówienia jest catering – przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywie...