Przetarg 8138605 - Usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8138605
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2021-05-16 |
przedmiot ogłoszenia | Usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów Zakładu Opiekuńczo – Leczniczego, 1. Przedmiotem zamówienia jest świadcze nie całodziennych usług żywienia pacjentów Zakładu Opiekuńczo – Leczniczego znajdującego się przy ul. Olszańskiej 5, 31-513 Kraków polegających na sukcesywnym przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków wraz z dostawą produktów żywnościowych (dodatków białkowych i depozytów) niezbędnych do całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów ZOL.2. Usługa obejmuje dostarczanie posiłków w czystych pojemnikach zbiorczych (posiłki nieporcjowane) do Kuchni ZOL w ilościach wynikających z liczby hospitalizowanych pacjentów z uwzględnieniem wymogów Zamawiającego i zaleceń dietetycznych Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. 3. Zamawiający dokonuje czynności porcjowania posiłków, dystrybucji do pacjenta, odbioru naczyń i usuwania resztek posiłków.4. Wykonawca zobowiązany jest do świadczenia usługi zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa, w szczególności z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2019r.poz. 1252 ze zm.).5. W zakresie nieuregulowanym przez Zamawiającego, stosuje się załączniki do Zarządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z 24 czerwca 1974 r. w sprawie ustalenia racji pokarmowych w całodziennym wyżywieniu określonych grup ludności (Dz. Urz. MZiOS z 1974 r., nr 16 poz. 69) oraz wykaz norm dziennych racji pokarmowych dla zakładów służby zdrowia opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie.6. zamawiający wymaga, aby osoby realizujące usługę objętą przedmiotem zamówienia były zatrudnione przez Wykonawcę jako jego pracownicy w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy (t.j. Dz.U. 2020 poz. 1320 z późn. zm.), na odpowiednim do rodzaju ich pracy stanowisku, co najmniej przez okres realizacji przedmiotu zamówienia. Obowiązek ten dotyczy w szczególności następujących czynności: gotowanie potraw.Szczegółowy opis zawiera załącznik do SWZ 5/PZP/2021 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Małopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Małopolskie |