Przetarg 9688222 - Szkolenie Menadżer Gastronomii. 1. Przedmiot zamówienia...

   
Analizuj Zamówienie 9688222 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2023-05-19
przedmiot ogłoszenia
Szkolenie Menadżer Gastronomii.

1. Przedmiot zamówienia obejmuje przeprowadzenia szkolenia Menadżer Gastronomii dla 30 osób w d
niach 19.06-23.06.2023 r. 2. Wymagania Zamawiającego:1) Szkolenie organizowane będzie we wskazanym przez Zamawiającego obiekcie hotelowo - gastronomicznym na terenie Polski. 2) Zamawiający zobowiązuje się zapewnić odpowiednie sale szkoleniowe z urządzeniami audiowizualnymi i w porze wieczornej możliwość korzystania z kuchni oraz sprzętu kuchennego do przygotowywania dań regionalnych.3) Wykonawca zobowiązany jest przeprowadzić szkolenie z wykorzystaniem własnego sprzętu niezbędnego przy takim typie szkoleniu w ilości zapewniającej praktyczny udział w zajęciach wszystkim uczestnikom szkolenia.4) Zajęcia przeprowadzi trzech trenerów, po jednym na każdą grupę liczącą 10 osób. Łącznie w szkoleniu weźmie udział 30 osób. 5) Szkolenie odbędzie się w dniach 19.06-23.06.2023 r. W każdym z tych dni odbędzie się 10 godzin szkolenia każdej z grup. Łączny czas szkolenia wyniesie 150 godzin - trzy grupy po 50 godzin dla każdej grupy.6) W pierwsze cztery dni szkolenia w porze od 19:00 do 21:00 studenci będą uczestniczyć w przygotowywaniu dań przypisanych do danego regionu Polski. W każdym z tych dni przygotowywane będzie jedno z zaproponowanych przez Wykonawcę dań.7) Zakres szkolenia obejmuje co najmniej następujące zagadnienia:- Rola i atrybuty profesjonalnego menadżera: istota i style zarządzania w gastronomii, cechy dobrego przywódcy, mechanizm budowania autorytetu, reguły efektywnych negocjacji, techniki i strategie negocjacyjne, komunikacja z personelem. - Określenie zapotrzebowania menadżerskiego właścicieli lub inwestorów, charakter lokalu (podział branży HoReCa), wybór odpowiedniej lokalizacji, uwarunkowania okolicy, relacje sąsiedzkie, wybór formy prawnej przedsiębiorstwa (jednoosobowa działalności gospodarcza, spółka cywilna, spółka prawa handlowego (spółka z o. o., inne). Wady i zalety, rodzaje podatków i stawki w gastronomii, wybór odpowiednie grupy docelowej.- Biznes Plan, główne założenia finansowe, analiza SWOT, przeprowadzenie rachunku wyników, stworzenie symulacji obrotowej, podsumowanie wszelkich wydatków, wzory druków i dokumentów ewidencjonowania obrotów.- Food Cost i Beverage Cost, sposoby rozliczania się z inwestorem, dobór materiałów budowlanych i wykończeniowych, wystrój lokalu, analiza technicznych uwarunkowań proponowanego lub wybranego lokalu, wstępne zakreślenie punktów produkcyjnych, sprzedażowych, konsumpcyjnych i sanitarnych miejsca, konsultacja z technologiem żywienia, zlecenia wykonania planu technologicznego w oparciu o plany budowlane i pełną inwentaryzację budowlaną, świetlenie i nagłośnienie lokalu gastronomicznego, wentylacja i klimatyzacja w lokalu gastronomicznym, zarys systemu HACCP.- Rodzaje menu, standardy obowiązujące w karcie menu, określenie systemu zarządzania lokalem gastronomicznym, hierarchia pracownicza, specyfika zatrudnienia w gastronomii i hotelarstwie.- Forma prawna zatrudnienia: umowa o pracę, umowa zlecenie, umowa o dzieło, aspekty prawne, koszty, uprawnienia i obowiązki obydwu stron, metody i instrumenty motywacji personelu, systemy premiowe, prowizyjne i inne, oszustwa i kradzieże pracowników gastronomii; sposób zwalczania i eliminowania negatywnych działań pracowników.- Określenie szaty graficznej miejsca, strona internetowa - na co zwrócić uwagę, plan kampanii reklamowej: podstawowe założenia, budżet, środki, reklama w mediach, stawki, metody działania, media społecznościowe - wpływ i wykorzystanie w branży HoReCa, działania public relations w gastronomii, darketing szeptany w branży HoReCa, zasady budowanie lojalności konsumenckiej, potęga marketingu wewnętrznego w gastronomii i hotelarstwie.- Urządzenia gastronomiczne i ich serwis, producenci i firmy dystrybuujące, drobny sprzęt kuchenny i barowy, zakup, zasadność, wybór odpowiednich marek, bar i miksologia, sommelierstwo, obsługa konsumenta, podstawowe zasady sztuki kelnerskiej, remanenty - zasadność i metody.

DZP.290.34.2023

****************************
UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA
Sprostowanie BZP nr: 2023/BZP 00234506/01 z dnia: 2023-05-26
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA VIII - PROCEDURA 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2023-05-29 09:00
Po zmianie:
2023-06-01 09:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2023-05-29 09:30
Po zmianie:
2023-06-01 09:30
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą:
2023-06-27
Po zmianie:
2023-06-30
branża Edukacja, szkolenia
podbranża kursy i szkolenia inne, szkolenia zawodowe
kody CPV 80000000, 80510000, 80530000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: kursy i szkolenia inne , szkolenia zawodowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10330818 2024-04-15
godz. 10:00
Mazowieckie Przygotowanie i przeprowadzenie dwudniowego szkolenia pt. „Nowoczesna, zdrowa, ekologiczna, regionalna i społecznie odpowiedzialna kuchnia”. Usługa przygotowania i przeprowadzenia dwu...
10428589 2024-04-17
godz. 15:00
Wielkopolskie Przeprowadzenie szkolenia indywidualnego, w zakresie: Kurs florystyczny podstawowy dla 1 osoby bezrobotnej, finansowane ze środków FP, w ramach procedury rozeznania rynku, którego wartoś...
10423725 2024-04-17
godz. 23:59
Mazowieckie część 1 - 1. Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa realizacja usługi szkoleniowej tj. przygotowanie i przeprowadzenie szkoleń z zakresu wskazanego w tabeli nr 1 dla uczniów/uczennic...
10425779 2024-04-18
godz. 08:00
Świętokrzyskie Przedmiotem zamówienia jest realizacja szkolenia zawodowego „Pracownik administracyjnobiurowy z elementami zielonej i białej gospodarki” dla 12 Uczestników Projektu "Skuteczni w dzia...
10426529 2024-04-18
godz. 09:00
Małopolskie Przygotowanie i przeprowadzenie szkoleń i warsztatów w formie stacjonarnej szkoły letniej dla doktorantów Szkoły Doktorskiej Uniwersytetu Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie, dalej: U...
10426558 2024-04-18
godz. 10:00
Podkarpackie 1. Przedmiotem zamówienia jest prowadzenie zajęć muzycznych. CPV 80000000-4 usługi edukacyjne i szkoleniowe. Wsparcie dla uczestników projektu „Aktywny Senior - Radość Życia” kor...
10427405 2024-04-19
godz. 09:00
Lubelskie Świadczenie usług edukacyjnych na terenie działania O/ZUS w Lublinie i w Biłgoraju w zakresie zagrożeń, które mogą być przyczyną wypadków przy pracy i chorób zawodowych oraz spos...
10451668 2024-04-22
godz. 13:00
Mazowieckie Świadczenie usługi szkoleniowej obejmującej udostępnienie pracownikom Państwowego Gospodarstwa Wodnego Wody Polskie, 1410 kont do szkoleń okresowych w zakresie BHP w formie e-learningu...
10444891 2024-04-23
godz. 11:00
Małopolskie Przygotowanie i przeprowadzenie szkolenia pn. Magazynier z obsługą wózka jezdniowego z wymianą butli gazowej wraz z egzaminem dla maksymalnie 5 osób bezrobotnych w jednej edycji kursowe...
10448646 2024-04-30
godz. 00:00
Lubelskie wyłonienie partnerstw lokalnych oraz przygotowanie i realizację inicjatyw lokalnych z dziedziny edukacji kulturowej skierowanych do młodzieży w ramach lubelskiej edycji Programu Bardzo M...