Zlecenie 8282929 - SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA 1. NAZWA...
(zakończone) | Zamówienie 8282929|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-07-21 |
przedmiot zlecenia | SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA 1. NAZWA PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi hotelarsko-rest auracyjnej wraz z zapewnieniem sali warsztatowej na potrzeby spotkania sieciującego Akademii Liderów Lokalnych obejmującej zapewnienie noclegu, wyżywienia oraz sali warsztatowej dla 22 osób. 2. INFORMACJE OGÓLNE • w spotkaniu sieciującym będzie brało udział 20 uczestników ALL, 1 prowadzący spotkanie oraz 1 przedstawiciel zamawiającego, łącznie 22 osoby • konieczna jest obecność przedstawiciela wykonawcy podczas czasu realizacji usługi, celem bieżącego rozwiązywania pojawiających się ewentualnych problemów • wykonawca w ramach usługi zobowiązuje się zapewnić personel do obsługi technicznej, obsługi restauracyjnej oraz wyznaczyć osobę do kontaktów roboczych pomiędzy wykonawcą i zamawiającym. 2. TERMIN WYKONANIA USŁUGI W ramach ww. usługi planuje się przeprowadzenie dwudniowego spotkania (piątek-sobota) w terminie 3-4.09.2021r., z godzinami zakwaterowania: • piątek 09:00 – 10:00 – zakwaterowanie uczestników • sobota 14.30 - zakończenie i wykwaterowanie. Zamawiający zastrzega możliwość zmiany daty spotkania na termin nie późniejszy niż 30.11.2021 r. 3. LOKALIZACJA OBIEKTU • obiekt powinien znajdować się w województwie lubuskim • obiekt powinien być położony poza zwartą zabudową miejską, w lokalizacji atrakcyjnej krajobrazowo • obiekt nie powinien znajdować się w pobliżu ruchliwej trasy, drogi, gdyż może to negatywnie wpływać na komfort pracy i wieczornego wypoczynku grupy • obiekt powinien znajdować się nie dalej niż 85 km od Zielonej Góry (odległość drogowa). 4. SZCZEGÓŁOWY OPIS DOTYCZĄCY BAZY NOCLEGOWEJ a) obiekt musi: • dysponować pokojami oraz infrastrukturą dostosowaną do potrzeb osób niepełnosprawnych • posiadać bezpłatny parking dla uczestników na minimum 8 samochodów osobowych • w godzinach nocnych od godz. 22.00 do godz. 6.00 gwarantuje wypoczynek uczestnikom szkoleń, niezakłócony hałasami i odbywającymi się imprezami, spotkaniami towarzyskimi np. wesela, itp. • zakwaterowanie powinno odpowiadać standardowi hotelowemu min. 3 gwiazdek lub równoważnemu zgodnie z rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz. U. z 2017 r., poz. 2166) • na drzwiach wejściowych do budynku oraz wewnątrz obiektu, ze szczególnym uwzględnieniem drzwi sali warsztatowej, musi istnieć możliwość zawieszenia informacji o odbywającym się spotkaniu i o jego współfinansowaniu b) nocleg powinien: • być przeznaczony dla 22 osób (20 uczestników spotkania, 1 prowadzącego spotkanie oraz 1 przedstawiciela Zamawiającego) • powinien znajdować się na terenie obiektu, w którym będzie wykonywana usługa • nie dopuszcza się zakwaterowania części uczestników w innym (współpracującym) ośrodku/hotelu • pokoje zostaną udostępnione w pierwszym dniu pobytu od godz. 9.00 i w ostatnim dniu pobytu do godziny 14.30 • w pokojach musi znajdować się łazienka, wc. Zamawiający zastrzega sobie możliwość rezerwacji: • max. sześciu pokoi 1-osobowych • ośmiu pokoi 2-osobowych • liczba poszczególnych pokoi, do uzgodnienia – po przeprowadzeniu procesu rekrutacji • zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia liczby uczestników, w terminie 3 dni przed rozpoczęciem spotkania. 5. SZCZEGÓŁOWY OPIS WYMAGAŃ DLA USŁUGI WYŻYWIENIA Usługa wyżywienia powinna spełniać następujące kryteria: • powinna być świadczona na terenie obiektu, w którym będzie wykonywane zamówienie; • usługa wyżywienia powinna obejmować: pierwszego dnia – 3 przerwy kawowe, obiad, kolację drugiego dnia – śniadanie, 2 przerwy kawowe, obiad a) przerwa kawowa: podczas przerw kawowych zostaną podane ciepłe napoje, tj. kawa, herbata podawane w samowarze lub dzbankach (trzymających temperaturę), mleko, cukier, cytryna pokrojona, soki owocowe 2 rodzaje - podawane w szklanych dzbankach, (100% soku z owoców w kartonach – nie napoje), woda: gazowana i niegazowana - w butelkach 0,5 l/os., dwa rodzaje ciasta, po 120g każdego na osobę, 3 rodzaje owoców krajowych sezonowych (preferowane jabłka, śliwki, gruszki, winogrona) oraz warzywne przekąski (np. marchewka, seler naciowy) b) śniadania i kolacje • śniadania i kolacje winny być serwowane w formie „stołu szwedzkiego” • śniadania i kolacje powinny zawierać przynajmniej: patery wędlin, patery serów, min. 1 danie na ciepło, świeże warzywa, sałatki, pieczywo mieszane (min. 3 rodzaje), masło, ciepłe i zimne napoje, 2 rodzaje jogurtów, musli + ciepłe mleko do musli c) obiad • obiad powinien być podawany w formie obiadu zasiadanego w każdym dniu spotkania • na każdy dzień spotkania powinny być zaproponowane dwa rodzaje dań głównych - mięsne i bezmięsne (do wyboru przez uczestników spotkania) • menu obiadowe, powinno składać się przynajmniej z: 1 zupy, 1 ciepłego dania głównego, 2 rodzajów surówek, 2 rodzajów soków (100% soku z owoców w kartonach – nie napoje) podawanych w szklanych dzbankach oraz wody mineralnej gazowanej i niegazowanej • menu uwzględniać będzie ewentualne specjalne potrzeby wynikające ze stanu zdrowia zgłoszone podczas rekrutacji uczestników spotkania i zostanie uzgodnione po podpisaniu umowy. 6. SZCZEGÓŁOWY OPIS WYMAGAŃ DO SALI WARSZTATOWEJ • sala winna spełniać wszystkie wymagania bezpieczeństwa i higieny pracy stawiane pomieszczeniom, w których organizowane są spotkania i szkolenia • sala winna odpowiadać standardom konferencyjno-szkoleniowym, tj.: powinna być przystosowana do liczby osób biorących udział w spotkaniu, max 22 osób powinna być dostosowana do osób niepełnosprawnych musi znajdować się w miejscu zakwaterowania powinna być wyposażona w niezbędny sprzęt audiowizualny: ekran, projektor multimedialny flipchart z kartkami papieru i kompletem sprawnych pisaków na sali powinno być przygotowane miejsce na catering kawowy sala musi być przestronna, widna (z dostępem do światła dziennego), cicha (usytuowana w miejscu zapewniającym swobodne prowadzenie zajęć, m.in. znajdująca się poza strefą jadalną), odizolowana od dostępu osób postronnych i przypadkowych) sala będzie wyposażona w dozownik z płynem dezynfekcyjnym do rąk. 7. PROCEDURY SANITARNE ZWIĄZANE Z PANDEMIĄ COVID-19 Wykonawca zapewnia, że wszystkie procedury sanitarne związane z pandemią Covid-19 będą przestrzegane we wszystkich częściach hotelu związanych z realizacją usługi zgodnie ze stanem prawnym obowiązującym na dzień wykonania usługi. Przedmiot zamówienia jest współfinansowany ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego – Lubuskie 2020 z zakresu Osi Priorytetowej 7 Równowaga społeczna, Działania 7.6 Wsparcie dla OWES i ROPS we wzmacnianiu sektora ekonomii społecznej, Poddziałania: 7.6.2 Koordynacja ekonomii społecznej, w ramach projektu pt. „Efekt Synergii – koordynacja lubuskiej ekonomii społecznej”. |
branża | Gastronomia, catering, Turystyka, wypoczynek, hotelarstwo, sport |
podbranża | usługi restauracyjne, hotelarstwo |
kody CPV | 55000000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubuskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubuskie |