Przetarg 12191248 - Świadczenie usługi wyżywienia dla uczestników Dziennego...
| Analizuj | Zamówienie 12191248 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-02 |
| przedmiot ogłoszenia | Świadczenie usługi wyżywienia dla uczestników Dziennego Domu SENIOR w roku 2026 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi przygotowania i dostawy transportem wykonawcy ciepłych, gotowych posiłków dla uczestników Dziennego Domu SENIOR w Gminie Janikowo (według załącznika nr 6 - Opis przedmiotu zamówienia). 2. Przez usługę wyżywienia rozumie się przygotowanie obiadów oraz dostawę do siedziby Dziennego Domu Senior w Janikowie (ul. Dworcowa 1, 88 – 160 Janikowo dalej zwany DDP). Zamawiający dokona zamówienia maks. 35 obiadów dziennie. Przewidywana liczba posiłków to szacunkowo 8785 sztuk posiłków rocznie – szacunkowo 35 dziennie. Minimalny zakres zamówienia wyniesie co najmniej 30% ilości szacunkowych określonych w Opisie przedmiotu zamówienia. 3. Wymaga się aby posiłki były ciepłe, temperatura po dostarczeniu zgodna z obowiązującymi normami, świeże, codziennie gotowane, przygotowywane z zachowaniem norm kalorii, składników pokarmowych, wartości odżywczych , mineralno – witaminowych, obowiązujących przy żywieniu osób dorosłych, a także właściwości walorów smakowych. Z uwagi na profil działalności, preferuje się posiłki gotowane w odróżnieniu od smażonych. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. 4. Wykonawca zobowiązany jest do: - Przygotowania posiłków zgodnie z procedurami niezbędnymi do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia z uwzględnieniem zapisów określonych w ustawie z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2023.1448). Stosowania tylko takich środków spożywczych, które spełniają wymagania ustalone w przepisach. - Dostarczania posiłków transportem spełniającym warunki sanitarne, w specjalistycznych termosach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przywożonych potraw.- Przestrzegania podczas przygotowywania posiłków ogólnych zaleceń i zasad racjonalnego żywienia wynikających z aktualnych norm żywienia dla populacji polskiej, zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki Podawania tylko takich środków spożywczych, które spełniają wymagania, ustalone w przepisach, wydanych w drodze rozporządzenia przez właściwego ministra zdrowia. Przygotowania posiłków urozmaiconych, z wykluczeniem półproduktów, na bazie produktów najwyższej jakości oraz z uwzględnieniem najlepszych tradycji kulinarnych. Zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych, wskazanych przez Zamawiającego. MGOPS.PS.271.3.2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55300000, 55321000, 55520000, 55521200 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Kujawsko-Pomorskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Kujawsko-Pomorskie |