Przetarg 12191207 - Świadczenie usługi wyżywienia dla uczestników Dziennego...

   
Analizuj Zamówienie 12191207
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-02
przedmiot ogłoszenia
Świadczenie usługi wyżywienia dla uczestników Dziennego Domu SENIOR w roku 2026

1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na przygotowaniu i dostarczaniu transportem
Wykonawcy obiadów dwudaniowych dla uczestników Dziennego Domu Senior w Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej w Ciechanowie. 2. Zamówienie obejmuje codzienne przygotowywanie gorących posiłków w postaci obiadów dwudaniowych oraz ich dostarczanie środkiem transportu Wykonawcy – we wszystkie dni robocze (oprócz sobót, niedziel i świąt), w ilości wskazanej poprzedniego dnia przez Odbiorcę – pisemnie lub telefonicznie do godziny 14:00 3. Szacunkowa dzienna ilość dostarczanych obiadów – do 30 sztuk. Przewiduje się, że w czasie realizacji zamówienia 12 miesięcy tj. od 02.01.2026r. do 31.12.2026r. wydanych zostanie około 6120 posiłków. Ilość zamawianych posiłków może ulec zmianie w związku z frekwencją osób korzystających z tej formy pomocy i ilością dni roboczych placówki. Z racji zmniejszenia liczby wydawanych posiłków Wykonawcy nie przysługują roszczenia względem Odbiorcy. Zamawiający zapłaci należność za faktycznie dostarczone obiady. 4. Obiady objęte zamówieniem winny być skomponowane w następujących proporcjach: a) 4 x w tygodniu obiady mięsne, b) 1 x w tygodniu obiad bezmięsny.Obiad powinien być przygotowany zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, ze szczególnym uwzględnieniem zasad Dobrej praktyki Higienicznej, przestrzegania norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności oraz składać się każdorazowo z dwóch dań: a) zupy, b) drugiego dania – wieloskładnikowego, c) kompotu5. Wykonawca winien komponować jadłospisy, w sposób zapewniający zachowanie kaloryczności obiadów z zastrzeżeniem, że wartość kaloryczna obiadu powinna być zgodna z normami obiadowymi oraz powinna uwzględniać rację pokarmową dla osób powyżej 60 roku życia, przy zachowaniu następującej gramatury zestawu obiadowego:a) obiad mięsny:- zupa – 0,5l na osobę,- mięso – 15 dkg na osobę,- ziemniaki, kasza, ryż, makaron – 30dkg na osobę,- surówka – 15 dkg na osobę,- kompot – 250 ml na osobęb) obiad bez mięsny:- zupa – 0,5 l na osobę- danie bezmięsne np. pierogi, naleśniki, krokiety – 35 dkg na osobę,- kompot – 250ml na osobę.Gramatura wskazana powyżej dotyczy obiadów gotowych, w tym gotowych ich poszczególnych składników.6. Dostarczane obiady muszą posiadać odpowiednią temperaturę tj.a) zupa – co najmniej 75°Cb) drugie danie – co najmniej 65°Cc) gorące napoje – co najmniej 80°Cd) zimne napoje od 0°C do 4°CWięcej informacji zawiera dział III SWZ- opis przedmiotu zamówienia

KA.261.3.2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55300000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe