Przetarg 12191207 - Świadczenie usługi wyżywienia dla uczestników Dziennego...
| Analizuj | Zamówienie 12191207 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-02 |
| przedmiot ogłoszenia | Świadczenie usługi wyżywienia dla uczestników Dziennego Domu SENIOR w roku 2026 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na przygotowaniu i dostarczaniu transportem Wykonawcy obiadów dwudaniowych dla uczestników Dziennego Domu Senior w Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej w Ciechanowie. 2. Zamówienie obejmuje codzienne przygotowywanie gorących posiłków w postaci obiadów dwudaniowych oraz ich dostarczanie środkiem transportu Wykonawcy – we wszystkie dni robocze (oprócz sobót, niedziel i świąt), w ilości wskazanej poprzedniego dnia przez Odbiorcę – pisemnie lub telefonicznie do godziny 14:00 3. Szacunkowa dzienna ilość dostarczanych obiadów – do 30 sztuk. Przewiduje się, że w czasie realizacji zamówienia 12 miesięcy tj. od 02.01.2026r. do 31.12.2026r. wydanych zostanie około 6120 posiłków. Ilość zamawianych posiłków może ulec zmianie w związku z frekwencją osób korzystających z tej formy pomocy i ilością dni roboczych placówki. Z racji zmniejszenia liczby wydawanych posiłków Wykonawcy nie przysługują roszczenia względem Odbiorcy. Zamawiający zapłaci należność za faktycznie dostarczone obiady. 4. Obiady objęte zamówieniem winny być skomponowane w następujących proporcjach: a) 4 x w tygodniu obiady mięsne, b) 1 x w tygodniu obiad bezmięsny.Obiad powinien być przygotowany zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, ze szczególnym uwzględnieniem zasad Dobrej praktyki Higienicznej, przestrzegania norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności oraz składać się każdorazowo z dwóch dań: a) zupy, b) drugiego dania – wieloskładnikowego, c) kompotu5. Wykonawca winien komponować jadłospisy, w sposób zapewniający zachowanie kaloryczności obiadów z zastrzeżeniem, że wartość kaloryczna obiadu powinna być zgodna z normami obiadowymi oraz powinna uwzględniać rację pokarmową dla osób powyżej 60 roku życia, przy zachowaniu następującej gramatury zestawu obiadowego:a) obiad mięsny:- zupa – 0,5l na osobę,- mięso – 15 dkg na osobę,- ziemniaki, kasza, ryż, makaron – 30dkg na osobę,- surówka – 15 dkg na osobę,- kompot – 250 ml na osobęb) obiad bez mięsny:- zupa – 0,5 l na osobę- danie bezmięsne np. pierogi, naleśniki, krokiety – 35 dkg na osobę,- kompot – 250ml na osobę.Gramatura wskazana powyżej dotyczy obiadów gotowych, w tym gotowych ich poszczególnych składników.6. Dostarczane obiady muszą posiadać odpowiednią temperaturę tj.a) zupa – co najmniej 75°Cb) drugie danie – co najmniej 65°Cc) gorące napoje – co najmniej 80°Cd) zimne napoje od 0°C do 4°CWięcej informacji zawiera dział III SWZ- opis przedmiotu zamówienia KA.261.3.2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55300000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Mazowieckie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Mazowieckie |