Zlecenie 6964503 - Świadczenie usługi kompleksowego, całodziennego oraz...

   
Zamówienie 6964503 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2019-08-16
przedmiot zlecenia
Świadczenie usługi kompleksowego, całodziennego oraz okazjonalnego żywienia – (sprawa
nr 42/ZP/U/ŻYWN./2019):
Szczegółowy opis p
rzedmiotu zamówienia stanowi złącznik nr 1 do ogłoszenia.
Główny przedmiot zamówienia CPV – 55300000-3
W przypadku żywienia całodziennego - w terminach wskazanych
w harmonogramie świadczenia usług( zał. nr 4 do Ogłoszenia), natomiast w przypadku usługi żywienia okazjonalnego – na podstawie zlecenia określające ilość i charakter uroczystości oraz lokalizację (zał. nr 5 do umowy) wystawione przez Zamawiającego na 5 dni przed terminem planowanej uroczystości, przekazane wykonawcy drogą elektroniczną.
1) Miejsce świadczenia usług: Stołówka Wojskowa dla Kadry ul. Gdańska 147 85-915 Bydgoszcz – dla cateringu okazjonalnego garnizon Bydgoszcz;
2) Zamawiający zastrzega sobie prawo do bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług.
3) Przygotowanie posiłku dla cateringu całodziennego, winno odbyć się wg poniższych zasad:
a. w składzie śniadań uwzględniać: przetwory mleczne, pieczywo, masło naturalne bądź inne tłuszcze, dodatki do pieczywa (wędliny, konserwy, produkty nabiałowe, dżem itp.), dodatki warzywne i gorące napoje;
b. obiady przygotowywać w zestawie trzech dań obejmujących, zupę
z pieczywem (jedną z dwóch do wyboru), drugie danie (jedno z dwóch do wyboru) z dwoma dodatkami warzywnymi (w tym jeden w postaci surówki) oraz deser lub napój, a wybór ten musi być dostępny dla co najmniej 50% żywionych; dla urozmaicenia żywienia w składzie drugich dań obiadowych planować w połowie potrawy mięsne (w tym ryby) i w połowie pozostałe potrawy z mięsa rozdrobnionego, półmięsne i bezmięsne; kompot podawać na przemian z innymi napojami, jak soki i napoje owocowe, warzywne lub owocowo-warzywne; na deser planować budynie, kisiele wzbogacone owocami, galaretki, koktajle mleczne, ciasta, słodycze.;
c. na kolację podawać na przemian z potrawami gorącymi uzupełnionymi pieczywem z dodatkami; w daniach kolacyjnych bez udziału potrawy gorącej dodatki do pieczywa należy odpowiednio zwiększać; Niezależnie od formy kolacji (gotowanej, suchej) zaleca się planować dodatek w formie owocu lub warzywa.
d. potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych - konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych.
e. do przygotowania posiłku zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców , w tym także roślin strączkowych , różnego rodzaju kasz.
f. Stosowane w żywieniu produkty spożywcze będą zgodne z obowiązującymi Polskimi Normami oraz w I kategorii jakości. W okresie żywienia nie będzie następowała powtarzalność dań podstawowych wchodzących w skład wszystkich posiłków.
g. obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczanych posiłków , każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie próbek.
h. Wykonawca na własny koszt zapewni pobieranie i przechowywania próbek żywności. Termofory cateringowe muszą posiadać atest producenta do kontaktu z żywnością.
4) Realizacja wyżywienia musi być realizowana zgodnie
z procedurami HACCP oraz zgodnie z ustawą z dnia 25.08.2006 r.
o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594, z późn. zm.);
5) Zapłata za usługę zleconą przez Zamawiającego będzie następowała
na podstawie faktury zbiorczej wystawionej po zrealizowaniu przez Wykonawcę zamówień określonych w zleceniach ( osobno/niezależnie dla załącznika nr 4 i nr 5 do umowy) i po dokonaniu ich odbioru przez Zamawiającego za dany miesiąc. Wykonawca zobowiązuje się wystawić i przesłać fakturę zbiorczą raz w miesiącu do dnia 10 każdego miesiąca, następującego po miesiącu w którym nastąpiło świadczenie usługi cateringu. Z zastrzeżeniem, że za usługi wykonane w okresie 01-20 grudzień 2019 Wykonawca wystawi
i dostarczy fakturę do dnia 23.12.2019 natomiast za okres od 21 do 31, będą wystawione i dostarczone do Zamawiającego najpóźniej
w dniu 02.01.2020r. natomiast termin ich zapłaty nastąpi do 31.01.2020 r , pod warunkiem przyznania, planowanych na ten cel środków finansowych w zatwierdzonym projekcie planu finansowego Zamawiającego na 2020 r.
Zamawiający zobowiązany jest do zapłaty w ciągu 30 dni od daty otrzymania faktury wystawionej przez Wykonawcę, na rachunek Wykonawcy wskazany na fakturze;
6) Wykonawca podda się kontroli sanitarno-weterynaryjnej w zakresie spełniania wymagań bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego. Kontrolę przeprowadzi Wojskowy Inspektor Sanitarny lub Weterynaryjny Wojskowego Ośrodka Medycyny Prewencyjnej przed podpisaniem umowy na realizację usługi cateringowej w przypadku wydania negatywnej oceny w/w Instytucji Zamawiający zastrzega sobie prawo do odstąpienia od podpisania umowy i wyboru nowego Wykonawcy, przyjmuje się ,że ocena pozytywna to ocena ,,zgodna‘’, ,,częściowo zgodna’’, a ocena negatywna ,,ocena niezadowalająca’’.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do przeprowadzenia w/w kontroli również w trakcie trwania umowy, a negatywna ocena będzie skutkowała odstąpieniem od umowy i naliczeniem kary umownej w wysokości 10% wartości zamówienia;
7) Stosowane w żywieniu produkty spożywcze będą zgodne z obowiązującymi Polskimi Normami oraz w I kategorii jakości. W okresie żywienia nie będzie następowała powtarzalność dań podstawowych wchodzących w skład wszystkich posiłków;
8) W przypadku konieczności zorganizowania przez Zamawiającego uroczystości okazjonalnych nie mających charakteru świątecznego, Zamawiający zleci Wykonawcy opracowanie jadłospisu adekwatnego do charakteru przedsięwzięcia, który określi Zamawiający (wartość opracowanego jadłospisu nie może przekroczyć ceny jadłospisu, który Wykonawca opracuje na etapie składania ofert dla uroczystości wigilijnych). Zamawiający określi lokalizację – miejsce uroczystości na terenie garnizonu Bydgoszcz.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość sprawdzenia na ogólne dostępnym rynku usług żywieniowych zaproponowanych cen oraz w uzasadnionych przypadkach żądania obniżenia proponowanych cen.
Wykonawca zobowiązuje się zapewnić naczynia i sztućce (niejednorazowe) dla żywionych, a posiłki Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć w termoforach posiadających atest producenta do kontaktu z żywnością i utrzymujących odpowiednią temperaturę z odpowiednim wyprzedzeniem czasowym do wydania, przy czym gotowość Wykonawcy do wydawania posiłków określi Zamawiający na etapie przesyłania zlecenia wykonania usługi żywienia. Stosowane w żywieniu produkty spożywcze będą zgodne z obowiązującymi Polskimi Normami oraz w I kategorii jakości. Wykonawca na własny koszt zapewni pobieranie i przechowywania próbek żywności;
9) Przykładowy jadłospis żywienia okazjonalnego (wigilijnego):
Lp. Menu Prognozowana ilość żywionych*
1 Barszcz czerwony z uszkami 400
2 Zupa grzybowa 400
3 Pierogi z kapustą i grzybami 400
4 Karp smażony 400
5 Sałatka jarzynowa po polsku 400
6 Ryba po grecku 400
7 Śledź w oleju 400
8 Makowiec 400
9 Sernik 400
10 Pieczywo 400
11 Kawa/Herbata 400
12 Sok (2 rodzaje) 400
13 Woda z cytryną 400
* prognozowana ilość żywionych określa całkowitą prognozowaną ilość żywionych w obrębie obowiązywania umowy.
Konkretne ilości żywionych Zamawiający wskaże Wykonawcy na etapie realizacji każdej uroczystości z osobna.
1. W ramach świadczonych usług (catering całodzienny) stanowiących przedmiot zamówienia Wykonawca zapewni:
1) Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć posiłki w termoforach utrzymujących odpowiednią temperaturę z odpowiednim wyprzedzeniem czasowym do wydania, przy czym gotowość Wykonawcy do wydawania posiłków określa się na podstawie godzin wyszczególnionych w tabeli:
Śniadanie obiad kolacja
Godziny wydawania posiłków 6:50 – 7:30 12:20 – 14:00 18:00 – 19:00
2) Wykonawca zobowiązuje się monitorować temperaturę przyrządzonych potraw każdorazowo przed ich wydawaniem w stołówce przy ul. Gdańskiej 147 i temperatury wydawanych potraw odnotowywać w karcie monitorowania (obróbka termiczna) – załącznik nr 8 do umowy oraz okazywać ją każdorazowo przy kontroli prowadzonej przez przedstawiciela Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli temperatury przyrządzonych potraw przed ich wydawaniem oraz oceny ich jakości, jak również jakości produktów dodatkowych wydawanych do posiłków. Każdorazowo podczas kontroli zostanie sporządzony protokół podpisany przez osobę kontrolującą ze strony Zamawiającego jak również przez osobę ze strony Wykonawcy. Uzyskanie trzech negatywnych opinii podczas przeprowadzonych kontroli będzie skutkowało odstąpieniem od umowy i naliczeniem kary umownej w wysokości 10% wartości całego zamówienia.
3) Wykonawca zobowiązuje się zapewnić naczynia i sztućce jednorazowe dla osób, dla których wydawane będą posiłki.
4) Po zakończeniu wydawania posiłków Wykonawca zobowiązany jest pozostawić porządek na sali konsumpcyjnej (dotyczy to także stołów jadalnych) oraz w miejscu wydawania posiłków, w szczególności uprzątnięcia naczyń jednorazowych i odpadów pokonsumpcyjnych, a także do zabezpieczenia we własnym zakresie koszy na śmieci, a po zakończeniu realizacji żywienia opróżnienie ich wraz z ich wywozem z siedziby Zamawiającego oraz ich utylizacja, zgodnie z zapisami ustawy o odpadach. Wydawanie posiłków realizowane będzie przez personel Wykonawcy;
5) Wykonawca zobowiązuje się realizować przedmiot umowy własnym transportem, spełniającym wymogi określone obowiązującymi przepisami prawa – musi posiadać pojazd samochodowy umożliwiający właściwe i higieniczne zabezpieczenie przewożonych posiłków;
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe
kody CPV 55300000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Kujawsko-Pomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Kujawsko-Pomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10383524 2024-04-02
godz. 14:00
Mazowieckie Usługa cateringowa świadczona w dniu 05.04.2024 r. w godzinach 10:00 – 19:00 w Warszawie przy ul. Chodakowskiej 35 w hali Labo Przedmiotem zamówienia jest jednorazowa usługa cateringu...
10343829 2024-04-03
godz. 10:00
Śląskie Świadczenie usług cateringowych w 2024 r. Część 1: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych w 2024 roku w czasie spotkań organizowanych przez Wojewód...
10379584 2024-04-05
godz. 12:00
Mazowieckie Realizacja usługi cateringowej w dniu 24.04.2024 r. w siedzibie Ministerstwa Funduszy i Polityki Regionalnej (adres: ul. Wspólna 2/4-sala 5114AB na 5. piętrze) w Warszawie
10393355 2024-04-10
godz. 09:00
Śląskie Usługa przygotowywania posiłków Szpitala Kolejowego w Wilkowicach-Bystrej - powtórka 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania posiłków na rzecz pacjentów Szpitala Kole...
10418798 2024-04-17
godz. 10:00
Kujawsko-Pomorskie Świadczenie usług cateringowych dla jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy w ramach organizowanych konferencji naukowych Część 1: Usługa cateringowa ...
10426012 2024-04-18
godz. 09:00
Mazowieckie Świadczenie usługi cateringowej dla Centrum Studiów Zaawansowanych i Wydziału Matematyki i Nauk Informacyjnych w podziale na części Część 1: Usługa cateringowa realizowana w dniu ...
10426555 2024-04-18
godz. 23:59
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest realizacja usług cateringowych, na obszarze subregionu wałbrzyskiego objętego wsparciem FST, w skład którego wchodzą powiaty: dzierżoniowski, kłodzki, ś...
10450422 2024-04-24
godz. 10:00
Podlaskie Usługa dostarczania posiłków dla pacjentów Samodzielnego Publicznego Zespołu Zakładów Opieki Długoterminowej w Augustowie. Dostawa posiłków do siedziby Zamawiającego - Samodzieln...
10413311 2024-04-26
godz. 14:00
Dolnośląskie Zabezpieczenie cateringu na Festynach Rodzinnych KGHM Polska Miedź S.A. Oddział Zakłady Górnicze Polkowice-Sieroszowice
10463541 2024-05-17
godz. 12:00
Kujawsko-Pomorskie OBSŁUGA GASTRONOMICZNA IMPREZY PLENEROWEJ